NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#2551 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

530i wrote:
dgL_ wrote: Nikad moj boravak na pumpi nije trajao duze od 120 sekundi, to tvrdim odgovorno... tako da o nekom zadrzavanju i to "nemam vremena ja svracat na pumpu" nema svrhe pricati..
Da, ali računaj da moraš maksuz svratiti na pumpu....a Bakir npr. samo prođe pored tebe vozeći 50 - 60 na sat, a možda i više...da ne ulazim sad da za dvije minuta ne možeš ništa uraditi, osim možda u nekim terminima kada nikog drugog nema na pumpi, al ja to rijetko viđam...
imas cetiri aparata, jedan je u vecini slucajeve slobodan, nisi se ni parkirao radnik dolazi kazes mu "Suni za cvaju" pruzis on pistolj taj rad 10,5 litara u mom slucaju (trenutno) hvala lijepo dovidjenja prijatno, u auto, brrrm, svijetla, grijanje muzika, gas... ako za ovo treba vise onda jbg... al eto, to je sve stvar navike... najbolji primjer su taxisti recimo, stari mi radi na taxiju i svaki dan sipa 20 KM i to mu bude da radi taj dan, a od prijatelja je otac takodje takista i sipa 100 (pun) i bude mu 5 dana... znaci sve stvar navike :)
dgL_

#2552 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

Bakir1 wrote:Nemoj se uvrijediti ali ako 40 KM mijenja nesto razmisli o tome da prodas auto.
Ne mora uopste znaciti u tvome slucaju ali kome se vrti oko 40 KM on ce kasnije krajnice disk plocice gume....

mislim da mijenja i te kako, kada ti 28. i 29. zafali :==) sve je individualno... ja auto necu prodat da si ti meni ziv, to je potreba, a ne luksuz :)
530i

#2553 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by 530i »

dgL_ wrote:
imas cetiri aparata, jedan je u vecini slucajeve slobodan, nisi se ni parkirao radnik dolazi kazes mu "Suni za cvaju" pruzis on pistolj taj rad 10,5 litara u mom slucaju (trenutno) hvala lijepo dovidjenja prijatno, u auto, brrrm, svijetla, grijanje muzika, gas... ako za ovo treba vise onda jbg... al eto, to je sve stvar navike... najbolji primjer su taxisti recimo, stari mi radi na taxiju i svaki dan sipa 20 KM i to mu bude da radi taj dan, a od prijatelja je otac takodje takista i sipa 100 (pun) i bude mu 5 dana... znaci sve stvar navike :)
Dođem nedavno na jednu pumpu, nebitno sada koju, i stanem u najmanji red, ispred mene je neki audi, ali ništa se ne dešava. Čekao sam dvije minute jer je gospodin vodio dijete u wc, pa onda opet minutu najmanje da dođe pumpadžija jer je sipao drugima, pa onda opet minutu-dvije dok sam platio jer se plaća na kasi....hoću reći, previše subjektivnih pretpostavki koristiš, a meni lično se ne da razmišljati o svim tim detaljima. Ispod 50 KM mi se ne isplati sipati po bilo kojoj logici, a kad idem bilo gdje preko 20-30 kilometara odavdje, obavezno pun.
johntra

#2554 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

mislim da vam je rasprava bezze, jer je ovo sve indivudalno i svako sipa prema svojim potrebama...a kako vidim, nikom nije zafalilo ništa, nikada, pa ni u hitnim situacijama...
Bakir1

#2555 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Bakir1 »

naravno, kako rekoh sa 10 20 KM goriva prije ce zalediti nego sa punim ;-)
johntra

#2556 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

za to me boli briga, čitav život posjedujem benzince... :D
Bakir1

#2557 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Bakir1 »

jel to tvoj konacni odgovor a cdi :D
Sodom1

#2558 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Sodom1 »

dgL_ wrote:
Bakir1 wrote:Uopste ne imam li goriva ili ne je zadnja stvar o kojoj zelim razmisljati...
Supruga se pocela poradjati u pola 3 a porodiliste je u Zenici sta mislis jesam li trebao razmisljati o tome imam li goriva i traziti pumpu koja radi u ta doba?
Svaki odlazak na pumpu trosi gorivo i vrijeme a ako ga ne potrosis nece propasti...
pod broj 1. druze na pumpi kada sam sipao ( i koliko god da sam sipao) Nikad moj boravak na pumpi nije trajao duze od 120 sekundi, to tvrdim odgovorno... tako da o nekom zadrzavanju i to "nemam vremena ja svracat na pumpu" nema svrhe pricati... svaka cast tvom budzetu koji ti dozvoljava da e zelisrazmisljati imas li gorva ili ne, ja mislim da 99% korisnika ovde redovno gleda u kazaljku od goriva i mjeri kilometre te sigurno nesipa pun nego onoliko koliko mu budzet diktira... cak i kad se zena poradja ili ne znam kakav drugi slucaj bio... moje misljenje... mada opet, sve je to stvar navike...
E ovo je meni povuklo zivce,citava tema ljudi se ubise sipajuci gorivo.Pa to po tri po cetiri rezervara sipa odjednom. Da se malo spustimo na zemlju
johntra

#2559 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

Bakir1 wrote:jel to tvoj konacni odgovor a cdi :D
još ga bacam po papiru...vidjet ćemo prema potrebama...za sada mi dizel izgleda samo kao nešto što bi probao posjedovati, ne potreba...mada, nikad se ne zna...gledam ja i JTS varijante i ove ostale benzinjare tog cjenovnog ranga... :D
Bakir1

#2560 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Bakir1 »

nema sta ni jedan atmo benzinac traziti pored modernih dizela, mada znam koji je tvoj ugao gledanja na stvari 240 benzin nije los, dapace
johntra

#2561 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

slažem se, mada mi fakat trenutno dizel ne treba, osim ako ne bi našao neki provjereni auto, od nekog ko me neće zeznuti...sa benzinom je sve lakše, od održavanja, do cijene, samo je potrošnja veća...ali eto, vidjet ćemo šta izleti...
seoBIH

#2562 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

Pa po nekoj mojoj logici, sa punim rezervoarom auto je teze. Sto je teze, vise trosi? Onda se dodje na isto, minus tesko auto, minus odlazak na benzinsku 2x umjesto 1.

Licno sipam za 30, ili 50KM.
dgL_

#2563 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

seoBIH wrote:Pa po nekoj mojoj logici, sa punim rezervoarom auto je teze. Sto je teze, vise trosi? Onda se dodje na isto, minus tesko auto, minus odlazak na benzinsku 2x umjesto 1.

Licno sipam za 30, ili 50KM.
upravo, kake koristi od tegljena 60 litara goriva za sobom...
dgL_

#2564 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

530i wrote:
dgL_ wrote:
Dođem nedavno na jednu pumpu, nebitno sada koju, i stanem u najmanji red, ispred mene je neki audi, ali ništa se ne dešava. Čekao sam dvije minute jer je gospodin vodio dijete u wc, pa onda opet minutu najmanje da dođe pumpadžija jer je sipao drugima, pa onda opet minutu-dvije dok sam platio jer se plaća na kasi....hoću reći, previše subjektivnih pretpostavki koristiš, a meni lično se ne da razmišljati o svim tim detaljima. Ispod 50 KM mi se ne isplati sipati po bilo kojoj logici, a kad idem bilo gdje preko 20-30 kilometara odavdje, obavezno pun.
cekaj, cekaj.. za put od 20 ili 30 kilometara ti sipas pun rezervar sa kojim mozes preciu 400 ili 500 kilometara ? Pa dobro tvoja navika..

apsolutno mi nije frka svratit na pumpu, bas suprotno... svaka mi je usput pogotovo u Sarajevu gdje ih ima na bacanje, ne znam gdje bih trebo zurit pa da kazem dac u zakasnit zbogh tog sto sma svratio na pumpu... smijesno :)

neka svako sipa koliko misli da treba i to je to :)) ja mislim da je novac koji ostane vrijedniji jer ga imas na raspolaganju, kad ga naspes, osiguro si se da se mozes vozati i nema trosenja i stiskanja kad zafali... svi na veceru sa djevojkom ili zenom, ti se vozas po gradu :))) :))
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2565 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bitanga_sa_otesa »

u cemu je problem imati pun rezervoar? meni je uvijek pun rezervoar zadnjih 20 god i vozim se normalno...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2566 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Truba »

moja je logika ako je gorivo fuš bolje da uspeš 20 marki na 1/4 rezervoara nego pun rezervoar :D
bitanga_sa_otesa

#2567 Re: NOVE CIJENE GORIVA

fush je gdje god ga naspes u BiH .....
dgL_

#2568 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:u cemu je problem imati pun rezervoar? meni je uvijek pun rezervoar zadnjih 20 god i vozim se normalno...
nikakav, samo sipaj i zahvali se sto ti budzet to dozvoljava :))
bitanga_sa_otesa

#2569 Re: NOVE CIJENE GORIVA

ja sam jednom u zivotu nasuo pun rezervoar i dopunjavam s 30 maraka...dosipao pun ili prazan rezervoar isti je djavo za budzet ,samo u drugoj varijanti ispadas kokuz,a u prvoj gospodin ....
dgL_

#2570 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:ja sam jednom u zivotu nasuo pun rezervoar i dopunjavam s 30 maraka...dosipao pun ili prazan rezervoar isti je djavo za budzet ,samo u drugoj varijanti ispadas kokuz,a u prvoj gospodin ....
svaka cast, gospodine
bitanga_sa_otesa

#2571 Re: NOVE CIJENE GORIVA

samo sam realan ,izvini ako sam te uvrijedio ....
dgL_

#2572 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:samo sam realan ,izvini ako sam te uvrijedio ....

ma nisi vjeruj mi, gospoda po forumima me ne moze uvrijediti, ja se uvjerim da je neko gospodin na osnovu nekih drugih stvari, a ne na osnovu punog rezervara vjeruj mi :) najlakse je biti gospodin na forumima, nazalost u zivotu je to mnogo drugacije, toliko, LP
bitanga_sa_otesa

#2573 Re: NOVE CIJENE GORIVA

ne prosudjuj nikad po postovima dok nekoga ne upoznas uzivo...ja nisam gospodin na forumu,vec obicni pixel.....
Qler

#2574 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Qler »

Meni je vala lakse nasuti dva tri puta mjesecno pun, nego svaki dan po 10-20KM... Plus sigurniji sam, zimi imam grijanje ako negdje zapnem, ljeti imam klimu... u glavnom sa 10KM goriva, nigdje nisi dospio :)
mayab

#2575 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

1l benzina ima tezinu od oko 750 grama, dakle 50l benzina nekih 37,5 kg, e ako je to sada bitno za "tegljenje". :-)
Ja licno takodje uvijek punim do čepa, meni je peglaža svako malo svracati na pumpu i gubiti vrijeme na tome.....
Post Reply