Šta će se dešavat ? Dok oni stignu iz PP-a, i Tiola kod naplatnih...već mahnuta 3 televizora, 4 laptopa i 2 žene išamarane.Inteligencija wrote:Odmah se ljuti, pa valjda pricate na poslu, nemoguce da vam svaku noc neko odradjuje 2-3 objekta i to redovno svaku noc i da mu to polazi za rukom a da ne bude uhapsen
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#25551 Re: Zeničani
-
kakavdanakneiskustvu
#25552 Re: Zeničani
Casual's wrote:Šta će se dešavat ? Dok oni stignu iz PP-a, i Tiola kod naplatnih...već mahnuta 3 televizora, 4 laptopa i 2 žene išamarane.Inteligencija wrote:Odmah se ljuti, pa valjda pricate na poslu, nemoguce da vam svaku noc neko odradjuje 2-3 objekta i to redovno svaku noc i da mu to polazi za rukom a da ne bude uhapsen
otprilike tako,a i ne mogu 3-4 patrole koliko ih ima u gradu sprijeciti svakog lopova koji ima namjeru obiti auto ili bilo šta drugo
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#25553 Re: Zeničani
Pa kako je moguće da grad od 100 hiljada ljudi ima 3-4 patrole u smjeni jbm ti led.
- ExNihilo
#25554 Re: Zeničani
Da budemo precizniji - ne mogu nijednog.kakavdanakneiskustvu wrote:Casual's wrote:Šta će se dešavat ? Dok oni stignu iz PP-a, i Tiola kod naplatnih...već mahnuta 3 televizora, 4 laptopa i 2 žene išamarane.Inteligencija wrote:Odmah se ljuti, pa valjda pricate na poslu, nemoguce da vam svaku noc neko odradjuje 2-3 objekta i to redovno svaku noc i da mu to polazi za rukom a da ne bude uhapsen
otprilike tako,a i ne mogu 3-4 patrole koliko ih ima u gradu sprijeciti svakog lopova koji ima namjeru obiti auto ili bilo šta drugo
-
kakavdanakneiskustvu
#25555 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Pa kako je moguće da grad od 100 hiljada ljudi ima 3-4 patrole u smjeni jbm ti led.
govorim za dio grada bez b.rijeke,crkvica,radakova i ostalih naselja,tacnije nekad se desi da budu i 3-4 patrole u smjeni,inace ih je više
- zigubigule
#25556 Re: Zeničani
jel ima ko bar pribliznu informaciju koliko se pljacki rijesi u toku godine? na dzonlicevom sedmicnom biltenu bar 2,3 pljacke. do nedavno su uglavnom stradale vikendice po selima i okolini a u zadnje vrijeme pljacke po centru. neki dan obili frizerski, sad avanti.
sansa da patrola sprijeci pljacku je premala jer mora biti na licu mjesta u toku pljacke. ali koliki je interes da se rijesi takav slucaj nakon pljacke?
pljacka u pola noci?
pa jel neko gleda rtvz kamere u 1,2,3 navece radnim danom? pa u kasnim satima radnim danom kroz zenicu prodje 10 automobila ukupno. jel toliko tesko te kamere na kruznim ili gdje vec provjeriti, popisati registarske oznake i posjetiti ljude ako vec nema informacija?
imam osjecaj, volio bih da se varam, da ono, slucaj ide u zadnju ladicu pa dok se gianluca valatore ne javi sam: "ej ja sam opljackao", da se nikad ni ne rijesi jer je elem steta 200-300 km npr. low priority, sta li, jebemliga.
murija duradi nešto
sansa da patrola sprijeci pljacku je premala jer mora biti na licu mjesta u toku pljacke. ali koliki je interes da se rijesi takav slucaj nakon pljacke?
pljacka u pola noci?
pa jel neko gleda rtvz kamere u 1,2,3 navece radnim danom? pa u kasnim satima radnim danom kroz zenicu prodje 10 automobila ukupno. jel toliko tesko te kamere na kruznim ili gdje vec provjeriti, popisati registarske oznake i posjetiti ljude ako vec nema informacija?
imam osjecaj, volio bih da se varam, da ono, slucaj ide u zadnju ladicu pa dok se gianluca valatore ne javi sam: "ej ja sam opljackao", da se nikad ni ne rijesi jer je elem steta 200-300 km npr. low priority, sta li, jebemliga.
murija duradi nešto
- zigubigule
#25558 Re: Zeničani
iz mahale sam ja, tu se vrtim
- Casual's
#25559 Re: Zeničani
Da su barem 2-3 sedmicno. Bude mimimalno jedna svaku noć.
-
Bolonjeze
#25560 Re: Zeničani
Upravu si, i ja sam to odavno primjetio da svaki dan bude minimalno jedna pljačka stana ili kuće, to je baš neka ekipa opasna i uigrana i ja mislim da murija zna ko je samo ne kontam šta čekaju koji k...., da im se nakupi djela? Odmah govna povatati i na tešku robiju.zigubigule wrote:jel ima ko bar pribliznu informaciju koliko se pljacki rijesi u toku godine? na dzonlicevom sedmicnom biltenu bar 2,3 pljacke. do nedavno su uglavnom stradale vikendice po selima i okolini a u zadnje vrijeme pljacke po centru. neki dan obili frizerski, sad avanti.
pljacka u pola noci?
murija duradi nešto
- Norm
#25561 Re: Zeničani
...nema zatvora, kapaciteti popunjeni, zato ih ne 'fataju...
- Norm
#25562 Re: Zeničani
... ma ja sam to vise 'nako pit'o ove sto ufalise konvektore...'umene' je kombinacija gradskog sa kalorimetrom i moga na pelet...kada nema grijanja ja iskljucim i potrosim nulu gradskog...doduse potrosim peleta...hebiga nema palamudjenja, skonto na vrijeme da su to sve ublehasi i uloziJo u grijanje...a KTG jos postoji, nije ga GuRu zatvoriJo...channel10 wrote:Puno i nemoj ni pomisljati na to. Jedino invertere ugraditi, ali to je bas skup sport zbog velicine stana. Oni bi ti dugorocno bili najbolje rjesenje.Norm wrote:Koliko bi meni trebalo konvektora i struje mjesecno za zagrijavanje prostora od 90 i kusur kvadratica?
- Crni cvijet
#25563 Re: Zeničani
Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica? 
- Inteligencija
#25564 Re: Zeničani
Imam misljenje da Fudo namjerno stvara ove konflikte oko taksi i komunalija i djelatnosti jer oko toga se dosta prica pa narod ne vidi da mu je pola rasvjete u Titovoj ne radi, da je plocnik ostecen..Govori o nekim turistima kako im smetaju glavuse na izlogu od kojih barem neko ima korist. Kakva je korist od onih javnih satova sto ne rade, displeja, mostova ? De prvo sredi grad, gdje ta evropska Zenica? Necemo ici dalje pa nabrajat koliko je investicija doveo itd, nego najlakse narod podijeliti de malo sa SDA zakuhaj de malo kladionice i eto ga boraccc za spas. Ima naravno i dobrih poteza i stvari ali to nije ni 30 % od njega sto sam ocekivao. Kada napravis uslove da ti umjesto Pasalica dodje ZARA onda ukidaj, jer sutra da sve mesnice i second zatvori opet ces imati gacice na ulici, nareske , duhan i ostalo. Od temelja se kuca gradi a ne od krova.Crni cvijet wrote:Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica?
-
brucos1203
#25565 Re: Zeničani
... ma ja sam to vise 'nako pit'o ove sto ufalise konvektore...'umene' je kombinacija gradskog sa kalorimetrom i moga na pelet...kada nema grijanja ja iskljucim i potrosim nulu gradskog...doduse potrosim peleta...hebiga nema palamudjenja, skonto na vrijeme da su to sve ublehasi i uloziJo u grijanje...a KTG jos postoji, nije ga GuRu zatvoriJo...
[/quote]
Pitanje za Norma:
Koliko otprilike kosta kalorimetar i njegova ugradnja?
Da li je jeftinije plaćati grijanje po kvadratnom metru stana ili po izmjerenoj potrošenoj toplotnoj energiji? Već nekoliko godina razmišljam o tome jer mi je grijanje loše. Radi se o privatnoj kući, dobra izolacija i stolarija.
Pitanje za Norma:
Koliko otprilike kosta kalorimetar i njegova ugradnja?
Da li je jeftinije plaćati grijanje po kvadratnom metru stana ili po izmjerenoj potrošenoj toplotnoj energiji? Već nekoliko godina razmišljam o tome jer mi je grijanje loše. Radi se o privatnoj kući, dobra izolacija i stolarija.
- kamen spoticanja
#25566 Re: Zeničani
jedini turisti koji kod nas dolaze u zadnje vrijeme su ona debela braca iz sarajeva sto agresivno prose pa se onda slikaju po baskoj vodiInteligencija wrote:Imam misljenje da Fudo namjerno stvara ove konflikte oko taksi i komunalija i djelatnosti jer oko toga se dosta prica pa narod ne vidi da mu je pola rasvjete u Titovoj ne radi, da je plocnik ostecen..Govori o nekim turistima kako im smetaju glavuse na izlogu od kojih barem neko ima korist. Kakva je korist od onih javnih satova sto ne rade, displeja, mostova ? De prvo sredi grad, gdje ta evropska Zenica? Necemo ici dalje pa nabrajat koliko je investicija doveo itd, nego najlakse narod podijeliti de malo sa SDA zakuhaj de malo kladionice i eto ga boraccc za spas. Ima naravno i dobrih poteza i stvari ali to nije ni 30 % od njega sto sam ocekivao. Kada napravis uslove da ti umjesto Pasalica dodje ZARA onda ukidaj, jer sutra da sve mesnice i second zatvori opet ces imati gacice na ulici, nareske , duhan i ostalo. Od temelja se kuca gradi a ne od krova.Crni cvijet wrote:Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica?
i fakat na ulicnim standovima u gradu mozes kupiti sve od igle do interkontinentalne rakete a qurcimo se tjeranjem mesnica
i sto prijedlog za kladionice nije bio najmanje 9.kilometara od najblize skole
pa.da svi mogu otvoriti na liscu
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#25567 Re: Zeničani
Nek otvaraju na Smetovima, mani se Lisca, jedino mjesto u Zenici gdje nema FGR svakidan jer im je mrsko pješke 
-
kakavdanakneiskustvu
#25568 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:jedini turisti koji kod nas dolaze u zadnje vrijeme su ona debela braca iz sarajeva sto agresivno prose pa se onda slikaju po baskoj vodiInteligencija wrote:Imam misljenje da Fudo namjerno stvara ove konflikte oko taksi i komunalija i djelatnosti jer oko toga se dosta prica pa narod ne vidi da mu je pola rasvjete u Titovoj ne radi, da je plocnik ostecen..Govori o nekim turistima kako im smetaju glavuse na izlogu od kojih barem neko ima korist. Kakva je korist od onih javnih satova sto ne rade, displeja, mostova ? De prvo sredi grad, gdje ta evropska Zenica? Necemo ici dalje pa nabrajat koliko je investicija doveo itd, nego najlakse narod podijeliti de malo sa SDA zakuhaj de malo kladionice i eto ga boraccc za spas. Ima naravno i dobrih poteza i stvari ali to nije ni 30 % od njega sto sam ocekivao. Kada napravis uslove da ti umjesto Pasalica dodje ZARA onda ukidaj, jer sutra da sve mesnice i second zatvori opet ces imati gacice na ulici, nareske , duhan i ostalo. Od temelja se kuca gradi a ne od krova.Crni cvijet wrote:Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica?
i fakat na ulicnim standovima u gradu mozes kupiti sve od igle do interkontinentalne rakete a qurcimo se tjeranjem mesnica![]()
i sto prijedlog za kladionice nije bio najmanje 9.kilometara od najblize skole
pa.da svi mogu otvoriti na liscu
prose i po zenici?
- kamen spoticanja
#25569 Re: Zeničani
eee onda smo se sreli najmanje 30tak putaJimmy McNulty wrote:Nek otvaraju na Smetovima, mani se Lisca, jedino mjesto u Zenici gdje nema FGR svakidan jer im je mrsko pješke
-
Kralj Tvrtko I.
#25570 Re: Zeničani
@KDK
Danas me "napadoše" kod Zizi-a.
Doduše jedan je bio tu a drugi kod Bosanke...
-
kakavdanakneiskustvu
#25571 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:@KDK
e ,svasta,kako im ono prezime,nadimak?
- kamen spoticanja
#25572 Re: Zeničani
veze nemamkakavdanakneiskustvu wrote:Kralj Tvrtko I. wrote:@KDK
al su bezobrazni ko malo ko
ima i onaj neki sto ordinira oko maksuzije na parkingu
njega zemlja vuce sebi opasno
-
kakavdanakneiskustvu
#25573 Re: Zeničani
šta svega ti oni kad ih odbiješ?kamen spoticanja wrote:veze nemamkakavdanakneiskustvu wrote:Kralj Tvrtko I. wrote:@KDK
al su bezobrazni ko malo ko
ima i onaj neki sto ordinira oko maksuzije na parkingu
njega zemlja vuce sebi opasno
- kamen spoticanja
#25574 Re: Zeničani
revu ko kerovi,Bog da mi oprosti
-
kakavdanakneiskustvu
#25575 Re: Zeničani
dungelange cini mi se da ih zovu,sto bi ja to nabio nogom