Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Brkooo

#25576 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Brkooo »

sizifinho wrote:Sve sami hipsteri, prigovaraju filmu, jer je popularan i velik hit. Ko što neko reče, idite gledajte vijetnamske filmove sa dubokoumnim poukama.
Plus, meni su Avedžersi bili super!
:thumbup: :D
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#25577 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

http://www.imdb.com/title/tt0164334/
Along Came a Spider (2001)
Image

Solidan triler.
aux

#25578 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by aux »

karanana wrote:jel ko gledo dumb and dumberer?
Gledao sam ja u cetvrtak,prvi dan prikazivanja i neces se pokajati,vjerovatno najbolja komedija snimljena od 2000 pa do sada,bolji je duplo od prvog dijela
karanana

#25579 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

prvi dio mi je jedna od najboljih komedija koje sam ikad gledao (iako mrzim carreya). ako je ovaj duplo bolji onda je to fenomenalno.
BlackSnake

#25580 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

sigh wrote:
Dosadno mii wrote:
cassius wrote:

A dobro ,drasticna je razlika izmedu 9.2 , i 9. :lol:
Pa neće mu ocjena ni spasti ispod 8.5 jer je Nolan režisirao, a daleko od toga da zaslužuje trenutnu ocjenu.
A film je dobar svima koji su prespavali časove fizike.
Film je dobro odradio dio sa naukom a igrao se spekulativnim dijelovima. Kip Thorne stoji iza nauke u filmu i na netu se mogu pronaci analize naucnika koji tvrde da je nauka u filmu ispravna. :wink:

Film je inace remek-djelo. :thumbup:
I ja odgledah u kinu Interstellara.
Takođe mi je 3 sat prošlo brzo, dobra je radnja. Spora ali zanimljiva.
E sada ovo o naučnoj utemeljenosti. Hajde ok, relativnost vremena, crne rupe, savijanje prostora sve su to naučne postavke. Ali brateeee, doći u blizinu crne rupe i još proletiti koristeći njenu gravitaciju čija moć zarobi i samu svjetlost, uništava sve što postoji, pa još ostati netaknut ... to je fakat nonsense. Dalje, ko se imalo razumije u elektroniku i vidi štampane ploče koje ispadaju iz razbijenog uređaja mora se nasmijati, ili izgled onog robota, meni je priglup.
I još nešto. Evidentna je, možda čak i očita, inspiracija za ovaj film bila u Kubrickovom ostvarenju "2001: A Space Odyssey". I kada vidim ocjene: Nolan 9,0 - Kubrick 8,3 ..... mislim nooooo way, ha, ha .... !
Inače ovo glorificiranje Nolana me pravo živcira, čovjek je pristojan režiser i to je sve, ništa više od toga. :D
Film po meni ne zaslužuje toliku ocjenu, ali da ga ipak vrijedi gledati, svakako vrijedi, pogotovo za SF fanove.
sigh

#25581 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sigh »

BlackSnake wrote:
I ja odgledah u kinu Interstellara.
Takođe mi je 3 sat prošlo brzo, dobra je radnja. Spora ali zanimljiva.
E sada ovo o naučnoj utemeljenosti. Hajde ok, relativnost vremena, crne rupe, savijanje prostora sve su to naučne postavke. Ali brateeee, doći u blizinu crne rupe i još proletiti koristeći njenu gravitaciju čija moć zarobi i samu svjetlost, uništava sve što postoji, pa još ostati netaknut ... to je fakat nonsense.
Film po meni ne zaslužuje toliku ocjenu, ali da ga vrijedi gledati, svakako jedno veliko YES, pogotovo za SF fanove.
I još nešto. Evidentna je, možda čak i očita, inspiracija za ovaj film bila u Kubrickovom ostvarenju "2001: A Space Odyssey". I kada vidim ocjene: Nolan 9,0 - Kubrick 8,3 ..... mislim nooooo way, ha, ha .... !
Razumijem druze, citao sam o tome, i to se ustvari objasnjava samim tipom crne rupe koja je koristena u filmu ( velicina, karakteristike i slicno). Nauka u filmu je nevjerovatno precizna, npr. sam Thorne je morao dvije sedmice nagovarati Nolana da ne koristi letjelice brze od svjetlosti, kako ne bi bilo nerealno.

Sto se tice Kubrickovog filma, sam Nolan je rekao da je inspricaju za Interstellar pronasao u tom djelu. :thumbup: Treba uzeti u obzir, da je Interstellar namjenjen za siru publiku, pa mozda tu lezi razlog vece ocjene :-D
cassius

#25582 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by cassius »

Dosadno mii wrote:
cassius wrote:

Pa neće mu ocjena ni spasti ispod 8.5 jer je Nolan režisirao, a daleko od toga da zaslužuje trenutnu ocjenu.
Ajde informisi se malo , pa dodi na forum laprdat. Ovo sto ti pises je nekakva licna antipatija prema Nolanu. A covjeku se treba odat priznanje, liku je Insomnia najslabiji film :izet:
Interstellar je odlican film koji bi svako trebao pogledat. I zasluzje ocjenu minimum 8.5 :wink:
zecko_kupuz

#25584 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by zecko_kupuz »

cassius wrote:
Dosadno mii wrote:
cassius wrote:

Ajde informisi se malo , pa dodi na forum laprdat. Ovo sto ti pises je nekakva licna antipatija prema Nolanu. A covjeku se treba odat priznanje, liku je Insomnia najslabiji film :izet:
Interstellar je odlican film koji bi svako trebao pogledat. I zasluzje ocjenu minimum 8.5 :wink:
Meni je lično Insomnia možda i najbolje sjela od svih Nolanovih filmova, jer nema one hitrine i silne ekspozicije radnje kao u svim ostalim filmovima. Veoma atmosferičan film, radnja ide laganini, likovi pristojni. Sve je na mjestu. :thumbup: Jeste da je rimejk :D ali nije mi bitno. :P
nema me tamo

#25586 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by nema me tamo »

http://www.imdb.com/title/tt2121286/

Neocekivano dobar, iako tu ima dosta dobrih glumaca.
walter kurtz

#25588 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by walter kurtz »

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25590 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Velkoski »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Da nije Nine Dobrev ocjena bi bila 2.. :mrgreen:
BlackSteel

#25591 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSteel »

sizifinho wrote:Sve sami hipsteri, prigovaraju filmu, jer je popularan i velik hit. Ko što neko reče, idite gledajte vijetnamske filmove sa dubokoumnim poukama.
Vala bas, najednom vidim bruku tih ljudi koji ocekuju aman zaman hiperrealizam i tacnost svake mrvice u FILMU. I lucy tako ispljuvase ko da je ne znam sta. Relax ba ljudi, to je samo jbeni film. Ispade kao do sad se pravili filmovi sa 100 posto tacnoscu i utemeljenoscu u nauci. Jadna vam majka kad se docepam onog pistolja iz hiljade i hiljade filmova snimljenih ranije kojima ne treba nikad mjenjat sarzer a pucaju po tri sata :) i btw odg za bloo, samo ce ti se kazat sto palome :p
Bloo
Globalna šefica

#25592 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Bloo »

BlackSteel wrote:
Vala bas, najednom vidim bruku tih ljudi koji ocekuju aman zaman hiperrealizam i tacnost svake mrvice u FILMU. I lucy tako ispljuvase ko da je ne znam sta. Relax ba ljudi, to je samo jbeni film. Ispade kao do sad se pravili filmovi sa 100 posto tacnoscu i utemeljenoscu u nauci. Jadna vam majka kad se docepam onog pistolja iz hiljade i hiljade filmova snimljenih ranije kojima ne treba nikad mjenjat sarzer a pucaju po tri sata :) i btw odg za bloo, samo ce ti se kazat sto palome :p
ja gledam interstellar danas :D
lucy je bila vala dosadna, odustala nakon 20 minuta

ne diraj mi stevena segala :oops:
sizifinho

#25594 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

BlackSteel wrote: Vala bas, najednom vidim bruku tih ljudi koji ocekuju aman zaman hiperrealizam i tacnost svake mrvice u FILMU. I lucy tako ispljuvase ko da je ne znam sta. Relax ba ljudi, to je samo jbeni film. Ispade kao do sad se pravili filmovi sa 100 posto tacnoscu i utemeljenoscu u nauci. Jadna vam majka kad se docepam onog pistolja iz hiljade i hiljade filmova snimljenih ranije kojima ne treba nikad mjenjat sarzer a pucaju po tri sata :) i btw odg za bloo, samo ce ti se kazat sto palome :p
Ja to opisujem velikim poraastom kvazinaucnika, usljed utisaka koje slicne serije ostave na ljude.
Nakon dr. Housea svi su odjednom postali doktori, asocijalni, nevjerovatno je koliko ih je upisalo medicinu samo radi tv serije pa onda skontali kolik su se zajebali i koliko treba sranja proci da bi dosao do bolnice glumit Housea.
E pa tako je i s ovim polu-fizicarima. Pregledali dr. Who ili Big bang th. ili neku seriju s diskoverija pa poslije procitali dvije knjige Stiven Houkinga i sad oni sebi daju za pravo pobijati izjave Tajsona i sud Kip Torna, koji je sam po sebi fizicar... svasta
I sto ti kazea, sjedi i suti, ovo je film je*o ga, nije dokumentarac.
BlackSteel

#25595 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSteel »

Hahahahaha ko da smo od iste matere svih mi. Nista mi nije cupalo zivce poput tih serija. On fol genije jal doktor jal matematicar i aman zaman skonta ko je ubio kenedija po jacini mlaza pisanja nekog kineza u moldaviji kao. Il taj jebeni hause, isproba na insanu petnest metoda lijecenja u epizodi, komira cojeka, ubije, pa ga ozivi i wau zamisli u svakoj epizodi lik genije izlijeci boga oca. Pa jebemte sepava izlijeci sebi nogu ako si genije tolki jebote svak!!!
Dosadno mii

#25598 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Dosadno mii »

cassius wrote:
Nope, recimo TDK mi je jedan od najboljih filmova, a i većinu drugih Nolanovih filmova smatram poprilično dobrima.
A Insomniu ću staviti na watchlistu :D
S obzirom da je ovim filmom (Interstellar) uspio "natjerati" gledaoce da detaljnije čitaju o fenomenu crnih rupa i sl., ne može se reći da je uradio loš posao.
aux

#25599 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by aux »

Image

Doletio na Yify gleda se veceras
Saian

#25600 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Saian »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ovo je jako zabavan film :D Brendan Gleeson je za chastit ginisom u ovom :D
Post Reply