Slažem se!hopcup wrote:treba bit pošten pa reć da vršajević nije uopšte loše odigrao u zenici, ali u ofanzivnom dijelu. u defanzivi ga nije bilo ni na mapi, rupa ostajala kad god ode naprijed. i kad je bio nazad, isto ko da i nije. jebi ga, zavaljen na beka, na krilu bi možda bolje odigrao. ali opet, on jedino može bit treća opcija na krilu, tako da fakat ne vidim kako on može ozbiljno konkurisat za prvih 11.
još nešto je jako bitno u svoj ovoj priči o papetu - plata. u poređenju samo sa reprezentacijama u susjedstvu, pape prima kikiriki, a ne platu. za te pare mi ne možemo dovest boljeg selektora, da ga jebeš (bar ne nekog afirmisanog, tipa halilhodžića). zašto je mala plata? zato što je savez tanak, prijašnji je bio od zla oca i gore matere, država tanka, a boga mi, ima i ovog našeg mentaliteta (valjda nam od rata ostalo) pa smo se navikli da kukamo kako ne valja, a ništa ili malo radimo da nešto valja. i još pružamo ruku za sadakom, nadajući se da ćemo prevarit nekoga na kuknjavu.
ako pogledamo malo u prošlost, svi naši selektori su bili početnici (baka i kodro ono malo što je vodio) il stari treneri čije je vrijeme davno prošlo, a koji nikad i nisu bili neki treneri (muzurović, smajlović, mušović). hadžibegić u ovoj jednačini dođe kao neko ko ima iskustva, relativno mlad, al prilično tanak trener. ćiro je bio medijski show, isto big brother. od reprezentacije je napravio putujući cirkus, a malu platu je kompenzirao tako što se pojavljivao u svakoj mogućoj i nemogućoj reklami i uzimao pare od sponzora koje je dovodio.
prema tome, papetu definitivno treba skinut kapu, al to ne znači da ga se ne smije kritikovat. on bi trebao bit malo mudriji, pa osluhnut kako mahala diše, zovnut nekog koga mahala priželjkuje, a ispotiha provuć jednog - dvojicu burazerovih pulena.
nisu ljudi ćoravi, a ima ih i koji se ponešto razumiju u fudbal.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
memsurmemso
#25526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- fosil
#25527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zbog ovakvih rasprava je steta sto nema neka radio emisija od 2 sata hefticno, gdje bi se raspravljalo o nasem fudbalu i naravno raja zvala i diskutovala. To bi bio dernek samo takav.
- jeza u ledja
#25528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jedno je kritikovanje, drugo je pljuvanje.memsurmemso wrote:Meni nije jasno kako ljudi razmisljaju tako plitko.
Znaci pred vratima smo SP i ne treba kritikovati.
A da se ne plasiramo na SP svi bi ovdje pljuvali i rušili i nabrajali sve ono na šta se sada ukazuje.
Ukazuje se iz dobre namjere jer nije lijepo raditi to igračima koji zaslužuju priliku.
Ako ne radis nista drugo do konstantno kritikujes i to koristeci fraze kao "seoska varalica" onda si pljuvac, nista vise.
A plasman na SP je daleko bitniji od toga koga poziva da igra, stoga je nejasno zasto neko ne bi pricao o plasmanu, a pricao bi o pozivima u reprezentaciju? Znaci prvo sjedi, presaberi se, onda fino ustani se kad mu spomenes ime, tek onda mozes nesto pametovati o tome kako treba da vodi posao. Pokazi neko postovanje prema ljudima koji su nesto napravili u zivotu, pa ce onda ljudi postovati i tvoje misljenje.
-
palermo
#25529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hopcup wrote:
prema tome, papetu definitivno treba skinut kapu, al to ne znači da ga se ne smije kritikovat. on bi trebao bit malo mudriji, pa osluhnut kako mahala diše, zovnut nekog koga mahala priželjkuje, a ispotiha provuć jednog - dvojicu burazerovih pulena.
nisu ljudi ćoravi, a ima ih i koji se ponešto razumiju u fudbal.
Neki od trenutnih "branilaca papeta"(including me) znaju to,al kako će to uopšte doći na red da kažeš kad bi ovdje ljudi, odustali od Brazila zbog nepravde koja se čini prema nekim istaknutim fudbalerima.
Padaj silo i nepravdo, kucnuo je čas
-
memsurmemso
#25530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A sta je pljuvanje? To sto poziva igrača koji ima 20 utakmica u nogama a ne poziva prvog strjelca Češke lige, ili ne poziva Djurica, ili Seferovica koji je sada u Svici.... TO je pljuvanje? Kakav mozak...I nije pljuvanje bas je kritika...Kritika koju neuki kao ti dozivljavaju kao pljuvanje!jeza u ledja wrote:Jedno je kritikovanje, drugo je pljuvanje.memsurmemso wrote:Meni nije jasno kako ljudi razmisljaju tako plitko.
Znaci pred vratima smo SP i ne treba kritikovati.
A da se ne plasiramo na SP svi bi ovdje pljuvali i rušili i nabrajali sve ono na šta se sada ukazuje.
Ukazuje se iz dobre namjere jer nije lijepo raditi to igračima koji zaslužuju priliku.
Ako ne radis nista drugo do konstantno kritikujes i to koristeci fraze kao "seoska varalica" onda si pljuvac, nista vise.
A plasman na SP je daleko bitniji od toga koga poziva da igra, stoga je nejasno zasto neko ne bi pricao o plasmanu, a pricao bi o pozivima u reprezentaciju? Znaci prvo sjedi, presaberi se, onda fino ustani se kad mu spomenes ime, tek onda mozes nesto pametovati o tome kako treba da vodi posao. Pokazi neko postovanje prema ljudima koji su nesto napravili u zivotu, pa ce onda ljudi postovati i tvoje misljenje.
- jeza u ledja
#25531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
smiri hormone malisa
-
memsurmemso
#25532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da Bog da nam prvih 11 činili sve Tin do Tina zbog širokih pogleda narodniJEH masa!jeza u ledja wrote:smiri hormone malisa
Opušteno, ne srkletim se ja..
- denimb
#25533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hhaahahahah, kletva stoljecamemsurmemso wrote:Da Bog da nam prvih 11 činili sve Tin do Tina zbog širokih pogleda narodniJEH masa!jeza u ledja wrote:smiri hormone malisa
Opušteno, ne srkletim se ja..
Ovo u post godine, pod hitno
- Point.
#25534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Smijesno od Papeta da zove bratica u reprezentaciju, nije niko glup da ne konta da je ovo klasicno guranje preko famElije. Mislio sam da se Pape ne bavi tim poslom, ali evo izgleda da on to otvorenije radi od bivsih selektora. E moj Pape.
- luckylaka
#25535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
luckylaka wrote:,,kakve veze imaju godine,,KemoM wrote:Kakve veze imaju godine? Hocemol izbaciti i Spahica jer je Sunjic mnogo mladji?luckylaka wrote: Pa hajduk i Teplice su u pet deka s tim sto Sven ima 21 godinu,Mahmut 27 Sven je odigrao desetak utakmica za mlade Mahmut 5-6.I da se razumijemo nisam protiv toga da se pozove Mahmut(gluho bilo)ali nisam ni protiv toga da se Sven ili Vrsa razapinju ovdje .Solidni igraci ako se pokazu Bujrum ako ne noga.![]()
Idemo dalje. Sto lazes da je Sven odigro desetak utakmica za mlade Belgije? Evo jos jednom: TS Susic ima 4 nastupa za mlade ekipe Belgije. Nijednu nije poceo. Poslijedni poziv je dobio prije 3 godine. Sto Sinan Sinanovic ne spominje Arslanagica koji za istu Belgiju ima 48 nastupa?
Idemo dalje. Konkurencija Tinu i Svenu su Pjanic, Misimovic, Medunjanin, Hajrovic i Ibricic. I smijesni Ibricic je Maradona za tinsvena susica. Tu je jos jedan as Germanije Hadzic, neko rece zamjena za Misimovica![]()
Da je Tin Sven solidan on nebi otiso iz Belgijske lige u raspali Germanski Klub Hajduk.Vraticemo Barbareza,Hasana i PAPE moze poluvrijeme,Vaha je u kondiciji..
Tin Sven Susic National team‡,,Ako laze koza ne laze rog,,
2010 Belgium U18 3 (1)
2010 Belgium U19 6 (0)
- ultima_palabra
#25536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vala ima odvratnih postova gdje se vrijeđa selektor... s druge strane, ne možete od ljudi očekivati da isključe zdrav razum samo zato što smo prvi u grupi
Ovo sa bratićem mislim da je ložiona, Pape ima neki čudan smisao za humor
Malo takta prema potencijalnim reprezentativcima mu ne bi škodilo, čak i ako ih trenutno ne misli zvati.
Ovo sa bratićem mislim da je ložiona, Pape ima neki čudan smisao za humor
-
KemoM
#25537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma jok jarane, sve to danas ide preko Facebooka i Linkedina. Kazu da je Perez prvo Balea trzno fa fejsu.jeza u ledja wrote:Jeste klubovi preferiraju faks umjesto interneta. Dakako.![]()
Ti stvarno mislis da klubovi googlaju i koriste sredstva na kojim svaka budala moze procitati informaciju? Znaci, po sto kod Vrse ne pise ime menadzera na transfermarktu on se uopste nemoze prodati jel?
Sto su Seada Susica skinuli sa oficijelne stranice? Dokazo sam da je bio na stranici, ali valjda je bilo preofirno pa su i njega skinuli. Sta mislis sto su ga izbrisali i sa oficijelne stranice i sa transfermarkta?Nema ovo veze sa transfermarktom, vec imas oficijelne stranice menadzerskih kompanija. Sta mislis sto su igraci izlistani tamo?
Igraci su izlistani tamo da novi mladi igraci izaberu tu agenciju. Na primjer je Zlatanov menadzer poznat po svom bezobrazluku, Germania je poznata po reprezentativcu Zahirovica itd. Danas sutra ce jedan igrac birat izmedju Germanije i agencije Cocalica
Jel se ti zajebajes? Jos nije nikome uputio pozive a prosle utakmice nije mogo jel je Anel Breidbalik bio austrijanac. Sta si ocekivao da ce organizovati svecano utakmicu Hadzicu?Za Anela Hadzica, pa eto nije ga spomenuo Susic u tom famoznom zadnjem intervjuu. Zasto ga ne poziva kad mu je toliko specijalan?
-
KemoM
#25538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
luckylaka wrote: 2010 Belgium U18 3 (1)
2010 Belgium U19 6 (0[/size])
Mozel izvor? Na transfermarktu i zvanicnoj stranici UEFE pise da ima jedan nastup za U19. Ukupno 4 nastupa za mlade ekipe.
- nKrkan
#25539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Suha u petak objavljuje spisak očekujemo neko novo zvučno ime
- veljaca
#25540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cindrlimindrli wrote:Normalno da prati potencijalne reprezentativce, bilo da to radi on ili ljudi iz strucnog staba. Zar vi stvarno mislite da je Safet prvi u grupi sa najefikasnijom reprezentacijom kvalifikacija plod slucajne srece a ne teskog rada?
Sreca je da mi imamo ovako dobre igrace a i da smo dobili relativno laku grupu .... To je sreca ....
To je ono glavno. Ovim ne umanjujem ulogu ni selektora, ali pojedinci stvarno pretjeruju u previse hvaljenja, kao i u previse kudjenja .... Istina je negdje u sredini ....
Napisao sam da je ovo sa sinom od brata - veoma nezahvalno po Papeta. Znamo napasti kada neko u drzavnoj sluzbi ili nekoj firmi zaposli rodjaka - to je nepotizam. A dvolicnost je veoma ruzna stvar ....
I uvijek ce biti onih koji pretjerano hvale i onih koji pretjerano kritikuju. Ne trebaju ni jedni ni drugi.
ultima_palabra wrote:Vala ima odvratnih postova gdje se vrijeđa selektor... s druge strane, ne možete od ljudi očekivati da isključe zdrav razum samo zato što smo prvi u grupi![]()
Ovo sa bratićem mislim da je ložiona, Pape ima neki čudan smisao za humorMalo takta prema potencijalnim reprezentativcima mu ne bi škodilo, čak i ako ih trenutno ne misli zvati.
- nKrkan
#25541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako saznaje Reprezentacija.ba portal Pape neće održati tradicionalno obraćanje medijima u prostorijama Nogometnog saveza BiH već će listu pozvanih igrača objaviti na zvaničnoj internetskoj stranici Saveza "nfsbih.ba".
Ovo je napravio da mu novinari aka Bilić (vratnica) ne postavljaju pitanja
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
whatever ali po transfermarktu Sead Sušić jeste agent Zahiroviću, Hadžiću i Rin Tin Tinu
al no problemo i za to...sve se to može tolerisati dok se ispunjavaju očekivani cilj, a to je prvo mjesto i direktan plasman
al no problemo i za to...sve se to može tolerisati dok se ispunjavaju očekivani cilj, a to je prvo mjesto i direktan plasman
-
memsurmemso
#25543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Svaki mi se dan sve više gadi to ponašanje. Trebao bi on novinarima napisati pitanja pa da mu postave.nKrkan wrote:Kako saznaje Reprezentacija.ba portal Pape neće održati tradicionalno obraćanje medijima u prostorijama Nogometnog saveza BiH već će listu pozvanih igrača objaviti na zvaničnoj internetskoj stranici Saveza "nfsbih.ba".
Nema press-a, pa koji to selektor objavljuje spisak na sajtu?
Mada njega novinari ne pitaju o njegovim menadžerskim marifetlucima jer ne smiju od urednika. Sve je to halka , podmićeno.
Nema ni portala ni novine koji o selektoru smiju napisati ružnu riječ.
Baš mi se zgadio a baš sam ga gotivio na početku.
Plače mi se ko poslije Francuske.
-
tcz
#25544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vi kopate, kopate, kopate a Pape gazi, gazi i gazi
Sta imate protiv Tine? vrlodobar mladi igrac.
Sta imate protiv Tine? vrlodobar mladi igrac.
-
tcz
#25545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
memsurmemso wrote: Svaki mi se dan sve više gadi to ponašanje. Trebao bi on novinarima napisati pitanja pa da mu postave.
Nema press-a, pa koji to selektor objavljuje spisak na sajtu?
Mada njega novinari ne pitaju o njegovim menadžerskim marifetlucima jer ne smiju od urednika. Sve je to halka , podmićeno.
Nema ni portala ni novine koji o selektoru smiju napisati ružnu riječ.
Baš mi se zgadio a baš sam ga gotivio na početku.
Plače mi se ko poslije Francuske.
pa zar mu razni novinari nisu otvarali oci? majko moja sta sve necu procitat.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#25546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cista sreca. Poklopila nam se grupa,UEFA-i nije vazno ko ce ici,mozda smo im cak drazi od Grka,zele vidjeti Dzeku,a ne Gekasa na SP. Nasi igraci trecinu gollova zabiju protiv super jakog LIH. Sve se namjestilo.cindrlimindrli wrote:Normalno da prati potencijalne reprezentativce, bilo da to radi on ili ljudi iz strucnog staba. Zar vi stvarno mislite da je Safet prvi u grupi sa najefikasnijom reprezentacijom kvalifikacija plod slucajne srece a ne teskog rada?
Ova nasa situacija je slicna onoj Cheslea.
Ima li su Mourinha,Hiddinka,Granta,nisu uzeli LP. Dođe Di Matteo i uze titulu. Vratilo im se sve. I nesretni penali protiv Man Utd i sudijska pljacka protiv Barcelone,jos ga Drogba zabi u 89 za produzetke,tamo Cech odbrani Robbenu penal i uzese titulu usred Minhena,protiv atomskog Bayerna. Sudbina i ima Boga pa da je ko zrno rize.
- ganjeta
#25547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne kontam kako ne kontate
. Pa od brata mu je mali, i svi bi mi isto postupili
.
Brazil nije upitan ( možda ) i svak čast selektoru na tome fakat. Ali zato tamo, neka nam je Allah dž.š na pomoći. Bojim se da nam se ne desi SCG sa prvenstva u Njemačkoj.
Brazil nije upitan ( možda ) i svak čast selektoru na tome fakat. Ali zato tamo, neka nam je Allah dž.š na pomoći. Bojim se da nam se ne desi SCG sa prvenstva u Njemačkoj.
-
KemoM
#25548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cilj je stalni napredak. Mi danas nismo nista bolji od 2011. Na SP cemo doziviti debakl ako se se Susic ne uozbilji.JoseMujica wrote:whatever ali po transfermarktu Sead Sušić jeste agent Zahiroviću, Hadžiću i Rin Tin Tinu
-
tcz
#25549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mali je mlad i standardan u ajduku...ganjeta wrote:Ne kontam kako ne kontate. Pa od brata mu je mali, i svi bi mi isto postupili
.
Vidi sto nam apetiti rastu hahaha do neki dan je bilo daj samo da odemo a sad vec druga prica. Joj Pape sta nam radis, jos ako dobijemo nekog u Brazilu pljuvat cemo po njemu zasto medalju ne osvoji.
-
am2804
#25550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U srž!ultima_palabra wrote:Vala ima odvratnih postova gdje se vrijeđa selektor... s druge strane, ne možete od ljudi očekivati da isključe zdrav razum samo zato što smo prvi u grupi![]()
Ovo sa bratićem mislim da je ložiona, Pape ima neki čudan smisao za humorMalo takta prema potencijalnim reprezentativcima mu ne bi škodilo, čak i ako ih trenutno ne misli zvati.