FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

fixer

#25526 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

kisni indijanac wrote:
neuspješan oblik sarkazma :)

edit...pokušaj sarkazma
Apsolutno ne. Nego te pitam jesi zivio u tom periodu pa ti znas sta je kome namjestano? Ili si se naknadno edukovao strucnim tekstovima BH culesa koji ne znaju da je AM bio Frankovi klub?
kisni indijanac

#25527 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

fixer wrote:
kisni indijanac wrote:
neuspješan oblik sarkazma :)

edit...pokušaj sarkazma
Apsolutno ne. Nego te pitam jesi zivio u tom periodu pa ti znas sta je kome namjestano? Ili si se naknadno edukovao strucnim tekstovima BH culesa koji ne znaju da je AM bio Frankovi klub?
a atletico bio ? nije real ? hvala "prosvijetitelju", namicatelju znanja :)
LSD

#25528 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:To i ja kontam. U Barceloni trenutno dolazi do smjene sefovanja u svlacionici. Puyol i Xavi su na zalasku, Valdes ide a Iniesta nije lider. To su 4 kapittena. Na redu je ova generacija 87 Cesc,Pique,Messi, Alba koji je malo mladji. To treba posloziti a Tata je Argentinac i njima je bitna ta hijerarhija u svlacionici da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Nista minuli rad.
Tako nekako....ova generacija Puyol, Xavi, Valdes je na zalasku - a Iniesta nije lider, slažem se....i sad je vrijeme da ovi iz generacije '87 preuzmu štafetu :D i nametnu se kao lideri....Messi, Pique, Fabregas, Pedro, zatim Busquets, Alba ...a i ovi mlađi od njih trebaju se dodatno nametnuti Montoya, Tello, Bartra, Roberto itd.....strance tipa Mascherano, Alexis, Neymar, Alves, Adriano, Song - ne racunam...oni nece nikad biti lideri.
fixer

#25529 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

kisni indijanac wrote:
E ovo je bijedni pokusaj sukanja. I nadasve glup pokusaj.
Adoxxx

#25530 Re: FC Barcelona

Post by Adoxxx »

ja mislio donvito najveci spamer na ovom forumu, al ima i gorih izgleda...
kisni indijanac

#25531 Re: FC Barcelona

fixer wrote:
kisni indijanac wrote:
E ovo je bijedni pokusaj sukanja. I nadasve glup pokusaj.
kao i onaj pokušaj sarkazma, s ovim prekidam diskusiju s nekim koji bi da se prepire kad mu je dosadno, možda kod nekog drugog forumaša upali, živio :)
LSD

#25532 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Adoxxx wrote:ja mislio donvito najveci spamer na ovom forumu, al ima i gorih izgleda...
Vito je bio gospodin za ove neukusne limite 8-) ...bar nije nikad vrijeđao, niti ljude blatio da su nepismeni i slicne pakosti pisao.
skenderija04

#25533 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Fixer, pojasni ovo da je Atletico bio Francov klub?
fixer

#25534 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

skenderija04 wrote:@ Fixer, pojasni ovo da je Atletico bio Francov klub?
Pogledaj historiju AM. Nacin na koji je osnovan i slicno. Real je u vrijeme Franca umalo zavrsio na sudu zbog price protiv Franca.
fixer

#25535 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

LSD wrote:
Adoxxx wrote:ja mislio donvito najveci spamer na ovom forumu, al ima i gorih izgleda...
Vito je bio gospodin za ove neukusne limite 8-) ...bar nije nikad vrijeđao, niti ljude blatio da su nepismeni i slicne pakosti pisao.
Pa nisam ti ja kriv sto pocnes nesto gdje te drugi ispravljaju koliko fulis. Najmanje tri puta si se tako obrukao. Umjesto da pazis iduci put, ti zaglavinjas opet. :lol:
skenderija04

#25536 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote:@ Fixer, pojasni ovo da je Atletico bio Francov klub?
Pogledaj historiju AM. Nacin na koji je osnovan i slicno. Real je u vrijeme Franca umalo zavrsio na sudu zbog price protiv Franca.
Ne prolazi to druze. Ako je Atletico Aviacion osnovan od strane vojske i falange ne znaci da je bio Franquista. To je kao kad bi rekao da je DDR bio demokratska drzava jer se tako zvala. R.Madrid je simbol rezima od ulaska Marshallovog plana u Spaniju dakle pocetka 50-tih. Uspjesna i prijatna strana rezima. Real Madrid je imao problema sa Francom 1938 .
fixer

#25537 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

skenderija04 wrote: Ne prolazi to druze. Ako je Atletico Aviacion osnovan od strane vojske i falange ne znaci da je bio Franquista. To je kao kad bi rekao da je DDR bio demokratska drzava jer se tako zvala. R.Madrid je simbol rezima od ulaska Marshallovog plana u Spaniju dakle pocetka 50-tih. Uspjesna i prijatna strana rezima. Real Madrid je imao problema sa Francom 1938 .
Bravo. Kad je Real poceo da osvaja, onda je Franco izvrsio svoju promociju preko kluba. Ko mu se tad mogao suprostaviti? Bi li ti imao muda da tad kazes ne? A u samom startu je podrzavao AM. To pola ovih Culesa 2007 ne zna.
ultima_palabra

#25538 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ima onaj zakon da će se svaka rasprava na internetu kad tad završiti sa Hitlerom, možda bi trebalo dodati i Franca :-)
skenderija04

#25539 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Ima onaj zakon da će se svaka rasprava na internetu kad tad završiti sa Hitlerom, možda bi trebalo dodati i Franca :-)
Mozda si u pravu, ali izgleda da je neminovno na ovoj temi. U sustini tumacenja su iskljuciva a kladio bi se da velika vecina prica vodeci se stereotipima. Niti je Barceloni Franko krivac za crne sezdesete niti je Real zrtva rezima kako tvrdi Fixer.
skenderija04

#25540 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote: Ne prolazi to druze. Ako je Atletico Aviacion osnovan od strane vojske i falange ne znaci da je bio Franquista. To je kao kad bi rekao da je DDR bio demokratska drzava jer se tako zvala. R.Madrid je simbol rezima od ulaska Marshallovog plana u Spaniju dakle pocetka 50-tih. Uspjesna i prijatna strana rezima. Real Madrid je imao problema sa Francom 1938 .
Bravo. Kad je Real poceo da osvaja, onda je Franco izvrsio svoju promociju preko kluba. Ko mu se tad mogao suprostaviti? Bi li ti imao muda da tad kazes ne? A u samom startu je podrzavao AM. To pola ovih Culesa 2007 ne zna.
Nema Atletico nista sa tim To su dva covjeka, Franco i Primo de Rivera. Rezim i Falanga. Atletico je osnovan kao vojni klub i nikakav politicki uticaj nije imao.
LSD

#25541 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote:
Pa nisam ti ja kriv sto pocnes nesto gdje te drugi ispravljaju koliko fulis. Najmanje tri puta si se tako obrukao. Umjesto da pazis iduci put, ti zaglavinjas opet. :lol:
kome ba ispravlja :? što lažeš? halo jesi li normalan :? :shock: ....skini mi se s spolovila više....niti te pominjem u tom postu, niti te citiram više...i ne znam šta mi se više obracas koje PM :oops: samo ti do svađe i rasprave....nisi u stanju sastaviti normalne recenice bez vrijeđanja i izmišljanja.
Sikter :!:
kisni indijanac

#25542 Re: FC Barcelona

ovo je tačno od slova do slova.....
ultima_palabra

#25543 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
ultima_palabra wrote:Ima onaj zakon da će se svaka rasprava na internetu kad tad završiti sa Hitlerom, možda bi trebalo dodati i Franca :-)
Mozda si u pravu, ali izgleda da je neminovno na ovoj temi. U sustini tumacenja su iskljuciva a kladio bi se da velika vecina prica vodeci se stereotipima. Niti je Barceloni Franko krivac za crne sezdesete niti je Real zrtva rezima kako tvrdi Fixer.
Pa u pravu si... na kraju krajeva Barcelona je bila prva koja je pobijedila Madrid u Kupu šampiona, znači imali su preduslove za uspješne šezdesete, da ne govorim o sedamdesetim i osamdesetim.

A naravno da će se tako jedan omražen režim prikopčati na jednu uspješnu priču i pokušati Evropi predstaviti ljepše lice Španije. Fol je u tome da su došli na gotovo...
skenderija04

#25544 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:
Pa u pravu si... na kraju krajeva Barcelona je bila prva koja je pobijedila Madrid u Kupu šampiona, znači imali su preduslove za uspješne šezdesete, da ne govorim o sedamdesetim i osamdesetim.

A naravno da će se tako jedan omražen režim prikopčati na jednu uspješnu priču i pokušati Evropi predstaviti ljepše lice Španije. Fol je u tome da su došli na gotovo...
Kada analiziras Barsinu istoriju vidis da je odluka da se sezdesetih prodaju Luis Suarez i Helenio Herrera da bi se gradio stadion bila pogubna po rezultate. Tu pocinje haos koji traje do pocetka osamdesetih kada se klub postavlja na noge prvo institucionalno a onda i sportski.
fixer

#25545 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

LSD wrote: kome ba ispravlja :? što lažeš? halo jesi li normalan :? :shock: ....skini mi se s spolovila više....niti te pominjem u tom postu, niti te citiram više...i ne znam šta mi se više obracas koje PM :oops: samo ti do svađe i rasprave....nisi u stanju sastaviti normalne recenice bez vrijeđanja i izmišljanja.
Kmeeeeeeeeeeee :D
Pa samo ti vrijedjas. Ko koga naziva limitirani? Sad te leet ispravio, Edin, a prijasnjim raspravama neko drugi.
LSD

#25546 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote: kome ba ispravlja :? što lažeš? halo jesi li normalan :? :shock: ....skini mi se s spolovila više....niti te pominjem u tom postu, niti te citiram više...i ne znam šta mi se više obracas koje PM :oops: samo ti do svađe i rasprave....nisi u stanju sastaviti normalne recenice bez vrijeđanja i izmišljanja.
Kmeeeeeeeeeeee :D
Pa samo ti vrijedjas. Ko koga naziva limitirani? Sad te leet ispravio, Edin, a prijasnjim raspravama neko drugi.
hajd prekini i ne seri više.... ne provociraj na nivou retarda....ko zadnja onda pizda

@Plavi, molim te banuj ga više....popeo mi se na vrh neke stvari
fixer

#25547 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Pa u pravu si... na kraju krajeva Barcelona je bila prva koja je pobijedila Madrid u Kupu šampiona, znači imali su preduslove za uspješne šezdesete, da ne govorim o sedamdesetim i osamdesetim.

Bravo. O tome pricam. Logicno je da ce ti se prikaciti.
Zna i skenderija da je tako bilo. On o ovome nije ucio sa Paralela, kao ovi iz 2007.
fixer

#25548 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

LSD wrote: hajd prekini i ne seri više.... ne provociraj na nivou retarda....ko zadnja onda pizda

@Plavi, molim te banuj ga više....popeo mi se na vrh neke stvari
Kakav lik. :D Pa ti se prvi javljas. Svaki put ti reagujes i onda places i trazis zastitu. :lol:
Fixer banned
(popeo se na vrh neke stvari LSD-u. ) :D
skenderija04

#25549 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote: Pa u pravu si... na kraju krajeva Barcelona je bila prva koja je pobijedila Madrid u Kupu šampiona, znači imali su preduslove za uspješne šezdesete, da ne govorim o sedamdesetim i osamdesetim.

Zna i skenderija da je tako bilo. On o ovome nije ucio sa Paralela, kao ovi iz 2007.
E polako sa zakljuccima. Nije se samo rezim zakacio za Madrid. I Madrid se fino okoristio od te saradnje. Nije Real bio sampion a onda dolazi rezim vec obratno.
kisni indijanac

#25550 Re: FC Barcelona

fixer wrote:

boli istina o fašističkom realu, a ? :wink:
Post Reply