Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#25501 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

ratomir wrote:usput ne kontam kad raja komentariše kao tipa: Zanimljivo da to kaže osoba iz zemlje gdje dentalna higijena nije na nivio,kao sad bih se ja trebao uvrijediti ili šta.A by the way imam fine zube i zadovoljan sam ali mi ne šljašte voliko,možda bih ja to zapravo i volio ali mi ofirno :)))))
Pa smjesno je, u stvari zalosno kako se ljudi fataju za zube. Pa imas ti, peti, deseti ali imas isto tako masu ljudi kojima fali kec, dvica, trica...
insomnia78

#25502 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Nisam ni sam ljubitelj ove “americke” furke bljestavih zuba ali bolje i to nego da ti fali pola
alibaba_i_30_godina

#25503 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alibaba_i_30_godina »

I meni su ti američki zubi totalno bezveze ... ali svakako bolje nego nikako da ih nema.
ovo_mi_je_nick

#25504 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

Ova ga je uhvatila to ne pušta nema hljeba, znači reži je ne puštam :lol:

jbt zubi ko da je to problem. Kod Halime u Opštoj bolnici obje vilice za 300 KM, dužina bjelina, biraj po katalogu. Još plus praktični tj. mobilni :D

Koliko su filteri izmjenili realnost. Kad hodaš gradom sve akrepi a po instaču ljepotice.

Na bazenu sve bez sise i guza sa pjegama a na instaču hljebe dragi za bacit ga materijala ko pilote.
Nisrin

#25505 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Bolje da su snjezno bijeli i da su navlake, nego zuti, crni, pokvareni, puni karijesa ili da je insan krezav, kakve najcesce mozete i vidjeti kod nas! :D

Jedino ne volim kad ono bjelina ubija u oci, napr Nezira Mehmedovic na IG i YT, cura je, PO MENI, upis ljepote...ali je stavila navlake, iako je imala savrsene zube i prije?! i sad su joj bas neprirodno bijeli..to mi nije jasno, jer su joj bili vrhunski i prije...ali valjda se zele postici neki IDEALI modernog doba!

Image
Image
Image
Nisrin

#25506 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

ovo_mi_je_nick wrote:Ova ga je uhvatila to ne pušta nema hljeba, znači reži je ne puštam :lol:

jbt zubi ko da je to problem. Kod Halime u Opštoj bolnici obje vilice za 300 KM, dužina bjelina, biraj po katalogu. Još plus praktični tj. mobilni :D

Koliko su filteri izmjenili realnost. Kad hodaš gradom sve akrepi a po instaču ljepotice.

Na bazenu sve bez sise i guza sa pjegama a na instaču hljebe dragi za bacit ga materijala ko pilote.

Meni je smijesan 10yearschallenge...i svi se kao dive kako su sad lijepe, zgodne...slika prije 10 godina BEZ FILTERA i slika sad- S FILTEROM...a u stvarnosti nisu bas svi toliko "napredovali" :run:
teuta06

#25507 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by teuta06 »

ćiribiribela wrote:
teuta06 wrote:- hodanje ulicom sa zapaljenom cigarom u rukama..

Kad zivis u gradu gdje je zabranjeno pusenje u SVIM zatvorenim prostorima, ovo je sasvim normalna i logicna stvar. :mrgreen:
ali ja ne živim u gradu gdje je zabranjeno pusenje, tj. ljudi se ne pridrzavaju (osim u bolnicama, neki dan mi starija gospođa reče da se prije pusilo i u bolnicama :? :shock: ) i opet hodaju ulicom i puse... sto stariji ljudi, sto tinejdžeri
Nisrin

#25508 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Glupo mi je ovo preimenovanje poznatih tacaka u gradu...cuj Hastahana u Nijaz Durakovic...glupost godine!
Nek nadju neku ulicu ili neki novi trg pa nek imenuju...ali vec postojeca kultna imena dirati, van pameti!
CPT

#25509 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by CPT »

[quote="Nisrin"]Bolji zdravi nego pokvareni zubi? Nemoj zezat... Poredjenje 0 bodova. Ovo gore, pogotovo no.2 je ruzno i neprirodno. Kao da je neko Orbite poredao u vilici. Prirodni zubi, cak i oni najljepsi i najzdrazviji nisu bijele boje i propustaju svjetlost. Osim toga, svaki zub ima 100% jednak tj. genericki tako da se na 100km vidi da se radi o ljudskom radu. Bolji stomatolog tj. proteticar ti i nece pristati na ovakav "rad".
Nisrin

#25510 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

CPT wrote:
Nisrin wrote:Bolji zdravi nego pokvareni zubi? Nemoj zezat... Poredjenje 0 bodova. Ovo gore, pogotovo no.2 je ruzno i neprirodno. Kao da je neko Orbite poredao u vilici. Prirodni zubi, cak i oni najljepsi i najzdrazviji nisu bijele boje i propustaju svjetlost. Osim toga, svaki zub ima 100% jednak tj. genericki tako da se na 100km vidi da se radi o ljudskom radu. Bolji stomatolog tj. proteticar ti i nece pristati na ovakav "rad".

S obzirom na koliko je niskom nivou oralna higijena poredjenje itekako ima smisla...Ja sam zeljela staviti navlake, jer su mi prirodno zuckasti zubi, jednostavno su takvi, bez obzira na higijenu, imam svega nekoliko plombi, ali mi 2 stomatologa nisu pristala raditi navlake :D Mada je meni ljepse vidjeti totalno ravne i bijele zube, ali ne snjezno bijele...
CPT

#25511 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by CPT »

Nisrin wrote:
CPT wrote:
Nisrin wrote:Bolji zdravi nego pokvareni zubi? Nemoj zezat... Poredjenje 0 bodova. Ovo gore, pogotovo no.2 je ruzno i neprirodno. Kao da je neko Orbite poredao u vilici. Prirodni zubi, cak i oni najljepsi i najzdrazviji nisu bijele boje i propustaju svjetlost. Osim toga, svaki zub ima 100% jednak tj. genericki tako da se na 100km vidi da se radi o ljudskom radu. Bolji stomatolog tj. proteticar ti i nece pristati na ovakav "rad".

S obzirom na koliko je niskom nivou oralna higijena poredjenje itekako ima smisla...Ja sam zeljela staviti navlake, jer su mi prirodno zuckasti zubi, jednostavno su takvi, bez obzira na higijenu, imam svega nekoliko plombi, ali mi 2 stomatologa nisu pristala raditi navlake :D Mada je meni ljepse vidjeti totalno ravne i bijele zube, ali ne snjezno bijele...
Nema to veze sa higijenom. Higijena u BIH je u guzu pa su valjda zubi Sase Popovica lijepi?! Erm? Veza? Totalno ravni i bijeli su su neprirodni, pogotovo sa 40+ godina. Dobar proteticar to nece da radi. Ovakve Orbit bijele rade svi za mali novac jer je takve najlakse uraditi.
Nisrin

#25512 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

CPT wrote:

Nema to veze sa higijenom. Higijena u BIH je u guzu pa su valjda zubi Sase Popovica lijepi?! Erm? Veza? Totalno ravni i bijeli su su neprirodni, pogotovo sa 40+ godina. Dobar proteticar to nece da radi. Ovakve Orbit bijele rade svi za mali novac jer je takve najlakse uraditi.

Ma vidjala sam i lijepu protetiku, da je tesko povjerovati da nisu prirodni, ali je jedan 500-600KM :D Ja nemam 40 godina, u ranim sam 30im, ali nikad nisu bili onakve kakve zelim...a imam ljudi oko sebe koji imaju prirodne bijele i RAVNE pod vaser vagu...znaci, ni to nemoguce nije :D
alibaba_i_30_godina

#25513 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Nisrin wrote: Jedino ne volim kad ono bjelina ubija u oci, napr Nezira Mehmedovic na IG i YT, cura je, PO MENI, upis ljepote...ali je stavila navlake, iako je imala savrsene zube i prije?! i sad su joj bas neprirodno bijeli..to mi nije jasno, jer su joj bili vrhunski i prije...ali valjda se zele postici neki IDEALI modernog doba!

*slika*
*slika*
*slika*
Ova ima više šminke na sebi nego što ima da se kupi u dm-u. :shock: :shock:

Ako ti je ovo upis ljepote ovako .... :run:
Nisrin

#25514 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

alibaba_i_30_godina wrote:

Za moj pojam ljepote jeste lijepa, cak i sa puno makeupa..meni makeup inace ne smeta i sama se sminkam svaki dan...a djevojka je prelijepa i bez sminke, sto je rijetkost...ali imas videa na YT pa vidi...totalno cisto lice, lijep ten, lijepe oci, usta, osmijeh, oblik lica, oci, nema podocnjake, pigmentacijske mrlje itd...mnogi kazu da se bespotrebno i sminka ali to je nesto sto voli i sto je cini sretnom!
ovo_mi_je_nick

#25515 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

Kriv zub ne mora da bude truhao i da kriv zub smrdi.

Također za prav zub ne znači da je zdrav i da "miriše".

Kriv zub može da bude bijeli i svjetao. Naravno može biti i truhao.
rumenige_brajtner

#25516 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by rumenige_brajtner »

ovo_mi_je_nick wrote:Kriv zub ne mora da bude truhao i da kriv zub smrdi.

truhao?! :? :?:
alibaba_i_30_godina

#25517 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Nisrin wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:

Za moj pojam ljepote jeste lijepa, cak i sa puno makeupa..meni makeup inace ne smeta i sama se sminkam svaki dan...a djevojka je prelijepa i bez sminke, sto je rijetkost...ali imas videa na YT pa vidi...totalno cisto lice, lijep ten, lijepe oci, usta, osmijeh, oblik lica, oci, nema podocnjake, pigmentacijske mrlje itd...mnogi kazu da se bespotrebno i sminka ali to je nesto sto voli i sto je cini sretnom!
Ne smeta ni meni kada se djevojke šminkaju, čak mislim da je to sasvim ok, ali mnoge sada pretjeruju, pa to ujutro ne možeš prepoznati. A nekad ne moraš čekati ni jutro.

Znao sam na nekim vidjeti toliko šminke, onaj beton što stave na lice se ukruti i samo još više ocrta bore i linije na licu. Ma haos.

A da ne pričam kada me zagrle da mi je hiljadu puta na sakou ili jakni ostalo pola lica. Pa uzmu to da brišu i samo još više zameljaju.
mali_balon

#25518 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

CPT wrote:
----
Last edited by mali_balon on 14/05/2019 14:30, edited 1 time in total.
mali_balon

#25519 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

mali_balon wrote:
CPT wrote:
Izvinut ces, ali ja cu se samo osvrnuti na boldirani dio, vecina stanovnistva su periguzi, dakle oni kojima se ne fataju brabonjci po supku i ne hodaju okolo usranih gaca i gujce, dakle higijena je ipak na zavidnim nivou....osim onih sa duzim noktima.....jebo zube
moonca

#25520 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Nisrin wrote: Jedino ne volim kad ono bjelina ubija u oci, napr Nezira Mehmedovic na IG i YT, cura je, PO MENI, upis ljepote...ali je stavila navlake, iako je imala savrsene zube i prije?! i sad su joj bas neprirodno bijeli..to mi nije jasno, jer su joj bili vrhunski i prije...ali valjda se zele postici neki IDEALI modernog doba!

Image
Image
Image
slazem se- ova djevojka - je bez karizme-- reklama za jeftinu sminku- --obrve i usne -nepriridno naglasene...
beni-bu-man

#25521 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by beni-bu-man »

dobra za dernut :izet:
Nisrin

#25522 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Image
Image

Napisah da je cura lijepa i bez sminke (i to su na slikama uhvaceni frame-ovi)...a to da li se nekome dopada ovolika kolicina makeupa je individualna stvar...ipak je to njen posao, od toga zivi, i nije jedina!
ovo_mi_je_nick

#25523 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

rumenige_brajtner wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Kriv zub ne mora da bude truhao i da kriv zub smrdi.

truhao?! :? :?:
Truho profesore na forumu.
Blixen

#25524 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Blixen »

ne kontam kako neko moze slusati ono (muzikom to ne mogu nazvati) sto pjevaju bubo i jalo
Heller

#25525 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Heller »

insomnia78 wrote:
Ultraviolent wrote:
ratomir wrote:ne kontam konjske zube i pretjerano izbjeljivanje istih .
Image
Ovo konjski zubi? Zanimljivo kad to kaze neko iz zemlje sa ocajnom dentalnom higijenom
Ocajna dentalna higjena? Zanimljivo kad to kaze neko ko nastanjuje zemlju za koju su asocijacija parfem preko znoja i bijeli luk.

Mada dentalna higjena jes očajna.
Post Reply