Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#2551 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

ultima_palabra wrote:+1 C... pazite glavuše, ljudi.

:mrgreen:
kurty

#2552 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kurty »

Image

Evo slikice od subote, kad nas je zatrpalo... Kapija, tj. parmaci na kapiji su 140cm visine
olensoner

#2553 Re: Snijeg sirom BiH

Post by olensoner »

kurty znam gdje zivis :mrgreen:
kurty

#2554 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kurty »

olensoner wrote:kurty znam gdje zivis :mrgreen:
Hahahaha... Pa sljedeci put prodji, a nemoj lopate uzeti i pomoci

p.s. jesil prepoznao zelenu ogradu, ili kucu preko puta??? :D
Not My Idea

#2555 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

da ne znam bolje rekla bih i ja da znam gdje zivis.
ova kuca prekoputa je identicna jednoj u mom komsiluku :shock: :-?
olensoner

#2556 Re: Snijeg sirom BiH

Post by olensoner »

Prepoznao sam kucu prekoputa, a i ta bijela ivica sto se vidi lijevo mi je potvrdila pretpostavku. Majka mi je inace rodjena nedaleko odatle.
Nisam ja odavno tuda prolazio, ali znam gdje je. A slijedeci put cu ponijeti lopatu da pomognem, pa makar na +36C usred jula :lol:
Last edited by olensoner on 15/02/2012 15:03, edited 1 time in total.
kurty

#2557 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kurty »

Not My Idea wrote:da ne znam bolje rekla bih i ja da znam gdje zivis.
ova kuca prekoputa je identicna jednoj u mom komsiluku :shock: :-?
tamo na krovovima sam "cenzurisao" facu, a izgleda da cu od sada u kuce morati... :D
olensoner wrote:Nisam ja odavno ovuda prolazio, ali znam gdje je. A slijedeci put cu ponijeti lopatu da pomognem, pa makar na +36C usred jula :lol:
Ma pretpostavljam da ova kuca ostaje u sjecanju... Cistina ispred, lejevo se vidi jedan "poznatiji objekat", desno dodje odmah nesto jos poznatije... :lol: :lol:
Not My Idea

#2558 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

sto se mene tice, facu ne moras cenzurisat...davno te vidjoh :oops: :D
babin_sin

#2559 Re: Snijeg sirom BiH

Post by babin_sin »

probao danas skidanje snijega sa krova metodom rezanja snijega špagom
Metoda ima potencijala, uspjeli smo nakon 3 pokušaja skinuti jedan dio snijega, ostalo je još, nije nam se dalo više raditi :)

uglavnom, ako neko bude pokušavao, nek uzme deblji špag i nek' sveže nekoliko čvorova na onom dijelu koji ce ici preko krova, lakše će biti, mi to tek skontali kad smo odlučili prekinuti sa poslom
sutra ćemo probati opet :D
olensoner

#2560 Re: Snijeg sirom BiH

Post by olensoner »

Desno je onaj objekat od ''opste koristi za drustvenu zajednicu'', ali nikad dovrsen?
kurty

#2561 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kurty »

olensoner wrote:Desno je onaj objekat od ''opste koristi za drustvenu zajednicu'', ali nikad dovrsen?

:thumbup: :thumbup:
žulijan asanž

#2562 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

ljudi sta mislite o ovome, kuca/krov je na dvije vode....ispod su drveni rogovi kao konstrukcija, a pokriveno je crijepom... samo se jednoj strani može pristupiti...

da li je opasno skinuti snijeg samo s jedne strane krova? kontam da bi ova strana koja je pod opterećenjem ostala mogla "gurnuti" kompletan krov u stranu...
žulijan asanž

#2563 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

FreeSol2 wrote:
žulijan asanž wrote:ljudi sta mislite o ovome, kuca/krov je na dvije vode....ispod su drveni rogovi kao konstrukcija, a pokriveno je crijepom... samo se jednoj strani može pristupiti...

da li je opasno skinuti snijeg samo s jedne strane krova? kontam da bi ova strana koja je pod opterećenjem ostala mogla "gurnuti" kompletan krov u stranu...
Imas li daske na rogovima ili su samo letve?
samo letve, ali kakve to veze ima?
nookey

#2564 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nookey »

žulijan asanž wrote:ljudi sta mislite o ovome, kuca/krov je na dvije vode....ispod su drveni rogovi kao konstrukcija, a pokriveno je crijepom... samo se jednoj strani može pristupiti...

Ni slučajno samo jednu stranu očistiti, provjerena informacija!
Velika je mogućnost da se takoreći razdvoji krov i nastane havarija...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2565 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

Ja samo da upozorim, ako neko treba kroz carsiju ici gdje, nek odmah mijenja putanju. :D
Svi danas ciste krovove na carsiji tako da je prolazak kroz Sarace a i manje vise ostatak ulicica nemoguca misija.
respo

#2566 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

sta imas upozoravati to je ruta za avanturiste :D

izbjegavanje snijega koji se baca sa krova
novi nacionalni sport u bih
ladyblue18

#2567 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

respo wrote:sta imas upozoravati to je ruta za avanturiste :D

A moram, bolje da upozorim koga na vrijeme nego da se ko ja mora probijati 10ak minuta kroz Sarace. :roll: :mrgreen:

A jedna legenda u onom nizu zgrada kod BKC-a gore vishe, skida snijeg i ledenice a ledenice sve frcaju na drugu stranu ulice i gadjaju narod. :-)
poznanik

#2568 Re: Snijeg sirom BiH

Post by poznanik »

Mislim da je pretjerano i nepotrebno uznemireno stanovništvo naredbom CZ za čišćenje snijega sa krovova :-) Nije snijeg toliko obiman i težak, da bi predstavljao stvarnu opasnost za krovne konstrukcije, i prije ga je bilo u većim količinama, pa nije bilo lomova krovova i sl. Ovaj snijeg je bio prhak, rastresit i relativno lagan, i njegovim slijeganjem ne predstavlja opasnost koliku smatraju u CZ.

Havarija sa krovom Ledene dvorane je inicirala, po meni, pomalo paničnu i "nestručnu" naredbu CZ, ali za rušenje tog krova nije glavni krivac snijeg, već loša konstrukcija. Štabovi CZ su ovom naredbom samo još jednom dokazali svoju nesposobnost i nespremnost da upravljaju kriznim situacijama, i posebno ovom naredbom stanovništvu za čišćenje snijega sa krovova, isto doveli u životnu opasnost :-)

Širom BiH ima područja sa mnogo većim snijegom od ovog sarajevskog, ima još mnogo ravnih i kosih krovova i loših drvenih, betonskih i željeznih konstrukcija, a niti jedan krov nije urušen, i ukoliko ne padne još jedan veliki snijeg - neće ni biti.
Last edited by poznanik on 15/02/2012 16:17, edited 1 time in total.
poznanik

#2569 Re: Snijeg sirom BiH

Post by poznanik »

.
klixober

#2570 Re: Snijeg sirom BiH

Post by klixober »

respo wrote:sta imas upozoravati to je ruta za avanturiste :D

Ima i ona...kućokliz do centra. Cilj je da kućom što bliže centru uklizaš, a možeš i izbijati iz centra već skliznute kuće...neka vrsta boćanja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2571 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

a divno je pjesaciti..s obzirom da su samo ceste ociscene, pazis gdje stajes da se ne okliznes, gledas istovremeno i u krovove gradjevina pored kojih prolazis da te ne spuca ledenica, hoce li neki revnosni gradjanin baciti ti snijeg s krova na glavu..a i posto je danas malo toplije, i da te neko auto ne "okupa".
Danas sam se osjecala kao glavni junak neke igrice :lol:
ladyblue18

#2572 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote:a divno je pjesaciti..s obzirom da su samo ceste ociscene, pazis gdje stajes da se ne okliznes, gledas istovremeno i u krovove gradjevina pored kojih prolazis da te ne spuca ledenica, hoce li neki revnosni gradjanin baciti ti snijeg s krova na glavu..a i posto je danas malo toplije, i da te neko auto ne "okupa".
Isto ko da sam ja pisala :mrgreen:
Hemel

#2573 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Hemel »

Ko bi ovo cistio...prirodna umjetnost... :-) :-)

Image

ali fkt, zar @kurty mora i ovdje doci da ocisti... :D
Mr.Penguin

#2574 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

uhh
miki27A

#2575 Re: Snijeg sirom BiH

Post by miki27A »

plain vanilla wrote:a divno je pjesaciti..s obzirom da su samo ceste ociscene, pazis gdje stajes da se ne okliznes, gledas istovremeno i u krovove gradjevina pored kojih prolazis da te ne spuca ledenica, hoce li neki revnosni gradjanin baciti ti snijeg s krova na glavu..a i posto je danas malo toplije, i da te neko auto ne "okupa".
Odlican opis vanilla, ja samo gledam u vis da me ledenice ne spucaju (za SA oprez: staza pored rijeke kad se ide od mosta B jedinstvo prema Vodoprivredi: na svjetiljkama (zelene, sa okruglim ravnim limom na vrhu) se nalazi nekih 30 cm sada vec leda, jedna mi je pala nekih sekund nakon sto sam prosla, pa eto ako ko ide tuda, drzite se strane blize vodi...), a ne gledam kuda hodam jer sam od sestre dobila "lance" za cipele pa nema sklizanja :mrgreen:

Image
Last edited by miki27A on 15/02/2012 18:36, edited 1 time in total.
Post Reply