Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2551 Re: Alfa Romeo

Post by bitanga_sa_otesa »

evo upalio sam se ko kutnjak ,zovi vatrogasce da me ugase...93...gorimmmm

meni si totalno nebitan lik ,kao i mahalas 505 i ostali nickovi koji pokusavaju kao provocirati nesto i glumiti cyber mangupe.
nema potrebe da stavljam ime,jer svi znaju ko sam,nikoga se ne bojim niti se krijem....nisam nikome duzan nista.
otkaci se od mene i operi usi kad budes slusao drugi put,mozda cujes nesto pametno...
mahalas505

#2552 Re: Alfa Romeo

Post by mahalas505 »

bitanga_sa_otesa wrote:evo upalio sam se ko kutnjak ,zovi vatrogasce da me ugase...93...gorimmmm

meni si totalno nebitan lik ,kao i mahalas 505 i ostali nickovi koji pokusavaju kao provocirati nesto i glumiti cyber mangupe.
nema potrebe da stavljam ime,jer svi znaju ko sam,nikoga se ne bojim niti se krijem....nisam nikome duzan nista.
otkaci se od mene i operi usi kad budes slusao drugi put,mozda cujes nesto pametno...
Otkud sad ja u ovoj prici :lol: .

A posto sam prozvan, pa da kazem koju. Prvo nikad te nisam provocirao, niti glumio mangupa, a dugo sam na ovom forumu, kao i ti. Uvijek je bila zezancija, i nije nikad zavrsilo na tome da je moderator trebao da reaguje. Jeste bilo malo vise offtopica ponekad, ali nikad nije bilo uvrijedljivog sadrzaja, barem sa moje strane. Mozda si se ti nasao u nekim izjavama uvrijedjen, ali to nije bila namjera. Znam neke ljude koji znaju tebe, i iz te price, znam da si ok kao osoba, a i kao majstor da ne prosipas suplju, pa pogotovo i sa te strane nemam nikakvu potrebu za nekim vrijedjanjem.
bitanga_sa_otesa

#2553 Re: Alfa Romeo

jel i tebi treba nacrtati?? :shock: :roll: :roll:
znam sve o sebi ne mozes me uvrijediti...
seruckate iz potaje,otkacite se od mene ,mislim da sam bio jasan i dosta offtopica popalice se check engine lampice ovima s alfama od naseg sranja....
mahalas505

#2554 Re: Alfa Romeo

Post by mahalas505 »

bitanga_sa_otesa wrote:jel i tebi treba nacrtati?? :shock: :roll: :roll:
znam sve o sebi ne mozes me uvrijediti...
seruckate iz potaje,otkacite se od mene ,mislim da sam bio jasan i dosta offtopica popalice se check engine lampice ovima s alfama od naseg sranja....
Ma ne znas, da znas ne bi tako pricao :lol: .
Seawolf wrote:Sa ovim porastom pritiska i temperature u cilindru, raste snaga motora, opada specifična potrošnja goriva (odnos između količine potrošenog goriva i razvijene snage motora), opada količina emitovanog CO, smanjuje se trajnost motora i komponenti za prenos snage i (drastično) raste količina NOx-a u izduvnim gasovima.
Nisam sve citirao(covjek fino pojasnio), nego jedan dio ovo u vezi potrosnje, samo da se skrene paznja na ovu specificnu potrosnju da je manja. To ne znaci da je stvarna postrosnja manja, cisto da se ne gaje iluzije da ce auto manje trositi poslije "tjunira/cipovanja".
Seawolf

#2555 Re: Alfa Romeo

Post by Seawolf »

mahalas505 wrote:...
Seawolf wrote:Sa ovim porastom pritiska i temperature u cilindru, raste snaga motora, opada specifična potrošnja goriva (odnos između količine potrošenog goriva i razvijene snage motora), opada količina emitovanog CO, smanjuje se trajnost motora i komponenti za prenos snage i (drastično) raste količina NOx-a u izduvnim gasovima.
Nisam sve citirao(covjek fino pojasnio), nego jedan dio ovo u vezi potrosnje, samo da se skrene paznja na ovu specificnu potrosnju da je manja. To ne znaci da je stvarna postrosnja manja, cisto da se ne gaje iluzije da ce auto manje trositi poslije "tjunira/cipovanja".
Pojašnjenje: ako je manja specifična potrošnja goriva (količina potrošenog goriva po ostvarenoj snazi motora), onda je pri kretanju istom konstantnom brzinom, pri istim vanjskim otporima, manja i apsolutna potrošnja goriva, jer je za takvo kretanje, potrebna potpuno ista snaga motora i vozilu sa "fabričkom mapom" i vozilu sa "čipovanom mapom".
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2556 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:evo upalio sam se ko kutnjak ,zovi vatrogasce da me ugase...93...gorimmmm

Ters i arogantan, opet?! Ko te bolan provocira, o cemu ti??? Svaki put kad ti neko skrene paznju na nesto, ovako reagujes. Prvi put kad sam imao raspravu na forumu s tobom, bilo je isto, ja ti ukazao na gresku, a ti naravnó po svom, sta ja znam, ja sam seljak, vi mudrolozi, pametolozi, cyber mangupi itd. Pogresno nas citas, ócigledno. Sto se mene tice, ja nisam tebi duzan nista, ti nisi meni, ovdje smo da promuhabetimo koju, da se nasalimo, pa i da nesto naucimo, i u tome je kvaka. Ako sam previse gluposti napisao, molim moderaciju da ukloni moje postove sa ove teme.
ElDzidziIbnDzo

#2557 Re: Alfa Romeo

Post by ElDzidziIbnDzo »

konektovan wrote:Eh eto, i vi ste neki znalci, al' po sprdnji.

Johntra, izvinjajem se na oftopičarenju. :skoljka: :mrgreen:
Mislim da ce taj suv kasniti, i to dobro. :wink:
Lave izvini,nikakav ja znalac nisam.Nista,ama bas nista posebno. Samo ima jedna kvaka koju ti nikako ne kuzis izgleda.

Odvuces liku auto na remapiranje,a onda ti on pocne prvo da zagleda gume.Znas umjesto ove marke mogao si kupiti onu tamo.Onda pocne da sere kako niko drugi nista ne zna,svi ostali su fuseri samo njihova raja zna mapirati.E onda uzme auto da ti provoza,pa ti nadje 1001 mahanu tom istom autu(auto 15 hiljada preslo,znaci novo).Onda pocne sa totalno jednim neprofesionalnim pristupom,ja zaista nemam rijeci da to opisem.Kao nekada sto je Djuro u Nadrealistima ono izjavio "ja sam naprosto frapiran"...E onda skine mapu iz ECU,pa uhvati se da radi drugog,treceg...petog posla.Tebi vec dopizdi pitas hocel to majstore ,hoce veli,evo samo da zavrsim nesto vamo.
I onda krene jePada sa mapom,hoce nece,hoce nece...i ono kad hoce,kad probas auto,dobijes stucanje motora,puno dima i SM naljepnicu. SM tuning !!!

I onda ti kontas,o jesam sad brz...

A levat te ovamo izuo za pravo dobru cifru :izet: I ako se probas da zalis,reklamiras,dobijes odgovor da su losem remapu krive gevinde na vozilu,jer sto si uzeo Lowtec,zasto nisi uzeo kod njih KW. I ostaje ti samo da ga nalupas...

A da ne pricam druge dogodovstinje oko muzike i drugih pokusaja remapa.
konektovan

#2558 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Eldzidzilbndzo, je lí ti pricas o muhi ili Srdjanu?
tempuser

#2559 Re: Alfa Romeo

Post by tempuser »

Opis bez greske. Sve i da pojma nemas da se radi o prodavacu ubleha i otimacu para, tj priucenom IT tehnicaru, strucnjaku za autoakustiku, autoelektriku, tuning, a odnedavno i strucnjaku za BMW, sam odnos rema musteriji je dovoljan da ga poslije prve recenice zatjeras u neku stvar. On je ljudima koje zna na "jaranskoj" osnovi nudio cijene 40% vece sto su na PIK-u za istu stvar!
konektovan

#2560 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

tempuser wrote:Opis bez greske. Sve i da pojma nemas da se radi o prodavacu ubleha i otimacu para, tj priucenom IT tehnicaru, strucnjaku za autoakustiku, autoelektriku, tuning, a odnedavno i strucnjaku za BMW, sam odnos rema musteriji je dovoljan da ga poslije prve recenice zatjeras u neku stvar. On je ljudima koje zna na "jaranskoj" osnovi nudio cijene 40% vece sto su na PIK-u za istu stvar!

Gorane, ja nemam gotovo nikakvog iskustva sa muhom, izuzev kupovine xenon sijalica od prije 5-6 godina, i to je sve. Koliko se sjecam, tad nije radio sa mapama i Srdjanom. Ja sam iskljucivo, mislio na Srdjana kad sam se dotakao price o tuningu, i za njega sam cuo vise pozitivnih komentara. Cak sam ga jednom kontaktirao telefonom, i bio je jako korektan i kulturan. Dosta mojih prijatelja i poznanika je islo kod njega u Gradišku, i tamo radilo mapiranje, i svi su bili zadovoljni uslugom.
Pirija

#2561 Re: Alfa Romeo

Post by Pirija »

iste mape kod jednog valjaju a kod drugog ne ?
tempuser

#2562 Re: Alfa Romeo

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:Opis bez greske. Sve i da pojma nemas da se radi o prodavacu ubleha i otimacu para, tj priucenom IT tehnicaru, strucnjaku za autoakustiku, autoelektriku, tuning, a odnedavno i strucnjaku za BMW, sam odnos rema musteriji je dovoljan da ga poslije prve recenice zatjeras u neku stvar. On je ljudima koje zna na "jaranskoj" osnovi nudio cijene 40% vece sto su na PIK-u za istu stvar!

Gorane, ja nemam gotovo nikakvog iskustva sa muhom, izuzev kupovine xenon sijalica od prije 5-6 godina, i to je sve. Koliko se sjecam, tad nije radio sa mapama i Srdjanom. Ja sam iskljucivo, mislio na Srdjana kad sam se dotakao price o tuningu, i za njega sam cuo vise pozitivnih komentara. Cak sam ga jednom kontaktirao telefonom, i bio je jako korektan i kulturan. Dosta mojih prijatelja i poznanika je islo kod njega u Gradišku, i tamo radilo mapiranje, i svi su bili zadovoljni uslugom.
Vise je nego jasno na koga se odnosi.
konektovan

#2563 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Pirija wrote:iste mape kod jednog valjaju a kod drugog ne ?
i to je moguce, ocigledno.
amar1994

#2564 Re: Alfa Romeo

Post by amar1994 »

ja sebi nikad taj cip/remap uradit necu na fabrickom motoru i bez jedno 2000-3000KM ulaganja u motor i prenos,a i svima bi toplo preporucio da ne rade remap/chip ukoliko hoce da im auto traje i da ih sluzi kako treba :)
btw.
Nemamo svi 2jZ koji drzi 600kw bez prepravki :cry:
direstraits0078

#2565 Re: Alfa Romeo

Post by direstraits0078 »

amar1994 wrote:ja sebi nikad taj cip/remap uradit necu na fabrickom motoru i bez jedno 2000-3000KM ulaganja u motor i prenos,a i svima bi toplo preporucio da ne rade remap/chip ukoliko hoce da im auto traje i da ih sluzi kako treba :)
btw.
2jz bez prepravki moze imati 600 kw ako ga natovaris u kamion s motorom snage 200 kw. :D
bitanga_sa_otesa

#2566 Re: Alfa Romeo

konektovan wrote: Ters i arogantan, opet?! Ko te bolan provocira, o cemu ti??? Svaki put kad ti neko skrene paznju na nesto, ovako reagujes. Prvi put kad sam imao raspravu na forumu s tobom, bilo je isto, ja ti ukazao na gresku, a ti naravnó po svom, sta ja znam, ja sam seljak, vi mudrolozi, pametolozi, cyber mangupi itd. Pogresno nas citas, ócigledno. Sto se mene tice, ja nisam tebi duzan nista, ti nisi meni, ovdje smo da promuhabetimo koju, da se nasalimo, pa i da nesto naucimo, i u tome je kvaka. Ako sam previse gluposti napisao, molim moderaciju da ukloni moje postove sa ove teme.
stas ba ti skretrat paznju i ukazivat nekome ? ko si ba ti uopste? mozes samo sajsiga .ba
amar1994

#2567 Re: Alfa Romeo

Post by amar1994 »

amar1994 wrote:ja sebi nikad taj cip/remap uradit necu na fabrickom motoru i bez jedno 2000-3000KM ulaganja u motor i prenos,a i svima bi toplo preporucio da ne rade remap/chip ukoliko hoce da im auto traje i da ih sluzi kako treba :)
btw.
Edit

600KS :mrgreen:
Walther

#2568 Re: Alfa Romeo

Post by Walther »

Pirija wrote:iste mape kod jednog valjaju a kod drugog ne ?
Naravno... Automobili se razlikuju i kao novi, da o stanju sa 100.000+ ne govorimo...
direstraits0078

#2569 Re: Alfa Romeo

Post by direstraits0078 »

amar1994 wrote:
btw.
Edit

600KS :mrgreen:
To u dostavnom vozilu s motorom od 120 kW. :lol:
amar1994

#2570 Re: Alfa Romeo

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
konektovan

#2571 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote: Ters i arogantan, opet?! Ko te bolan provocira, o cemu ti??? Svaki put kad ti neko skrene paznju na nesto, ovako reagujes. Prvi put kad sam imao raspravu na forumu s tobom, bilo je isto, ja ti ukazao na gresku, a ti naravnó po svom, sta ja znam, ja sam seljak, vi mudrolozi, pametolozi, cyber mangupi itd. Pogresno nas citas, ócigledno. Sto se mene tice, ja nisam tebi duzan nista, ti nisi meni, ovdje smo da promuhabetimo koju, da se nasalimo, pa i da nesto naucimo, i u tome je kvaka. Ako sam previse gluposti napisao, molim moderaciju da ukloni moje postove sa ove teme.
stas ba ti skretrat paznju i ukazivat nekome ? ko si ba ti uopste? mozes samo sajsiga .ba

Aj ti skidaj brisace, da zamijenis filter, sretno!!!!! ;-) :mrgreen: Boc
bitanga_sa_otesa

#2572 Re: Alfa Romeo

ma nema.... presao si me sad ko papir dupe....ne znam sta cu...jel ti to krajnji domet ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2573 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:,,,,
Nego da se vratimo na temu, barem djelimicno, znas li jesu li varijatori faze jos uvijek papreno skupi?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2574 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

_BataZiv_0809 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:,,,,
Nego da se vratimo na temu, barem djelimicno, znas li jesu li varijatori faze jos uvijek papreno skupi?
Ti vozis Lanciu sa 1.8 motorom?
Zar kod njih hoce otici varijator?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2575 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

mali_milojica wrote: Ti vozis Lanciu sa 1.8 motorom?
Zar kod njih hoce otici varijator?
Hoce :roll:

Stavio sam novi, originalni (ricambi originali) prije 5 godina i nekih 65 000 km.

Sad vec pocinje da se cuje kao dizel pri paljenju, a ponekad hoce i obrtaji zaplesati kad se stisne kvacilo. Jos se nije desilo da se ugasi, ali ovo su sigurni simptomi da je varijator poceo kasljucati. :roll:

Na proljece mi sljeduje veliki servis, pa sam mislio i to odraditi usput. Cuo sam da se mogu raditi i reparacije varijatora, pa bi svaka info dobro dosla. :thumbup:
Post Reply