Novogradnja u Sarajevu?
-
mefistofilis
#2551 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa ne moram zivjeti u bas toj zgradi da bih znao gdje ima i gdje nema parkinga.
prosao sam mali milion puta pored zgrade i vidim jbt da nema mjesta ...moj komentar; na koji imam pravo...
prosao sam mali milion puta pored zgrade i vidim jbt da nema mjesta ...moj komentar; na koji imam pravo...
-
maraton
#2552 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Zar mora baš ovako,ni nalik zgradi ( kifli ) na koju se nastavlja.Viša od dva do pet spratova,boja fasade odudara,zauzela kompletan parking i park,elem pravi urbicid i ruglo radi privatnog interesa.
Ko dade saglasnosti za ovo ....................................
Šta li bi štraus rekao na ovo?
Objekat se nalazi na Dolac Malti.
-
StupskaBitanga
#2553 Re: Novogradnja u Sarajevu?
SDA firma Ans Drive je kod SDA ministarstva zatražila izmjenu RP i dodatnih 2 sprata i dobila (to je ova što se nasalanja na kiflu)
Prosto
Prosto
- Haris.ba
#2554 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mora tako biti, barem dok ne naučimo da ne ignorišemo i mislimo da samo je dovoljno dva penzionera da budu na javnoj raspravi za regulacioni plan.
Mora tako biti, barem dok se odgovorni ne počnu bojati da ako promjene i milimetar plan kako narod neće to znači da ta osoba nikada više neće biti izabrana ponovo na izborima.
Mora tako biti, barem dok se odgovorni ne počnu bojati da ako promjene i milimetar plan kako narod neće to znači da ta osoba nikada više neće biti izabrana ponovo na izborima.
-
VjecitiStudent
#2555 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zar su morali išta tražiti kad im je Petrović bio ministar?StupskaBitanga wrote:SDA firma Ans Drive je kod SDA ministarstva zatražila izmjenu RP i dodatnih 2 sprata i dobila (to je ova što se nasalanja na kiflu)
Prosto
-
StupskaBitanga
#2556 Re: Novogradnja u Sarajevu?
i to što kažešVjecitiStudent wrote:Zar su morali išta tražiti kad im je Petrović bio ministar?StupskaBitanga wrote:SDA firma Ans Drive je kod SDA ministarstva zatražila izmjenu RP i dodatnih 2 sprata i dobila (to je ova što se nasalanja na kiflu)
Prosto
-
maraton
#2557 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Očigledno su neke crne torbe promjenile vlasnika,a valjda se znaju i imena saglasnih da se to mijenja i dozidava.
Ima raznih Mafija ali što su ove građevinske to je nevjerovatno.
Sve po zakonu što bi rekao jedan lik.
Ima raznih Mafija ali što su ove građevinske to je nevjerovatno.
Sve po zakonu što bi rekao jedan lik.
- dzemaludin007
#2558 Re: Novogradnja u Sarajevu?
dupli.
Last edited by dzemaludin007 on 12/12/2014 02:16, edited 1 time in total.
- dzemaludin007
#2559 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam se uselio odma', nikad vlage nisam imao. Nema to veze sa tim, ako je izolacija dobro uradjena (tj. ako je postavljen stiropor ili neki drugi izolacioni materijal), neces imati vlage. Nista ti ne sprecavas "susenje" i ako uselis. Stan u I. Sarajevu, i nisam cuo da se iko pozalio na vlagu u novim zgradama ulice Hilandarska i Spasovdanska. Ne racunam one boracke posle rata napravljene nabrzinu, tamo blizu ETF-a.Nahla12 wrote:Tibra..10 sprat,,vjetrilo se 6 mjeseci dok smo se uselili..od vlage ni traga...![]()
Kolega..5 sprat..druga lamela..problemi...uselio odmah
- Creasy
#2560 Re: Novogradnja u Sarajevu?
dzemaludin007 wrote:Ja sam se uselio odma', nikad vlage nisam imao. Nema to veze sa tim, ako je izolacija dobro uradjena (tj. ako je postavljen stiropor ili neki drugi izolacioni materijal), neces imati vlage. Nista ti ne sprecavas "susenje" i ako uselis. Stan u I. Sarajevu, i nisam cuo da se iko pozalio na vlagu u novim zgradama ulice Hilandarska i Spasovdanska. Ne racunam one boracke posle rata napravljene nabrzinu, tamo blizu ETF-a.Nahla12 wrote:Tibra..10 sprat,,vjetrilo se 6 mjeseci dok smo se uselili..od vlage ni traga...![]()
Kolega..5 sprat..druga lamela..problemi...uselio odmah
Ima vlage itekako. Recimo ona zgrada preko puta "Luxora", a mislim da nije ništa bolje ni u onoj šarenoj zgradi na dnu Spasovdanske...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2561 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zar ova zgrada nije SDP? Marin Ivanišević je investitor, navodno.StupskaBitanga wrote:SDA firma Ans Drive je kod SDA ministarstva zatražila izmjenu RP i dodatnih 2 sprata i dobila (to je ova što se nasalanja na kiflu)
Prosto
-
StupskaBitanga
#2562 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ova zgrada je investicija ANS DriveEntropio wrote:Zar ova zgrada nije SDP? Marin Ivanišević je investitor, navodno.StupskaBitanga wrote:SDA firma Ans Drive je kod SDA ministarstva zatražila izmjenu RP i dodatnih 2 sprata i dobila (to je ova što se nasalanja na kiflu)
Prosto
- Svicko
#2563 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Druže, komšija, kako god, dopusti i ti meni da ti odgovorim na ovo.izbjeglica_iz_besmisla wrote:Zaista počinjem sumnjati da su neki od ovih nickova na tibrinoj platnoj listi..Svicko wrote:Izvini ti ali kakvi su to pobogu argumenti?izvini ali benis kod kšc ne mozes porediti sa tibrom. ne zivim tamo niti imam ikakve veze sa tim stanovima. ali tamo sam svaki dan, pratio sam gradnju od temelja i zgrada je poprilicno kvalitetno uradjena, ima lijepu okolicu, garaze parking i nema komsije na metar od tebe...
"Ima lijepu okolicu, fino je.."?
Grijanje? Kvadratura, raspored? Cijena? Papiri?
Zivimo u Benisovoj zgradi vec pola godine, pa kad drug Svicko vec pita nadajuci se negativnim odgovorima evo da ih dam, onako iz svoje perspektive:
- Raspored je ODLICAN (za kvadraturu od 43 kv zaista ne znam da je moguc bolji)
- Imamo solidan balkon/lođu, može se lijepo kafa popiti
- Grijanje i bojler na plin. Koliko potrosis toliko placas.
- Papiri cisti, kupoprodaja prosla bez ikakvih problema. Cak su mi pomogli nakon sto sam im dao pare, da lakse prebacim stan i komunalije na svoje ime.
- Gradjevinski materijal u/na zgradi djeluje dobro (nisam gradjevinac i nisam bio tu tokom gradnje, pa cemo moju procjenu uzeti s rezervom)
- Stvari unutar stana su meni jos nepojmljivo kvalitetne - pločice, vrata, tus kabina, ostali elementi u kupatilu te PVC stolarija.
- Ima skola, igraliste, vrtic, pekara, kladionica, frizer, pumpa 24h, tramvaj i bus vrlo blizu zgrade.
Sve to za cijenu manju od tibrine. Jos nesto vas interesuje?
PS nije ni ovo savrsena gradnja, sigurno da cemo vremenom nalaziti neke mane. Ali za sada, za ovoliko para - i vise nego odlicno. I da, tibru nismo ni uzimali u razmatranje, samo smo jednom prosetali izmedju zgrada i to je bilo sasvim dovoljno.
Prvo, sam za sebe se lijepo braniš kad te neko prozva da advokatiraš za Benis, pa da i ja isto kažem, nisam na platnom spisku Tibre, hvala Bogu, te nemam nikakvih interesa osim što pomalo utrošim vremena na prepiske ovdje ponekad ispravljajući neke krive Drine i netačne navode.
Ja sam samo pitao za konkretne argumente i cijenim kad neko argumentovano i odgovori, a ti jesi.
Vezano za tvoju argumentaciju, ja bih ipak replicirao da meni lično ne paše par faktora iz tvoje zgrade i bili bi mi odbitni faktor pri kupovini stana, a to su:
- ja nisam tražio stan/kvadraturu do 45m2, meni je stan nešto veći prema tome ne mora značiti da bi mi pasali veći stani sa rasporedom u Benisu, ali nije nemoguće i da bi pasali
- grijanje na plin - iz svog iskustva življenja na Hrasnom, sa plinskim grijanjem, gdje se nikad čestito nisam mogao ugrijati, rekao sam sebi u životu daleko od plina. I ovdje kod nas je koliko potrošiš toliko platiš, samo što je centralno/kalorimetri, što smatram da je povoljnije dosta, moguće da je i jeftinije generalno
- cijena manja od Tibrine? u Tibri se kreće manje/više oko 1.500 KM sa PDV-om po kvadratu, ako je jeftinije to je OK argument
Što se tiče ostalih stvari tu je to negdje, jednako, uzevši u obzir da ja imam lijepo orijentiran stan i pogled i generalno i ja sam zadovoljan, a naravno da uvijek može bolje, posebno da nema ovih ćukoljubaca oko mene što hrane kerove oko zgrada.
Sve u svemu drago mi je da svako za sebe nađe ono što mu odgovara.
- johntra
#2564 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zar za izmjenu RP nije zadužena opština, odnosno Koldžo? Pošto sam čuo priče da je jedan od dodatnih spratova njegov...StupskaBitanga wrote:ova zgrada je investicija ANS DriveEntropio wrote:Zar ova zgrada nije SDP? Marin Ivanišević je investitor, navodno.StupskaBitanga wrote:SDA firma Ans Drive je kod SDA ministarstva zatražila izmjenu RP i dodatnih 2 sprata i dobila (to je ova što se nasalanja na kiflu)
Prosto
-
StupskaBitanga
#2565 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ne nego Grad Sarajevo
Opština je nadležna samo mimo gradskih opština poput Ilidže-Vogošće-Hadžića
Opština je nadležna samo mimo gradskih opština poput Ilidže-Vogošće-Hadžića
-
privremeni
#2566 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne znam ko im je dao saglasnost, ali je cinjenica da su se vrlo neprofesionalno ponijeli prema kupcima stanova. Nikoga nisu zvanicno obavijestili o promjeni projekta i nadogradnji (na lameli 1 -jedan sprat, a na lameli 2 -tri sprata). Pravdali su se, izmedju ostalog, da je tako predvidjeno projektom, koji nije u startu dobio saglasnost. Bit ce prije da su samo planirali, ali im je trebalo vremena da izvedu muljazu. Naravno, statika zgrade i infrastruktura u zgradi su ostale iste. A odgovor kupcima je bio u stilu "sta fali, pa nece se povecati broj stanara jer su neki stanovi spojeni, pa ih je manje nego je predvidjeno".johntra wrote:
Zar za izmjenu RP nije zadužena opština, odnosno Koldžo? Pošto sam čuo priče da je jedan od dodatnih spratova njegov...
- OldMayor
#2567 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Samo kod nas moze ti se desiti da kupis npr. stan na zadnjem spratu jer si tako htio, a onda samo jedan dan dodjes i vidis da ti lole zidaju jos tri sprata na to.
Kakva ba saglasnost, u prvobitnom renderu i projektu zgrade, tih spratova nije bilo 100%.
Nego su sve rasprodali i zinula guzica daj jos, pa se ubili trazeci izmjenu i da dodaju jos spratova. Kao lafo uvijek im plan bio da naprave ono ruglo.
Kakva ba saglasnost, u prvobitnom renderu i projektu zgrade, tih spratova nije bilo 100%.
Nego su sve rasprodali i zinula guzica daj jos, pa se ubili trazeci izmjenu i da dodaju jos spratova. Kao lafo uvijek im plan bio da naprave ono ruglo.
-
L u c i f e r
#2568 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tako je...OldMayor wrote:Samo kod nas moze ti se desiti da kupis npr. stan na zadnjem spratu jer si tako htio, a onda samo jedan dan dodjes i vidis da ti lole zidaju jos tri sprata na to.
- avetinja
#2569 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Današnja novogradnja je užasne kvalitete. Prije nekoliko godina moj jaran uzeo stan, novogradnja Dobrinja. I sada mu ljudi iši na naselje, da zaliju stan. I kako se čovjek naslonio na pregradni zid, tako i pade, i on i zid.
- Tahta
#2570 Re: Novogradnja u Sarajevu?
i onda se cijela zgrada sršila ko kula od karataavetinja wrote:Današnja novogradnja je užasne kvalitete. Prije nekoliko godina moj jaran uzeo stan, novogradnja Dobrinja. I sada mu ljudi iši na naselje, da zaliju stan. I kako se čovjek naslonio na pregradni zid, tako i pade, i on i zid.
- avetinja
#2571 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa kako zidaju nije ni čudo. Ispalo je da su taj pregradni zid napravili samo od gipsa.Tahta wrote:i onda se cijela zgrada sršila ko kula od karataavetinja wrote:Današnja novogradnja je užasne kvalitete. Prije nekoliko godina moj jaran uzeo stan, novogradnja Dobrinja. I sada mu ljudi iši na naselje, da zaliju stan. I kako se čovjek naslonio na pregradni zid, tako i pade, i on i zid.
-
trotroan
#2572 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibraši kakvo je grijanje u našim zgradama, nisam u Sa pa me zanima 
i da ne zaboravim SRETNA NOVA 2015 GODINA
i da ne zaboravim SRETNA NOVA 2015 GODINA
- macmoodan
#2573 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Grijanje je haos, račun 35 km za garsonjeru.
- anaksunamun
#2574 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima li neko informaciju o zgradi koja se trenutno gradi na Dolac Malti, u Paromlinskoj ulici,, 50 m od novogradnje Moja Malta?
Na piku se pojavio oglas za prodaju stanova, ali ne piše koja je firma izvodjac pa djeluje sumnjivo, kad sam nazvala kazu da se radi o firmi "Sarajevo Investment Group-SIG",, ali posto za doticne nikada nisam cula, molim bilo koga ko ima vise informacija da se javi!
Na piku se pojavio oglas za prodaju stanova, ali ne piše koja je firma izvodjac pa djeluje sumnjivo, kad sam nazvala kazu da se radi o firmi "Sarajevo Investment Group-SIG",, ali posto za doticne nikada nisam cula, molim bilo koga ko ima vise informacija da se javi!
- anaksunamun
#2575 Re: Novogradnja u Sarajevu?
smije li se staviti link na prodaju stanova?