BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#2551 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

alica.k wrote: nema nis na uefinoj stranici
i dosad je samo avaz to objavio.

tak da nije zvanicno.
Za nadati se da Avaz nije u pravu onda.
Edin H.

#2552 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

Image

:D

Petition to get Howard Webb out of Football

http://www.facebook.com/pages/Petition- ... 2672466258
Gandalf

#2553 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Edin H. wrote:Image

:D

Petition to get Howard Webb out of Football

http://www.facebook.com/pages/Petition- ... 2672466258
AH to je taj prljavac - onda nožemo očekivati penale za Portugal i na 30 metara od gola
Mustang1

#2554 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Baudelaire wrote:Fahro=Uefa:D

Pazi ovaj zadnji pasus teksta, kao Zeničani neće biti uskraćeni za utakmicu, gledat će na Kamberovića polju :D Jel se to neko zajebaje sa jadnim ljudima? :D
Ma sto je najgore i tu ce nas najmanje biti .. Znam iz dosadasnjeg iskustva :D I konacno nije vise "Fun Zona" Nego je "Fan Zona" :D
zlajapravaraja

#2555 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

Koliko se sjecam nekakvih propisa, ime sudije medjunarodnih utakmica obicno se objelodanjuje najranije 48 sati prije utakmice - tako da ne vjerujem da je Webb sudija...ili?
palermo

#2556 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

je li stručnjaci, je li im ovaj Silvio standardan ? za Dannija znam da se vrti oko prve postave......ima još vremena da još neko otpadne :D http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/port ... vija/67717
star(i)mo

#2557 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by star(i)mo »

Nazalost ne. Nije prvotimac isto k'o ni Danny. :roll:
limeni

#2558 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by limeni »

palermo wrote:je li stručnjaci, je li im ovaj Silvio standardan ? za Dannija znam da se vrti oko prve postave......ima još vremena da još neko otpadne :D http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/port ... vija/67717
nani,mereiles,pepe,coentrao,ronaldo..to su po mom misljenju njihovi najopasniji igraci..
nema veze idemo 11 nasih na 11 njihovih pa sta bude, ja sam optimista da cemo im ocitati lekciju iz modernog fudbala ako nasi budu na nivou.
da se jos sjetim maloudine sestre zbog onog starta na naseg mujdzu :x
palermo

#2559 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

star(i)mo wrote:Nazalost ne. Nije prvotimac isto k'o ni Danny. :roll:
Danny je značajan igrač,ako ništa ostaju bez jednog aduta sa klupe, čovjeka koji može donijeti svježinu. A i kreativac je, meni se čini da u njihvoj veznoj liniji baš i nema nekih kreativaca. I Meireles i Moutihno su više radni igrači.
neo7

#2560 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by neo7 »

Je li sinoc ko bio slucajno u restoranu Bosna da vidi sta nam radi Dzeko ??
Sasvim_Obican

#2561 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Vijest za Howarda je možda i najlošija vijest koju smo dosad čuli u pripremama za ovaj meč. Tendeciozan, teatralan sudac sklon silovanju svog autoriteta...Cijela Engleska zna da je "United"-ovac, a ni to nam nikako ne ide u prilog. Kako nikad Stark, Rochi ili Kassai ( sudio protiv Bjelorusa ) ne dobiju naše utakmice ? Uvijek Škoti ( :lol: ) ili samodopadni Englezi.
star(i)mo

#2562 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by star(i)mo »

palermo wrote:
star(i)mo wrote:Nazalost ne. Nije prvotimac isto k'o ni Danny. :roll:
Danny je značajan igrač,ako ništa ostaju bez jednog aduta sa klupe, čovjeka koji može donijeti svježinu. A i kreativac je, meni se čini da u njihvoj veznoj liniji baš i nema nekih kreativaca. I Meireles i Moutihno su više radni igrači.
Ok, ali samom cinjenicom da je u zadnje 3 utakmice igrao nekih 20 minuta je dokaz da mogu bez njega.
luckylaka

#2563 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

neo7 wrote:Je li sinoc ko bio slucajno u restoranu Bosna da vidi sta nam radi Dzeko ??
Jesi ti jebo te Dzeko.Sta te boli qrac sta covjek radi.Bio sa njim i Spahic,Pjanic,Begovic,Miske....
Corola

#2564 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

Sasvim_Obican wrote:Vijest za Howarda je možda i najlošija vijest koju smo dosad čuli u pripremama za ovaj meč. Tendeciozan, teatralan sudac sklon silovanju svog autoriteta...Cijela Engleska zna da je "United"-ovac, a ni to nam nikako ne ide u prilog. Kako nikad Stark, Rochi ili Kassai ( sudio protiv Bjelorusa ) ne dobiju naše utakmice ? Uvijek Škoti ( :lol: ) ili samodopadni Englezi.
Britanci su nas maksimalno ukopavali,Howard gotovo sigurno nece biti iznimka.Pogotovo kad vidi ''svog'' nNnija i ''svog bivseg''Rokija. :run: Ne smije im dalaka sa glave faliti :-)
alphonse kauders

#2565 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by alphonse kauders »

Sasvim_Obican wrote:Vijest za Howarda je možda i najlošija vijest koju smo dosad čuli u pripremama za ovaj meč. Tendeciozan, teatralan sudac sklon silovanju svog autoriteta...Cijela Engleska zna da je "United"-ovac, a ni to nam nikako ne ide u prilog. Kako nikad Stark, Rochi ili Kassai ( sudio protiv Bjelorusa ) ne dobiju naše utakmice ? Uvijek Škoti ( :lol: ) ili samodopadni Englezi.
Ima li ijedan, ali fakat ijedan jedini sudac kome mi nećemo naći neku manu, neku utakmicu u kojoj je nekoga "pokrao" i sl.???

Fakat, dosadio ovaj gubitnički mentalitet "malih" fudbalskih nacija u kojem se unaprijed traži opravdanje za sve eventualne neuspjehe.

Ali fakat, popustiti sa ovim zavjerama, protiv Francuske smo svi vidjeli "veliku krađu", ali smo u tome bili jedini, nijedna zemlja se nije ozbiljno bavila našom nesrećom (za razliku od prije 2. godine Irska-Francuska i ruka Henry-a), samo mi pravimo neke sažetke sudijskih krađa, hebemo majku Platiniju, Blatteru, Komitetu, ovome i onome, ama niko nam ne valja.

Fakat treba popustiti malo, iako ne sumnjam da ćemo i ovaj put dočekati Portugalce kao najveći seljaci (trubljenje ispred hotela, pljuvanje, psovanje i sl.), jer nikako da naučimo da se to može samo obiti o glavu (kao što se prije redovno obijalo o glavu - proradi inat i kod njih, šta li).
alphonse kauders

#2566 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Corola wrote:
Britanci su nas maksimalno ukopavali,Howard gotovo sigurno nece biti iznimka.Pogotovo kad vidi ''svog'' nNnija i ''svog bivseg''Rokija. :run: Ne smije im dalaka sa glave faliti :-)
Jes, fakat jesu, Martin Atkinson nas je ukopao na utakmici BiH - Bjelorusija, umjesto da dodijeli 4 crvena Bjelorusima, on samo 2. Tad sam shvatio da Britanci dolaze sa zadatkom da nas oštete, jer ne odgovara Uefi da igra BiH na EP, ono mrski smo ih kad samo čuju za nas. :-) :roll:
Last edited by alphonse kauders on 07/11/2011 15:57, edited 1 time in total.
star(i)mo

#2567 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by star(i)mo »

alphonse kauders wrote:
Corola wrote:
Jes, fakat jesu, Martin Atkinson nas je ukopao na utakmici BiH - Bjelorusija, umjesto da dodijeli 4 crvena Bjelorusima, on samo 2. Tad sam shvatio da Britanci dolaze sa zadatkom da nas oštete, jer ne odgovara Uefi da igra BiH na EP, ono mrski smo ih samo čuju za nas. :-) :roll:
Jesu bola', kako nisu!? Atkinson je iznimka jer mu je pra-pra-nena iz Bosanskog Samca pa se malo smilov'o. I pusti raju da trubi pred hotelom portugalaca kad vec ne moze uci na stadion da ih ometa. :lol:
Last edited by star(i)mo on 07/11/2011 15:56, edited 1 time in total.
bingov buraz

#2568 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bingov buraz »

zlajapravaraja wrote:Koliko se sjecam nekakvih propisa, ime sudije medjunarodnih utakmica obicno se objelodanjuje najranije 48 sati prije utakmice - tako da ne vjerujem da je Webb sudija...ili?
Dovoljno vremena da postavimo Fergusona za pomocnika Susica :mrgreen: (ovo u slucaju da zaista sudi Webb)
Corola

#2569 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

alphonse kauders wrote:
Ima li ijedan, ali fakat ijedan jedini sudac kome mi nećemo naći neku manu, neku utakmicu u kojoj je nekoga "pokrao" i sl.???

Fakat, dosadio ovaj gubitnički mentalitet "malih" fudbalskih nacija u kojem se unaprijed traži opravdanje za sve eventualne neuspjehe.

Ali fakat, popustiti sa ovim zavjerama, protiv Francuske smo svi vidjeli "veliku krađu", ali smo u tome bili jedini, nijedna zemlja se nije ozbiljno bavila našom nesrećom (za razliku od prije 2. godine Irska-Francuska i ruka Henry-a), samo mi pravimo neke sažetke sudijskih krađa, hebemo majku Platiniju, Blatteru, Komitetu, ovome i onome, ama niko nam ne valja.
Uostalom po tvom pisanju,nesto se plaho i sekiras u vezi repke.

Fakat treba popustiti malo, iako ne sumnjam da ćemo i ovaj put dočekati Portugalce kao najveći seljaci (trubljenje ispred hotela, pljuvanje, psovanje i sl.), jer nikako da naučimo da se to može samo obiti o glavu (kao što se prije redovno obijalo o glavu - proradi inat i kod njih, šta li).
Eto ko fol tebi valja.U Valenciji produzavanje tekme za cjelih osam minuta,dodijeljivanja crvenih taman toliko da primimo gol i ne pobjedimo.
U Parizu ko god kaze da nismo osteceni,nije fakat normalan.
Sto se tice Zenice,ko god se sjeca Belgije u Zenici sa Bakinom posadom.U Briselu nas rastocili u Zenici nakon neprospavane noci,nisu mogli meda.
A u vezi inata.pa oni ovo svjesno cine da im yebe mamu na svakom koraku,ciganska ili mazohisticka posla sta li. :lol:
alphonse kauders

#2570 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Corola wrote:
alphonse kauders wrote:

Uostalom po tvom pisanju,nesto se plaho i sekiras u vezi repke.

Eto ko fol tebi valja.U Valenciji produzavanje tekme za cjelih osam minuta,dodijeljivanja crvenih taman toliko da primimo gol i ne pobjedimo.
U Parizu ko god kaze da nismo osteceni,nije fakat normalan.
Sto se tice Zenice,ko god se sjeca Belgije u Zenici sa Bakinom posadom.U Briselu nas rastocili u Zenici nakon neprospavane noci,nisu mogli meda.
A u vezi inata.pa oni ovo svjesno cine da im yebe mamu na svakom koraku,ciganska ili mazohisticka posla sta li. :lol:
Daj ba, više ta utakmica sa Španijom spominje se k'o Kosovo, majke mi, 6 godina mi to vrtimo iako se niko živ, ali fakat niko živ van BiH toga ne sjeća (možda Marchena jedino, pošto je dao gol). I šta s njom - jel' nam to izgovor za svaku sudijsku grešku u budućnosti? Mislim, ako već ne možemo da odemo nigdje i ako UEFA ne da da idemo igdje što pratimo uopšte BiH? Što uopšte igramo kvalifikacije? Što se uopšte nerviramo???

Ja stojim pri tome - k'o god priča o sudijama unaprijed, gubitnik je u duši i nikad nigdje neće dospjeti, pogotovo ne na EP.
Corola

#2571 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

Koga su guje ujedale taj i od gustera zazire.
mikogoago

#2572 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Ljudi sto se opterecujete sudijama.Igramo protiv Portugala koji je 8.reprezentacija svijeta,koji je pun zvijezda,koji ima velikog uticaja u UEFA i FIFA.Tu je stvar jasna:sudije ko god to bio bice im naklonjeni ako im se ukaze prilika.Drugim rjecima mi treba da gledamo sebe i pazimo da ne pravimo glupe faulove i dobijamo kartone,specijalno da ne pravimo faulove na 25-30 metara gdje je CR veoma opasan.Brzo se oslobadjati lopte i ponoviti igru iz Francuske.Realno u ovom trenutku smo bolji od njih,samo jos fino posloziti taktiku,igru i igrace...Ne sumnjam da ce Susic to uspjeti.Mi moramo shvatiti,specijalno igraci da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija i da nema zajebavanja ala Spahic kao u Parizu.Na ruku nam ide da ni kod njih nije sve kako treba i tu je nasa sansa.Drugim rjecima ko bude bolje konsolidovao redove taj ce ici dalje.Mi treba da mislimo o sebi i nasoj igri ,manite se sudija,Nanija, i sl. Ovo je ispit zrelosti ovog tima i tacka.Ja sam siguran da cemo ih proci :bih:
sayw0t

#2573 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sayw0t »

Napisati mail Fergusonu da je bolje da Nani ne igra citavo ljeto jer ce mu trebati odmoran za iducu sezonu i zamoliti ga da kaze Webbu da nam pomogne. :run:
Jack Be Nimble

#2574 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Jack Be Nimble »

north wrote: Ne znam u kakvim je odnosima Džeko sa Webb-om :D

Ne znam u kakvim je odnosima Dzeko, ali Begovic nije bas nesto dobar sa njim :D
quasar

#2575 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Nase sanse su realne, ali ako odigramo na maximumu mogucnosti, disciplinovano i da nas sreca posluzi.
Bilo sta od ovoga da ispadne, zavrsicemo baraz vec u Zenici pa nece biti potrebe da idemo na Pirineje.

Ne brinem se za ekipu, to su vecinom ljuti profesionalci sa dovoljno jakih tekmi u nogama. Mogu oni to.
Bojim se nasih, nazovi "navijaca". Ako ne bude islo dobro, ili ako primimo gol ili dva, hoce li publika dizati ekipu da se bori?
Hoce al u limburgu. Svaki gol koji damo sanse u revansu su vece, pa makar i da zijanimo 1:3, opet se mozemo nadati nekom cudu.
Kako mi sami sebe proglasimo sampionima unaprijed, pa onda uvijek odalamimo ledjima od ledinu, jbt.

Prava atmosfera je bila 4-5 dana nakon izvlacenja parova. Mala doza samopuzdanja, oprez i inat.

Ovo sad je fuj. Toliko se pumpa, a nas mentalitet ne trpi razocarenja. Odmah ce poceti zvizduci, psovanja majki igracima i sl. samo nek ne krene kako treba. A ne znam sto bi to bili sigurni da ce ici kako treba? Nisu ni portugalci vesla sisali, i nije ni njihov selektor nastavnik fizickog.
Opet kazem, ako pobjedimo u jednoj od dvije, bice uspjeh, i to duplo veci nego iz zadnjeg baraza. Ako nam se poklope i okolnosti pa to bude dovoljno za EP, jos bolje.
E sad, hajmo pljuvati po meni. Nas narod izmedju ostalog najvise mrzi kad ga neko prene iz mastarija.
Locked