Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#25551 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Ajatolah_ wrote:I ja sam imao osjećaj da Meša stalno luta sa sastavom i izmišlja nekakve debitante od 28+ godina koji na kraju ne budu ni doprinos igri ni igrači za budućnost... Miličević, Pavlović, Jajalo, svi su oni odigrali po par utakmica a ništa od njih nemamo.

Činjenica je da sad više nemamo Misketa, Mujdže, Lulića, Ibiševića, Medunjanina, Spahe, vjerovatno još nekog koga sam zaboravio... A, uprkos tom gubitku od 6-7 igrača iz jedne generacije, umjesto da sad barem imamo mladu ekipu od koje očekujemo da stasa, napreduje i uigrava se - mi nekako opet uspijemo imati relativno staru reprezentaciju iz koje je najmlađi redovni igrač Kolašinac kojem će sad 25...

:(
cyprus

#25552 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Ajatolah_ wrote:I ja sam imao osjećaj da Meša stalno luta sa sastavom i izmišlja nekakve debitante od 28+ godina koji na kraju ne budu ni doprinos igri ni igrači za budućnost... Miličević, Pavlović, Jajalo, svi su oni odigrali po par utakmica a ništa od njih nemamo.

Činjenica je da sad više nemamo Misketa, Mujdže, Lulića, Ibiševića, Medunjanina, Spahe, vjerovatno još nekog koga sam zaboravio... A, uprkos tom gubitku od 6-7 igrača iz jedne generacije, umjesto da sad barem imamo mladu ekipu od koje očekujemo da stasa, napreduje i uigrava se - mi nekako opet uspijemo imati relativno staru reprezentaciju iz koje je najmlađi redovni igrač Kolašinac kojem će sad 25...
E to je i po meni najveći belaj... Skoro sve reprezentacije nekad prođu kroz smjenu generacija, pa i one najveće... Utiče to jasno na pad njihovih rezultata, ali se bar stvori neka nova mlada generacija koja postepeno sa godinama počne jačat... A mi i nakon smjene generacija, opet imamo polu-đuturume kao okosnicu :-D :oops:

Od mladih imamo tek poneki svijetli primjer, i to uglavnom u kondicionalu...
Romanista 101%

#25553 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Romanista 101% »

cyprus wrote:

E to je i po meni najveći belaj... Skoro sve reprezentacije nekad prođu kroz smjenu generacija, pa i one najveće... Utiče to jasno na pad njihovih rezultata, ali se bar stvori neka nova mlada generacija koja postepeno sa godinama počne jačat... A mi i nakon smjene generacija, opet imamo polu-đuturume kao okosnicu :-D :oops:

Od mladih imamo tek poneki svijetli primjer, i to uglavnom u kondicionalu...

Zato sto nemamo "kompletno dobru generaciju" koja moze da zamjeni sadasnju. Uvijek ce imati 2-3 dobra mlada, ali bas 11 tesko. To se jednom dogodilo, a kad ce opet samo Bog zna.
Logovan

#25554 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Polako se vraćamo utakmicama reprezentacije. :D

https://www.klix.ba/sport/nogomet/selek ... /180514095
Golmani: Kim Seung-gyu (Vissel Kobe), Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka), Cho Hyun-woo (Daegu FC)

Odbrana: Kim young-gwon (Guangzhou Evergrande,), Jang Hyun-soo (FC Tokyo), Jung Seung-hyun (Sagan Tosu), Yun Yong-sun (Seongnam FC), Kwon Kyung-won (Tianjin Quanjian), Oh Ban-suk (Jeju United), Kim Jin-su (Jeonbuk Hyundai Motors), Kim Min-woo (Sangju Sangmu), Park Joo-ho (Ulsan Hyundai), Hong Chul (Sangju Sangmu), Go Yo-han (FC Seoul), Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors)

Vezni red: Ki Sung-yueng (Swansea City), Jung Woo-young (Vissel Kobe), Kwon Chang-hoon (Dijon FCO), Ju Se-jong (Asan Mugunghwa FC), Koo Ja-cheol (FC Augsburg), Lee Jae-sung (Jeonbuk Hyundai Motors), Lee Seung-woo (Hellas Verona), Moon Seon-min (Incheon United), Lee Chung-yong (Crystal Palace)

Napad: Kim Shin-wook (Jeonbuk Hyundai Motors), Son Heung-min (Tottenham Hotspur), Hwang Hee-chan (FC Red Bull Salzburg), Lee Keun-ho (Gangwon FC)
AmiĐa_Idriz

#25555 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Hyundai i ostali :lol:
Point.

#25556 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Svi isto izgledaju jebli sliku svoju
Logovan

#25557 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Point. wrote:Svi isto izgledaju jebli sliku svoju
A samo jedan iskače kvalitetom, onaj iz Tottenhama. :D
cyprus

#25558 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Nekad su im Kimovi i Leejevi činili 90% selekcije, sad su se ove familije prorijedile :oops: To mi je malo olakšalo da ih bolje upratim :-D

Nego, mogu mislit kako izgleda diskusija među komentatorima oko toga kako će raspodijeliti prenose utakmica kada na stol dođe prenošenje Koreje :lol:
Logovan

#25559 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/bih-c ... /180516054
Nogometne eprezentacije BiH i Crne Gore odigrat će prijateljsku utakmicu 28. maja 2018. godine na stadionu Bilino Polje u Zenici i to će biti prvi put da se dvije selekcije sastaju u seniorskoj konkurenciji.
U zvaničnom saopćenju saveza stoji da će se na pomenutoj utakmici reprezentacija oprostiti od Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Vedada Ibiševića.
luckylaka

#25560 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Logovan wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/bih-c ... /180516054
Nogometne eprezentacije BiH i Crne Gore odigrat će prijateljsku utakmicu 28. maja 2018. godine na stadionu Bilino Polje u Zenici i to će biti prvi put da se dvije selekcije sastaju u seniorskoj konkurenciji.
U zvaničnom saopćenju saveza stoji da će se na pomenutoj utakmici reprezentacija oprostiti od Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Vedada Ibiševića.
A Medunjanina i Lulica ko jebe zasto da ne nabrajami one prije sto odose.kakav olos,kakvi bijednici u savezu.Ako ovi igraci nisu zasluzili bar jednu od najacih reprezentacija na svijetu za oprostaj mogli su se potruditi bar jednu od kvalitetnijih europski
spree

#25561 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spree »

Medunjanin se tek oprostio (nazalost, trebao je ranije), a lulic jos moze igrati pa ne treba zuriti s njim. Sta fali cg? Bas je bitno dovesti Brazil i spucati grdnu lovu samo da bi se neki oprostili od reprezentacije :-) . Neki ljudi su stvarno odvojeni od zivota. Ne znam kad se igrala neka prijateljska kod nas i haj napokon se to izvede, ali opet se nadje nezadovoljnih :-)
Tito_i_Partija

#25562 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tito_i_Partija »

Haj i nekako Spaha i Vedo, al' oprostice se i od Zvjezdana Misimovica? Vat da fak, pa covjek ne igra vec od svjetskog prvenstva jbt. :-)
phillie

#25563 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Tito_i_Partija wrote:Haj i nekako Spaha i Vedo, al' oprostice se i od Zvjezdana Misimovica? Vat da fak, pa covjek ne igra vec od svjetskog prvenstva jbt. :-)
Mogli su komotno i Rahimica staviti, i Akrapovica :D
Point.

#25564 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Mogli su onda i od Mehe Kodre, Mo Konjića.
luckylaka

#25565 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

spree wrote:Medunjanin se tek oprostio (nazalost, trebao je ranije), a lulic jos moze igrati pa ne treba zuriti s njim. Sta fali cg? Bas je bitno dovesti Brazil i spucati grdnu lovu samo da bi se neki oprostili od reprezentacije :-) . Neki ljudi su stvarno odvojeni od zivota. Ne znam kad se igrala neka prijateljska kod nas i haj napokon se to izvede, ali opet se nadje nezadovoljnih :-)
Ociti nikad nisi pogledao kako izgleda jedna oprostajna utakmica zasluznih igraca.Cuj ne treba zuriti sa prijateljskom za Medu i Lulica. :-) Pa svi oni mogu jos igrati nisu invalidi ali su se oprostili od igranja za reprezentaciju i zasluzili su dostojnog protivnika.Kome ja pricam :run:
AmiĐa_Idriz

#25566 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa Švajni se od Pancera oprostio protiv Finaca, isto prosjecna ekipa.
spree

#25567 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spree »

Ma pusti ga ba lupa.
luckylaka

#25568 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa Švajni se od Pancera oprostio protiv Finaca, isto prosjecna ekipa.
Ko je on u odnosu na Misketa,Spahu,Vedu...dobro tebi mozda jeste ima nas kome je ovaj trojac jedno vrijeme bio (i ostao)medju najvecim,najboljim i zasluzuju daleko vise.Ovaj drugi sto ne zna ni ko se oprasta nije vrijedan komentara osim onoga,,pa Lulic jos igra ne treba zuriti sa njim" :-) :D
spree

#25569 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spree »

Pa ne komentarisi me onda. Postavi ti tabelu jednom :-) . Ja se nadam da ce lulic opet zaigrati za nas, a ti poletio da mu se organizuje oprostaj. Uostalom sta nas je on toliko zasluzio? Kontas da mi inace ne organizujemo prijateljske kod nas? Kontas da je to skupo? Kontas li da bi bilo preskupo dovesti neku top reprezentaciju? Covjece odvojen si od realnosti. Schweinsteiger ti je losiji igrac od ovih nasih? Ili ja manje uradio za njemacku nego ovi za nas? I hoces da te neko ozbiljno shvati. Umjesto da se pohvali nesto pozitivno, ono obrnuto. E znas ti ko je miske daj brazil i nek svi kleknu dok on bude izlazio :-) i neymar da mu ocisti kopacke.
Tito_i_Partija

#25570 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tito_i_Partija »

"Ko je on u odnosu na Misketa, Spahu, Vedu" :pisnuo: :facepalm:

Sram te bilo lucky, poceo Ramazan a ti i dalje pijes. :lol:
AmiĐa_Idriz

#25571 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Znaci jos ispade da ne volEm svoju zemlju i repku :mrgreen: najs :mrgreen:
luckylaka

#25572 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Tito_i_Partija wrote:"Ko je on u odnosu na Misketa, Spahu, Vedu" :pisnuo: :facepalm:

Upravo to .To sto vi(tamo neki) svrsavate na Messija,Ronalda,Sallaha...ne znaci da mi nemamo pravo svrsavati na nase fudbalere.Sad ja tebi trebam objasnjavati kako je meni Miske veca zvijezda od bilo kakvog Bastian Schweinsteiger.Naravno imas svoje misljenje i ne mislim raspravljati o njemu.O Ramazanu mozemo na nekom drugom mjestu,nije tema a i alkohol i Ramazan ne idu u istu recenicu.Meni licno ne.
luckylaka

#25573 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

luckylaka wrote:
Tito_i_Partija wrote:"Ko je on u odnosu na Misketa, Spahu, Vedu" :pisnuo: :facepalm:

Upravo to .To sto vi(tamo neki) svrsavate na Messija,Ronalda,Sallaha...ne znaci da mi nemamo pravo svrsavati na nase fudbalere.Sad ja tebi trebam objasnjavati kako je meni Miske veca zvijezda od bilo kakvog Bastian Schweinsteiger.Naravno imas svoje misljenje i ne mislim raspravljati o njemu.O Ramazanu mozemo na nekom drugom mjestu,nije tema a i alkohol i Ramazan ne idu u istu recenicu.Meni licno ne.
AmiĐa_Idriz wrote:Znaci jos ispade da ne volEm svoju zemlju i repku :mrgreen: najs :mrgreen:
Ne kontam na osnovu cega si ovo zakljucio.Haj objasni zivota ti
AmiĐa_Idriz

#25574 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja sam Svajnija bez veze naveo ko primjer, ocito da nisi skontao sta sam zelio reci.

I kad shvatimo da mi nismo neka univerzalna fudbalska sila kojoj ce Brazil, Argentina i slicni dolaziti kad nam se cefne, bice nam lakse svima.
Raigor Stonehoof

#25575 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Raigor Stonehoof »

luckylaka wrote:

Da oftopicarim i ja malo,

alkohol i ramazan idu u istu recenicu isto kao i alkohol i seval ili alkohol i muharem :D nigdje u kuranu ne pise, mozes pit, al ne smijes tokom ramazana, nego pise ne smijes nikako. a to pijem, al ne pijem tokom ramazana je bosnjacka izmisljotina :D
Post Reply