Da ti nije stav malo previše ekstreman, da nije malo generalizirajući, da nije malo kontraproduktivan, da nije malo huškački ?hrasno38 wrote:Selefizam je nacin zivota koji se nikako i nikada nije uklapao u zivot na ovim prostorima dakle ta tvoja objasnjenja i puhanje da se vatra ugasi ne pise vode. U BiH su selefije ekstremisti i sto je najgore taj ekstremizam ponajvise praktikuju na ostalim muslimanima BiH. Putin je lijepo rekao za ove ISILOVCE..."Prastanje teroristima je na bogu a na meni je da ih njemu saljem"!!!HM 2011 wrote:Pošto vidim da su počeli postovi koji glase stop selefizmu da razjasnim par stvari uz korištenje smajlija - znam ih i ja koristiti:
Kao prvo svjestan sam da su glave vruće, ugrijane, pa da ukažem na par stavki -
Prijevod riječi Selefizam nije Terorizam.
Selefizam je priznati pokret unutar Arabije, koji je koliko shvatam, regularni stav i način života muslimana u Saudijskoj Arabiji. Pošto je to mjesto koje je izvor Islama, i autentični tumač u komplet problematici, mjesta za prigovor - racionalni religijski prigovor takvom religijskom stavu - NEMA.![]()
Samim tim reakcije poput stop selefizmu trebaju i moraju biti okrakterizirane kao praktična Islamofobija, odnosno pokušaj sijanja razdora među muslimanima.![]()
Nalozi za brijanje brada, produžavanje pantalona, skidanje hidžaba, oblačenje mini suknji, ispijanje alkohola i slično nisu prispjeli kao lijek.
Nastavimo dalje sa raspravama u skladu sa globalnim svjetskim tendecijama ili ti ga globalizacijom, o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.
Bitno je napomenuti za one koji nisu shvatili:
Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.
Nadam se da je jasnije, te da ćete ove činjenice imati na umu prilikom rasprave na datu temu, a ako Vas boli briga za ovo što piše - slobodno ignorišite o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.
Ovaj post sam napisao kao reakciju na jedan komentar sa zaključane teme a koji glasi:
"Sta je ba, ne treba se pisati o UBIJENIM VOJNICIMA, tj. teskom zlocinu??
Sve navodi da je bio pripadnik selefijskog pokreta, to je nesto o cemu se treba i MORA pisati.
To sto bi ti volio da se i ovo kao i Bugojno, Mevlid itd. gurne pod tepih, to je tvoj veliki problem.
Cuj sta sad? ono... koji qrac"
Šta si želio reći svojim odgovorom na ovaj post ?