Dešavanja u Srbiji

Šveđanin

#25501 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Šveđanin »

Haos u centru Beograda zbog izložbe o zločinima nad Albancima

http://www.klix.ba/vijesti/regija/haos- ... /131218142

Sve po starom.
Johnzy

#25502 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Meni je Kusturica totalno nebitan, ali ne mogu da se ne zapitam čime je zaslužio da mu se pokloni Mokra gora i da još ima tamo i policiju svoju, neke rendžere. Ej, rendžere na Balkanu! Aj što je on blesav, ali što ga država podržava?! I tako svaka garnitura. Ni jedna da ga ne pita za poresko zdravlje.
Ajde, dobro, taj Kustendorf, kao promocija zemlje, dolaze neki umetnici koji ni avionom ne bi preleteli Srbiju, ali zašto je on bitna javna ličnost? Što ne može da sedi i da smrdi sam, na Mokroj gori, i da tihuje, k'o onaj Dabić? Kakav on može savet da, a da nije o tome kako se pravi film?
radostan dan

#25503 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

:shock: :shock: :shock:

auhhhhhhh...
12wer

#25504 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Image :thumbup:
radostan dan

#25505 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

kakva utakmica, sunce ti poljubim, ovo jednom u 100 godina se dešava... :-)
12wer

#25506 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Dominacija :D
12wer

#25507 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Image
Image
Havatar

#25508 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Šveđanin wrote:Haos u centru Beograda zbog izložbe o zločinima nad Albancima

http://www.klix.ba/vijesti/regija/haos- ... /131218142

Sve po starom.
Sinoc je bilo otvaranje izlozbe u Kulturnom centru Beograda o zlocinu izvrsenom nad jednom albanskom porodicom na Kosovu.
Pokusao sam sinoc da odem na tu izlozbu. Na zalost, policijski kordon zatvarao je pristup svima koji nisu imali pozivnice.
Ispred kordona stajala je grupica od stotinak pripadnika Obraza. U prvom redu bili su nekakvi tinejdzeri sa fotografijom necije odsecene glave, saljuci na taj nacin poruku da su zlocini cinjeni nad Srbima; to je, uostalom, cinjenica koju niko normalan ne spori. Medjutim, kad sam pokusao da diskutujem o sustini problema I o izlozbi, pojavili su se neki vrlo agresivni, stariji ljudi, koji su na vrlo agresivan nacin promovisali sasvim jasne fasisticke ideje.
Nasao sam se ispred policijskog kordona, ali I ispred ove fasisticke grupice.
Usledila je vrlo neprijatna diskusija (citaj: svadja) I samo me je prisustvo policije sacuvalo od batina, koje bih inace sigurno dobio.
Moj pokusaj da kazem da se zlocin ne moze pravdati drugim zlocinom nije naisao na razumevanje.
Medjutim, ono sto je bilo porazno, a vrlo ocigledno, jeste cinjenica da su simpatije policije bile na strani pripadnika Obraza. Na vrlo grub nacin policija me je udaljila.
Cela situacija bila je kristalno jasna slika fasizovanosti velikih segmenata srpskog drustva.
harunn

#25509 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by harunn »

MUFTIJA ZUKORLIĆ NEĆE VIŠE BITI PREDSJEDNIK MEŠIHATA:
12wer

#25510 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

Preminula Ružica Sokić

Čuvena glumica Ružica Sokić umrla je jutros u 79. godini života posle duge i teške bolesti. Ona je oko 10.30 preminula na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije.
Havatar

#25511 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

"Azilanti ugrožavaju vizni režim"

Budva -- Zemljama Zapadnog Balkana preti opasnost od suspenzije vizne liberalizacije, zbog velikog broja azilanata koji iz tih država stižu u Evropsku uniju.

Image

Na to su upozorili ministri unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić održali su trilateralni sastanak u Budvi. Sastanak je održan u okviru Ministarskog foruma EU-Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova.

Trojica ministara su podsetili da je EU usvojila mogućnost suspenzije vizne liberalizacije u slučaju kada iz pojedine zemlje dođe do drastičnog povećanja ili ilegalnih emigranata ili takozvanih azilanata, navodeći da ta odluka stupa na snagu 9. januara.

Dačić je kazao da Srbija ulaže maksimalne napore u rešavanju pitanja azilanata, kako bi izbegla opasnost od suspenzije vizne liberalizacije, koja kao mogućnost preti državama Zapadnog Balkana.

"To je problem sa kojim će se sve zemlje Zapadnog Balkana suočiti i zato moramo raditi na njegovom rešavanju", rekao je Dačić novinarima, dodajući da Srbija ima najviše problema sa azilantima koji iz te države idu u Nemačku.

"Samo u novembru bilo je 1.700 azilanata iz Srbije u Nemačku. To su brojke koje mogu naterati određene političke činioce u toj zemlji da traže ukidanje vizne liberalizacije", naveo je on.

Prema njegovim rečima, najveći ljudi koji iz Srbije traže azil u EU najčešće to radi iz ekonomskih razloga, a najveći broj njih su Romi i Albanci.

"EU treba da shvati da naši ljudi ne idu tamo da bi dobili azil, već da bi uzeli novac. Prosečna plata u Srbiji je oko 470 evra, a oni u Nemačkoj, dok čekaju kraj procedure po pitanja traženja azila, dobijaju između 700 i 800 evra mesečno", kazao je Dačić.

Radončić je naveo da smanjenje lažnih azilanata predstavlja jedan od najvećih izazove za države Zapadnog Balkana.

"BiH postiže određene uspjehe po tom pitanju, ali to ne znači da je problem rešen", kazao je Radončić.

Konjević je rekao da se Crna Gora takođe suočava sa problemom lažnih azilanata, ali u mnogo manjem obimu od ostalih država regiona, zbog čega nije izložena opasnosti od ukidanja bezviznog režima.

"Igra brojki je jednostavno takva da za Crnu Goru ne postoji opasnost od ponovnog vraćanja viza, a očekujem da se to neće desiti ni ostalim državama Zapadnog Balkana", naveo je on.

Evropskim komesar za unutrašnje poslove Sesilija Malstrom kazala je u četvrtak da države Zapadnog Balkana moraju do proleća naredne godine da pokažu jasne rezultate u suzbijanju broja azilanata koji iz tih zemalja stižu u Evropsku uniju, jer, u suprotnom, rizikuju suspenziju bezviznog režima.

"Postoji jedna opasna pojava. Četiri puta je povećao broj aplikacija za dobijanje azila u zemlje Evropske unije, a najveći broj tih građana dolazi iz regiona Zapadnog Balkana, što je veliki problem", kazala je Malstrom novinarima.

Sporazum o policijskoj saradnji Srbije, Crne Gore i BiH

Ivica Dačić, Raško Konjević i Fahrudin Radončić potpisali su u Budvi Protokol o osnivanju i funkcionisanju Zajedničkog centra za policijsku saradnju.

Protokol je potpisan nakon trilateralnog sastanka ministara unutrašnih poslova Srbije, Crne Gore i BiH u Budvi, a taj dokument predviđa osnivanju i funkcioniranju Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju.

Dačić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem protokola, dodajući da će zajednički centar doprineti unapređenju policijske saradnje tri države.

"Imamo dosta zajedničkih interesa - borbu protiv organizovanog kriminala, suzbijanje ilegalne migracije, smanjenje trgovine ljudima i ostalo", naveo je on, dodajući da je izuzetno važno da policije tri države imaju dobru saradnju.

Dačić je kazao da, kada je u pitanju MUP Srbije, nema nikakvih prepreka za saradnju sa ostalim resornim ministarstvima u regionu.

Konjević je istakao da će potpisivanje protokola doprineti razmeni operativnih informacija radi suzbijanja prekograničnog kriminala.

"U pitanju je stvar od koje ćemo svi imati koristi", naveo je crnogorski ministar unutrašnjih poslova.

Radončić je ocenio da će zajednički centar u Trebinju značajno pomoći u sprečavanju prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=791317
Havatar

#25512 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

CSKA wrote:
Aida Corovic dala ostavku :

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/426431 ... u-Urbaninu
Aida Corovic danas postavljena na mjesto predsjednice Nadzornog odbora JKP "Vodovod i kanalizacija" iz Novog Pazara
Johnzy

#25513 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Toma Grobar: "Srbija je za celovitu BiH"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=791640
Nikolić istakao i da Srbija neće dozvoliti da Republika Srpska bude na bilo koji način ugrožena, što je i predviđeno Dejtonskim sporazumom, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

„Evropa bi trebalo da pomogne Bosni i Hercegovini da reši probleme funkcionisanja državnog sistema i da omogući da ta zemlja uđe u dinamičniji tempo evropskih integracija“, naglasio je predsednik Srbije.

''EU je najbolje rešenje za zemlje Balkana'', rekao je predsednik Nikolić i dodao da možda izgleda idealno kao pre deset godina, ali je jedina organizacija koja može da omogući bolji život sa sve građane regiona.

Predsednik Nikolić je naglasio da je Srbija dobijanjem datuma u januaru otvorila novo poglavlje u svojoj istoriji.

''Sada će to biti uređena, stabilna država, u kojoj se stvaraju uslovi za bolji život građana'', podvukao je Tomislav Nikolić.

Visoki predstavnik Valentin Incko je izrazio duboko poštovanje za stavove i politiku predsednika Nikolića, rekavši da on kreira novu arhitekturu na Balkanu.

Incko je rekao da pogled na razvoj BiH treba posmatrati dugoročno, jer su rane iz prethodnog perioda još uvek sveže.

„"Građanima BiH znači vaša podrška, vaše izjave imaju sjajan efektan i veoma su hrabre, to često ističem u svojim izveštajima“. „Želeo bih da istaknem da se u okviru svojih nadležnosti zalažem za funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu i poštovanje njenog ustavnog uređenja. Spreman sam da zaštitim i državu i entitete u skladu sa Dejtonskim sporazumom“", istakao je Visoki predstavnik za BiH.

Tokom razgovora je konstatovano da je Evropska perspektiva Balkana najbolji put za ostvarenje trajnog mira i održivog razvoja u regionu, navedeno je u saopštenju.
Johnzy

#25514 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

A i Poljakinje smo oprali u prepunoj Areni. Ko je slušao prenos na RTSu ni pakao mu neće teško pasti. Živ me blam ubi od komentatora, ali je na kraju prevazišao sam sebe.
Srpske rukometašice plasirale su se u finale Svetskog prvenstva u našoj zemlji, pobedom nad Poljskom sa 24:18.

Izabranice Saše Boškovića odigrale su sjajno, vodile su tokom celog susreta, u nekoliko navrata imale i dvocifrenu prednost, i zasluženo slavile.

U borbi za titulu, u nedelju od 17.15, u „Kombank areni“, naše rukometašice igraće sa pobednicama susreta između selekcija Brazila i Danske, koje se sastaju od 20.45.

Najbolja u našem timu bila je kapiten Andrea Lekić sa osam golova, Dragana Cvijić je postigla pet, a Sanja Damnjanović jedan manje.

Po dva puta strelci su bile Jelena Živković i Svetlana Ognjenović, dok su po jedan gol postigle Jelena Popović, Jelena Erić i Jelena Nišavić.

Kod Poljakinja, četiri gola postigla je Karolina Šved-Orneborg.

Susret između Srbije i Poljske ostaće upamćen i po tome što je postavljen novi rekord u broju gledalaca na Svetskim prvenstvima, pošto je utakmicu pratilo 18.236 ljudi.

Tok meča:

Utakmica je počela napadom za našu zemlju i prvu priliku iskoristila je Sanja Damnjanović za vođstvo na startu. Usledili su promašaji na obe strane, ali su naše rukometašice bile bolje, dom izjednačenja Poljakinja preko Gžib u četvrtom minutu.

Već u sledećem napadu Andrea Lekić je sa velike distance pokušala, ali je pogodila golmana Poljske, a naše rukometašice iskoristile konfuziju rivalki i odbrani. Damnjanovićeva je imala šansu da na isti način zatrese mrežu Poljske, ali je šutirala preko gola.

Naš tim se odlično branio, ali nije pronalazio prava rešenja u napadu u minutima koji su sledili, a sve se promenilo na početku osmog minuta, kada je Jelena Erić dovela Srbiju u vođstvo 2:1.

Srbija nije dugo zadržala prednost, pošto je Šiodmijak brzo izjednačila, ali je Jelena Popović već u sledećem napadu donela novo vođstvo - 3:2. Katarina Tomašević briljirala je na golu naše reprezentacije, a posle stative, Svetlana Ognjenović i Andrea Lekić su odvele Srbiju na plus tri - 5:2.

Niz našeg tima prekinula je Vojtašova, a zajedno sa Nijedzvijedz primakla je Poljsku na gol zaostatka, ali je Ognjenovićeva drugim golom donela Srbiji 6:4, pre nego što je Lekićeva ponovo bila precizna. Do tada maksimalna četiri gola prednosti Srbiji je odmah donela Dragana Cvijić golom u 17. minutu.

Posle niza promašaja na obe strane, Cvijićeva je povisila na 9:4, da bi Lekićeva nastavila seriju i sa dva sjajna pogotka odvela Srbiju na 11:4.

Kulvinska je u 23. minutu prekinula niz našeg tima, ali je Cvijićeva odgovorila u sledećem napadu za 12:5. Stasijak je bila strelac šestog gola za Poljakinje, pošto je Damnjanovićeva dobila žuti karton, a potom se Tomaševićeva ponovo istakla na golu, pre nego što ju je zamenila Risovićeva.

Sedam golova prednosti ponovo je Srbiji donela Lekićeva sa sedam metara, za vođstvo 13:6, a Cvijićeva je povisila na plus osam, a pošto su do kraja poluvremena mreže mirovale, na odmor se otišlo sa 14:6.

Prvi gol u drugom poluvremenu postigla je Jelena Živković, a Cvijićeva je donela Srbiji plus deset (16:6) već u sledećem napadu. Lekićeva je nastavila niz, da bi se naša odbrana postarala da Poljakinje budu 14 minuta bez gola, pre nego što je Johimek postigla pogodak za 17:7.

Cela Arena pozdravila je taj pogodak, a Poljakinje su smanjile na jednocifrenu prednost preko Kudlačove. Deset golova prednosti Srbiji je vratila Damnjanovićeva sjajnim golom u padu iz veoma teške pozicije (18:8).

Poljakinje su se malo probudile u narednim minutima, ali je posle dva uzastopna gola rivalki, Damnjanovićeva briljirala i Srbiji donela 20:11.

Selekcija Poljske je tada pretila, prišla je na šest golova razlike (21:15), ali su naše rukometašice tada zaigrale bolje u odbrani, a potom je Lekićeva sedmim golom prekinula seriju rivalki.

Poljakinje su igrale angažovanije u poslednjim minutima, ali je Lekićeva novim golom u 58. minutu rešila sve dileme - 23:18. Do kraja susreta, Jelena Živković je postigla svoj prvi gol na utakmici, dok je Lekićeva pokušala sjajnim cepelinom da poveća prednost u poslednjem minutu, ali je ostalo 24:18 i usledilo je veliko slavlje u Areni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25515 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Johnzy wrote:Toma Grobar: "Srbija je za celovitu BiH"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=791640
Nikolić istakao i da Srbija neće dozvoliti da Republika Srpska bude na bilo koji način ugrožena, što je i predviđeno Dejtonskim sporazumom, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

„Evropa bi trebalo da pomogne Bosni i Hercegovini da reši probleme funkcionisanja državnog sistema i da omogući da ta zemlja uđe u dinamičniji tempo evropskih integracija“, naglasio je predsednik Srbije.

''EU je najbolje rešenje za zemlje Balkana'', rekao je predsednik Nikolić i dodao da možda izgleda idealno kao pre deset godina, ali je jedina organizacija koja može da omogući bolji život sa sve građane regiona.

Predsednik Nikolić je naglasio da je Srbija dobijanjem datuma u januaru otvorila novo poglavlje u svojoj istoriji.

''Sada će to biti uređena, stabilna država, u kojoj se stvaraju uslovi za bolji život građana'', podvukao je Tomislav Nikolić.

Visoki predstavnik Valentin Incko je izrazio duboko poštovanje za stavove i politiku predsednika Nikolića, rekavši da on kreira novu arhitekturu na Balkanu.

Incko je rekao da pogled na razvoj BiH treba posmatrati dugoročno, jer su rane iz prethodnog perioda još uvek sveže.

„"Građanima BiH znači vaša podrška, vaše izjave imaju sjajan efektan i veoma su hrabre, to često ističem u svojim izveštajima“. „Želeo bih da istaknem da se u okviru svojih nadležnosti zalažem za funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu i poštovanje njenog ustavnog uređenja. Spreman sam da zaštitim i državu i entitete u skladu sa Dejtonskim sporazumom“", istakao je Visoki predstavnik za BiH.

Tokom razgovora je konstatovano da je Evropska perspektiva Balkana najbolji put za ostvarenje trajnog mira i održivog razvoja u regionu, navedeno je u saopštenju.
„Ako u nečemu treba odati priznanje Tomislavu Nikoliću, a ja to pokušavam ovom zbirkom njegovih izjava, onda mu se treba pokloniti zbog doslednosti u nedoslednosti. On je živi spomenik postojanju osoba sa dve škole mišljenja, dva prototipa koja je nemoguće ni organski povezati ni aritmetički sabrati. Kao da sabirate babe i žabe, ili ampere i kilometre, četnike i partizane. On je otišao toliko daleko u svemu tome da ponekad verujem ni sam Tomislav ne zna koji je Nikolić pravi Tomislav Nikolić“

„Ratovaćemo protiv Albanaca. Oni jesu spremni, kažu. E, trebalo bi da i mi budemo spremni. Ja majku nemam, ja ću otići. Ne zovem nikoga, ali ja ću otići. To je moj odnos prema Kosovu.“
(Kurir, 23. mart 2007.)

„Razgovarao bih sa predstavnicima Albanaca na Kosovu. Razgovarao sam i sa Ibrahimom Rugovom, a mnogi ljudi bi u Srbiji verovatno rekli: `Ja neći sa njim.` Ako Hašim Tači bude član delegacije, pa šta da radim.“
(NIN, 19. maj 2010.)

„Ne znam ništa pozitivno o EU, sem da je zlo. Ne interesuju me ni simboli, ni principi, ni ustav, ni regule, ni akti EU zato što je pogazila sve što je radila. EU prema Srbiji ima loš odnos i o Evropi me ne pitajte ništa.“
(Blic, 1. februar 2005.)

„Ja to govorim već pet godina: mi ne možemo bez Evropske unije“
(B 92, 23. septembar 2009.)

„Boris Tadić može da se izvini ako je on učinio neki zločin ili ako zna nekoga ko je učinio zločin. To može da učini u svoje i u ime svoje stranke, ali nikako u ime Srbije. Narod mu to nije dozvolio.“
(Internacional, 7. decembar 2004.)

„Ja klečim zbog toga. Evo klečim. I tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je počinjen u Srebrenici...“
(TV BHT, 25. april 2013.)

„Ne znam šta znači saradnja sa Hagom. Ako me pitate da li bih nekoga izručio u Tribunal – ne bih!“
(Glas javnosti, 4. novembar 2008.)

„Ne bih Ratka Mladića uhapsio drage volje, ali bih morao da ispunim obaveze.“
(Blic, 24. novembar 2010.)

„Engleski govorim, ali nerado. Ne mogu da govorim engleski kad ne mogu da sastavim misao.“
(Velika Srbija, oktobar 2008.)

„To što radi Ronaldinjo, to je neponovljivo. Kao da gledam sebe kad sam se kao dečak igrao na livadi.“
(„Nije srpski lupati“, 2007.)

„Ja nisam šizofren čovek. Nemam dva mozga.“
(Kurir, 28. april 2008.)

„Život je kratak, a ja to znam najbolje, radio sam na groblju.“
(Narodna skupština Srbije, 7. oktobar 1993.)

koje voŽd od srBije QQlele :jbt: ...najbolje bi bilo da tog bivšHeg Vadikala tj sadašnjeg Nakurnjaka, prebacite preko Urala u neku kuĆicu i da tamo VojvodišHe do mile volje. :oops:
Mračajski proto

#25516 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mračajski proto »

Kakva je situacija u fašističkoj Srbiji?
12wer

#25517 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

ŽENSKI RUKOMET OVO NE PAMTI: 18.236 gledalaca na meču Srbija - Poljska!
Srpska publika je još jednom položila ispit. Posle obaranja rekorda po broju gledalaca na utakmici Srbija - Norveška, srušen je i taj rekord. Na meču polufinala između Srbije i Poljske prisustvovalo je 18.236 gledalaca
Image

Rukometašice Srbije su trenutno pravi hit, a to je prepoznala i srpska publike. Na utakmici polufinala Svetskog prvenstva u rukometu za žene između Srbije i Poljske koje se održava u našoj zemlji, oboren je rekord po broju gledalaca u rukometu.

Ovom meču prisustvovalo je 18.236 gledalaca što je Svetski rekord.
Image

Podsećamo, i prethodna dva rekorda drži naša publika. Prvi je postavljen prethodne godine na Evopskom prvenstvu u Srbiji, da bi bio srušen na utakmici četvrtfinala između Srbije i Poljska. Nadamo se da će srpska publika i treći put oboriti rekord u finalu, jer su ove devojke to zaista zaslužile.
area51

#25518 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Svaka čast za djevojke :thumbup:
Havatar

#25519 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

12wer wrote:.
Image
Vidim da je iz Srbije opet otisla lijepa slika u svijet..
Yug

#25520 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Yug »

12wer@
Jesi li bas morao ovog masnog papka sa kokardom da stavis,misliiiim stvarno si me razocaro.
12wer

#25521 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 12wer »

provokacija :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25522 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» 12wer, Rudi33

:vozdra:
radostan dan

#25523 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

gdje od 18 i po hiljada glava nađe baš ovu iz guče, živ bio? :?
Ras Al Ghul

#25524 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:gdje od 18 i po hiljada glava nađe baš ovu iz guče, živ bio? :?
Identifikovao se sa ovim, a ne sa 18 i po hiljada drugih :D
shmizlica

#25525 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by shmizlica »

gledal iko ovaj rukomet.....dobra utakmica :zoka:
Post Reply