..kamen spoticanja wrote: nebom stupa,nebom lupa moja generacija
jedan po jedan ...
hebi se meni prpa
A sta to nema grijanja???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
..kamen spoticanja wrote: nebom stupa,nebom lupa moja generacija
jedan po jedan ...
hebi se meni prpa
...ali drug moj neogrija se sto sebi ne nalozi...Jimmy McNulty wrote:Bi bilo dobro da i mi u prigradskim naseljima dobijemo grijanjedosadilo ugalj i drva kupovat i ložit.
Je li suh zrak u stanu? Bude li zagusljivo? To su moje zamjerke grijalicama i konvektorima generalno. A centralno grijanje je valjda najbolji nacin grijanja, tako bar vele strucnjaci u koje se ne ubrajam, ali definitivno ima razlike.Throttle wrote:Bato, zasto centralnom grijanju nema premca? Ja se grijem na konvektore i konstantno mi je 4-5 stepeni toplije nego kod roditelja koji su na gradskom grijanju a placam upola manje nego gradsko grijanje. Prosle godine u januaru, kad je osvanulo -24 stepena, kod mene u stanu je bilo 22-23. Doduse, u Babinoj rijeci je manje zgrada pa mreza dobro podnosi, problem bi bio samo gdje je gusto naseljeno pa dosta potrosaca vuce struju. Male su sanse da cu se vratit na centralno ikad, planiram jos ubacit inverter klimu kao rezervu, ili ako se pokaze ekonomicnije, koristit nju a konvektore ostavit kao bekap. Nije to samo racunica, ima i do toga da je covjek nezavisan i da ga boli patka hoce li puknut cijev, kotao ili nesto trece. Ne moze ti niko nadoknadit noc na - 25 kad je nestalo grijanja a ti npr nisi bio pripremljen sa grijalicom ili necim slicnim
_BataZiv_0809 wrote:Sve je to ok dok su 3-4 stana u zgradi na struji a ostatlih 15 na grijanju. Sta ce biti kad svi upale struju, a zgrada projektovana 1960-tih, kakvih je more u Zenici? Iskakat ce osiguraci ko kokice.Warashii wrote:Naravno.Ci-Nick wrote:Šta uraditi sada, čini mi se jedino logično rješenje bi bilo odjaviti grijanje,..
plaćam 1200 KM godišnje, umanjenja zbog lošeg grijanja bude maksimalno 100 KM.
Dakle dam 1100 KM za grijanje koje je malo bolje od onog koje je ubuduće "besplatno grijanje".
Svako ko ostane na ovom grijanju je najblaze receno levat, pocevsi od mene koji sam jos uvijek prijavljen.
_BataZiv_0809 wrote:Je li suh zrak u stanu? Bude li zagusljivo? To su moje zamjerke grijalicama i konvektorima generalno. A centralno grijanje je valjda najbolji nacin grijanja, tako bar vele strucnjaci u koje se ne ubrajam, ali definitivno ima razlike.Throttle wrote:Bato, zasto centralnom grijanju nema premca? Ja se grijem na konvektore i konstantno mi je 4-5 stepeni toplije nego kod roditelja koji su na gradskom grijanju a placam upola manje nego gradsko grijanje. Prosle godine u januaru, kad je osvanulo -24 stepena, kod mene u stanu je bilo 22-23. Doduse, u Babinoj rijeci je manje zgrada pa mreza dobro podnosi, problem bi bio samo gdje je gusto naseljeno pa dosta potrosaca vuce struju. Male su sanse da cu se vratit na centralno ikad, planiram jos ubacit inverter klimu kao rezervu, ili ako se pokaze ekonomicnije, koristit nju a konvektore ostavit kao bekap. Nije to samo racunica, ima i do toga da je covjek nezavisan i da ga boli patka hoce li puknut cijev, kotao ili nesto trece. Ne moze ti niko nadoknadit noc na - 25 kad je nestalo grijanja a ti npr nisi bio pripremljen sa grijalicom ili necim slicnim
Mada nista mi nema draze od kamina
Norm wrote:Koliko bi meni trebalo konvektora i struje mjesecno za zagrijavanje prostora od 90 i kusur kvadratica?
Norm wrote:...sa malom djecom, 24/7...mislim da ne bi islo...
Puno i nemoj ni pomisljati na to. Jedino invertere ugraditi, ali to je bas skup sport zbog velicine stana. Oni bi ti dugorocno bili najbolje rjesenje.Norm wrote:Koliko bi meni trebalo konvektora i struje mjesecno za zagrijavanje prostora od 90 i kusur kvadratica?
Pojacas gl.vod i nema problema sa osiguracima._BataZiv_0809 wrote:Sve je to ok dok su 3-4 stana u zgradi na struji a ostatlih 15 na grijanju. Sta ce biti kad svi upale struju, a zgrada projektovana 1960-tih, kakvih je more u Zenici? Iskakat ce osiguraci ko kokice.Warashii wrote:Naravno.Ci-Nick wrote:Šta uraditi sada, čini mi se jedino logično rješenje bi bilo odjaviti grijanje,..
plaćam 1200 KM godišnje, umanjenja zbog lošeg grijanja bude maksimalno 100 KM.
Dakle dam 1100 KM za grijanje koje je malo bolje od onog koje je ubuduće "besplatno grijanje".
Svako ko ostane na ovom grijanju je najblaze receno levat, pocevsi od mene koji sam jos uvijek prijavljen.
Romeo i Julija jel? A dobro veceras je premijera bila, ali vec sutra i preksutra se moze ponovo pogledati. Nadam se da cu moci navrnuti u cetvrtak.Inteligencija wrote:Nakon 140 godina odlucim otici u pozoriste, dodjem, 50 ljudi ispred nema mjesta, kaze Burina nazad sine puno je, ode i on kuci
Da, Romeo i Julija, cuo sam da ce igrati jos 3-4 puta zaredom pa cu otici. Nego kakav je Burina gospodin pitam ga sta je sto si izasao, kaze bolje da oslobodimjasko_ba wrote:Romeo i Julija jel? A dobro veceras je premijera bila, ali vec sutra i preksutra se moze ponovo pogledati. Nadam se da cu moci navrnuti u cetvrtak.Inteligencija wrote:Nakon 140 godina odlucim otici u pozoriste, dodjem, 50 ljudi ispred nema mjesta, kaze Burina nazad sine puno je, ode i on kuci
zagusljivo nije, provjetrava se svako jutro a suh zrak se rijesi onim kinom keramickim koje zakacim na konvektor i naspem vodu. Isto sam radio i dok sam bio na centralnom grijanju. Meni je najveći racun do sad dosao 193KM, prosli januar, temperatura u stanu bila konstantno 22+ i bojler non-stop bio uključen. Prevedeno, platio bih 100-tinjak KM za grijanje gradu i struje 50-60 i smrzo se ko ekser. Ovako hodao u sorcu po kuci, kcerka tada imala 6 mjeseci pa drzali visoku temperaturu zbog nje. Ove godine najveci racun bio 113+rtv taksa. A mjesecno sam za grijanje davao preko 100KM, na 6 mjeseci_BataZiv_0809 wrote:Je li suh zrak u stanu? Bude li zagusljivo? To su moje zamjerke grijalicama i konvektorima generalno. A centralno grijanje je valjda najbolji nacin grijanja, tako bar vele strucnjaci u koje se ne ubrajam, ali definitivno ima razlike.Throttle wrote:Bato, zasto centralnom grijanju nema premca? Ja se grijem na konvektore i konstantno mi je 4-5 stepeni toplije nego kod roditelja koji su na gradskom grijanju a placam upola manje nego gradsko grijanje. Prosle godine u januaru, kad je osvanulo -24 stepena, kod mene u stanu je bilo 22-23. Doduse, u Babinoj rijeci je manje zgrada pa mreza dobro podnosi, problem bi bio samo gdje je gusto naseljeno pa dosta potrosaca vuce struju. Male su sanse da cu se vratit na centralno ikad, planiram jos ubacit inverter klimu kao rezervu, ili ako se pokaze ekonomicnije, koristit nju a konvektore ostavit kao bekap. Nije to samo racunica, ima i do toga da je covjek nezavisan i da ga boli patka hoce li puknut cijev, kotao ili nesto trece. Ne moze ti niko nadoknadit noc na - 25 kad je nestalo grijanja a ti npr nisi bio pripremljen sa grijalicom ili necim slicnim
Mada nista mi nema draze od kamina
Sta se ovo desava sa policijom ? Svaku noc po 2-3 pljacke i to po carsiji, sinoc avanti nastrada..kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.nasastranka.ba/sanja-renic- ... -gradjana/
Inteligencija wrote:Sta se ovo desava sa policijom ? Svaku noc po 2-3 pljacke i to po carsiji, sinoc avanti nastrada..kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.nasastranka.ba/sanja-renic- ... -gradjana/
Inteligencija wrote:Odmah se ljuti, pa valjda pricate na poslu, nemoguce da vam svaku noc neko odradjuje 2-3 objekta i to redovno svaku noc i da mu to polazi za rukom a da ne bude uhapsen