Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#25501 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

LeTalek wrote:Cinjenica je da vas je Pape odveo na SP, ali je isto tako cinjenica da je tada imao jaci tim na raspolaganju, kao i objektivno laksu grupu nego sto je bio slucaj sa prethodna 2 kvalifikaciona ciklusa... :wink:
I neka je imao, taman da je bila 100 puta jača od ostalih.

Kakvo je vrijeme došlo, ne smiješ sa najjačom ekipom ikada ostvariti uspjeh. :oops: Uradiš li ovo, krene omalovažavanje i slično.
supercali

#25502 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

Logovan wrote:
LeTalek wrote:Cinjenica je da vas je Pape odveo na SP, ali je isto tako cinjenica da je tada imao jaci tim na raspolaganju, kao i objektivno laksu grupu nego sto je bio slucaj sa prethodna 2 kvalifikaciona ciklusa... :wink:
I neka je imao, taman da je bila 100 puta jača od ostalih.

Kakvo je vrijeme došlo, ne smiješ sa najjačom ekipom ikada ostvariti uspjeh. :oops: Uradiš li ovo, krene omalovažavanje i slično.
Ne nego je vrijeme doslo da ne smijes reci da je on imao prednosti u odnosu na prethodnike
Jok susic odveo reprezentaciju sa igracima iz pl u grupi sa njemackom engleskom francuskom i autsajderom holandijom
jeza u ledja

#25503 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:Vi nadjete jednog lika koji ono slucajno stavi Dzeku i nekoga u istu recenicu i onda provedete 5 stranica pisuci floskule tipa "mnogi ce skontati kolika je Dzeko velicina tek onda kada ode". :roll:

Taj koji to napise, tacno pise ko da on u manjini, a toliko ljudi eto ko ne konta.

"Znate, ja sam skonto - Dzeko je pravo dobar igrac, sad cu vas da uvjerim u to." :roll:

Bas ono sto kazu, de da vam otvaram oci. :zoka:
A sto uopste mislis da se na tebe odnosi moj post?! Pisao sam generalno jer vidim da se pojedinci ubise pisuci o Dzeki, jos neko ubaci Baljica u po frke... Ne kontam sto sebe pronadje tu.

Sto se tice Dzeke i Brace, za moj ukus Edin je klasu iznad. Doduse nezgodno je porediti jer su razlicite pozicije totalno i sigurno je teze Braci bilo doci do izrazaja kao beku/krilu, ali ono sto je Dzeko napravio je vanserijski. Najbolji strijelac u tri od Liga petice je preveliko!
I sto neko napisa, Braco je fakat imao strasnu karijeru, tolike godine u Bayernu biti jedna od bitnijih karika je ogromno, ali ipak Dzeko je kako rekoh uspio postati najbolji igrac Wolfsburga svih vremena, najbolji strijelac Bundeslige, Serije A i Premier league. Doduse Braco to kao bek nije ni mogao ostvariti, ali kao sto neko rece, opet s druge strane nije niakd ni konkurisao u kategoriji "jedan od najboljih bekova/krila".
Mada ni to da nije bio u toj konkurenciji neosporava njegovu karijeru i postignuca.
Ja niti sam sebe spomenuo u postu, niti sam na sebe mislio, niti sam uopste tebi odgovarao, a ti napises "a sto mislis da se na tebe odnosi moj post" :lol: :lol: :lol: Odgovarao sam Korsnickom imenu, a on, a vidim i ti, ste se ufatili jednog lika ili jedne recenice gdje se Dzeko stavlja u istu ravan sa recimo Baljicem i onda hajmo, pricat o ocitom. :-)

Inace, Dzeko nije bio najbolji strijelac u tri od Liga petice, vec u dvije. Napisao si to na dva razlicita nacina u postu, tako da ne vjerujem da je lapsus. Malo si se zanio.
Logovan

#25504 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

supercali wrote: Ne nego je vrijeme doslo da ne smijes reci da je on imao prednosti u odnosu na prethodnike
Jok susic odveo reprezentaciju sa igracima iz pl u grupi sa njemackom engleskom francuskom i autsajderom holandijom
Ne pretjeruj. :wink: A prednost u odnosu na prethodnike, prikazujete na način kao da Sušić nije nikako zaslužan, da ga ne treba uopšte gledati kao nekog ko nas je odveo na SP.
Pa ovdje po ovom forumu su se redovno redali postovi da je više Misimović zaslužan ili sreća, a bilo je i onih koji su tvrdili da je više zaslužan Hajrović.
supercali

#25505 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

Logovan wrote:
supercali wrote: Ne nego je vrijeme doslo da ne smijes reci da je on imao prednosti u odnosu na prethodnike
Ne pretjeruj. :wink: A prednost u odnosu na prethodnike, prikazujete na način kao da Sušić nije nikako zaslužan, da ga ne treba uopšte gledati kao nekog ko nas je odveo na SP.
Pa ovdje po ovom forumu su se redovno redali postovi da je više Misimović zaslužan ili sreća, a bilo je i onih koji su tvrdili da je više zaslužan Hajrović.
Ma niko ne govori da je susis samo sjedio i gledao naravno da je i on zasluzan samo se ta zasluga ovdje previse velica
On je ajmo recimo zasluzan 10% a ovdje se pise kao da je 30% zasluzan najmanje
I ne pretjerujem susic izborio svjetsko pored njemacke engleske francuske i kao sto rekoh iz najslabijeg sesira holandije
Logovan

#25506 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

supercali wrote: Ma niko ne govori da je susis samo sjedio i gledao naravno da je i on zasluzan samo se ta zasluga ovdje previse velica
I ne pretjerujem susic izborio svjetsko pored njemacke engleske francuske i kao sto rekoh iz najslabijeg sesira holandije
Ma Sušić ti je izborio SP pored Luksemburga, San Marina, Andore i od najslabijeg Gibraltara.

Ne znam za procente, niti bih ih određivao, ali je najzaslužniji i tu je kraj svake priče oko ovog.
supercali

#25507 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

Logovan wrote:
supercali wrote: Ma niko ne govori da je susis samo sjedio i gledao naravno da je i on zasluzan samo se ta zasluga ovdje previse velica
Ma Sušić ti je izborio SP pored Luksemburga, San Marina, Andore i od najslabijeg Gibraltara.

Ne znam za procente, niti bih ih određivao, ali je najzaslužniji i tu je kraj svake priče oko ovog.
Najzasluzniji su dzeko i misimovic da se ne lazemo
Izborio je pored najslabijeg iz prvog i drugog sesira
Cak je slovacka bila slabija od nas a mjesto u sesiru iznad je bio slucaj vise faktora
Logovan

#25508 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Nije nego Pape. :wink: On je taj koji određuje, koji vuče poteze, onaj koji je objašnjavao Misimoviću sve i ostalima, itd, da ne nabrajam dalje. On je bio selektor, a ne Džeko, Misimović niti bilo ko drugi.

A ako ćemo gledati na način kao što ti posmatraš stvari, onda Pape nije kriv za početak onakvih groznih kvalifikacija (poraz od Kipra), niti je kriv za remi protiv Francuske i ispadanje u baražu od Portugala. Igrači su krivi najviše, najmanje je do Papeta, možda 5%.
Last edited by Logovan on 30/03/2018 17:53, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#25509 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

jeza u ledja wrote:
Inace, Dzeko nije bio najbolji strijelac u tri od Liga petice, vec u dvije. Napisao si to na dva razlicita nacina u postu, tako da ne vjerujem da je lapsus. Malo si se zanio.
I BHF, samo jos ovo da dodam. Za svaki statisticki argument, ili neki naziv kluba pored imena, liga, titule, milionski iznosi.....se mogu naci kontraargumenti sa nekim drugim primjerima, iako su ovi validni. Igrace se ne moze gledati ni samo kroz statistiku, ni samo kroz klubove, ni samo kroz golove, vec kroz sve to zajedno, kao neki opsti "umjetnicki dojam."
Zato kazem, ja bi radije pravio klase u koje bi stavljao igrace po grupama, ali ti institiras ne samo da je Dzeko "najbolji", ma sta god to znacilo, vec da zato sto je najbolji on ne moze u grupu ni sa kim.
E meni to onda ne zvuci kao argumentovana rasprava, vec neko tjeranje inata, pretjerivanje koje se svodi na "pricajte vi sta god hocete, ali...". U stvari, nije rasprava, vec navijanje za svog ljubimca. I tako se ova prica onda svodi na raspravu izmedju grupe ljudi koja bi da porede razne igrace u nasoj reprezentaciji i grupe ljudi koja je tu samo da brani Dzeku. Tako se onda ovi iz druge grupe zanesu pa pocnu iznositi podatke koje nisu tacni (npr. da je Dzeko bio najbolji strijelac EPL).
Inace, kad kazem za svaki podatak moze se naci kontra primjer....kazes Dzeko je bio najbolji strijela Bundeske i Serie A. Pa evo, Luca Toni je bio najbolji strijelac Serie A DVA puta, i najbolji strijelac Bundeske. Je li to Luca Toni onda veci nivo od Dzeke?

I da ne bude zabune, za mene je Dzeko najbolji, najvazniji i najbitniji igrac nase reprezentacije od kad ona postoji. I ovo ne kazem samo na osnovu njegove klupske karijere, koja je naravno impresivna, vec radi njegovih igara za reprezentaciju, njegovih golova i onoga sto je nasa reprezentacija postigla sa njim kao kljucnim igracem.
No ako cemo pricati o klupskim karijerama, onda je vec rasprava malo komplikovanijai onda se moraju porediti kruske i jabuke. Zato kazem, ima smisla samo govoriti o klasama igraca, a sto se tice Dzeke, on je za mene klasa Salihamidzica i Pjanica. Ne postoji klasa iznad toga u fudbalu uopste, osim sacice igraca u svjetskoj historiji. A naravno, ucinak Pjanica ili Salihamidzica u reprezentaciji je nemjerljiv sa ucinkom Dzeke, ili znacajem uopste. Cak sta vise, Pjanic i Salihamidzic su imali manji znacaj i od nekih drugih igraca u reprezentaciji, tipa Misimovic, tipa Barbarez. I ovako razmislja 99.99% ljudi, i u BiH i na ovom forumu. I ne vidim cemu onda potreba za isticanjem ocitog?
manijak1

#25510 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Ne mogu da se sjetim , kad je Miske jedno vrijeme bio rezerva , na kojoj utakmici je rafalo Stručni štab na čelu sa Safetom Sušićem Papetom :D kad je kao rezervista postigao gol ?
jeza u ledja

#25511 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

manijak1 wrote:Ne mogu da se sjetim , kad je Miske jedno vrijeme bio rezerva , na kojoj utakmici je rafalo Stručni štab na čelu sa Safetom Sušićem Papetom :D kad je kao rezervista postigao gol ?
Bjelorusija? :?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25512 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Ama sta je vama :run:

Susic je jedini koji nas je odveo pa da nije ni sjeo na klupu,on je bio selektor i tu se sva prica završava.Pjenite ,samo pjenite :thumbup: pratim.
Jesu li tebe u zivotu ikada ucili da postoje ljudi koji vode raspravu bez pjenjenja. To sto razmjenjujemo misljenja koja nisu ista ne znaci da se svadjamo ili da rezimo jedan na drugoga. Interesentano kao ne rezonujes tako za druge stvari iz svijeta fudbala nego samo za ono sto ti odgovara.
Nego sta je nego pjena parti po hiljaditi put....pokusavate na sve nacine da omalovazite Papetov uspjeh.
Istu pricu ti prvi tovaris meni na temi o Edinu :thumbup: ja makar tamo napisem pet rijeci na koje se vi palite,a ti ovdje poceo elaborate pisati o tome kako su svi drugi zasluzni samo Pape nije 8)
Ajde ti malo procitaj sta sam ja napisao valjda si u skoli toliko naucio da shvatis!
PeppermintSA

#25513 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PeppermintSA »

Da nas je vodio Meša u kvalifikacijama za Brazil, nikad se ne bi plasirali.
manijak1

#25514 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

PeppermintSA wrote:Da nas je vodio Meša u kvalifikacijama za Brazil, nikad se ne bi plasirali.
To nećemo nikad saznati jer nas nije vodio Meša , a da nas je vodio i da smo se plasirali , opet ne bi mnogima valjao .
jeza u ledja

#25515 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Da smo imali Mesu u Brazilu, ne bi bio ofsajd. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25516 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Da je igr'o Cocalić ne bismo primili gol
Bazinga1234

#25517 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

manijak1 wrote:
PeppermintSA wrote:Da nas je vodio Meša u kvalifikacijama za Brazil, nikad se ne bi plasirali.
To nećemo nikad saznati jer nas nije vodio Meša , a da nas je vodio i da smo se plasirali , opet ne bi mnogima valjao .
Sto ne bi? Sve po zaslugama.
PeppermintSA

#25518 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PeppermintSA »

Vrlo je jednostavno. Jedini razlog zašto smo se plasirali je zato što smo igrali onako ofanzivno i što smo nabili onakvu gol razliku. Da smo završili u baražu, što se lako moglo desiti nema teorije da bi prošli.
manijak1

#25519 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Smatram da je sada vrijeme da se okrenemo Ligi nacija i kvalifikacijama za Euro .
Robi , :thumbup: :thumbup: odvedi nas na Euro i uzmi peneze u Ligi nacija .
I za ove statističare podigni nas malo gore više .
Ja kao laik :D sam zadovoljan viđenim u ove četiri utakmice .
Ni Austrijanci ni S.Irska nisu lagani protivnici .
Tomahawk11
Globalni moderator

#25520 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote:Smatram da je sada vrijeme da se okrenemo Ligi nacija i kvalifikacijama za Euro .
:thumbup:
Mirza007

#25521 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mirza007 »

Tomahawk11 wrote:
manijak1 wrote:Smatram da je sada vrijeme da se okrenemo Ligi nacija i kvalifikacijama za Euro .
:thumbup:
Tako je - samo naprijed. Vracati se u proslost je pusta tlapnja ili mlacenje prazne slame.
Mlad i ambiciozan selektor + Pjanic i Dzeko u naponu snage.
Jos 5-6 igraca iz petice: Kolasinac, Begovic, Bicakcic, Zukanovic, Besic, Krunic, Prcic
Onda nesto is Turske/Grcke/Rusije/Belgije/Svice: Visca, Vranjes, Sunjic, Cimirot, Kodro
+ nekoliko perspektivnih: Duljevic, Menalo, Prevljak, Milosevic itd.
Moze se dosta toga napraviti ako se dobro radi.
supercali

#25522 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

Ako se zeli nesto napraviti trebaju klubovi poduzeti da se preorjentisu na mlade i da im se daje vise prilika
cyprus

#25523 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Jedna od rijetkih stvari oko koje se svi (apsolutno svi) slažemo - ona da je Džeko klasa nad klasama... Međutim, opet neki traže način da se svađamo oko toga, i to na bazi rasprave - ko više cijeni Džeku, a ko ga cijeni nedovoljno? :D
So What!

#25524 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by So What! »

Što se tiče Sušića, ja imam osjećaj da je Fuad Muzurović na njegovom mejstu bio s onim sastavom i onakvom grupom da bi nas odveo na takmičenje. Jednostavno smo tada bili nevjerovatno jaki i u dosta slabijoj konkurenciji, sa napokon malo sreće, uspjeli doći do cilja.

Ta reprezentacija je po meni najbolju utakmicu odigralu u porazu protiv Argentine, niko nije očekivao previše, a oni su se dali maksimalno, svakako da je i Sušić zaslužan, ali dosta ljudi zaboravlja da je isti Sušić jedva dobio Bjelorusiju na BIlinom Polju, a gol smo postigli nakon isključenja njihova dva igrača, zatim je u rutinskoj utakmici protiv Slovačke na Bilinom Polju izgubio sa 0:1, bez obzira što su Slovaci ispali iz igre, a onda u revanšu u Žilini smo mitski preokrenuli, gol iz prekida i Hajrovićev šut.

Zadnja utakmice protiv Litvanije, mislim da nam je kosa svima opala gledajući to, ali ipak rutinska akcija i pobjeda na kraju.

Ono što ljudi zaboravljaju, a meni nikako u glavu ne ide, da je Sušić izgubio od Kipra također nakon preokreta u Zenici, gdje su nam sudije navukle penal, a Pjanić ga u finišu utakmice profulao.

Zatim je otkaz dobio zbog ovog debakla u Izraelu:

A Baždarević je u revanšu dobio i Kipar i Izrael te počistio nered i nekako nas odveo do tog baraža. Ispostavilo se da Meša ipak i nije neki trener, ali dok je raspolagao sa odiličnim timom, uspio je napraviti rezultat.

I iako smo vazda bili mušterije Rumuna, ovo je ubjedljivo bila jedna od najvećih blamaža u novijoj historiji našeg fudbala gdje su nas Rumuni neobjašnjivo deklasirali, a zatim su čak i promašili jedan penal, a i tada nas je Sušić vodio. Ne vjerujem kako lahko ljudi zaboravljaju ove stvari.

AmiĐa_Idriz

#25525 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Meša je počeo da tone nakon kriminalnog dvomeča sa Ircima. Poletio je i savez, produzenje ugovora je trebao dobiti ukoliko prođe Irsku, nikako ne prije.
Post Reply