Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

luckylaka

#25526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

So What! wrote:Što se tiče Sušića, ja imam osjećaj da je Fuad Muzurović na njegovom mejstu bio s onim sastavom i onakvom grupom da bi nas odveo na takmičenje. Jednostavno smo tada bili nevjerovatno jaki i u dosta slabijoj konkurenciji, sa napokon malo sreće, uspjeli doći do cilja.

Ta reprezentacija je po meni najbolju utakmicu odigralu u porazu protiv Argentine, niko nije očekivao previše, a oni su se dali maksimalno, svakako da je i Sušić zaslužan, ali dosta ljudi zaboravlja da je isti Sušić jedva dobio Bjelorusiju na BIlinom Polju, a gol smo postigli nakon isključenja njihova dva igrača, zatim je u rutinskoj utakmici protiv Slovačke na Bilinom Polju izgubio sa 0:1, bez obzira što su Slovaci ispali iz igre, a onda u revanšu u Žilini smo mitski preokrenuli, gol iz prekida i Hajrovićev šut.

Zadnja utakmice protiv Litvanije, mislim da nam je kosa svima opala gledajući to, ali ipak rutinska akcija i pobjeda na kraju.

Ono što ljudi zaboravljaju, a meni nikako u glavu ne ide, da je Sušić izgubio od Kipra također nakon preokreta u Zenici, gdje su nam sudije navukle penal, a Pjanić ga u finišu utakmice profulao.

Zatim je otkaz dobio zbog ovog debakla u Izraelu:

A Baždarević je u revanšu dobio i Kipar i Izrael te počistio nered i nekako nas odveo do tog baraža. Ispostavilo se da Meša ipak i nije neki trener, ali dok je raspolagao sa odiličnim timom, uspio je napraviti rezultat.

I iako smo vazda bili mušterije Rumuna, ovo je ubjedljivo bila jedna od najvećih blamaža u novijoj historiji našeg fudbala gdje su nas Rumuni neobjašnjivo deklasirali, a zatim su čak i promašili jedan penal, a i tada nas je Sušić vodio. Ne vjerujem kako lahko ljudi zaboravljaju ove stvari.

Ljudi pamte da nas je Safet odveo na svjetsko a ove blamaze sto ih spominjes niko vise i ne pamti.I Mesha da nas je odveo na euro ko bi jos pamtio one katastrofalne igre.U svijetu sporta rezultati se pamte i ostaju zapisani
Ajatolah_

#25527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

Protiv Kipra je bio kiks ali nije bila blamaža... Izdominirali smo tu utakmicu, promašili penal, primili golove iz dvije haman jedine njihove šanse... Recimo brzo poslije toga smo odigrali dobru partiju protiv Belgije u Zenici, završilo neriješeno zahvaljujući onom golu kad je Begoviću lopta prošla kroz ruke.

Za razliku od utakmice na Kipru, gdje smo određenim dijelovima utakmice izgledali nemoćno i bojali se da ne padne četvrti.
So What!

#25528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by So What! »

Ajatolah_ wrote:Protiv Kipra je bio kiks ali nije bila blamaža... Izdominirali smo tu utakmicu, promašili penal, primili golove iz dvije haman jedine njihove šanse... Recimo brzo poslije toga smo odigrali dobru partiju protiv Belgije u Zenici, završilo neriješeno zahvaljujući onom golu kad je Begoviću lopta prošla kroz ruke.

Za razliku od utakmice na Kipru, gdje smo određenim dijelovima utakmice izgledali nemoćno i bojali se da ne padne četvrti.
Prva kvalifikaciona utakmica nakon Svjetskog, puni napona i elana, povedemo u startu i primimo dva gola ni iz čega.

Na Kipru smo im uspjeli makar dati dva gola, iako je ono bila očajnija predstava, slažem se s tobom, ali ni ova nema opravdanja nikakvog.

Izrael nema nikakvih opravdanja, pogotovo ne 3:0. Pa čuvena Albanija u Tirani gdje smo odigrali 1:1, tada su krivili leđa Kenana Hasagića, ali i tu se slomile kvalifikacije.

Na drugoj strani, bitno je napomenuti da je Francuska u tim kvalifikacijama bila iznimno slaba i da ih je Bjelorusija dobila na 0:1 na Stade de Franceu, te su tadašnju utakmicu u Sarajevu nazvali Danom D. Tada su nas dobro nadigrali sa 0:2, a Sušić izjavljivao da neće biti zadovoljan bodom.

Evo i jedna zanimljiva statistika:

Image
Grean

#25529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

luckylaka wrote:
So What! wrote:Što se tiče Sušića, ja imam osjećaj da je Fuad Muzurović na njegovom mejstu bio s onim sastavom i onakvom grupom da bi nas odveo na takmičenje. Jednostavno smo tada bili nevjerovatno jaki i u dosta slabijoj konkurenciji, sa napokon malo sreće, uspjeli doći do cilja.

Ta reprezentacija je po meni najbolju utakmicu odigralu u porazu protiv Argentine, niko nije očekivao previše, a oni su se dali maksimalno, svakako da je i Sušić zaslužan, ali dosta ljudi zaboravlja da je isti Sušić jedva dobio Bjelorusiju na BIlinom Polju, a gol smo postigli nakon isključenja njihova dva igrača, zatim je u rutinskoj utakmici protiv Slovačke na Bilinom Polju izgubio sa 0:1, bez obzira što su Slovaci ispali iz igre, a onda u revanšu u Žilini smo mitski preokrenuli, gol iz prekida i Hajrovićev šut.

Zadnja utakmice protiv Litvanije, mislim da nam je kosa svima opala gledajući to, ali ipak rutinska akcija i pobjeda na kraju.

Ono što ljudi zaboravljaju, a meni nikako u glavu ne ide, da je Sušić izgubio od Kipra također nakon preokreta u Zenici, gdje su nam sudije navukle penal, a Pjanić ga u finišu utakmice profulao.

Zatim je otkaz dobio zbog ovog debakla u Izraelu:

A Baždarević je u revanšu dobio i Kipar i Izrael te počistio nered i nekako nas odveo do tog baraža. Ispostavilo se da Meša ipak i nije neki trener, ali dok je raspolagao sa odiličnim timom, uspio je napraviti rezultat.

I iako smo vazda bili mušterije Rumuna, ovo je ubjedljivo bila jedna od najvećih blamaža u novijoj historiji našeg fudbala gdje su nas Rumuni neobjašnjivo deklasirali, a zatim su čak i promašili jedan penal, a i tada nas je Sušić vodio. Ne vjerujem kako lahko ljudi zaboravljaju ove stvari.

Ljudi pamte da nas je Safet odveo na svjetsko a ove blamaze sto ih spominjes niko vise i ne pamti.I Mesha da nas je odveo na euro ko bi jos pamtio one katastrofalne igre.U svijetu sporta rezultati se pamte i ostaju zapisani
Pamtimo i da se puno bolje nosio sa Belgijom (da rupa Begovic ne dade sam sebi gol kroz ruke pobijedili bi ih), Velsom, da smo gazili male protivnike i da je njegova igra bila space shutle za ono sto je pokazao Mesa.

Meni je vrijedno propustiti EP ako suprotno znaci da ostaje selektor koji je gajio onakav anti-fudbal jer nije bitno samo ucestvovati.

Prosinecki je vec pokazao zasto je Mesa morao otici.
So What!

#25530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by So What! »

Grean wrote:
Pamtimo i da se puno bolje nosio sa Belgijom, Velsom, da smo gazili male protivnike i da je njegova igra bila space shutle za ono sto je pokazao Mesa.

Meni je vrijedno propustiti EP ako suprotno znaci da ostaje selektor koji je gajio onakav anti-fudbal jer nije bitno samo ucestvovati.

Prosinecki je vec pokazao zasto je Mesa morao otici.
Ja upravo ne branim Mešu i slažem se da je furao anti fudbal, ali pokušavam dokazati tezu da nije bio toliko gori od Safeta, čak štaviše prvi je radio nešto što do njega nijedan nije, konstantno je isprobavao nove igrače. Ja sam mislio da čita forum majke mi i prati ta nova imena.

Safet jeste igrao s Belgijancima 1:1, a Meša izgubio 1:3, 4:0, ali je istoj toj Belgiji njegova ekipa uspjela uvaliti tri gola u porazu od 3:4 i dokazati da se može kad se hoće. Recimo Meša je uspio dobiti Wales i to sa 2:0.

Znači službeno Safet jest sigurno bio bolji kada se sve poreda, ali zaista za par nijansi bolji. Na kraju je svojim inatom sam sebe uništio i neslavno baš otišao.
Edin H.

#25531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Pape i Mesa su treneri u pokusaju, jedini ozbiljan trener je bio Chilrilo, premda je i on zasro protiv Estonije kada nije pustio Spahu da kaze igracima da namjerno prave drugi zuti i ociste za baraz i na taj nacin je izgubio drugu utakmicu baraza, jer smo igrali bez Spahe, Muratovica i Rahimica, plus supka Misimovica, kojega je Ciro opravdano kritikovao za igru u Lisabonu.
leškarenje

#25532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Koga je Mesa isprobao, a da je ostao i da igra neku ulogu za repku ?
Grean

#25533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

@So What, sve se slazem.

Mesi kapa do poda za nove igrace.

Ono sto meni smeta da je to javnosti najbitnije, samo daj tri nova svaku utakmicu i kupio si javnost ali to nije poenta vezano za Mesu, radio je svoj posao.

Sto se Safeta tice, molio sam Boga da ga smijene nakon Brazila a vec ranije mi je isao na qurac zbog njegove tvrdoglavosti.

Ipak ono sto mu se ne moze oduzeti je ta igra kad je islo a meni je to najbitniji dio, da imas sta vidjeti. On je imao ubjedljivo najljepsu igru od svih selektora.

Problem je sto tako ne mozes sa svima a on to nije htio ili nije znao mijenjati protiv jakih. Zato mi je isao na q.
leškarenje

#25534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Koji su to igraci ?
Bazinga1234

#25535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

leškarenje wrote:Koji su to igraci ?
Milicevic, Jajalo i Pavlović. :bih:
leškarenje

#25536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Bazinga1234 wrote:
Milicevic, Jajalo i Pavlović. :bih:
Dobro,oni su kapitalci :D nego ima li koji mladji ili sam ja puko pa se ne mogu sjetiti :-)
Bazinga1234

#25537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

leškarenje wrote: Dobro,oni su kapitalci :D nego ima li koji mladji ili sam ja puko pa se ne mogu sjetiti :-)
Ima Djuric a i Simunovica je Mesa privolio da nastupa za nas. :wink:
leškarenje

#25538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Al fakat,vise Prosinecki probao igraca u ove zadnje dvije utakmice nego Mesa i Susic zajedno za svojih mandata :-)
So What!

#25539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by So What! »

Joj bilo je, ali sad ja stvarno sam ovdje blokirao, znam da je konstantno izmišljao nove igrače.

Krunića je prvi pozvao, a i Prcića mislim, Cimirota i sve ove što je raja po forumima vazda navaljivala da se isprobaju.

Safet je baš bio tvrdokoran po tom pitanju, pa je tako kapitalce kući znao ostaviti poput Zukanovića prije Svjetskog, koji je tada baš u formi bio.

Vidim da se raja prepirala po navijačkoj osnovi ovdje, pa bih ja da istaknem da sam navijač Sarajeva, ali kada je reprezentacija u pitanju, tu gledam samo njen najbolji interes, pa makar nam čitav tim bio sastavljen od igrača Željezničara i mislim da bi tako svi trebali razmišljati.

Ovako mislim da je ovu raspravu Sajo vs. Meša, trebalo samo malo dublje analizirati i vratiti se na neke utakmice, ali vidim da nas većina slaže otprilike ovdje da su nijanse neke u pitanju i da je bilo strašnih kikseva kod obojice, ali su znali i iznenaditi.

Iskreno ja sam oduvijek podržavao ideju stranca kao selektora i ispunila mi se želja evo, a Robi mi se nevjerovatno dopada i jedan je od rijetkih selektora koji će u godini dana imati priliku da se pokaže jer šest prijateljskih utakmica u kratkom roku će odigrati plus takmičarske u Ligi Nacija, a za sada je itekako pokazao nešto.
Bazinga1234

#25540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

leškarenje wrote:Al fakat,vise Prosinecki probao igraca u ove zadnje dvije utakmice nego Mesa i Susic zajedno za svojih mandata :-)
A dobro Pape je promovirao neke mlade igrače u prvi sastav kao što su Besic, Bicakcic, Hajrovic, Pjanic... dok se Mesa više oslanjao na provjerene snaga.
Bazinga1234

#25541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

So What! wrote:
Joj bilo je, ali sad ja stvarno sam ovdje blokirao, znam da je konstantno izmišljao nove igrače.

Krunića je prvi pozvao, a i Prcića mislim, Cimirota i sve ove što je raja po forumima vazda navaljivala da se isprobaju..
.
Prcic je debitovao kod Papeta u prijateljskoj protiv Lihtenštajna i igrao isto protiv Kipra. Mislim da je i protiv Izraela igrao zadnjih pola sata.
Cimirot takodjer debitovao kod Papeta.
Grean

#25542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Bazinga1234 wrote:
leškarenje wrote:Al fakat,vise Prosinecki probao igraca u ove zadnje dvije utakmice nego Mesa i Susic zajedno za svojih mandata :-)
A dobro Pape je promovirao neke mlade igrače u prvi sastav kao što su Besic, Bicakcic, Hajrovic, Pjanic... dok se Mesa više oslanjao na provjerene snaga.
Dva najbitnija si ispustio, Mujdza i Lulic.

Ovaj prvi je imao zelju i u vrijeme Cire ali nije bilo interesa. Treneru svih trenera je igrao Ibricic desnog beka sto ga je na kraju kostalo u Portugalu a ne Misimovic kako @Edin H. tvrdi.
Bazinga1234

#25543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

Grean wrote:
Dva najbitnija si ispustio, Mujdza i Lulic.
.
Ma ciljao sam na mladje igrače, tu isto ubrajam Kolasinca, Zahirovica, Vranjes je isto igrao...
Edin H.

#25544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Bazinga1234 wrote:
Jeste nam vala reprezentacija postala ko ona emisija "ispuni mi zelju!" :oops:
leškarenje

#25545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Pisete o igracima koje je Susic "otkrio",ovako ispade da Mesa nije nikoga iako je sa Zilijem hodao po utakmicama....ali isao gledati Pjanica,Ibisevica i tako 8)
Edin H.

#25546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Jajalo na Hazardu je bio dobar pokusaj. :D
luckylaka

#25547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Slabo pamtis Pape je cini mi se doveo ili vratio Besica,Kolasinca,Bicakcica..oni koji mogu bar 10-ak godina biti u reprezentaciji,Mesha je doveo nikoga koji ne mogu ni igrati za reprezntaciju :D
Ajatolah_

#25548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

I ja sam imao osjećaj da Meša stalno luta sa sastavom i izmišlja nekakve debitante od 28+ godina koji na kraju ne budu ni doprinos igri ni igrači za budućnost... Miličević, Pavlović, Jajalo, svi su oni odigrali po par utakmica a ništa od njih nemamo.

Činjenica je da sad više nemamo Misketa, Mujdže, Lulića, Ibiševića, Medunjanina, Spahe, vjerovatno još nekog koga sam zaboravio... A, uprkos tom gubitku od 6-7 igrača iz jedne generacije, umjesto da sad barem imamo mladu ekipu od koje očekujemo da stasa, napreduje i uigrava se - mi nekako opet uspijemo imati relativno staru reprezentaciju iz koje je najmlađi redovni igrač Kolašinac kojem će sad 25...
So What!

#25549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by So What! »

Kirin Kup je ipak meni ostao u lijepom sjećanju, probrani su igrači iz PLBiH većinom, Dulja je tu zaigrao prvi put.

Sjećam se koliko smo svi ponosni bili jer je maltene PLBiH all star team uzeo taj turnir.
turbofolk

#25550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by turbofolk »

Nova FIFA rang ljestvica

http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ ... index.html

Ostali smo na 41. poziciji

Senegal je pao za jedno mjesto
Bugarska je pala za 14 mjesta

Samo kažem :D
Post Reply