meth wrote:
Jednostavno se, zajedno sa ostalim pljuvačima, savršeno uklapaš u ovu definiciju (kosmopolite):
Lik iz kraja koji nije mogao nigdje da se uklopi - ni u kafanu, ni na tribinama, ni na faxu. Odlikuje ga gadljivost prema loklanim običajima koje smatra divljačkim i primitivnim, kao i favorizovanje naprednih tehnologija i naučnih dostignuća za koje nema novčane potencije kao ni intelektualnih kapaciteta.
Pošto smatra da je iznad sredine u kojoj živi (otac je VKV radnik, a majka nesamosvjesna patrijarhatom porobljena domaćica) sebe zove kosmopolitom, iako nije otišao nigdje dalje od Gložana ili Sremčice.
Ovo biće je obično potpuno nesvjesno da je njegov kosmopolitizam zapravo samo politizam sopstvene zaostalosti i da je potpuno nepoželjan u bilo kom gradu svijeta ako je besparić i besposlić.
p.s. Naučite već jednom da postoje ljudi koji žive i uživaju, hiljade nas koji smo sinoć uživali i nije nam ni na kraj pameti bilo da poput tebe i sličnih gledamo i ocjenjujemo šta je seljakluk, šta je degutantno. Šta reći, osim, ovakve samo Sarajevo rađa. I onda se pitaju zašto ih ljudi mrze.

Ti si posljednja persona na ovoj planeti koja meni moze nesto pametovati, kontas? Covjek koji pataloski mrzi sve sto ima veze sa Sarajevom, covjek koji ogorcen tim gradom, grad koji ti zadaje nocne more, proganja te, koji te nagriza u tvojoj misijoj rupi, odnosno tvojoj vukojebini, u koju je prije dva mjeseca stigao internet.
Ja znam da ti nije lahko zivjeti u smogu i zagadjenosti Zenice, ali koga boli briga za tim? Koga briga za tvoje komplekse glavnog grada BiH, kojeg moras u svakom drugom postu spomenuti...
Svoje komplekse lijeci negdje drugo, uz šišu i kakav turbofolk, jer vidim da ti savrseno pristaje i da se ponosis na isti ambijent.
Mozes se na glavu nasadati, ali onakvo ponasanje glavnog i odgovornog urednika, vlasnika jedne firme, je nedopustivo prema svim nacelima i kodeksima. Koga boli qrac sto on slavi, slavili smo svi mi, ludovali, neki pili, lesili se, ali razlika izmedju nas i njega je sto je on u eteru, gleda ga oko milion ljudi, a nas ostale ne!
Sluzba je sluzba, a druzba je druzba.
Nema tog ko ce ono opravdati, nema! Frajer koji ne zna je li pos'o ili dos'o, kao takav ne moze biti ispred kamere. Privatno nek' se ne trijezni, no u emisiji uzivo ne moze biti takav i niko normalan ne moze to opravdati, kojekakvim kompleksima i svim ostalim sto si gore naskrabao.
Nema to veze sa mnom, sa mojim nacelima, isto bih pisao da se radilo o bilo kojem mediju. Ne zudim niti se divim zapadnjacima, jebe mi se za njima, pa da mi spocitavas stosta, kao imam kompleks sredine u kojoj zivim, Bosnjo sam od galve do pete, ali ako idem pred kamere, tu sve to prestaje. Nije ono TV Jasmin ili sta ja znam koja emisija, vec kanal koji je u tom momentu gledalo milion ljudi...
PS A jos jednom mi majku spomeni, znaci jos jednom, je... ti sve po spisku!!!