Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Casual's

#25551 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Inteligencija wrote:Odmah se ljuti, pa valjda pricate na poslu, nemoguce da vam svaku noc neko odradjuje 2-3 objekta i to redovno svaku noc i da mu to polazi za rukom a da ne bude uhapsen
Šta će se dešavat ? Dok oni stignu iz PP-a, i Tiola kod naplatnih...već mahnuta 3 televizora, 4 laptopa i 2 žene išamarane.
kakavdanakneiskustvu

#25552 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:
Inteligencija wrote:Odmah se ljuti, pa valjda pricate na poslu, nemoguce da vam svaku noc neko odradjuje 2-3 objekta i to redovno svaku noc i da mu to polazi za rukom a da ne bude uhapsen
Šta će se dešavat ? Dok oni stignu iz PP-a, i Tiola kod naplatnih...već mahnuta 3 televizora, 4 laptopa i 2 žene išamarane.

otprilike tako,a i ne mogu 3-4 patrole koliko ih ima u gradu sprijeciti svakog lopova koji ima namjeru obiti auto ili bilo šta drugo
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#25553 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Pa kako je moguće da grad od 100 hiljada ljudi ima 3-4 patrole u smjeni jbm ti led.
ExNihilo

#25554 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Casual's wrote:

otprilike tako,a i ne mogu 3-4 patrole koliko ih ima u gradu sprijeciti svakog lopova koji ima namjeru obiti auto ili bilo šta drugo
Da budemo precizniji - ne mogu nijednog. :D
kakavdanakneiskustvu

#25555 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Pa kako je moguće da grad od 100 hiljada ljudi ima 3-4 patrole u smjeni jbm ti led.

govorim za dio grada bez b.rijeke,crkvica,radakova i ostalih naselja,tacnije nekad se desi da budu i 3-4 patrole u smjeni,inace ih je više
zigubigule

#25556 Re: Zeničani

Post by zigubigule »

jel ima ko bar pribliznu informaciju koliko se pljacki rijesi u toku godine? na dzonlicevom sedmicnom biltenu bar 2,3 pljacke. do nedavno su uglavnom stradale vikendice po selima i okolini a u zadnje vrijeme pljacke po centru. neki dan obili frizerski, sad avanti.

sansa da patrola sprijeci pljacku je premala jer mora biti na licu mjesta u toku pljacke. ali koliki je interes da se rijesi takav slucaj nakon pljacke?

pljacka u pola noci?
pa jel neko gleda rtvz kamere u 1,2,3 navece radnim danom? pa u kasnim satima radnim danom kroz zenicu prodje 10 automobila ukupno. jel toliko tesko te kamere na kruznim ili gdje vec provjeriti, popisati registarske oznake i posjetiti ljude ako vec nema informacija?

imam osjecaj, volio bih da se varam, da ono, slucaj ide u zadnju ladicu pa dok se gianluca valatore ne javi sam: "ej ja sam opljackao", da se nikad ni ne rijesi jer je elem steta 200-300 km npr. low priority, sta li, jebemliga.

murija duradi nešto
Kralj Tvrtko I.

#25557 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Hu iz ju? :D
zigubigule

#25558 Re: Zeničani

Post by zigubigule »

iz mahale sam ja, tu se vrtim
Casual's

#25559 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Da su barem 2-3 sedmicno. Bude mimimalno jedna svaku noć.
Bolonjeze

#25560 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

zigubigule wrote:jel ima ko bar pribliznu informaciju koliko se pljacki rijesi u toku godine? na dzonlicevom sedmicnom biltenu bar 2,3 pljacke. do nedavno su uglavnom stradale vikendice po selima i okolini a u zadnje vrijeme pljacke po centru. neki dan obili frizerski, sad avanti.

sansa da patrola sprijeci pljacku je premala jer mora biti na licu mjesta u toku pljacke. ali koliki je interes da se rijesi takav slucaj nakon pljacke?

pljacka u pola noci?
pa jel neko gleda rtvz kamere u 1,2,3 navece radnim danom? pa u kasnim satima radnim danom kroz zenicu prodje 10 automobila ukupno. jel toliko tesko te kamere na kruznim ili gdje vec provjeriti, popisati registarske oznake i posjetiti ljude ako vec nema informacija?

imam osjecaj, volio bih da se varam, da ono, slucaj ide u zadnju ladicu pa dok se gianluca valatore ne javi sam: "ej ja sam opljackao", da se nikad ni ne rijesi jer je elem steta 200-300 km npr. low priority, sta li, jebemliga.
murija duradi nešto
Upravu si, i ja sam to odavno primjetio da svaki dan bude minimalno jedna pljačka stana ili kuće, to je baš neka ekipa opasna i uigrana i ja mislim da murija zna ko je samo ne kontam šta čekaju koji k...., da im se nakupi djela? Odmah govna povatati i na tešku robiju.
Norm

#25561 Re: Zeničani

Post by Norm »

...nema zatvora, kapaciteti popunjeni, zato ih ne 'fataju...
Norm

#25562 Re: Zeničani

Post by Norm »

channel10 wrote:
Norm wrote:Koliko bi meni trebalo konvektora i struje mjesecno za zagrijavanje prostora od 90 i kusur kvadratica? :?
Puno i nemoj ni pomisljati na to. Jedino invertere ugraditi, ali to je bas skup sport zbog velicine stana. Oni bi ti dugorocno bili najbolje rjesenje.
... ma ja sam to vise 'nako pit'o ove sto ufalise konvektore...'umene' je kombinacija gradskog sa kalorimetrom i moga na pelet...kada nema grijanja ja iskljucim i potrosim nulu gradskog...doduse potrosim peleta...hebiga nema palamudjenja, skonto na vrijeme da su to sve ublehasi i uloziJo u grijanje...a KTG jos postoji, nije ga GuRu zatvoriJo... :lol: :lol: :lol:
Crni cvijet

#25563 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica? :razz:
Inteligencija

#25564 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Crni cvijet wrote:Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica? :razz:
Imam misljenje da Fudo namjerno stvara ove konflikte oko taksi i komunalija i djelatnosti jer oko toga se dosta prica pa narod ne vidi da mu je pola rasvjete u Titovoj ne radi, da je plocnik ostecen..Govori o nekim turistima kako im smetaju glavuse na izlogu od kojih barem neko ima korist. Kakva je korist od onih javnih satova sto ne rade, displeja, mostova ? De prvo sredi grad, gdje ta evropska Zenica? Necemo ici dalje pa nabrajat koliko je investicija doveo itd, nego najlakse narod podijeliti de malo sa SDA zakuhaj de malo kladionice i eto ga boraccc za spas. Ima naravno i dobrih poteza i stvari ali to nije ni 30 % od njega sto sam ocekivao. Kada napravis uslove da ti umjesto Pasalica dodje ZARA onda ukidaj, jer sutra da sve mesnice i second zatvori opet ces imati gacice na ulici, nareske , duhan i ostalo. Od temelja se kuca gradi a ne od krova.
brucos1203

#25565 Re: Zeničani

Post by brucos1203 »

... ma ja sam to vise 'nako pit'o ove sto ufalise konvektore...'umene' je kombinacija gradskog sa kalorimetrom i moga na pelet...kada nema grijanja ja iskljucim i potrosim nulu gradskog...doduse potrosim peleta...hebiga nema palamudjenja, skonto na vrijeme da su to sve ublehasi i uloziJo u grijanje...a KTG jos postoji, nije ga GuRu zatvoriJo... :lol: :lol: :lol:[/quote]

Pitanje za Norma:
Koliko otprilike kosta kalorimetar i njegova ugradnja?
Da li je jeftinije plaćati grijanje po kvadratnom metru stana ili po izmjerenoj potrošenoj toplotnoj energiji? Već nekoliko godina razmišljam o tome jer mi je grijanje loše. Radi se o privatnoj kući, dobra izolacija i stolarija.
kamen spoticanja

#25566 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Inteligencija wrote:
Crni cvijet wrote:Jel' neko gledao današnju sjednicu? Kakvo je mišljenje forumaša po pitanju ovih mesnica, second hand shopova i kladionica? :razz:
Imam misljenje da Fudo namjerno stvara ove konflikte oko taksi i komunalija i djelatnosti jer oko toga se dosta prica pa narod ne vidi da mu je pola rasvjete u Titovoj ne radi, da je plocnik ostecen..Govori o nekim turistima kako im smetaju glavuse na izlogu od kojih barem neko ima korist. Kakva je korist od onih javnih satova sto ne rade, displeja, mostova ? De prvo sredi grad, gdje ta evropska Zenica? Necemo ici dalje pa nabrajat koliko je investicija doveo itd, nego najlakse narod podijeliti de malo sa SDA zakuhaj de malo kladionice i eto ga boraccc za spas. Ima naravno i dobrih poteza i stvari ali to nije ni 30 % od njega sto sam ocekivao. Kada napravis uslove da ti umjesto Pasalica dodje ZARA onda ukidaj, jer sutra da sve mesnice i second zatvori opet ces imati gacice na ulici, nareske , duhan i ostalo. Od temelja se kuca gradi a ne od krova.
jedini turisti koji kod nas dolaze u zadnje vrijeme su ona debela braca iz sarajeva sto agresivno prose pa se onda slikaju po baskoj vodi
i fakat na ulicnim standovima u gradu mozes kupiti sve od igle do interkontinentalne rakete a qurcimo se tjeranjem mesnica :?
i sto prijedlog za kladionice nije bio najmanje 9.kilometara od najblize skole
pa.da svi mogu otvoriti na liscu
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#25567 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Nek otvaraju na Smetovima, mani se Lisca, jedino mjesto u Zenici gdje nema FGR svakidan jer im je mrsko pješke :-D
kakavdanakneiskustvu

#25568 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:
Inteligencija wrote:
jedini turisti koji kod nas dolaze u zadnje vrijeme su ona debela braca iz sarajeva sto agresivno prose pa se onda slikaju po baskoj vodi
i fakat na ulicnim standovima u gradu mozes kupiti sve od igle do interkontinentalne rakete a qurcimo se tjeranjem mesnica :?
i sto prijedlog za kladionice nije bio najmanje 9.kilometara od najblize skole
pa.da svi mogu otvoriti na liscu

prose i po zenici?
kamen spoticanja

#25569 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Nek otvaraju na Smetovima, mani se Lisca, jedino mjesto u Zenici gdje nema FGR svakidan jer im je mrsko pješke :-D
eee onda smo se sreli najmanje 30tak puta
Kralj Tvrtko I.

#25570 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

@KDK

Danas me "napadoše" kod Zizi-a.
Doduše jedan je bio tu a drugi kod Bosanke...
kakavdanakneiskustvu

#25571 Re: Zeničani

Kralj Tvrtko I. wrote:@KDK

e ,svasta,kako im ono prezime,nadimak?
kamen spoticanja

#25572 Re: Zeničani

veze nemam
al su bezobrazni ko malo ko
ima i onaj neki sto ordinira oko maksuzije na parkingu
njega zemlja vuce sebi opasno
kakavdanakneiskustvu

#25573 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:

veze nemam
al su bezobrazni ko malo ko
ima i onaj neki sto ordinira oko maksuzije na parkingu
njega zemlja vuce sebi opasno
šta svega ti oni kad ih odbiješ?
kamen spoticanja

#25574 Re: Zeničani

revu ko kerovi,Bog da mi oprosti
kakavdanakneiskustvu

#25575 Re: Zeničani