Dešavanja u Srbiji

Havatar

#25551 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

radostan dan wrote:naslov u današnjem - blicu -

OTKRIVAMO Šapić smenjen zbog vređanja ministra Kurca
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25552 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

omiljena disCiplina špiCoustog...mazanje oČij...pardom plakata. :oops:

Image

Image

Image
Johnzy

#25553 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

To mu se ne treba zaboraviti, ali Kurčić danas radi ovo: http://www.blic.rs/Vesti/Politika/42982 ... li-13platu

A kolega Praščić kaže ovo: http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=792333

I mi smo dočekali da nam bivši radikali i jedan mali klon ovako pričaju, a oni za koje su se ljudi borili na ulicama da rade onako kako su radili proteklih osam godina. Bez kičme, bez ikakve strategije, bez ikakvog napretka. Dodvoravanje nacionalistima i nacistima ih je i dovelo dotle da će biti ispod deset posto. Da su samo radili nešto, nikad ovi ne bi došli na vlast.
Zokipfc

#25554 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Zokipfc »

Havatar wrote:

Image
Ova naslovna strana bas prikazuje drzavu Srbiju :roll:
Ras Al Ghul

#25555 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

Dačić nominovan za Nobela :lol: Let's go Dačiću!
radostan dan

#25556 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

nije dačić, nego dačić i tači.
znači, što reče zoran radmilović u radovanu trećem - život piše romane (dubokim glasom)...
prosto nevjerovatno, jedan vođa terorističke organizacije (tako klasifikovan od strane sad) i jedna od najmrskijih ličnosti slobodanovog režima devedesetih zvani - mali od bureka -, da budu forsirani za nobelovu nagradu... :roll:

i što reče johnzy -
I mi smo dočekali da nam bivši radikali i jedan mali klon ovako pričaju, a oni za koje su se ljudi borili na ulicama da rade onako kako su radili proteklih osam godina. Bez kičme, bez ikakve strategije, bez ikakvog napretka. Dodvoravanje nacionalistima i nacistima ih je i dovelo dotle da će biti ispod deset posto. Da su samo radili nešto, nikad ovi ne bi došli na vlast.
o tome sam pisao u vrijeme kada je nikolić dobio tadića...
šta je sa svima onima koji su blejali godinama i čije su nade i volja iznevjereni, a nije ih malo, dapače...
sram te bilo ds-u.
Johnzy

#25557 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Emir Bekrić proglašen je za najboljeg sportistu Srbije u 2013. godini u izboru dnevnog sportskog lista Sport.
http://www.b92.net/sport/atletika/vesti ... _id=793106
Ras Al Ghul

#25558 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:nije dačić, nego dačić i tači.
znači, što reče zoran radmilović u radovanu trećem - život piše romane (dubokim glasom)...
prosto nevjerovatno, jedan vođa terorističke organizacije (tako klasifikovan od strane sad) i jedna od najmrskijih ličnosti slobodanovog režima devedesetih zvani - mali od bureka -, da budu forsirani za nobelovu nagradu... :roll:

i što reče johnzy -
šta je sa svima onima koji su blejali godinama i čije su nade i volja iznevjereni, a nije ih malo, dapače...
sram te bilo ds-u.
Dačić najharizmatičniji političar u Srbiji, još kad zapjeva Miljacku, ko pjeva zlo ne misli :D
Dobro su mi poznate srBske klasifikacije onih koji nisu Srbi, a ratovali su protiv Srba!
Bodkin

#25559 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

Havatar wrote:

Image
a sta je ovaj pisao pa mu je sapic odgovarao? inace sam upoznao kurz-a, dobar momak skroz. nije da ime neke famozne rezultate iza sebe ali mlad je :D
radostan dan

#25560 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ima vremena, narašće kurC... :mrgreen:

šta mu je rekao šapić?
nemam pojma, niti mi pada na pamet da čitam... :izet: mi se i za šapića i za kurca. :zoka:
Martinez_

#25561 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Martinez_ »

radostan dan wrote:nije dačić, nego dačić i tači.

i što reče johnzy -
sram te bilo ds-u.
Nije to srpska ekskluzivnost, pogledaj Hrvatsku i BiH, ni tamo se uslovno rečeno leve opcije (hrvatski i bosanski SDP) ne snalaze najbolje, likovi koji prave krupne iskorake su baš razni Dačići i Sanaderi dok će Tadići, Račani Milanovići i Lagumdžije biti odbačeni i prezreni i od svog i komšijskih naroda. Kad radikal, slobin socijalista ili hadezeovac naprave pomirenje, to je ''u ime naroda'', kad to rade levičari to je silovanje narodne volje
radostan dan

#25562 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

tačno.
jebote i život i sve... :roll:
Bodkin

#25563 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:ima vremena, narašće kurC... :mrgreen:

šta mu je rekao šapić?
nemam pojma, niti mi pada na pamet da čitam... :izet: mi se i za šapića i za kurca. :zoka:
bice kurz dugo jos u diplomatiji, a austrija je tu sa brukom firmi i ima poprilicno uticaja. dobro bi bilo da da se sjaranimo sa njim :)
Johnzy

#25564 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Martinez_ wrote:Nije to srpska ekskluzivnost, pogledaj Hrvatsku i BiH, ni tamo se uslovno rečeno leve opcije (hrvatski i bosanski SDP) ne snalaze najbolje, likovi koji prave krupne iskorake su baš razni Dačići i Sanaderi dok će Tadići, Račani Milanovići i Lagumdžije biti odbačeni i prezreni i od svog i komšijskih naroda. Kad radikal, slobin socijalista ili hadezeovac naprave pomirenje, to je ''u ime naroda'', kad to rade levičari to je silovanje narodne volje
Pa taj Tadić nije ni pokušao da se pomiri i da napravi iskorak. Gledao je kako da budu srećni oni koji nisu glasali za njega, uglavnom glasači DSS-a i radikala, a svoje glasače je uzimao zdravo za gotovo. A da je napravio bilo kakav hrabar iskorak, da je probao da zauzda ove fašiste, da je stvarno reformisao sudstvo, koje je bilo u njihovim rukama nikada, ali nikada ovi ne bi došli na vlast. Pa nisu naprednjaci pobedili, nego je DS izgubio. I evo, sada ovi rade ono što je DS trebalo da radi i govore onako kako je trebalo da se govori. Dogovoriše se sa Tačijem, odjebaše Srbe sa Kokosova, Dodika. Što se tiče nekih promena u državi, rano je reći da li je sve samo demagogija ili stvarno nešto pokušavaju, ali barem izgleda kao da nešto rade. Mada, ja im ne bih verovao ni da u podne kažu da je dan. Napravili su toliko grešaka u koracima, da je to nepojmljivo. Kao da nikada nikakav plan nisu imali šta da rade sa vlašću. A da ne govorim o tome kako su se neki DS gradonačelnici ponašali na lokalu. Pa ja mislim ni okupatori nisu bili tako osioni. Jeste da sada u nekim opštinama umesto dipl. DS obrazovanog kadra sede tetkice, poštarski službenici i portiri, ali treba uspeti pa se toliko zgaditi narodu da mu je manje mrska baba sera nego pravnik da ga vodi.
radostan dan

#25565 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:ima vremena, narašće kurC... :mrgreen:

šta mu je rekao šapić?
bice kurz dugo jos u diplomatiji, a austrija je tu sa brukom firmi i ima poprilicno uticaja. dobro bi bilo da da se sjaranimo sa njim :)
ništa nije problem, samo da nas ne zovne da mu sjednemo u krilo... :mrgreen:
Martinez_

#25566 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Martinez_ »

Johnzy wrote:
Martinez_ wrote:Nije to srpska ekskluzivnost, pogledaj Hrvatsku i BiH, ni tamo se uslovno rečeno leve opcije (hrvatski i bosanski SDP) ne snalaze najbolje, likovi koji prave krupne iskorake su baš razni Dačići i Sanaderi dok će Tadići, Račani Milanovići i Lagumdžije biti odbačeni i prezreni i od svog i komšijskih naroda. Kad radikal, slobin socijalista ili hadezeovac naprave pomirenje, to je ''u ime naroda'', kad to rade levičari to je silovanje narodne volje
Pa taj Tadić nije ni pokušao da se pomiri i da napravi iskorak. Gledao je kako da budu srećni oni koji nisu glasali za njega, uglavnom glasači DSS-a i radikala, a svoje glasače je uzimao zdravo za gotovo. A da je napravio bilo kakav hrabar iskorak, da je probao da zauzda ove fašiste, da je stvarno reformisao sudstvo, koje je bilo u njihovim rukama nikada, ali nikada ovi ne bi došli na vlast. Pa nisu naprednjaci pobedili, nego je DS izgubio. I evo, sada ovi rade ono što je DS trebalo da radi i govore onako kako je trebalo da se govori. Dogovoriše se sa Tačijem, odjebaše Srbe sa Kokosova, Dodika. Što se tiče nekih promena u državi, rano je reći da li je sve samo demagogija ili stvarno nešto pokušavaju, ali barem izgleda kao da nešto rade. Mada, ja im ne bih verovao ni da u podne kažu da je dan. Napravili su toliko grešaka u koracima, da je to nepojmljivo. Kao da nikada nikakav plan nisu imali šta da rade sa vlašću. A da ne govorim o tome kako su se neki DS gradonačelnici ponašali na lokalu. Pa ja mislim ni okupatori nisu bili tako osioni. Jeste da sada u nekim opštinama umesto dipl. DS obrazovanog kadra sede tetkice, poštarski službenici i portiri, ali treba uspeti pa se toliko zgaditi narodu da mu je manje mrska baba sera nego pravnik da ga vodi.

Tadić je uhapsio i isporučio Karadžića i Mladića, otišao u Srebrenicu i doneo deklaraciju o istoj. Prvi je pozvao Srbe na kosovske izbore, saglasio se sa dolaskom EULEX-a itd. Ali zato što je demokrata, naslednik Đinđića sa hipotekom izdajnika, strahovao je od desničarske odmazde pa je morao često balansirati i nije smeo ići ''do kraja''. Da je on potpisao Brselski sporazum, Vučić iz opozicije bi ga rastrgao. A pošto je Vučić na vlasti, opozicija ćuti.

Što se tiče unutrašnjih sistemskih promena, to nijedna garnitura nije i neće načiniti. A naprednjaci Srbiju vode nazad u slobizam gde se i osnovna demokratska dostignuća iz prethodne decenije poništavaju. Razlika u odnosu na slobizam je što su Vučić i Dačić shvatili da im je neophodna zapadna podrška dok tlače vlastite građane pa će tako i dalje nastaviti ispunjavati zahteve MZ po pitanju Kosova, BiH - zauzvrta dobijaju odrešene ruke u Srbiji da rade šta žele. Srbija je već sada zemlja bez slobodne opozicije i slobodnih medija
Johnzy

#25567 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Martinez_ wrote: Tadić je uhapsio i isporučio Karadžića i Mladića, otišao u Srebrenicu i doneo deklaraciju o istoj. Prvi je pozvao Srbe na kosovske izbore, saglasio se sa dolaskom EULEX-a itd. Ali zato što je demokrata, naslednik Đinđića sa hipotekom izdajnika, strahovao je od desničarske odmazde pa je morao često balansirati i nije smeo ići ''do kraja''. Da je on potpisao Brselski sporazum, Vučić iz opozicije bi ga rastrgao. A pošto je Vučić na vlasti, opozicija ćuti.

Što se tiče unutrašnjih sistemskih promena, to nijedna garnitura nije i neće načiniti. A naprednjaci Srbiju vode nazad u slobizam gde se i osnovna demokratska dostignuća iz prethodne decenije poništavaju. Razlika u odnosu na slobizam je što su Vučić i Dačić shvatili da im je neophodna zapadna podrška dok tlače vlastite građane pa će tako i dalje nastaviti ispunjavati zahteve MZ po pitanju Kosova, BiH - zauzvrta dobijaju odrešene ruke u Srbiji da rade šta žele. Srbija je već sada zemlja bez slobodne opozicije i slobodnih medija
Ovo sa Karadžićem i Mladićem mu je bila dužnost, a uradio je to zajedno sa Dačićem. Deklaracija o Srebrenici je razvodnjena do neprepoznatljivosti u skupštini. Sve pobrojano se isto može tumačiti kao dodvoravanje zapadu za odrešene ruke kod kuće, a ti slobodni mediji su počeli da se dave najviše zahvaljujući DSu. Ovo za Briselski sporazum stoji, ali za takav potez je potrebno imati političke hrabrosti, i da je to uradio imao bi još dva mandata, jer njega na vlast nije dovelo biračko telo naprednjaka. Njegovo nemušto političarenje počinje kohabitacijom sa Koštunicom, kada je imao solidnu podršku, u prvoj vladi sa DSSom je skinuo gaće, Dačić ga je krajnje iskusno iskoristio da se preobuče, pa ga je odbacio kao istrošeni kondom. Pa ni to nije bilo dovoljno da bude poražen. Glavni razlog njegovog poraza su katastrofalni rezultati samog DSa. Za to mu nije niko kriv. Hteo ja da bude i premijer i predsednik, stavio je neke slepce za ministre, koji nikakvog rezultata nisu imali s posebnim naglaskom na pravosuđe i školstvo. Malovićeva je zasrala reformu, a školstvo su prepustili nacionalistima, koji su videli potencijal u tom resoru, pa su se odlučili da obrazuju svoje buduće biračko telo.
Martinez_

#25568 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Martinez_ »

Johnzy wrote:
Martinez_ wrote: Tadić je uhapsio i isporučio Karadžića i Mladića, otišao u Srebrenicu i doneo deklaraciju o istoj. Prvi je pozvao Srbe na kosovske izbore, saglasio se sa dolaskom EULEX-a itd. Ali zato što je demokrata, naslednik Đinđića sa hipotekom izdajnika, strahovao je od desničarske odmazde pa je morao često balansirati i nije smeo ići ''do kraja''. Da je on potpisao Brselski sporazum, Vučić iz opozicije bi ga rastrgao. A pošto je Vučić na vlasti, opozicija ćuti.

Ovo sa Karadžićem i Mladićem mu je bila dužnost, a uradio je to zajedno sa Dačićem. Deklaracija o Srebrenici je razvodnjena do neprepoznatljivosti u skupštini. Sve pobrojano se isto može tumačiti kao dodvoravanje zapadu za odrešene ruke kod kuće, a ti slobodni mediji su počeli da se dave najviše zahvaljujući DSu. Ovo za Briselski sporazum stoji, ali za takav potez je potrebno imati političke hrabrosti, i da je to uradio imao bi još dva mandata, jer njega na vlast nije dovelo biračko telo naprednjaka. Njegovo nemušto političarenje počinje kohabitacijom sa Koštunicom, kada je imao solidnu podršku, u prvoj vladi sa DSSom je skinuo gaće, Dačić ga je krajnje iskusno iskoristio da se preobuče, pa ga je odbacio kao istrošeni kondom. Pa ni to nije bilo dovoljno da bude poražen. Glavni razlog njegovog poraza su katastrofalni rezultati samog DSa. Za to mu nije niko kriv. Hteo ja da bude i premijer i predsednik, stavio je neke slepce za ministre, koji nikakvog rezultata nisu imali s posebnim naglaskom na pravosuđe i školstvo. Malovićeva je zasrala reformu, a školstvo su prepustili nacionalistima, koji su videli potencijal u tom resoru, pa su se odlučili da obrazuju svoje buduće biračko telo.

''Dužnost'' koju nije obavio ni Đinđić, ni Koštunica a kao što znamo ni Račan u Hrvatskoj na primer. Dobio bi dva mandata još? A na čemu to? Rekoh, ujedinjena opozicija bi ga rastrgla da je on potpisao i Briselski sporazum. Jedino ako misliš da bi dobio još podršku Vašingtona koji onda ne bi stavljao ulog na Vučića, e tu si u pravu.

Politika nije mesto pukog sprovođenja zamisli nekog instituta ili NGO, već veština mogućeg što kažu. S obzirom na uticaj i resurse sa kojima je raspolagao za daleko veće poštovanje je način na koji je Tadić premostio kosovsku krizu 2008. u samoj Srbiji i to posve demokratskim metodama, nego potpis ove vlasti na Briselski sporazum i potonja cenzura u srpskim medijima i DB-ovske metode u smirivanju opozicije.

Naravno da je svačiji poraz rezultat njegovog ličnog rada ali ovde je valjda na dnevnom redu poređenje DS i naprednjaka, Tadića i Vučića (Dačića)
Johnzy

#25569 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Martinez_ wrote:''Dužnost'' koju nije obavio ni Đinđić, ni Koštunica a kao što znamo ni Račan u Hrvatskoj na primer. Dobio bi dva mandata još? A na čemu to? Rekoh, ujedinjena opozicija bi ga rastrgla da je on potpisao i Briselski sporazum. Jedino ako misliš da bi dobio još podršku Vašingtona koji onda ne bi stavljao ulog na Vučića, e tu si u pravu.

Politika nije mesto pukog sprovođenja zamisli nekog instituta ili NGO, već veština mogućeg što kažu. S obzirom na uticaj i resurse sa kojima je raspolagao za daleko veće poštovanje je način na koji je Tadić premostio kosovsku krizu 2008. u samoj Srbiji i to posve demokratskim metodama, nego potpis ove vlasti na Briselski sporazum i potonja cenzura u srpskim medijima i DB-ovske metode u smirivanju opozicije.

Naravno da je svačiji poraz rezultat njegovog ličnog rada ali ovde je valjda na dnevnom redu poređenje DS i naprednjaka, Tadića i Vučića (Dačića)
Mogli bi da probaju, kao što su imali demonstracije oko proglašenja nezavisnosti Kosova, pa im se to okrenulo. Da je napravio bilo koji hrabar rez, mislim da bi onaj normalniji deo Srbije to prepoznao i ne bi propustio da nagradi na izborima. Imao je DS ogromnu podršku i naroda i spoljnog faktora, pa je opet igrao na sigurno i izgubio. Dobio bi mandat na bilo kom potezu. Pa i ove izbore je umalo dobio. Izgubio ih je performansom DS ministara u drugom krugu izbora i posle onog duela sa Tomom, gde nije pričao kao obično nego se fokusirao na vređanje Tome, i kada se jasno videlo da se grozničavo drži za fotelju, iako bi dobio. Pa ti naprednjaci nikad i nisu želeli vlast, ili je tako meni izgledalo jer su uvek, u odlučujućim trenutcima izbora davali sebi autogolove. Seti se samo one blamaže sa stiroporom i štrajkom glađu, pa "krađom glasova". Narod koji je glasao u prvom krugu jednostavno nije izašao u drugi krug jer je video da će mu se ponoviti DS-ov mandat i svi njegovi ministri, Cvetković, Petrović, Šutanovac, Sunđer Bob, da opet ništa neće uraditi, i da će biti još četiri godine status quo.
Jasno je zašto je mogućno da se isposluje ovaj Briselski sporazum, i Tadiću bi bilo teško da uradi bilo šta slično, ali ga to nije trebalo sprečiti da proba bilo šta drugo. DS je propustio šansu da reformiše DB, isto kao što je stegao omču oko svih medija pre prethodnih izbora. Ovi samo koriste stanje i nastavljaju gde su stali.
radostan dan

#25570 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

opĆi utisak je da ds nije izgubio izbore, nego da je - kažnjen od strane onih koji su odlučivali da li će ds biti i dalje pozicija ili opozicija.
izgubiti i biti kažnjen su dva različita pojma.
nešto slično bi se moglo desiti na jesen i u bih, u oba entiteta.
CSKA

#25571 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Sto bi rekao Sojic " o cemu vi to truckate " :D

Narod je oduvijek zelio Vucica i Nikolica.Svaki izbori od 2003. god pa do zadnjih su bili povuci potegni da ne dodju ova dvojica na vlast.Pravila su se saveznistva sa svim i svakim,u nekim slucajevima je bilo i medijske blokade,samo da oni ne bi dosli na vlast.
Narod ih je zelio,narod je i dobio sta zeli.Vjerovatno je lakse progutati tu zabu kada ova dvojica vode drzavu,nego zuti.

Jedina novost sada je da vise nema ideologije u Srbiji,samo interesne grupe.
radostan dan

#25572 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

zajebi tu priču...
srbija bez ideologije je kO pamela bez sisa.

:zoka:
CSKA

#25573 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ma sta ce nam ideologije,veliki brat ce da misli umjesto nas :D

Hocemo li rusiti JNA :

http://www.alo.rs/sport/fudbal/ispitati ... -jna/41087
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25574 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

e sad neJma ko da sere iz opoziCije EU ovo ono, NATO blablabla, nejaČ, UGROŽENOST itd itd...šHo sad ne gore carinarnice severno od Ibra i ne postavljaju se balvani...Došli NašHi na vlast :mrgreen: ...mora Srbija proĆ još jednom taj Črveno-Črni dvojac s Kormilarom, jer neJma naprid dok ovi ne ZAseru do balČaka...ovako Će se ovi "NašHi" NakurnjaCi natezat do jedno 2020 i ondak ide jedan dobar šHamar pa do jedno 2025 ulazak u EU...živi bili pa vidjeli.

samo da ne oČeraju još pola miliJona srba u dijasporu ko onomad, kad su prvi puta neprikosnoveno vladali...

"I Vučić i ja smo rekli da se mora istražiti do kraja prisluškivanje predsednika Srbije. Postoje pretnje Vučiću i meni, jer postoje oni kojima ne odgovara da se nađu na optuženičkoj klupi, koji misle da promena vlasti može doneti nešto njima", rekao je Dačić.

Na pitanje da li atmosfera sada u zemlji podseća na atmosferu pred ubistvo premijera Zorana Đinđića, Dačić je odgovorio odrečno.

"Država je jača od njih, u ovoj zemlji niko ne sme nikome da preti, ne mogu da postoje centri moći van onih koje narod izabere na izborima, svako može to da pokuša, ali će država još oštrije reagovati", kazao je premijer.

Država Srbija je jača od bilo kakvih pretnji i zloupotreba, čak iako dolaze iz krugova policijskih i bezbednosnih struktura", rekao je Dačić.

eeeeeee nemre bašH to tako laHko ...valja plaĆat patriJote...eeeeeee...biĆe tude svega..."Daleko je Sunce" :mrgreen:
Ras Al Ghul

#25575 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

CSKA wrote:Ma sta ce nam ideologije,veliki brat ce da misli umjesto nas :D

Hocemo li rusiti JNA :

http://www.alo.rs/sport/fudbal/ispitati ... -jna/41087
Nemojte :D Gdje će igrati?
Post Reply