Ispravljena perspektiva i masa nekih poboljsanja, plus uvecanje...
zar se ne zove tako?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑15/01/2024 14:28dječak sa šibicama wrote: ↑15/01/2024 11:52Ulica u narodu uvijek poznata kao nizbistrik, osim kad se penje i gleda odozdo, onda je uzbistrik.![]()
![]()
vidim je prvi put na forumu
arsa tekija i zgrada drage pamucine izgradjena prije zgrade jesue mojce saloma
dobro si je ispegloTojoOptics wrote: ↑15/01/2024 14:54
Ispravljena perspektiva i masa nekih poboljsanja, plus uvecanje...
mislim da je na ovoj slici megara dzamija a slikano iz ulice turbe pod tranzitom
pa jaRJ57 wrote: ↑15/01/2024 15:07zar se ne zove tako?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑15/01/2024 14:28dječak sa šibicama wrote: ↑15/01/2024 11:52
Ulica u narodu uvijek poznata kao nizbistrik, osim kad se penje i gleda odozdo, onda je uzbistrik.![]()
![]()
![]()
(lijeva i desna strana)![]()
![]()
![]()
Nije Megara, nego hadzi Tumurhanova dzamija u Celjigovicima. Slikano iz Tumurhanove ulice.propojeilijas wrote: ↑15/01/2024 15:32mislim da je na ovoj slici megara dzamija a slikano iz ulice turbe pod tranzitom
mala ispravka, Timurhanova dzamija Celjigovici i ulica je TimurhanovaPitar sa Kariba wrote: ↑15/01/2024 18:37
Nije Megara, nego hadzi Tumurhanova dzamija u Celjigovicima. Slikano iz Tumurhanove ulice.
Kuca ispod drveta je stara kuca Dine Merlina.
Inače, pitarska mahala....![]()
Megara inače znači pećina na turskompropojeilijas wrote: ↑15/01/2024 15:32mislim da je na ovoj slici megara dzamija a slikano iz ulice turbe pod tranzitom

pitar uvijek bolje zna svoju mahalu od kospicaraPitar sa Kariba wrote: ↑15/01/2024 18:37Nije Megara, nego hadzi Tumurhanova dzamija u Celjigovicima. Slikano iz Tumurhanove ulice.propojeilijas wrote: ↑15/01/2024 15:32mislim da je na ovoj slici megara dzamija a slikano iz ulice turbe pod tranzitom
Kuca ispod drveta je stara kuca Dine Merlina.
Inače, pitarska mahala....![]()

komunisti ispeglali fasadu hotela zagreb a nisu vodili racuna o marijinoj palati koju su ukrali braunovima da se djuro pucar useli. Inace snaja Augusta i Marije Braun zivjela u Logavini u neimastini do smrti. Slikano krajem 1970 - ih
Kolko znam-moguce da griješimpropojeilijas wrote: ↑15/01/2024 19:55komunisti ispeglali fasadu hotela zagreb a nisu vodili racuna o marijinoj palati koju su ukrali braunovima da se djuro pucar useli. Inace snaja Augusta i Marije Braun zivjela u Logavini u neimastini do smrti. Slikano krajem 1970 - ih
A Branku Mikuliću su podigli vilu kod džamije Provare i uselio libijski konzulat, nakon dreke koja se nadiglamuha_sa wrote: ↑15/01/2024 19:58Kolko znam-moguce da griješimpropojeilijas wrote: ↑15/01/2024 19:55komunisti ispeglali fasadu hotela zagreb a nisu vodili racuna o marijinoj palati koju su ukrali braunovima da se djuro pucar useli. Inace snaja Augusta i Marije Braun zivjela u Logavini u neimastini do smrti. Slikano krajem 1970 - ihDjuro Pucar je živio u Alpašinoj ulici--gdje je bila americka ambasada.
Rato Dugonjic preko puta stomatologije--sad je tu efendija-bivši reis Ceric. Usput Ratinu kucu pomenuh![]()
Koliko mi je poznato fasadu hotela Zagreb nisu ispeglali komunisti nego rojalisti, za vrijeme kraljevine J.propojeilijas wrote: ↑15/01/2024 19:55komunisti ispeglali fasadu hotela zagreb a nisu vodili racuna o marijinoj palati koju su ukrali braunovima da se djuro pucar useli. Inace snaja Augusta i Marije Braun zivjela u Logavini u neimastini do smrti. Slikano krajem 1970 - ih
bio je pucar i u vili i u palati pucar je pucao na velikomuha_sa wrote: ↑15/01/2024 19:58Kolko znam-moguce da griješimpropojeilijas wrote: ↑15/01/2024 19:55komunisti ispeglali fasadu hotela zagreb a nisu vodili racuna o marijinoj palati koju su ukrali braunovima da se djuro pucar useli. Inace snaja Augusta i Marije Braun zivjela u Logavini u neimastini do smrti. Slikano krajem 1970 - ihDjuro Pucar je živio u Alpašinoj ulici--gdje je bila americka ambasada.
Rato Dugonjic preko puta stomatologije--sad je tu efendija-bivši reis Ceric. Usput Ratinu kucu pomenuh![]()
sjecam se togaDervencanka1939 wrote: ↑15/01/2024 20:03A Branku Mikuliću su podigli vilu kod džamije Provare i uselio libijski konzulat, nakon dreke koja se nadiglamuha_sa wrote: ↑15/01/2024 19:58Kolko znam-moguce da griješimpropojeilijas wrote: ↑15/01/2024 19:55
komunisti ispeglali fasadu hotela zagreb a nisu vodili racuna o marijinoj palati koju su ukrali braunovima da se djuro pucar useli. Inace snaja Augusta i Marije Braun zivjela u Logavini u neimastini do smrti. Slikano krajem 1970 - ihDjuro Pucar je živio u Alpašinoj ulici--gdje je bila americka ambasada.