SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Freamon Lester

#25526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Kako Suljagic rece prva dva vojnika OS BiH koja su izgubila zivot u BiH... :(
almir_tz

#25527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by almir_tz »

It_is_a_Leclerc wrote:
almir_tz wrote:
Ferid Avdic wrote:U naselju u kojem zivim znam puno momaka koji su bili nakaceni na gudru,skinuli se okrenuli se vjeri i poptpuno regularni momci,a ima i ovih "ekstremnih ",vjerovatno je i ovaj jad bio jedan od takvih,nafurant...U Islamu nigdje nije dozvoljeno ubijanje ljudi,tako da ovo nema ama bas nikakve veze sa Islamom...
Lahka vam zemlja Nedeljko i Almire

Pa ima li ijednog da se navukao na sport, rokenrol, strane jezike, balet, teatar, bilo šta drugo osim vjere?
Nema.

Nažalost, radi se o vrlo unosnom "biznisu", gdje se osobama problematične prošlosti nudi novac, pomaže u pronalasku posla, ženidbi i slično, a sve u zamjenu za odanost ideologiji. Evo, ovaj što je ovo napravio je, prema izjavama komšije, upravo to - bivši narkoman kojeg je, sudeći po tome da mu je zet vehabija, "liječio" neki njihov "šejh" i od takve - mentalno labilne osobe - napravio tempiranu bombu.

Ljudi uopšte ne razumiju koje je nivoe ovo dostiglo. Odite malo češće u džamiju i posmatrajte neke od njih. 3-4 puta se kurtoazno poselamite u džamiji, i već sljedeći put ide "pozivnica" za "edukativnu tribinu", pričica o tome kako bi trebalo klanjati samo malo drugačije ili eventualno prigodna knjiga.

Bio, vidio, doživio.
Užas!!!
Freamon Lester

#25528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

kloniran wrote:
animals wrote:Jedno mi nije jasno..
sta je da je u pitanju, zasto se odmah forumasi podjele na one za koje je ovo
teroristicki napad i na one koje to ne moze nikako biti..
ubijena su dva vojnika, a ubica nije Bosnjacki narod, niti Bosanski..
samo jedna suluda osoba..i mozda je vehabija a mozda i nije..
sacekajmo rezultate istrage..
a ako se ustvrdi da jeste, onda ih treba ocistiti ...
Kako ces dokazati da je neko vehabija?
Kad krene to ciscenje onda i ja mogu reci da si ti vehabija (u slucaju da si musliman), il komsija koji me ne voli moze reci da sam ja vehabija, ili bi svi trebali biti vehabije pa da se rahat pocistimo.

Nekako mi to vuce na onu cetnicku u ratu, bitno je da je osunecen.
Ma on bi kupio sve sa bradom. Prvi bi Suljagic najebo, a pije, kurva se i tuce zenu... :lol:

Edit: i ukida vjeronauku... :D
Last edited by Freamon Lester on 19/11/2015 00:57, edited 1 time in total.
studiorum_tuzlaensis

#25529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by studiorum_tuzlaensis »

Nije vanredno, al đe je - tu je.

Jebiga, preživjeli smo rat, preživićemo i mir nekako. Lahka noć.
Freamon Lester

#25530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Zvanicno potvrdjeno ubio se nekom vrstom eksplozivne naprave!
bull21

#25531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

hrasno38 wrote:Zvizdic ponovio ono sto sam i ja ovdje napisao .....malte ne od rijeci do rijeci...ovo je pucanje na drzavu a ne bilo kakav zlocin!
Normalno da je pucanje na državu , ljudi ubijeni u UNIFORMI, sad čujem na n1. Znao je na koga puca, zašto je pucao - ne znam, ali je očito da je znao na koga puca. Nije mi jasno kako se to moglo desiti kada je nakon Pariza podignut stepen sigurnosti u državi? Zar ti ljudi nemaju neko oružje ili nešto uz sebe upravo zbog ovakvih situacija?
Porodicama sabur a momcima neka je rahmet duši.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by -LIBERO- »

Ipak se ubio eksplozivom.
almir_tz

#25533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by almir_tz »

kloniran wrote:
Kad krene to ciscenje onda i ja mogu reci da si ti vehabija (u slucaju da si musliman), il komsija koji me ne voli moze reci da sam ja vehabija, ili bi svi trebali biti vehabije pa da se rahat pocistimo.

A valjda nije vehabijska ta vesela raja koja ti ne da tatu da zoveš tatom već ga maltene moraš zvati babom. Halo, ba!
Last edited by almir_tz on 19/11/2015 00:56, edited 1 time in total.
Oligarh

#25534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Oligarh »

-LIBERO- wrote:Zvizdic nista nije rekao. Ocekivano.
Sasvim dovoljno je rekao..2+2 je uvijek 4. Pucanj u državu, spremni na odgovor na sve ostale napade, a Suljagić i reče da su naši vojnici u misijama u inostranstvu, kao da su i ovdje kada su u uniformi službena lica.

Dovoljno rečeno. Naravno, da neće večeras reći da je ovo terorizam, kao bi se bar malo amortizovao ovaj početni šok za sve u zemlji.
HM 2011

#25535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HM 2011 »

Pošto vidim da su počeli postovi koji glase stop selefizmu da razjasnim par stvari uz korištenje smajlija - znam ih i ja koristiti:

Kao prvo svjestan sam da su glave vruće, ugrijane, pa da ukažem na par stavki -

Prijevod riječi Selefizam nije Terorizam.

Selefizam je priznati pokret unutar Arabije, koji je koliko shvatam, regularni stav i način života muslimana u Saudijskoj Arabiji. Pošto je to mjesto koje je izvor Islama, i autentični tumač u komplet problematici, mjesta za prigovor - racionalni religijski prigovor takvom religijskom stavu - NEMA. :mrgreen:

Samim tim reakcije poput stop selefizmu trebaju i moraju biti okrakterizirane kao praktična Islamofobija, odnosno pokušaj sijanja razdora među muslimanima. :mrgreen:

Nalozi za brijanje brada, produžavanje pantalona, skidanje hidžaba, oblačenje mini suknji, ispijanje alkohola i slično nisu prispjeli kao lijek.

Nastavimo dalje sa raspravama u skladu sa globalnim svjetskim tendecijama ili ti ga globalizacijom, o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Bitno je napomenuti za one koji nisu shvatili:

Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.

Nadam se da je jasnije, te da ćete ove činjenice imati na umu prilikom rasprave na datu temu, a ako Vas boli briga za ovo što piše - slobodno ignorišite o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Ovaj post sam napisao kao reakciju na jedan komentar sa zaključane teme a koji glasi:

"Sta je ba, ne treba se pisati o UBIJENIM VOJNICIMA, tj. teskom zlocinu??
Sve navodi da je bio pripadnik selefijskog pokreta, to je nesto o cemu se treba i MORA pisati.

To sto bi ti volio da se i ovo kao i Bugojno, Mevlid itd. gurne pod tepih, to je tvoj veliki problem.

Cuj sta sad? ono... koji qrac"
sunceKOtepsija

#25536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

bubi_mama wrote:Ono sto sigurno znam da od ovog dogadjaja veceras, svi cemo da se okrecemo u tramvaju, busu i slicnim mjestima gdje je veci broj ljudi. Sve je ovo otislo do djavola. Nemam rijeci. Zao mi je ova dva momka ni krivi ni duzni u crnu zemlju.
valja stisnut pa zaspat veceras :shock:
almir_tz

#25537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by almir_tz »

bull21 wrote:
hrasno38 wrote:Zvizdic ponovio ono sto sam i ja ovdje napisao .....malte ne od rijeci do rijeci...ovo je pucanje na drzavu a ne bilo kakav zlocin!
Normalno da je pucanje na državu , ljudi ubijeni u UNIFORMI, sad čujem na n1. Znao je na koga puca, zašto je pucao - ne znam, ali je očito da je znao na koga puca. Nije mi jasno kako se to moglo desiti kada je nakon Pariza podignut stepen sigurnosti u državi? Zar ti ljudi nemaju neko oružje ili nešto uz sebe upravo zbog ovakvih situacija?
Ti živiš u Zemlji čudesa, čuj visoki nivo. Kao što su za poplave rekli spremni smo prije mjesec, a ono sutra sve poplavilo. Sve šuplja priča!!! Ko god od njih bio to je sve go neradnik i palamudaš!!!
Last edited by almir_tz on 19/11/2015 00:59, edited 1 time in total.
vazna

#25538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vazna »

kloniran wrote:

Nemojte se praviti ludi, tacno se zna koje vehabije treba "ocistiti" da bi se situacija dovela u normalno stanje. Ukini odredjene izvore finansiranja i deportuj odredjene ljude i vecina ovih "domacih" ce ostati bez "glave".
Matzan

#25539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matzan »

Sad kad je zvanično rečeno možemo i mi palamuditi.
Tu je država sa svojim resursima i neka ljudi rade svoj posao.
Ripicipi

#25540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ripicipi »

Matzan wrote:Sad kad je zvanično rečeno možemo i mi palamuditi.
tako je, suti, a posebno ako je selefija kojim slucajem, nikako ne spominji.
Bilo, proslo...
bull21

#25541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

almir_tz wrote:
bull21 wrote:
Ti živiš u Zemlji čudesa, čuj visoki nivo. Kao što su za poplave rekli spremni smo prije mjesec, a ono sutra sve poplavilo. Sve šuplja priča!!! Ko go do njih bio to je sve go neradnik i palamudaš!!!
Ne znam, žao mi je tog čovjeka koji postane meta radi uniforme a nema čime da se brani. Važno je da hAmeričku ambasadu čuva onaj sa mašinkom, jebala ih ona, a to što bi nas sutra mog'o jedan Mevlid komotno raskokat, jeb'o to, neka se čuva hAmerička ambasada, bem ti apsurdistan.
animals

#25542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by animals »

kloniran wrote:

Pa valjda obavjestajne sluzbe znaju nesto..
i nemoj molim te odmah ti fazona, cetnici..
kloniran

#25543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

Freamon Lester wrote:
kloniran wrote:

Ma on bi kupio sve sa bradom. Prvi bi Suljagic najebo, a pije, kurva se i tuce zenu... :lol:
Ma mene hastra mrsko mi se ponekad brijati, al i to se od sutra mijenja :D

@almir_tz
U svoje selo pa nekom koga ne znas govori Halo ba :wink:

Ja sam samo pitao kako ce znati da je neko vehabija, ili cemo ici po pretpostavci ko ovi veceras, prvo reci da je vehabija pa onda pitaj sta se desilo?

Tako ce neko najebati ni kriv ni duzan zbog ovakvih pretpostavki.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by -LIBERO- »

Oligarh wrote:
-LIBERO- wrote:Zvizdic nista nije rekao. Ocekivano.
Sasvim dovoljno je rekao..2+2 je uvijek 4. Pucanj u državu, spremni na odgovor na sve ostale napade, a Suljagić i reče da su naši vojnici u misijama u inostranstvu, kao da su i ovdje kada su u uniformi službena lica.

Dovoljno rečeno. Naravno, da neće večeras reći da je ovo terorizam, kao bi se bar malo amortizovao ovaj početni šok za sve u zemlji.
Da, po svemu izrecenom, i jos ako se citaju neke druge stvati 'izmedju redova', ipak se radi o teroristickom cinu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

HM 2011 wrote:Pošto vidim da su počeli postovi koji glase stop selefizmu da razjasnim par stvari uz korištenje smajlija - znam ih i ja koristiti:

Kao prvo svjestan sam da su glave vruće, ugrijane, pa da ukažem na par stavki -

Prijevod riječi Selefizam nije Terorizam.

Selefizam je priznati pokret unutar Arabije, koji je koliko shvatam, regularni stav i način života muslimana u Saudijskoj Arabiji. Pošto je to mjesto koje je izvor Islama, i autentični tumač u komplet problematici, mjesta za prigovor - racionalni religijski prigovor takvom religijskom stavu - NEMA. :mrgreen:

Samim tim reakcije poput stop selefizmu trebaju i moraju biti okrakterizirane kao praktična Islamofobija, odnosno pokušaj sijanja razdora među muslimanima. :mrgreen:

Nalozi za brijanje brada, produžavanje pantalona, skidanje hidžaba, oblačenje mini suknji, ispijanje alkohola i slično nisu prispjeli kao lijek.

Nastavimo dalje sa raspravama u skladu sa globalnim svjetskim tendecijama ili ti ga globalizacijom, o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Bitno je napomenuti za one koji nisu shvatili:

Akt terorizma, ubistva ili slično, koji počini idividua koj je član streljačkog kluba, udruženja pčelara ili pripadnik nekog vjerskog pokreta poput Selefija, nije akt svih članova streljačkog kluba, udruženja pčelara ili svih pripadnika nekog vjerskog pokreta poput Selefija.

Nadam se da je jasnije, te da ćete ove činjenice imati na umu prilikom rasprave na datu temu, a ako Vas boli briga za ovo što piše - slobodno ignorišite o presvjetli i premudri, te nadasve prosvjećeni narode, širokih pogleda, puni tolerancije.

Ovaj post sam napisao kao reakciju na jedan komentar sa zaključane teme a koji glasi:

"Sta je ba, ne treba se pisati o UBIJENIM VOJNICIMA, tj. teskom zlocinu??
Sve navodi da je bio pripadnik selefijskog pokreta, to je nesto o cemu se treba i MORA pisati.

To sto bi ti volio da se i ovo kao i Bugojno, Mevlid itd. gurne pod tepih, to je tvoj veliki problem.

Cuj sta sad? ono... koji qrac"
Selefizam je nacin zivota koji se nikako i nikada nije uklapao u zivot na ovim prostorima dakle ta tvoja objasnjenja i puhanje da se vatra ugasi ne pise vode. U BiH su selefije ekstremisti i sto je najgore taj ekstremizam ponajvise praktikuju na ostalim muslimanima BiH. Putin je lijepo rekao za ove ISILOVCE..."Prastanje teroristima je na bogu a na meni je da ih njemu saljem"!!!
Matzan

#25546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matzan »

Ripicipi wrote:
Matzan wrote:Sad kad je zvanično rečeno možemo i mi palamuditi.
tako je, suti, a posebno ako je selefija kojim slucajem, nikako ne spominji.
Bilo, proslo...

Tebi se izgleda prispavalo pa lupetaš ko maxim po diviziji!
Ko kaže da se šuti, ne spominje isl. gluposti??
Kvalifikacije djela ne daju forumaši klixa, već zvanični državni organi.
Mjere koje će preduzeti agencije za sigurnost i provođenje zakona ponovo ne donose forumaši, već ljudi koji znaju svoj posao.
Ne znam šta ti tu nije jasno?!
almir_tz

#25547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by almir_tz »

bull21 wrote:
Ne znam, žao mi je tog čovjeka koji postane meta radi uniforme a nema čime da se brani. Važno je da hAmeričku ambasadu čuva onaj sa mašinkom, jebala ih ona, a to što bi nas sutra mog'o jedan Mevlid komotno raskokat, jeb'o to, neka se čuva hAmerička ambasada, bem ti apsurdistan.
A tako ti je, ti slijep pored očiju. Pa pogledaj samo, ona novinarka stoji u ulici u kojoj naganjaju osumnjičenog iza nje tri policajca stoje i pričaju. Maltene puše cigare, kofol obezbjeđuju. A ovaj ovamo, ko god on bio ubio dva pripadnika vojeske u kojoj su ovi policijski službenici. Treba ti dalje, samo gledaj i slušaj, rečenice ne znaju sastvaiti,a da nešto urade. Ma daaaaaaaaaaj!!! Sutra pojeo vuk magarca - narkić i vozdra!!!
emmir1

#25548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emmir1 »

Nego ljudi šta dalje.

Evo sada znamo kada vidimo vehabiju da može pucati u nas.

Sutra kada sretnete vehabiju nećete ga skidat sa oka sigurno.

Moguće da i tih ima finih, moguće da ih se sutra napada po gradu.

Ili oni nas
It_is_a_Leclerc

#25549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by It_is_a_Leclerc »

Za mene je svaki selefija potencijalni terorista, kao što je svaki četnik potencijalni ratni zločinac, ma koliko to kome smetalo. Ja znam te ljude, i znam da su njihova poimanja društva duboko militantna; da kod njih cilj aposlutno opravdava sredstvo i da, ma koliko se lijepi i mirni činili, oni nikako ne mogu prihvatiti život u slobodnoj, sekularnoj i multinacionalnoj državi.

Nažalost, Pariz i mnogi drugi napadi pokazuju da teroristi više ne napadaju "prvoklasne" objekte. Sada napadaju mjesta na kojima ih niko ne bi očekivao.
bull21

#25550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

almir_tz wrote:
bull21 wrote:
A tako ti je, ti slijep pored očiju. Pa pogledaj samo, ona novinarka stoji u ulici u kojoj naganjaju osumnjičenog iza nje tri policajca stoje i pričaju. Maltene puše cigare, kofol obezbjeđuju. A ovaj ovamo, ko god on bio ubio dva pripadnika vojeske u kojoj su ovi policijski službenici. Treba ti dalje, samo gledaj i slušaj, rečenice ne znaju sastvaiti,a da nešto urade. Ma daaaaaaaaaaj!!! Sutra pojeo vuk magarca - narkić i vozdra!!!
Sumnjam da će tako tek biti, neki se baš nabrijavaju (Mektić npr) i govore da ako je ovo terorizam da se onda krene rješavati problem... čak i da nije to, imam osjećaj da će neki pokušati da ispinuju ovo da bi se krenulo sada sa čistkom.
Locked