Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#25526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

tnt-tunja wrote:Ja na podrucju Lukavca jos nikakav letak od telemacha nisam dobio. I odgovorno tvrdim da ni ostali sugradjani nisu dobili
Pozdrav. Ja sam dobio letak ima mjesec dana (Gracanica/Doboj -Istok) pise da lagano od 15.12.2015 krecu sa ubacivanjem kanala...E sad koliko ce to potrajati ne znam.
Herr Flick

#25527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Hajde Telemach ubacujte SK2 I SK3 u BHB :oops: :oops:
vkmiro

#25528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

lokalni_razdjevicar wrote:kod mene i dalje zaključan russia today? je li kod vas?
I kod mene u Zenici je zaključan :?:
drugtito2011

#25529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Iza Horizonta wrote:@telemach jel možete barem povećati uplaod brzine za vrijeme vaše akcije, barem nama koji imamo sve programe i pakete
Ima li kakvih pogodnosti za korisnike Trio grande premium paketa koji vam plaćaju 1000+KM godišnje?
leon25

#25530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

crnivrag wrote:
Hajde evo ti frekvencija koja je u Sarajevu pa probaj da nije na istoj:

1. Frekvencija: 570000 kHz

2. Modulacija: 256QAM

3. Symbol rate: 6956 KS/s
kod mene na toj frekvenciji uopste nema signala tako da vjerovatno nisu iste frekvencije po gradovima
nije uredu od strane telemacha da ne zeli objaviti frekvencije digitalnih kanala kao da je to neka tajna to se ionako moze vidjeti na tv-u a ljudima sa karticom bi dobro doslo da znaju jer kad dode do neke pronjene mogli bi skenirat samo jednu frekvenciju a ne sve kanale
nekkem

#25531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

drugtito2011 wrote:
Iza Horizonta wrote:@telemach jel možete barem povećati uplaod brzine za vrijeme vaše akcije, barem nama koji imamo sve programe i pakete
Ima li kakvih pogodnosti za korisnike Trio grande premium paketa koji vam plaćaju 1000+KM godišnje?
Nismo interesantni posto smo vec uzeli sve sto nude :D
crnivrag

#25532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote:
kod mene na toj frekvenciji uopste nema signala tako da vjerovatno nisu iste frekvencije po gradovima
nije uredu od strane telemacha da ne zeli objaviti frekvencije digitalnih kanala kao da je to neka tajna to se ionako moze vidjeti na tv-u a ljudima sa karticom bi dobro doslo da znaju jer kad dode do neke pronjene mogli bi skenirat samo jednu frekvenciju a ne sve kanale
Pretpostavio sam da neće biti isto, problem je u tome što sad trenutno imaju 7 različitih shema po gradovima, a biće ih još i više kad se pridruže BHB i HS.

Pošto se stalno vrše neke izmjene, onda se teško sve može upratiti, a da ne govorim o tome da za svaku shemu postoje po 22 - 23 digitalne frekvencije.

Nažalost ne vjerujem da će objavljivati DVB-C frekvencije, jer nisu objavljene ni kod drugih članica United Grupe.

Oni preporučuju da se uradi kompletno skeniranje svih frekvencija, a i sam proces cjelokupnog skeniranja traje 10-ak minuta.

Koji tačno model TV-a imaš, jer mi je čudno da nisi u mogućnosti da izvršiš automatsko skeniranje čitavog spektra frekvencija.
leon25

#25533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

crnivrag wrote:
Oni preporučuju da se uradi kompletno skeniranje svih frekvencija, a i sam proces cjelokupnog skeniranja traje 10-ak minuta.

Koji tačno model TV-a imaš, jer mi je čudno da nisi u mogućnosti da izvršiš automatsko skeniranje čitavog spektra frekvencija.
znam ja to ali meni ne nalazi ni jedan kanal kada pokrenem automatsko skenirenje tv je samsung H6400 dok je bila velnetova tj HS- ova digitalna shema automatsko skeniranje je radilo medutim sad nece probao sve zemlje koje mogu naci u opcijama ali opet nista

probao sam na poslu gdje imaju 2 LG tv-a na njma automatsko skeniranje radi ali mi i na njima ne pronade kanal russia today dok sve ostale kanale pronade
probook

#25534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

leon25 wrote:
crnivrag wrote:

znam ja to ali meni ne nalazi ni jedan kanal kada pokrenem automatsko skenirenje tv je samsung H6400 dok je bila velnetova tj HS- ova digitalna shema automatsko skeniranje je radilo medutim sad nece probao sve zemlje koje mogu naci u opcijama ali opet nista

probao sam na poslu gdje imaju 2 LG tv-a na njma automatsko skeniranje radi ali mi i na njima ne pronade kanal russia today dok sve ostale kanale pronade
Kod mene na samsung tv sam rucno morao frekvencije staviti kao sto je pisalo u uputstvu za CAM modul.
Na drugom Panasonic tv sve mi je sinoc kanale nasao automatski osim Russia Today (imaju i nesretni parovi).
Maha23

#25535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maha23 »

@leon25
Imao sam slicnu situaciju sa Samsung tv-om iz H serije, kada je tehnicar dolazio da prikljuci karticu niti jedan kanal se nije mogao naci automatskim skeniranjem bez obzira na drzavu, cak je i tehnicar odustao misleci da nesto nije uredu sa resiverom u tv ili nesto slicno. Medjutim imas u opcijama, ne znam sad tacno jer nisam kod tv-a, broadcasting - i tu imas izbor aerial ili cable, i kad sam izabrao cable automatsko skeniranje je pronaslo sve kanale.
kakaljin

#25536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Maha23 wrote:@leon25
Imao sam slicnu situaciju sa Samsung tv-om iz H serije, kada je tehnicar dolazio da prikljuci karticu niti jedan kanal se nije mogao naci automatskim skeniranjem bez obzira na drzavu, cak je i tehnicar odustao misleci da nesto nije uredu sa resiverom u tv ili nesto slicno. Medjutim imas u opcijama, ne znam sad tacno jer nisam kod tv-a, broadcasting - i tu imas izbor aerial ili cable, i kad sam izabrao cable automatsko skeniranje je pronaslo sve kanale.
Pa aerial ti je dvb-t, a cable ti je dvb-c koji ti i treba za sve kablovske operatere :-D :-D

Cudi me da tehnicar to nije znao :!: :!: :!: :!:
leon25

#25537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

probao sam nije u tome problem
leon25

#25538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

probook wrote:
Kod mene na samsung tv sam rucno morao frekvencije staviti kao sto je pisalo u uputstvu za CAM modul.
Na drugom Panasonic tv sve mi je sinoc kanale nasao automatski osim Russia Today (imaju i nesretni parovi).
i kod mene ista situacija sve sam morao rucno unostiti (automatsko na samsungu ocito ne radi) ali na ovim frekvencijama koje sam unio nema ovog kanala russia today ako nema jos neka frekvencija
Maha23

#25539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maha23 »

kakaljin wrote:
Pa aerial ti je dvb-t, a cable ti je dvb-c koji ti i treba za sve kablovske operatere :-D :-D

Cudi me da tehnicar to nije znao :!: :!: :!: :!:
Vjerovao ili ne, nije znao, cak je otisao, kao provjeri sa nekim majstorom za tv :D Ja odmah prebacio na cable, nazvao momka, on se vratio i ubacio karticu, sad za sad, sve radi kako treba.
crnivrag

#25540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote:
i kod mene ista situacija sve sam morao rucno unostiti (automatsko na samsungu ocito ne radi) ali na ovim frekvencijama koje sam unio nema ovog kanala russia today ako nema jos neka frekvencija
Hajde probaj onda ako ti nije mrsko krenuti od 450000 KHz i pomijerati se po 8 frekvencija, npr. sljedeća neka ti bude 458000, a ona poslije 466000 i tako redom, s tim da je na nekim frekvencijama modulacija 64QAM, a na nekim 256QAM, pa bi trebao probati obje varijante.

Preporučujem da probaš ići do 800000 KHz pomijerajući se ovako po 8 brojeva u frekvencijama.
Reglan

#25541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Je li neko vadio modul pa vracao u TV, da li su otkljucani kanali, ako nisu da ne vadim ovaj modul, nisam ga ja stavljo da sta ne pojebem :mrgreen:
Telemach

#25542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Reglan wrote:Je li neko vadio modul pa vracao u TV, da li su otkljucani kanali, ako nisu da ne vadim ovaj modul, nisam ga ja stavljo da sta ne pojebem :mrgreen:
Zdravo Reglan,
kanali su otključani, preskenirajte ponovo tako što ćete izvaditi/vratiti karticu.
Cracked

#25543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

Da vam kazem kako je kod mene bilo sa tim automatskim skeniranjem. Toshiba Cloud Tv isto nije nalazio ni tehnicar, okrenem na drzavu: "ostalo" nadje kanale, hocu da ponovim skenrianje opet nista. Na kraju nakon tonu skeniranja uz sve moguce kombinacije meni je drzava madjarska na quick scan nalazio u 8 od 10 puta dok full scan svaki 4ti ili 5ti put nadje. Zasto je tako, ne znam. Signal je dobar bio u kuci i to nije problem bio. Jednostavno mi ne ide u glavu, ali eto radi
sprej

#25544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sprej »

Pitanje za Telemach,
Zašto dijelite svoje korisnike, oni koji su na digitali dobiju otključane kanale kao nagradu za praznike, a analogni korisnici mudo marjanovo pod bor ?! Zašto i analognim korisnicima ne otključate kanale preko DVB-C tunera ???....ko zna možda i tako privučete nove korisnike na digitalu, diskriminacijom korisnika sigurno nećete.
Rugafet

#25545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Cekaj, kod mene na tv-u ima DVB-C tuner, a koliko vidim nema utor za modul, koje pakete ja mogu gledat na tom tv-u?
crnivrag

#25546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:Cekaj, kod mene na tv-u ima DVB-C tuner, a koliko vidim nema utor za modul, koje pakete ja mogu gledat na tom tv-u?
To je nemoguće, svaki TV koji ima instaliran DVB-C tuner ima i utor za karticu, koji se inače nalazi sa lijeve strane TV-a.

Možda imaš DVB-T tuner koji služi da gledanje digitalnih kanala koji se emitiraju zemaljskim putem.

U svakom slučaju kanali koji se primaju putem DVB-C tunera se moraju otkodirati putem modula.
Rugafet

#25547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ne znam druze, koliko sam gledao na njemu utor ne postoji. Trenutno imam BHB cable i na njemu 'hvatam' digitalnu semu koju oni imaju.

Vivax 24le20 je u pitanju. Sad cu malo prosurfat da vidim sta ima...
typeOnegative

#25548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@ telemach

jel se mora vadit modul van i vratit nazad da bi mi bili otklj svi kanali ili nije pusteno svima ? Pitam jer nije mi baš dostupno , tv je na na zidu i moram ga skidat ... Hvala
crnivrag

#25549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:@ telemach

jel se mora vadit modul van i vratit nazad da bi mi bili otklj svi kanali ili nije pusteno svima ? Pitam jer nije mi baš dostupno , tv je na na zidu i moram ga skidat ... Hvala
Ne mora se vaditi modul, jednostavno se može isključiti TV iz napajanja i ponovo ga uključiti. Efekat je potpuno isti.
crnivrag

#25550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:Ne znam druze, koliko sam gledao na njemu utor ne postoji. Trenutno imam BHB cable i na njemu 'hvatam' digitalnu semu koju oni imaju.

Vivax 24le20 je u pitanju. Sad cu malo prosurfat da vidim sta ima...
Evo upravo sam proguglao i naišao na upustvo za upotrebu tog TV prijemnika.

Nažalost taj TV podržava samo DVB-T tuner za prikaz digitalnih zemaljskih kanala, ali ne i DVB-C tuner za prikazivanje digitalnih kablovskih kanala.
Locked