NFL all about

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zavatoni

#2551 Re: NFL all about

Post by Zavatoni »

Rob_Atl

#2552 Re: NFL all about

Post by Rob_Atl »

Bice dobar superbowl pravo, dajem malu prednost seatlu zbog odbrane.

Inace ako je neko zainteresovan za superbowl evo povoljne cijene :D

Image
Ras Al Ghul

#2553 Re: NFL all about

Post by Ras Al Ghul »

Ima da Manning jede travu, kad ga počnu ganjati ove životinje iz Hawksa, jao šta će mu počinti :lol: , samo se bojim da ga ne slome do poluvremena :lol:
Pitarrr82

#2554 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

Dobro je, kasnim samo 3h na posao ali je bilo vrijedno ostati buda pola noci :mrgreen:

http://www.nfl.com/videos/nfl-game-high ... eos_kearse

Image
almirony

#2555 Re: NFL all about

Post by almirony »

Vidim ne javljaju se raja, vjerovatno spavaju :D Šta reći nakon sinošnjih tekmi? Denver i Peyton zasluženo. NE je sa onakvim timom davno premašio svoj plafon. Pravo je čudo da su uopšte bili u finalu konferencije. Vidjelo se iz prvog snapa kako će utakmica otići u jednom smjeru. Jednostavno odbrana NE nije na nivou da može parirati Denverovom napadu.

Druga tekma je po meni bilo finale prije finala. Poslastica. Dvije najjače ekipe u čitavoj ligi. Seattle je sasvim zasluženo prošao, na mišiće su izgurali tekmu. Napad osjetno bolji nego u prošloj utakmici. Mora se reći i da je Kaepernick glavni krivac za poraz. Koliko god ih je on držao u igri sa svojim trčanjem, na kraju je sve upropastio. Iskustvo više za njega, nadam se. Ninersi su sami sebi pucali u nogu, imali su sve u svojim rukama.

Superbowl? Mislim da je generalno Seattle bolji tim i da će slaviti bez nekih velikih problema. Opet će odbrana i Skittles machine donijeti prevagu, baš kao i sinoć.
almirony

#2556 Re: NFL all about

Post by almirony »

Pitarrr82 wrote:Dobro je, kasnim samo 3h na posao ali je bilo vrijedno ostati buda pola noci :mrgreen:
Ima nas koji nismo spavali nikako, pa na posao u 08, ali vrijedilo je svake sekunde.
Pitarrr82

#2557 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:Vidim ne javljaju se raja, vjerovatno spavaju :D Šta reći nakon sinošnjih tekmi? Denver i Peyton zasluženo. NE je sa onakvim timom davno premašio svoj plafon. Pravo je čudo da su uopšte bili u finalu konferencije. Vidjelo se iz prvog snapa kako će utakmica otići u jednom smjeru. Jednostavno odbrana NE nije na nivou da može parirati Denverovom napadu.

Druga tekma je po meni bilo finale prije finala. Poslastica. Dvije najjače ekipe u čitavoj ligi. Seattle je sasvim zasluženo prošao, na mišiće su izgurali tekmu. Napad osjetno bolji nego u prošloj utakmici. Mora se reći i da je Kaepernick glavni krivac za poraz. Koliko god ih je on držao u igri sa svojim trčanjem, na kraju je sve upropastio. Iskustvo više za njega, nadam se. Ninersi su sami sebi pucali u nogu, imali su sve u svojim rukama.

Superbowl? Mislim da je generalno Seattle bolji tim i da će slaviti bez nekih velikih problema. Opet će odbrana i Skittles machine donijeti prevagu, baš kao i sinoć.

Mene je razocarao NE ali kad vidis kakvu ekipu imaju i kako malo opcija ima Brady u napadu za njih ovo moze biti veliki "uspjeh", onaj sack Knightona u 3/4 je zadao odlucujuci udarac...

Seattle-u je kao sto kazes uz vec dokazanu odbranu proradio malo i napad i to je bilo to, neocekivan pad SF-a ali dobro onakva ekipa ce sigurno i sljedecih godina biti top favorit za osvajanje.

SB, vjerovatno Seattle jer ukupno izgledaju kao prava ekipa i sasvim zasluzeno bi bilo osvajanje, s druge strane ja sam tipovao i dalje tipujem na Denver i iskustvo Manninga, mislim da uz odgovarajucu protekciju moze nesto uraditi...

P.S. Treba tu uzeti i vremenske uslove u obzir, bio je najavljivan snijeg ne znam kakvo je stanje.
Pitarrr82

#2558 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony

#2559 Re: NFL all about

Post by almirony »

Da je sinoć bio Gronk zdrav i nesretni Talib, bila bi druga priča. Ovako Brady nije imao apsolutno ništa od opcija u napadu kvalitetno. Kažem čudo je što su uopšte bili u poziciji da uđu u SB.

SB će odlučiti odbrana Seattle-a, odnosno napad Denvera. Ako Peyton uspije nametnuti tempo i gađati resivere imaju nade. Ako ih Seattle uštopa, u što sam pa skoro siguran, onda je to tekma gdje će Peyton baciti 1-2 int i gotova priča. Treba uzeti i faktor vrijeme. Zna se da on slabije igra kad su loši vremenski uslovi. Uglavnom biti će zanimljivo gledati. Ko će imati svoj dan, koji pojedinac, kako će Wilson igrati pod pritiskom, kako će se WRs Denvera nositi sa Legion of Boom.
n;hill

#2560 Re: NFL all about

Post by n;hill »

ja se bar jesam naspavao :mrgreen: , nisam mogao gledati nakon što su Patriotsi ispali, vidio sam da je SF dobro krenuo bio, pa me malo i iznenadio jutros rezultat ali ne i previše, isto kao i sa Patriotsima, nadao sam se iznenađenju, al ništa, očekivao sam da će odbrana bar nekim pickom, sackom pokrenuti ih ali ništa, i tu po meni je bio ključ, Denverov napad je stalno bio na terenu, što je dovelo i do umora obrane i rastrzane ofanzive, mislim kad se vrate ozlijeđeni i ako po običaju dobro odrade draft, da će biti na istom mjestu i dogodine, i ovako su mislim drugi najmlađi tim NFL-a, a još im Brady kvari prosjek, sve u svemu dobra sezona :run:
n;hill

#2561 Re: NFL all about

Post by n;hill »

I čisto da se ne ode mirno u noć Bill je upravo svog bivšeg recivera optužio za ubojstvo s predumišljajem :mrgreen:

Bill Belichick calls pick play on Talib by Wes Welker a deliberate hit by receiver. "One of the worst plays I've seen."
i
Wes Welker's hit on Aqib Talib was "a deliberate play to take out Aqib. I'll let the league handle the discipline."

:zoka:
tik_tak

#2562 Re: NFL all about

Post by tik_tak »

Evo i ja da se javim na ovu temu iako me nije bilo neko vrijeme (posao pritisno oko nove i poslije). NE je dosta dobro dogurao ove sezone i uprkos svemu sto se desavalo od samog pocetka (hernandez, welker, gronk itd.) pa i kasnije mayo, wilfrok... jednostavno je cudo da smo bili u playoff-u uopste. Sinocna utakmica je pocela lose za napad, brady je fulio par cistih dodavanja i to je prvi kljucni momenat na tekmi. Drugi momenat i odlucujuci za patse i kraj nadanja da bi se moglo nesto napraviti je bio gubitak taliba koji se nije mogao nadoknaditi jer jednostavno tomasa nije mogao niko drugi zaustaviti i tek tad denver pocinje koliko toliko da igra ( ista stvar se desila prosle godine vs BAL )
Na kraju ipak zasluzena pobjeda DEN iako bi sve drugacije bilo da su neki igraci bili tu, posebno u odbrani.

Zao mi je sto sf nije prosao i iskreno se nadam da ce peyton razjebati SEA i njihove DB : )
Jack Be Nimble

#2563 Re: NFL all about

Post by Jack Be Nimble »

Dernecilo se citavu noc :D

Znali smo da odbrana treba da se probudi barem 10min u drugom poluvremenu i Kapernik ce biti zaustavljen. Jedan fumble + interception i haj zdrao. Wilson u zadnjim utakmicama se ponekada izgubi ali odradio svoje kada je bilo 4th i 7.

Nema se stvarno sta puno pricati jer dovoljna je jedna rijece: Sherman :D Da izvinite ona pickica citavu tekmu nije imao muda da baci na njega, ali u zadnjim sekundama nije vise mogao da bira :izet:

Pusi ga Kaperniku!
DoZeN

#2564 Re: NFL all about

Post by DoZeN »

Seattle jos jednom se vraca u mec,imaju karakter.svaka cast! :thumbup:
Pitarrr82

#2566 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

Pitarrr82

#2569 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

TinNBANFL

#2570 Re: NFL all about

Post by TinNBANFL »

Evo i ja da se javim, nema me odavno na klixu :P

Nisam iznenaden sa ucesnicima SB, onako od pocetka sezone je bilo Denver vs 49/Hawks u mislima mnogih...

Po meni je kljuc SB vrijeme i napad Hawksa...

Realnost je da ce Payton imati barem 2-3 TD-a nekako jer ima hiljadu opcija u napadu, odbrana mu je losa ali moze parirati Hawksima pogotovo ako naprave pritisak na Wilsona onda je jedina opcija running game, koji ne moze trajati dovijeka...

Moj pick je Denver, jer su Hawksi i ove godine gubili od ekipe slicne Denveru, a to je Indy, sve u svemu dobar SB ocekujem, tuzno sto se mora stream traziti kao i cijelu sezonu, fali ESPN America pravo :)
Pitarrr82

#2571 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

Ja u zadnje vrijeme gledam na Arenasport osim kad celicni igraju, njih ne znam jesu li ikako prenosili ove sezone i sasvim solidno momci prenose...

Ostalo se slazemo, vecina nas ovdje sto se tice SB-a i stvari koje mogu napraviti razliku...
DoZeN

#2572 Re: NFL all about

Post by DoZeN »

Ako bude igrao za Hawks-e Percy Harvin onda imaju bolje sanse u Super Bowlu,oni ga itekako trebaju citavu sezonu.
agnostic_front

#2573 Re: NFL all about

Post by agnostic_front »

:D
Pitarrr82

#2574 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

mgogic

#2575 Re: NFL all about

Post by mgogic »

http://www.cbssports.com/nfl/eye-on-foo ... x-involved

Ne moze P.Manning protiv hladnoce :D