Sirija vol. 2
- insomnia78
#25526 Re: Sirija vol. 2
Osim toga, Izrael nije dosao do tog dijela Golana tako sto im se dig'o kurac za tudjim teritorijama
Ne tvrdim, naravno da se to ne desava sa nekim drugim mjestima na koje Izrael polaze pravo
Ne tvrdim, naravno da se to ne desava sa nekim drugim mjestima na koje Izrael polaze pravo
-
handžar88
#25527 Re: Sirija vol. 2
Kakva ti je to recenica matere ti tvoje de pokusaj je objasnitinsomnia78 wrote:Nadam se, drugari da vam stomacici isto tako burno reaguju na pokusaje cerupanja jedne nam i jedine od strane susjeda i komsija
- Kikibombona
#25528 Re: Sirija vol. 2
Prodzihadisticki tviterasi najavljuju veliku ofanzivu ISILa na Azaz.
Krajnje je vrijeme da dzihadisti zatraze azil u Turskoj i prepuste YPG i saveznicima Azaz kako bi se zastitili zivoti civila.
Brade od 8-10cm ocigledno nisu sposobne izboriti se protiv brada 15 plus.
Krajnje je vrijeme da dzihadisti zatraze azil u Turskoj i prepuste YPG i saveznicima Azaz kako bi se zastitili zivoti civila.
Brade od 8-10cm ocigledno nisu sposobne izboriti se protiv brada 15 plus.
-
sarajevoxxxx
#25529 Re: Sirija vol. 2
Novi strašan masakr kojeg su jutros počinili snage sirijskog režima u gradu Kafranbel.
Video - Prvi trenuci masakra u kojem je poginulo najmanje 6 osoba
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3566005699
- Opetja033
#25530 Re: Sirija vol. 2
A koji su to prodzihadisticki twitterasi sviju ti? Konkretno. Hajde pokazi nam svima.Kikibombona wrote:Prodzihadisticki tviterasi najavljuju veliku ofanzivu ISILa na Azaz.
A to o okupaciji Azaza od strane proteroristickog YPG-a ostace ono sto jeste: mokar san tebe i kurdskih nacionalista/terorista.
- Kikibombona
#25531 Re: Sirija vol. 2
Ma hajde, samo neka ravnaju, u prah i pepeo pretvaraju, valjda Turcin udari na Qamishlo, sa zemljog ga sastavi, pa da Opetja i ostali ljubitelji dzihadista osjete neko zadovoljstvo.sarajevoxxxx wrote:Novi strašan masakr kojeg su jutros počinili snage sirijskog režima u gradu Kafranbel.
A evo malo Dzizre, jedan od mnogih unistenih kurdskih gradova u Turskoj, da i vi malo uzivate

- Kikibombona
#25532 Re: Sirija vol. 2
https://twitter.com/vivarevoltOpetja033 wrote:A koji su to prodzihadisticki twitterasi sviju ti? Konkretno. Hajde pokazi nam svima.Kikibombona wrote:Prodzihadisticki tviterasi najavljuju veliku ofanzivu ISILa na Azaz.
A to o okupaciji Azaza od strane proteroristickog YPG-a ostace ono sto jeste: mokar san tebe i kurdskih nacionalista/terorista.
Da su civili bitni, tako bi uradili. Prepustiti arapskog Dzejs Suvar da udje u Azaz i Mare, a YPG pustiti da zavrsi pricu sa ISILom. YPG kada nesto zauzme, to je kraj price. Nema jo-jo efekta, povuci potegni. Dzihadisti su od lavova hilafeta 15 puta zauzeli selo Tukeli i ponovo izgubili. Sada je pod kontrolom ISILa. I tako je sa mnogim selima... Nisu sposobni, ocigledno.
Da YPG ne blokiraju Amerikanci, davno bi nasutali ISIL na sjeveru Sirije.
- Opetja033
#25533 Re: Sirija vol. 2
Cekao sam te da ovog twitterasa postavis.Kikibombona wrote:https://twitter.com/vivarevoltOpetja033 wrote:A koji su to prodzihadisticki twitterasi sviju ti? Konkretno. Hajde pokazi nam svima.Kikibombona wrote:Prodzihadisticki tviterasi najavljuju veliku ofanzivu ISILa na Azaz.
Ovaj veze ima sa dzihadistima koliko i ti. Vjerovatno si vise predavanja dzihadista odslusao od njega. Jbt pa na fotografiji pozadine profila mu zastave sirijske revolucije i SAD-a.
Postajes jos budalastija verzija Riste Djoge i Galijasevica. Ovako i cetnici za svakog Bosnjaka koji nije po njihov ukusu govore da je dzihadista ili prodzihadista.
Smijesan si. Patetican. I lazov povrh svega ostalog. Cuj prodzihadisticki izvor.
- Kikibombona
#25534 Re: Sirija vol. 2
Ti hoces reci da se 'pobunjenici', da ih ovaj put tako nazovemo, ne bore za Alaha i na Alahovom putu?Opetja033 wrote: Cekao sam te da ovog twitterasa postavis.
Ovaj veze ima sa dzihadistima koliko i ti. Vjerovatno si vise predavanja dzihadista odslusao od njega. Jbt pa na fotografiji pozadine profila mu zastave sirijske revolucije i SAD-a.![]()
![]()
![]()
Postajes jos budalastija verzija Riste Djoge i Galijasevica. Ovako i cetnici za svakog Bosnjaka koji nije po njihov ukusu govore da je dzihadista ili prodzihadista.
Smijesan si. Patetican. I lazov povrh svega ostalog. Cuj prodzihadisticki izvor.![]()
Pa covjece, ti ljudi boluju od kolektivne sizofrenije. 100 puta u minuti uzvikivati 'Alahu ekber' nije bas normalno ponasanje. Aje, zatekbirati jednom-dva puta, ok, ali ovi su nesto nevidjeno. Tu se moze uociti ogromna razlika izmedju SAA, Kurda i pobunjenika/dzihadista. Pobunjenici/dzihadisti su VJERSKA VOJSKA. Oni su slobodarska, demokratska i sekularna vojska jednako kao sto su bili Talibani kada su ih Ameri forsirali i predstavljali kao borce za slobodu, demokratiju, bla bla...
Moras biti teski ignorant pa ne vidjeti da su ovi mutanti dole VJERSKA VOJSKA i da sa sekularizmom i demokratijom nemaju dodirnih tacaka. Najjace grupe kod njih su SELEFIJSKE orjentacije.
Ovaj Abdel Rahman je simpatizer dzihadistickih skupina jednako kao i ti. Ne navijas ti bezveze za islamske skupine bilo gdje na svijetu. Panislamizam izbija iz tebe. I to je po meni sasvim legitimna orjentacija, da se razumijemo. Ne znam zasto se ljudi stide priznati da su islamisti? Je l' to tukja? Valjda je obaveza svakog muslimana da se bori za islam.
-
sarajevoxxxx
#25535 Re: Sirija vol. 2
Nakon Kafranbela režim je danas počinio još jedan masakr ovaj put projektil je pao na zelenu pijacu u gradu Maretu En-Nu'Manu u trenutku kada se na ulici nalazilo na desetine građana. Do sada preko 30 poginulih.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4765351236
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4765351236
- insomnia78
#25536 Re: Sirija vol. 2
Crni kiki, ti osim sto nikad u zivotu nisi vidio Kurda izgleda nisi vidio ni Arapa?
Pa njima je to uzrecica, tako odgajani od malena
Oni boga svakako po sto puta spomenu u razgovoru
-
sarajevoxxxx
#25537 Re: Sirija vol. 2
Režimski vojnik koji je jučer pao u ruke opozicije u Sehl El Gabu.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1592910684
Inače je iz Idliba, musliman sunit, iz porodice Āl Džebareh. Ima brata koji se bori u redovima revolucionara.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1592910684
Inače je iz Idliba, musliman sunit, iz porodice Āl Džebareh. Ima brata koji se bori u redovima revolucionara.
- Kikibombona
#25538 Re: Sirija vol. 2
Nedavno sam Arapina vodio da mu pokazem stan... Komsije upikale, sve redom Bosnjaci, pa poslije molili da se njemu niposto ne prodaje... a covjek regulara, informaticar, fakultetski obrazovan...insomnia78 wrote:Crni kiki, ti osim sto nikad u zivotu nisi vidio Kurda izgleda nisi vidio ni Arapa?
Vidis li ti genijalac ikakvu razliku izmedju pobunjenika/dzihadista i SAA? Arapi i jedni i drugi...
Odgledali smo more klipova, ko vise Boga spominje!???
Kod pobunjenika vec vladaju vjerski zakoni. Zene su obavezno pokrivene, bla bla... Milion dokaza koji svjedoce tome, mnoge sam i ja ovdje postavio... Dzenana Musa svako malo pise kako pod pobunjenickom kontrolom vladaju vjerski zakoni, CESTO RIGIDNI VJERSKI ZAKONI... Sve je poznato i evidentno... a ti ovako lupas!???
Poredis SAA i pobunjenike/dzihadiste!???
Pa koji si kurac svo ovo vrijeme radio na forumu?
- Opetja033
#25539 Re: Sirija vol. 2
Jos jednom samo pokazujes da si lazov i manipulant na nivou Galijasevica.Kikibombona wrote:Ti hoces reci da se 'pobunjenici', da ih ovaj put tako nazovemo, ne bore za Alaha i na Alahovom putu?Opetja033 wrote: Cekao sam te da ovog twitterasa postavis.
Ovaj veze ima sa dzihadistima koliko i ti. Vjerovatno si vise predavanja dzihadista odslusao od njega. Jbt pa na fotografiji pozadine profila mu zastave sirijske revolucije i SAD-a.![]()
![]()
![]()
Smijesan si. Patetican. I lazov povrh svega ostalog. Cuj prodzihadisticki izvor.![]()
Pa covjece, ti ljudi boluju od kolektivne sizofrenije. 100 puta u minuti uzvikivati 'Alahu ekber' nije bas normalno ponasanje. Aje, zatekbirati jednom-dva puta, ok, ali ovi su nesto nevidjeno. Tu se moze uociti ogromna razlika izmedju SAA, Kurda i pobunjenika/dzihadista. Pobunjenici/dzihadisti su VJERSKA VOJSKA. Oni su slobodarska, demokratska i sekularna vojska jednako kao sto su bili Talibani kada su ih Ameri forsirali i predstavljali kao borce za slobodu, demokratiju, bla bla...
Moras biti teski ignorant pa ne vidjeti da su ovi mutanti dole VJERSKA VOJSKA i da sa sekularizmom i demokratijom nemaju dodirnih tacaka. Najjace grupe kod njih su SELEFIJSKE orjentacije.
Ovaj Abdel Rahman je simpatizer dzihadistickih skupina jednako kao i ti. Ne navijas ti bezveze za islamske skupine bilo gdje na svijetu. Panislamizam izbija iz tebe. I to je po meni sasvim legitimna orjentacija, da se razumijemo. Ne znam zasto se ljudi stide priznati da su islamisti? Je l' to tukja? Valjda je obaveza svakog muslimana da se bori za islam.
Da krenemo redom:
1) Neznalice jedna, Talibani uopce nisu postojali u periodu o kojem ti pricas. Glavni otpor Sovjetima su predstavljali lideri poput rahmetli Rabbanija, Ahmed Shah Massouda i Ismail Khana. Ignorantu, progooglaj malo ta imena pa ces vidjeti kakve gluposti lupetas i kakva imena ti poredis sa Talibanima.
2) Dakle za tebe je tekbir = dijeliti ideologiju sa talibanskim pokretom. Da li to znaci da su pripadnici 7. muslimanske brigade bili dzihadisti jednaki Talibanima? Da li to znaci da je Muderisova jedinica dijelila talibansku ideologiju?
Sta je za tebe dzihadizam ignorantu lazljivi? Taj twitteras nema veze sa dzihadizmom. Tvoja prica je u tolikoj mjeri odvratna i slab pokusaj manipulacija i spina ali ipak joj se mora stati u kraj. Dokazi da je ovaj twitteras prodzihadisticki nastrojen? Pa jesi li ti u potpunosti odlijepio? Je li vidis jebenu americke zastave na njegovom jebenom profilu?
Tvoje umobolno i bezobrazno stavljanje znaka jednakosti izmedju svih pobunjenika i opozicionara i dzihadista vrijedja svakoga ko ima zehru inteligencije.
Izmedju tebe, Riste Djoge i Galijasevica nema ama bas nikakve razlike. Svi jednako pokusavate muslimanima koji vam nisu po mjeri nabiti etiketu dzihadiste, fundamentaliste, islamiste - ma koliko god to imbecilno bilo.
Jos jednom cu ti ovo reci: odjebi od mene sa tim etiketiranjem islamiste i panislamizma. Posljednji put ti fino kazem. Necu vise ponavljati.
A za ovo boldirano: tvoj bezobrazluk nema nikakvih granica. Upravo si sve muslimane nazvao islamistima i simpatizerima dzihadista.
- insomnia78
#25540 Re: Sirija vol. 2
Ja ne znam dje si ti to vidio u mojim postovimaKikibombona wrote:Nedavno sam Arapina vodio da mu pokazem stan... Komsije upikale, sve redom Bosnjaci, pa poslije molili da se njemu niposto ne prodaje... a covjek regulara, informaticar, fakultetski obrazovan...insomnia78 wrote:Crni kiki, ti osim sto nikad u zivotu nisi vidio Kurda izgleda nisi vidio ni Arapa?
Oni boga svakako po sto puta spomenu u razgovoru![]()
![]()
Vidis li ti genijalac ikakvu razliku izmedju pobunjenika/dzihadista i SAA? Arapi i jedni i drugi...
Odgledali smo more klipova, ko vise Boga spominje!???![]()
![]()
![]()
Kod pobunjenika vec vladaju vjerski zakoni. Zene su obavezno pokrivene, bla bla... Milion dokaza koji svjedoce tome, mnoge sam i ja ovdje postavio... Dzenana Musa svako malo pise kako pod pobunjenickom kontrolom vladaju vjerski zakoni, CESTO RIGIDNI VJERSKI ZAKONI... Sve je poznato i evidentno... a ti ovako lupas!???
Poredis SAA i pobunjenike/dzihadiste!???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa koji si kurac svo ovo vrijeme radio na forumu?
Ja samo kazem da je to kod njih uzrecica koju maltene spominju u svakoj recenici
Pa jbt u Fr uopste neobicno da francuz onako iz zajebancije kaze insalah i masala, uslo im vise u uho
- Kikibombona
#25541 Re: Sirija vol. 2
Ti ovim i prethodnim komentarom pokusavas izjednaciti SAA i pobunjenike/dzihadiste!?? Kao, svi su Arapi isti... Nisu svi isti, kao sto pripadnici bilo kojeg naroda nisu 'svi isti'...insomnia78 wrote: Ja ne znam dje si ti to vidio u mojim postovima
Ja samo kazem da je to kod njih uzrecica koju maltene spominju u svakoj recenici
Pa jbt u Fr uopste neobicno da francuz onako iz zajebancije kaze insalah i masala, uslo im vise u uho
Pobunjenici/dzihadisti
Sto puta u minuti tekbiraju. Prst rego i nabrajanja. Pod njihovom kontrolom vladaju vjerski zakoni
SAA
Ponekad zatekbiraju, sto je sasvim noromalno. Ponavljati po sto puta jedno te isto u transu, nije bas normalno ponasanje. Pod kontrolom SAA vladaju sekularni zakoni.
Razlika je ogromna. Arapi iz SAA i pobunjenika/dzihadista se po svjetonazoru ne mogu porediti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25542 Re: Sirija vol. 2
onq koja ne zasluzuje odgovorhandžar88 wrote:Kakva ti je to recenica matere ti tvoje de pokusaj je objasnitinsomnia78 wrote:Nadam se, drugari da vam stomacici isto tako burno reaguju na pokusaje cerupanja jedne nam i jedine od strane susjeda i komsija
- Opetja033
#25543 Re: Sirija vol. 2
Assadova avijacija opet na djelu:
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/masak ... /160419051
Masakr na pijaci u Siriji: Poginulo najmanje 28 civila
Najmanje 28 osoba je ubijeno u zračnom napadu na pijacu u sjeverozapadnoj sirijskoj regiji Idlib.
Foto: Arhiv
Napad je izveden na tržnicu u mjestu Marat al-Numan i svih 28 poginulih osoba su civili.
Lokalni izvori javljaju da je više osoba ranjeno u tom masakru i da se među njima nalazi i nekoliko životno ugroženih.
-
sarajevoxxxx
#25544 Re: Sirija vol. 2
Ljudski trup i drugi dijelovi tijela zajedno sa povrćem na zelenoj pijaci u Maretu En-Nu'Manu
18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1387029219
18+
-
sarajevoxxxx
#25545 Re: Sirija vol. 2
Zajedno sa međunarodnom zajednicom to treba naglasiti. Nema razlike između sirijskog režima i međunarodne zajednice koja u suštini stoji iza ovih masakara.Opetja033 wrote:Assadova avijacija opet na djelu:
Najmanje 28 osoba je ubijeno u zračnom napadu na pijacu u sjeverozapadnoj sirijskoj regiji Idlib.
Foto: Arhiv
Napad je izveden na tržnicu u mjestu Marat al-Numan i svih 28 poginulih osoba su civili.
Lokalni izvori javljaju da je više osoba ranjeno u tom masakru i da se među njima nalazi i nekoliko životno ugroženih.
- insomnia78
#25546 Re: Sirija vol. 2
Aman covjece bozijiKikibombona wrote:Ti ovim i prethodnim komentarom pokusavas izjednaciti SAA i pobunjenike/dzihadiste!?? Kao, svi su Arapi isti... Nisu svi isti, kao sto pripadnici bilo kojeg naroda nisu 'svi isti'...insomnia78 wrote: Ja ne znam dje si ti to vidio u mojim postovima
Pobunjenici/dzihadisti
Sto puta u minuti tekbiraju. Prst rego i nabrajanja. Pod njihovom kontrolom vladaju vjerski zakoni
SAA
Ponekad zatekbiraju, sto je sasvim noromalno. Ponavljati po sto puta jedno te isto u transu, nije bas normalno ponasanje. Pod kontrolom SAA vladaju sekularni zakoni.
Razlika je ogromna. Arapi iz SAA i pobunjenika/dzihadista se po svjetonazoru ne mogu porediti.
Jel ti znas citati napisano
Naravno da ne vladaju isti zakoni i naravno da se ne mogu porediti
Kako si to uspio vidjeti
Ja ti samo kazem da je kod arapa, bili vjernici ili ne ta stvar sa spominjanjem boga uzrecica
Logicno je da ce je vise koristiti ovi sto se furaju na vjeru
Hoces sad i mene optuziti za panislamizam i zalaganje za serijat
Kako si kren'o, sva je prilik
-
sumirprimus
#25547 Re: Sirija vol. 2
ma frajer sve zna.djes snjim u raspravu.ne raspravljaj se snj im...
arapi kurdi,karte politike,vojske,organizacije,obicaji,tradicije,al ne bi ratoO VOOOO nema sanse.
a pola mladosti provdee na ratnoj temi..
arapi kurdi,karte politike,vojske,organizacije,obicaji,tradicije,al ne bi ratoO VOOOO nema sanse.
a pola mladosti provdee na ratnoj temi..
- Opetja033
#25548 Re: Sirija vol. 2
Ma nekada je sa svojim nebulozama i glupostima zabavljao siroki forumski auditorij pa ga se moglo tolerisati. Ono klasicni klaun i dvorska luda. Ne shvatas ga za ozbiljno ali se njegovim nebulozima barem mozes nasmijati.
Medjutim u zadnje vrijeme je sve podliji, te sve veci lazov, koji je sada presao i sve granice dobrog ukusa. Granice zdravog razuma nije nikada ni imao.
Medjutim u zadnje vrijeme je sve podliji, te sve veci lazov, koji je sada presao i sve granice dobrog ukusa. Granice zdravog razuma nije nikada ni imao.
-
sarajevoxxxx
#25549 Re: Sirija vol. 2
Više od 150 ljudi poginulo ili ranjeno u današnja dva režimska masakra na ribljoj pijaci u Kafranbelu i zelenoj pijaci u gradu Maretu En-Nu'Manu.
-
sumirprimus
#25550 Re: Sirija vol. 2
ovo s fantom je vrh bate..jos pogotov ak je lik stvarno tamo..