Dešavanja u Srbiji
- area51
#25526 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve čestitke djevojkama na srebru,ipak su brazilke bile bolje
- shmizlica
#25527 Re: Dešavanja u Srbiji
za bocu....al svaka čast na srebru 
- spreca
#25528 Re: Dešavanja u Srbiji
+1area51 wrote:Sve čestitke djevojkama na srebru,ipak su brazilke bile bolje
- Johnzy
#25529 Re: Dešavanja u Srbiji
A šteta. Brazil je bio bolji, svaka čast našim devojkama i hvala im. Ipak je ovo velika stvar kako smo sirotinja i koliko se malo ulaže. A da se ulaže ovde u sport, pa mislim da bi balkansko prvenstvo bilo u rangu svetskog ili evropskog. Svaka zemlja imam talente za sport, ali fale uslovi. Trebalo bi organizovati i regionalnu rukometnu ligu za žene, i druge lige u svim sportovima u kojima već ima regionalne lige. To bi već imalo smisla, i dovelo bi do povećanja kvaliteta.
Mislim da su se malo i prerano poradovale. Ona ekipa koja pobeđuje u finalu ne priča o zlatu, kao da je sve već gotovo,pa malo i medijske pompe i eto. To je počelo u zadnje vreme da baš uzima maha, kod novinara, da posle svake utakmice kalkulišu, i onda to sportisti čitaju, pa utiče na rezultat. Sećam se košarke, kako su komentarisali svakakve gluposti, pa vaterpolo, kao da je tim došao po zlato, a ostale reprezentacije su tu samo da čestitaju. Onda kad smo ispušili, novinari opet navalili kao lešinari. Pa komentari na web izdanjima, a ovi sportisti sve čitaju, pa se pumpaju.
Mislim da su se malo i prerano poradovale. Ona ekipa koja pobeđuje u finalu ne priča o zlatu, kao da je sve već gotovo,pa malo i medijske pompe i eto. To je počelo u zadnje vreme da baš uzima maha, kod novinara, da posle svake utakmice kalkulišu, i onda to sportisti čitaju, pa utiče na rezultat. Sećam se košarke, kako su komentarisali svakakve gluposti, pa vaterpolo, kao da je tim došao po zlato, a ostale reprezentacije su tu samo da čestitaju. Onda kad smo ispušili, novinari opet navalili kao lešinari. Pa komentari na web izdanjima, a ovi sportisti sve čitaju, pa se pumpaju.
-
radostan dan
gledO ja...shmizlica wrote:gledal iko ovaj rukomet.....dobra utakmica
povratak srbije na svjetsku rukometnu scenu u velikom stilu.
protiv norvežanki jedna od 3-4 najbolje utakmice koje sam gledo u životu.
izduvale se u 1/4 i 1/2 finalu.
brazilke bolje večeras (i egzotičnije
fale đetićke, aL dobro, valjda će se vratiti...
Last edited by radostan dan on 22/12/2013 19:53, edited 1 time in total.
- shmizlica
#25531 Re: Dešavanja u Srbiji
ooooooo, brazilke su..........wow
ma bilo je neizvjesno do kraja.....al dobar rukomet u svakom slučaju
ma bilo je neizvjesno do kraja.....al dobar rukomet u svakom slučaju
- Kikibombona
- Johnzy
#25534 Re: Dešavanja u Srbiji
O tome se priča već par godina, ali za sada ništa. Ma dok god ne počne da se zida, ništa ne verujem. Isto kao ovo sa Arapima, ne verujem dok ne vidim.Kikibombona wrote:http://www.klix.ba/biznis/srbija-indijc ... /131222070
Jel ovo ubleha ili...?
Upuceni?
- ronnie
#25535 Re: Dešavanja u Srbiji
ja kontam šta će indijci u indiji, kad ono nije indija nego inđija 
- vivaldi
#25536 Re: Dešavanja u Srbiji
pa nije nista, prvu fazu su zavrsili prije par mjeseciJohnzy wrote:O tome se priča već par godina, ali za sada ništa. Ma dok god ne počne da se zida, ništa ne verujem. Isto kao ovo sa Arapima, ne verujem dok ne vidim.Kikibombona wrote:http://www.klix.ba/biznis/srbija-indijc ... /131222070
Jel ovo ubleha ili...?
Upuceni?
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 93&page=17
samo sto je cijeli projekat nevjerovatan osim ga ne budu radnu snagu iz indije dovukli
-
radostan dan
#25537 Re: Dešavanja u Srbiji
brza lova (a ponekad i -prljava) svoje mjesto traže u zemljama koje su -ni tamo, ni ovamo-, kao što to izgleda srbija postaje.
status kandidata članice eu investitore relaksira da im domaćini neće -ujebati lovu-, kao što bi to bilo u nekoj drugoj zemlji koja nije kandidat.
sa druge strane, dugogodišnji status kandidata investitorima obezbjeđuje jeftinu radnu snagu, i milion ostalih benefita koje u eu ne bi imali.
ne sekirajte se, zajebaće srbi i ovu priliku. ne znaju stranci strašni bezdan džepova lokalnih moČnika srbije, crne gore, bih...

status kandidata članice eu investitore relaksira da im domaćini neće -ujebati lovu-, kao što bi to bilo u nekoj drugoj zemlji koja nije kandidat.
sa druge strane, dugogodišnji status kandidata investitorima obezbjeđuje jeftinu radnu snagu, i milion ostalih benefita koje u eu ne bi imali.
ne sekirajte se, zajebaće srbi i ovu priliku. ne znaju stranci strašni bezdan džepova lokalnih moČnika srbije, crne gore, bih...
- Johnzy
#25538 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma... Mogu nabrojati bar deset projekata koji su isto tako najavljivani, završavani su projekti, nalazili se strateški partneri evo samo što nisu prihajali, megakargo terminali, ultra brze pruge, fabrike šarene laže pa na kraju ništa. Dok ne vidim - ništa i nikome ne verujem!
- vivaldi
#25539 Re: Dešavanja u Srbiji
pa sasvim sigurno, ali uspjesnost je do sada otprilike 50-50, pola slazu, pola ispune. sa izuzetkom upravo indjije koja definitivno rastura jos otkako su tamo svirali pepersiradostan dan wrote:brza lova (a ponekad i -prljava) svoje mjesto traže u zemljama koje su -ni tamo, ni ovamo-, kao što to izgleda srbija postaje.
-
radostan dan
#25540 Re: Dešavanja u Srbiji
nije tačno da od brzih pruga srbije (devedeetih) nije ispalo ništa...Johnzy wrote:Ma... Mogu nabrojati bar deset projekata koji su isto tako najavljivani, završavani su projekti, nalazili se strateški partneri evo samo što nisu prihajali, megakargo terminali, ultra brze pruge, fabrike šarene laže pa na kraju ništa. Dok ne vidim - ništa i nikome ne verujem!
- Johnzy
#25541 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma nije problem nedolazak stranih investitora, koliko je zabijanje klipova u točkove domaćim preduzetnicima. Recimo, svi se kunu u tu poljoprivredu, i kako to treba da bude naša razvojna šansa, a onda otežavaju izvoz poljoprivrednih proizvoda, ili jačaju stranu konkurenciju. Dođe Rus, kada zri višnja, i otkupi sve, odmah, na licu mesta, ako kvalitet zadovoljava. Plati pošteno, niko se ne žali. Ali država bi mogla da pomogne tako što bi se ovaj Rus, posrednik izbegao, da se voće proda direktno u Rusiji. Veća bi zarada bila, a veći i porez državi. Ili, kod nas kalemari razvaljuju, imamo i tradiciju i kvalitet. A onda država omogući uvoz sumnjivog, i na kraju ispostavi se, zaraženog sadnog materijala iz Italije. Kupus ove godine propao neobran na njivama, prošle je to bio paradajz. Trgovinski lanci mogu da uzmu i da ne plate po tri meseca robu, ali zato proizvođač dobije blokadu računa i ne može da konkuriše za kredite i subvencije. I državi treba da se plati sve, a ona kasni i po više godina za isplatu nekih subvencija, premija, bodova, ne znam kako se već sve zove. U nekim slučajevima jednostavno se čini da se država trudi da propadne proizvodnja. Ne znam kako to da objasnim. Sada mi samo poljoprivreda pada na pamet, ali je dobar pokazatelj, jer se političari na to lože, da nam je šansa za razvoj, ali tako je skoro u svim ostalim granama, gde pojedinac može da proba nešto država ne samo da ne pomaže nego i odmaže. Kad bi bar stajali po strane, mislim, sami bi se izvukli iz bede.vivaldi wrote: pa sasvim sigurno, ali uspjesnost je do sada otprilike 50-50, pola slazu, pola ispune. sa izuzetkom upravo indjije koja definitivno rastura jos otkako su tamo svirali pepersi
- vivaldi
#25542 Re: Dešavanja u Srbiji
pa ja mislim da je problem. za zemlje u razvoju su strani investitori prvi korak, a onda nakon par decenija ukoliko se ekonomija zaista razvila, vecina stranih investitora kupi prnje i ide na druga trzista.Johnzy wrote:Ma nije problem nedolazak stranih investitora
ne treba naravno zanemariti ni domaca ulaganja, a kad si bas spomenuo poljoprivredu i ovaj primjer sa rusijom nedavno je bilo u medijima zasto se posrednik ne moze izbjeci.
nisu stvari tako jednostavne kako ogormna vecina ljudi razmislja, a to je obicno u fazonu "drzvava umjesto da pravi fabrike, ona..."
drzava treba da pravi ambijent a ne fabrike, ali to ljudi ne mogu da shvate.
nije problem da sada bilo koja drzava - bih, srbija, crna gora...uprkos besparici izdvoji 5-10 miliona i napravi npr fabriku carapa, znaci jedan vrlo jednostavan proizvod.
medjutim nikome ne padne na pamet da bi ta fabrika u dvije smjene za mjesec dana napravila toliko carapa da svaki stanovnik te zemlje (taman da drzava zakonom zabrani sve druge carape) bi imao po 10 pari, i sta bi onda i kome fabrika radila drugi mjesec????
zato su vazni strani investitori i jaki brendovi koji ti garantuju trziste sirom svijeta, a to je danas najvaznije jer je konkunrecija nenormalno velika cime god da se bavis.
- Skijaš
#25543 Re: Dešavanja u Srbiji
http://www.politika.rs/pogledi/Boshko-J ... st.lt.htmlBosna je nažalost jedna nedovršena i neuspešna priča. Dejtonski sporazum nije sproveden, još manje ažuriran. Parlament nije u stanju da se dogovori o tekstu himne, kamoli o ozbiljnijim pitanjima politike i ekonomije.
Republika Srpska preti otcepljenjem, a visoki predstavnik Valentin Incko i Mile Dodik svaku novu godinu dočekuju željom da onaj drugi nestane u narednih 12 meseci.
Srbija, kao potpisnica Dejtona, ima svoje obaveze i odgovornost. Posle aprilskog sporazuma u Briselu s Prištinom, čini mi se da se otvara prostor za širi angažman u BiH. Stičem utisak da je zvanično došao kraj polutajnoj diverzantskoj ideji da Srpska treba da bude kompenzacija za Kosovo.
Da bi normalizacija prema Sarajevu bila uspešnija, ostaje na nama, ovde, da se hrabrije suočimo sa istinama. Koliko Srba zna da je opsada Sarajeva trajala tri puta duže od opsade Staljingrada?
Dok čekam odgovor, sa zadovoljstvom čitam da je krajem novembra u Beogradu održan trodnevni festival „Sarajevo, ljubavi moja”. Uz stare sevdalinke i lepa sećanja. Ta sećanja treba prebaciti u budućnost, ostala prepustiti istoriji.
-
radostan dan
#25544 Re: Dešavanja u Srbiji
interesuje me odakle ovo znaš? profesionalno si vezan za boldirano, ili si iz tog kraja?Johnzy wrote:
Ili, kod nas kalemari razvaljuju, imamo i tradiciju i kvalitet. A onda država omogući uvoz sumnjivog, i na kraju ispostavi se, zaraženog sadnog materijala iz Italije.
- Johnzy
#25545 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne bavim se kalemarstvom, barem ne profesionalno, i nisam iz kraja kao što je Velika Drenova, ali me interesuje. Imam vinograd i trenutno mi je to jedino zanimanje i izvor prihoda, dok ne završim fax. Interesuje me i voćarstvo, pa volim da gledam i čitam sve u vezi sa temom. Pre dve godine su naši kalemari palili sadnice iz protesta što država subvencioniše uvoz. Evo članak na B92. http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=423619
Ovo "nas" sam mislio u Srbiji, a ne kao mi, kalemari.
Ovo "nas" sam mislio u Srbiji, a ne kao mi, kalemari.
-
radostan dan
#25546 Re: Dešavanja u Srbiji
bogdanje, medveđa, velika drenova, bela voda, kukljin, jasika.
to desnom stranom.
lijevom - odžaci, stopanja, koševi.
mislim da nisam ni jedno mjesto preskočio.
to desnom stranom.
lijevom - odžaci, stopanja, koševi.
mislim da nisam ni jedno mjesto preskočio.
-
oakville
#25547 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakve veze ima šta Srbija misli kad se želje Srbije i srpskog stanovništva u BiH ne moraju podudarati? Sve sad da Srbija zaviče "Sarajevo je vaš glavni grad" to ništa neće riješiti, kao što ni šuplje floskule folera Mesića o "okretanju hrvata ka Sarajevu" nisu ništa naročito promjenile.Skijaš wrote:http://www.politika.rs/pogledi/Boshko-J ... st.lt.htmlBosna je nažalost jedna nedovršena i neuspešna priča. Dejtonski sporazum nije sproveden, još manje ažuriran. Parlament nije u stanju da se dogovori o tekstu himne, kamoli o ozbiljnijim pitanjima politike i ekonomije.
Republika Srpska preti otcepljenjem, a visoki predstavnik Valentin Incko i Mile Dodik svaku novu godinu dočekuju željom da onaj drugi nestane u narednih 12 meseci.
Srbija, kao potpisnica Dejtona, ima svoje obaveze i odgovornost. Posle aprilskog sporazuma u Briselu s Prištinom, čini mi se da se otvara prostor za širi angažman u BiH. Stičem utisak da je zvanično došao kraj polutajnoj diverzantskoj ideji da Srpska treba da bude kompenzacija za Kosovo.
Da bi normalizacija prema Sarajevu bila uspešnija, ostaje na nama, ovde, da se hrabrije suočimo sa istinama. Koliko Srba zna da je opsada Sarajeva trajala tri puta duže od opsade Staljingrada?
Dok čekam odgovor, sa zadovoljstvom čitam da je krajem novembra u Beogradu održan trodnevni festival „Sarajevo, ljubavi moja”. Uz stare sevdalinke i lepa sećanja. Ta sećanja treba prebaciti u budućnost, ostala prepustiti istoriji.
- Havatar
#25548 Re: Dešavanja u Srbiji
Jeremić spreman da napusti TSS
Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić rekao je da je spreman da se povuče sa te funkcije i predložio da se vanredna izborna Skupština održi 28. januara.
„Nema jasnog dogovora oko toga ko bi mogao da bude novi predsednik i zato se nadam da ćemo ove praznike iskoristiti da se iskristališe novi kandidat. Što se mene tiče, spreman sam, ne samo da se povučem, već i da se angažujem na bilo koji način“, rekao je Jeremić na redovnoj sednici Skupštine u Beogradu.
Jeremić je istakao da je tenis moćan element države, odnosno njene diplomatije i da je zato funkcija prvog čoveka teniske organizacije izuzetno važna.
„Bitno je da se postigne kompromis i pronađe kandidat spreman da podnese teško breme odgovornosti u ovoj nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze naša država i sport“, naveo je Jeremić.
Prema njegovim rečima za vreme svog mandata, koji je trenutno na polovini, učinio je sve što je mogao da na najbolji način predstavlja Srbiju.
„Za vreme mog predsedavanja Skupštinom UN usvojena je rezolucija kojom je uveden Međunarodni dan sporta. Naš najbolji tegniser Novak Đoković je praktično uveo taj dan u kalendar UN. Nije to učinio ni Mesi, ni Kličko, nego najbolji srpski teniser“, naglasio je Jeremić.
Kao nezvanični kandidat da nasledi Jeremića u medijima se spominje Mirko Petrović, direktor za zakonodavno-pravne poslove u Narodnoj banci Srbije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25549 Re: Dešavanja u Srbiji
Užas
ko Će sad sparingovat Đoletu 
-
radostan dan
#25550 Re: Dešavanja u Srbiji
naslov u današnjem - blicu -
OTKRIVAMO Šapić smenjen zbog vređanja ministra Kurca