GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
axyz
#2551 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad pročitam pojedine postove još jednom se začudim kako nam u stvari nije i gore nego što jeste kakvi smo. Kad se raspadne GRAS onda ćete imati najmanje 5000 socijalnih slučajeva to je dobro zar ne????? Normalno je da se voze vozila bez kočnica pa se često završi u zidovima zgrada??? Normalno je da kad odvedeš dijete ljekaru , zdravstvena usluga ti neće moći biti pružena jer gospoda iz vlade Kantona Kozadra i njemu slični mafijaši nisu platili samodoprinose???? Njihova djeca se pretpostavljam liječe u privatnim klinikama jer ko će čekati sat vremena da dođe na red. Normalno je da digneš kredit za kuću i stan , na platnoj listi ti prikazu da su odbili ratu kredita a bankarski reketaši ti donesu opomenu na kućni prag jer rata nije plaćena???? I većina vas sve ovo podržava i eto krivi su radnici GRASa što ne valja prevoz što su autobusi pokvareni, išarani i sl....Danas je na tapetu GRAS sutra neka druga firma pa će na red doći i firme u kojima rade neki od vas. Šta ćete onda pričati. Hoćete li i onda reći "mi smo krivi"....
-
Xarfaxus
#2552 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidi GRASOVCA sto se upalio ko kutnjak. MA VI STE BAGRA SOSONSKA. SVE VAS PRVO TREBA NA ULICU I DEPORTOVATI U SUMADIJU I SANDZAK ODAKLE STE I SLJEGLI U GRAD I DOCEPALI SE ASFALTA.axyz wrote:Kad pročitam pojedine postove još jednom se začudim kako nam u stvari nije i gore nego što jeste kakvi smo. Kad se raspadne GRAS onda ćete imati najmanje 5000 socijalnih slučajeva to je dobro zar ne????? Normalno je da se voze vozila bez kočnica pa se često završi u zidovima zgrada??? Normalno je da kad odvedeš dijete ljekaru , zdravstvena usluga ti neće moći biti pružena jer gospoda iz vlade Kantona Kozadra i njemu slični mafijaši nisu platili samodoprinose???? Njihova djeca se pretpostavljam liječe u privatnim klinikama jer ko će čekati sat vremena da dođe na red. Normalno je da digneš kredit za kuću i stan , na platnoj listi ti prikazu da su odbili ratu kredita a bankarski reketaši ti donesu opomenu na kućni prag jer rata nije plaćena???? I većina vas sve ovo podržava i eto krivi su radnici GRASa što ne valja prevoz što su autobusi pokvareni, išarani i sl....Danas je na tapetu GRAS sutra neka druga firma pa će na red doći i firme u kojima rade neki od vas. Šta ćete onda pričati. Hoćete li i onda reći "mi smo krivi"....
-
The Realist
#2553 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne, ja sam kriv što ste vi krali dijelove iz radionica, što se niste žalili, kada ste primjetili nepravilnost, nego ste se počeli žaliti nakon što su plate počele kasniti.axyz wrote:Kad pročitam pojedine postove još jednom se začudim kako nam u stvari nije i gore nego što jeste kakvi smo. Kad se raspadne GRAS onda ćete imati najmanje 5000 socijalnih slučajeva to je dobro zar ne????? Normalno je da se voze vozila bez kočnica pa se često završi u zidovima zgrada??? Normalno je da kad odvedeš dijete ljekaru , zdravstvena usluga ti neće moći biti pružena jer gospoda iz vlade Kantona Kozadra i njemu slični mafijaši nisu platili samodoprinose???? Njihova djeca se pretpostavljam liječe u privatnim klinikama jer ko će čekati sat vremena da dođe na red. Normalno je da digneš kredit za kuću i stan , na platnoj listi ti prikazu da su odbili ratu kredita a bankarski reketaši ti donesu opomenu na kućni prag jer rata nije plaćena???? I većina vas sve ovo podržava i eto krivi su radnici GRASa što ne valja prevoz što su autobusi pokvareni, išarani i sl....Danas je na tapetu GRAS sutra neka druga firma pa će na red doći i firme u kojima rade neki od vas. Šta ćete onda pričati. Hoćete li i onda reći "mi smo krivi"....
Neće biti 5000 novih socijalnih slučajeva, jer će neko morati preuzeti prevoz i treba će mu vozači i to puno vozača, kao i mehaničari....
Vi ste krivi što imate previše zaposlenih, pa u kojem god segmentu, jer samo ste preko veze mogli biti tako zaposleni.
Vi ste krivi što samo blokirate građane, umjesto da idete pred vladu i blokirate njih. Jedino znate blokadom grada prijetiti, umjesto da uradite neki miks, kojim će te ukazivati na probleme (protestujte pred vladom, ili šta već), ali istovremeno održavati saobraćaj koliko je to moguće, te da prvi zahtjev bude da želite da radite u normalnim uslovima. Onda bi vas građani i podržali, no, dok prijetite blokadom grada i to povremeno ostvarite, naravno da ćemo vas svi pljuvati.
Još kad se uzme da lažete za neke dionice da su autobusi pokvareni, da bi ih prebacili na druge dionice prema kojima već idu autobusi, naravno da ćemo još ljući biti.
-
convict
#2554 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A kako se vas 5.000 zaposlilo? Jel' to bio neki konkurs nekad u GRAS-u? Jbt, 5.000 radnika, k'o da smo Beč u najmanju ruku.
-
The Realist
#2555 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislim da je aludirao i na članove porodica, pogotovo one porodice gdje je radnik GRAS-a jedini zaposleni.convict wrote:A kako se vas 5.000 zaposlilo? Jel' to bio neki konkurs nekad u GRAS-u? Jbt, 5.000 radnika, k'o da smo Beč u najmanju ruku.
U suštini, slažem se u dosta stvari sa njim, ali ne može sve prebacivati na vladu, kad oni snose veliki dio krivice.
-
delightful
#2556 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Xarfaxus wrote:Vidi GRASOVCA sto se upalio ko kutnjak. MA VI STE BAGRA SOSONSKA. SVE VAS PRVO TREBA NA ULICU I DEPORTOVATI U SUMADIJU I SANDZAK ODAKLE STE I SLJEGLI U GRAD I DOCEPALI SE ASFALTA.axyz wrote:Kad pročitam pojedine postove još jednom se začudim kako nam u stvari nije i gore nego što jeste kakvi smo. Kad se raspadne GRAS onda ćete imati najmanje 5000 socijalnih slučajeva to je dobro zar ne????? Normalno je da se voze vozila bez kočnica pa se često završi u zidovima zgrada??? Normalno je da kad odvedeš dijete ljekaru , zdravstvena usluga ti neće moći biti pružena jer gospoda iz vlade Kantona Kozadra i njemu slični mafijaši nisu platili samodoprinose???? Njihova djeca se pretpostavljam liječe u privatnim klinikama jer ko će čekati sat vremena da dođe na red. Normalno je da digneš kredit za kuću i stan , na platnoj listi ti prikazu da su odbili ratu kredita a bankarski reketaši ti donesu opomenu na kućni prag jer rata nije plaćena???? I većina vas sve ovo podržava i eto krivi su radnici GRASa što ne valja prevoz što su autobusi pokvareni, išarani i sl....Danas je na tapetu GRAS sutra neka druga firma pa će na red doći i firme u kojima rade neki od vas. Šta ćete onda pričati. Hoćete li i onda reći "mi smo krivi"....
krsenje pravila foruma
- cappy_tempo
#2557 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i zato sto njih vlada mrzi treba da komplet kanton sarajevo ispasta? ma nabijem ih na neku stvar,gdje je konkurs bio za gras? kako covjek sa zanatom samo moze imati 1500KM platu lafo kao elektricar? GDJE JE 90 MILIONA MARAKA? i ne treba im nista davati, pokrali toliko donacija,toliko para i opet imaju obraza traziti.komplet drzava u kurcu,ljudi godinama marke nisu vidjeli,a rade ili su radili,ljudi rade samo za topli obrok od 100-200KM pa se opet sve plati ili sa zakasnjenjem ali se izganja,a gospoda navikla zivot na visokoj nozi sa 3 razreda srednje pa im sad prpa. nek propadnu ba,nek 5000 ostane gladno boli me briga, ja kad sam gladan,umoran,smrznut ceko jebeni autobus po 1h tad se niko od njih nije zalio i sad meni treba da bude njih zao? neka hvala samo im zelim sto brzi propast,a nek se sosoni snalaze onda,imaju fahru pa nek se zaposle. cast izuzetcima je ali tih izuzetaka je toliko malo da su se jednostavno uklopolili u lopovluk pa me onda libo i za njih. kad ja 2 godine lomim ledja,a stari i vise i opet na kraju ne ostane ni za plate,nego topli obrok samo onda mogu i oni raditi za minimalac,a ne samo srati i prijetiti. ako misle da ce gradjani na sve ovo sutiti i trpiti njihova sranja onda se varaju. kad tad ce i kod raje puci,a onda nek im je bog na pomociThe Realist wrote:Mislim da je aludirao i na članove porodica, pogotovo one porodice gdje je radnik GRAS-a jedini zaposleni.convict wrote:A kako se vas 5.000 zaposlilo? Jel' to bio neki konkurs nekad u GRAS-u? Jbt, 5.000 radnika, k'o da smo Beč u najmanju ruku.
U suštini, slažem se u dosta stvari sa njim, ali ne može sve prebacivati na vladu, kad oni snose veliki dio krivice.
- Zatamnjena stakla
#2558 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prvo se ne znaju ponašat' a ja i zaboravio da su završili sam 8 razreda osnovne.
Haha pa ljudi mi imamo više radnika za tramvaje nego London
Haha pa ljudi mi imamo više radnika za tramvaje nego London
-
dresdener78
#2559 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da pokušavam diskusiju vratiti u malo konstruktivnom pravcu: ima li neko od forumaša slučajno neke članke iz dnevne štampe o dešavanju u GRAS-u od 99. do 2003. godine? Sve od 2003. posebno pa od 2006. godine imam već dobro dokumentirano i radim na tekstu o historiji i dešavanjima u GRAS-u. Već sam premašio 20 stranica i biće puno neobičnih priča koje su baš rijetko poznate, naprimjer o prvim danima rada Trebevićke žičare. Hvala vam unaprijed!
-
The Realist
#2560 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A gdje sam ja to napisaocappy_tempo wrote:i zato sto njih vlada mrzi treba da komplet kanton sarajevo ispasta? ma nabijem ih na neku stvar,gdje je konkurs bio za gras? kako covjek sa zanatom samo moze imati 1500KM platu lafo kao elektricar? GDJE JE 90 MILIONA MARAKA? i ne treba im nista davati, pokrali toliko donacija,toliko para i opet imaju obraza traziti.komplet drzava u kurcu,ljudi godinama marke nisu vidjeli,a rade ili su radili,ljudi rade samo za topli obrok od 100-200KM pa se opet sve plati ili sa zakasnjenjem ali se izganja,a gospoda navikla zivot na visokoj nozi sa 3 razreda srednje pa im sad prpa. nek propadnu ba,nek 5000 ostane gladno boli me briga, ja kad sam gladan,umoran,smrznut ceko jebeni autobus po 1h tad se niko od njih nije zalio i sad meni treba da bude njih zao? neka hvala samo im zelim sto brzi propast,a nek se sosoni snalaze onda,imaju fahru pa nek se zaposle. cast izuzetcima je ali tih izuzetaka je toliko malo da su se jednostavno uklopolili u lopovluk pa me onda libo i za njih. kad ja 2 godine lomim ledja,a stari i vise i opet na kraju ne ostane ni za plate,nego topli obrok samo onda mogu i oni raditi za minimalac,a ne samo srati i prijetiti. ako misle da ce gradjani na sve ovo sutiti i trpiti njihova sranja onda se varaju. kad tad ce i kod raje puci,a onda nek im je bog na pomociThe Realist wrote:Mislim da je aludirao i na članove porodica, pogotovo one porodice gdje je radnik GRAS-a jedini zaposleni.convict wrote:A kako se vas 5.000 zaposlilo? Jel' to bio neki konkurs nekad u GRAS-u? Jbt, 5.000 radnika, k'o da smo Beč u najmanju ruku.
- cappy_tempo
#2561 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mah u globalu sam ja to sve pisao
- zahvalan
#2562 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ovdje se samo brine o Grasovcima,ako cemo se vec gadjati ciframa oko socijalnih slucajeva sta je sa onih 500 hiljada jel treba i njima hrana ? Ili samo Grasovci jedu piju trose? Sta je s 70 hiljada nezaposlenih u Sarajevu jel i njima treba posao i plata ?
Da se GRAS hoce raspasti,i da privatnik uzme sve . Vise bi radnici postovali narod koji koristi JAVNI gradski prevoz a ne ovako boli ga briga plata ce doci. (ako ne zaradimo ovaj mjesec uplatit ce budzet,ako ukradem koji dio ili izvucem gorivo nadoknadit ce vlada)

Da se GRAS hoce raspasti,i da privatnik uzme sve . Vise bi radnici postovali narod koji koristi JAVNI gradski prevoz a ne ovako boli ga briga plata ce doci. (ako ne zaradimo ovaj mjesec uplatit ce budzet,ako ukradem koji dio ili izvucem gorivo nadoknadit ce vlada)
-
mahalas505
#2563 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ja zelim isto, i ako se eventualno desi taj "raspad", vjerovatno prvi u redu od "privatnika" da preuzme bi bio Centrotrans. E taj bi rasplet bas zelio, jer mislim da bi Centrotrans(s obzirom na dugogodisnje iskustvo prevoza putnika na ovim prostorima, mislim da imaju i gradski saobracaj u Istocnom Sarajevu) znao kako treba s nasim narodomzahvalan wrote:ovdje se samo brine o Grasovcima,ako cemo se vec gadjati ciframa oko socijalnih slucajeva sta je sa onih 500 hiljada jel treba i njima hrana ? Ili samo Grasovci jedu piju trose? Sta je s 70 hiljada nezaposlenih u Sarajevu jel i njima treba posao i plata ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2564 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mislim da centotrans u oba entiteta nije ista firma ko hidrogradnja i tako dalje
-
mahalas505
#2565 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Siguran? Ja ipak koliko toliko provjerim informaciju, prije je nego napisem ovdje.Black swan wrote:mislim da centotrans u oba entiteta nije ista firma ko hidrogradnja i tako dalje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2566 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jašta ću ti provjeravati
eto pogledaj im 2 web stranice
jedno je dd a drugo ad
eto pogledaj im 2 web stranice
jedno je dd a drugo ad
-
mahalas505
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#2568 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
http://www.centrotrans-ad.com/default.aspx
i Centrotrans eurolines
http://www.centrotrans.com/loc/
jesu oni kupovali dionice centrotransa I.S ali vecinski vlasnik opet nisu nego su u parnetskom odnosu sa ostalim ulagacima izmedju ostalim i RS-om.
i Centrotrans eurolines
jesu oni kupovali dionice centrotransa I.S ali vecinski vlasnik opet nisu nego su u parnetskom odnosu sa ostalim ulagacima izmedju ostalim i RS-om.
-
mahalas505
#2569 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Slicno je konstatovao i @Black swan, i pitam se zasto ljudi prvo nesto ne procitaju, pa onda da komentarisu?Miro Spiro wrote:http://www.centrotrans-ad.com/default.aspx
i Centrotrans eurolines
U mojem komenturu iznad, stavio sam 2 linka. Na linku2 je bilten oktobar 2010 u pdf formatu koji izdaje Centrotrans, strana broj 11,gdje stoji tacno kako je teklo kupavanje/dokapitalizaija Centrotrans Istocno Sarajevo.
Fakat jesmo li lijena nacija ili je bitno samo nesto bubnuti bez ikakve provjere?
-
Miro Spiro
#2570 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Procitao sam ja sve ali za razliku od tebe imam clana familije ZAPOSLENOG u Centrotransu tako da znam nesto i ja o tomemahalas505 wrote:
U mojem komenturu iznad, stavio sam 2 linka. Na linku2 je bilten oktobar 2010 u pdf formatu koji izdaje Centrotrans, strana broj 11,gdje stoji tacno kako je teklo kupavanje/dokapitalizaija Centrotrans Istocno Sarajevo.
Fakat jesmo li lijena nacija ili je bitno samo nesto bubnuti bez ikakve provjere?
-
mahalas505
#2571 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Miro Spiro wrote:Procitao sam ja sve ali za razliku od tebe imam clana familije ZAPOSLENOG u Centrotransu tako da znam nesto i ja o tomemahalas505 wrote:
Da li to znaci da ono sto pise u onom gore navedenom biltenu da Centrotrans d.d. 2009 godine nije postao vecinski vlasnik Centrotrans Istocno Sarajevo?Miro Spiro wrote:jesu oni kupovali dionice centrotransa I.S ali vecinski vlasnik opet nisu nego su u parnetskom odnosu sa ostalim ulagacima izmedju ostalim i RS-om.
Citat iz navedenog dokumenta: "Odlukom Nadzornog odbora, u cilju povećanja kapitala i veće teritorijalne pokrivenosti mreže linija, Centrotrans Eurolines je u junu mjesecu 2005. godine obavio prvu kupovinu prvog dijela akcija Centrotrans Istočno Sarajevo.
Druga kupovina izvšena je dokapitalizacijom, da bi u julu 2009. godine Centrotrans Eurolines ponovo izvršio kupovinu dionica i time postao većinski vlasnik sa 56,24% vlasništva kapitala Centrotrans Istočno Sarajevo".
Iz tvog komentara onda se moze zakljuciti da Centrotrans iznosi pogresne informacije u javnost.
-
Miro Spiro
#2572 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Onih zadnjih 10% se pitaa ne 56.24 na prvom linku ti pise da su privatizovani jos 2001 godine a onda je Centrotrans kupio dionice .Ne racunaj tu jos i investicijske fondove i male dionicare a to sto su napisali u biltenu je istina. Nikada nisam rekao da nije istina to sto pise vec realnost je drugacija. Ali svejedno tema nije Centrotrans pa da ne idemo u off topic.
-
Xarfaxuss
#2573 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jucer me levat od revizora izbaci na Malti iz tramvaja jer sam imao bicikl sa sobom i nisam kupio kartu za isti. Ja imam studensku ali kaze morao sam i za bicikl uzeti kartu. Koji kreten. Ovaj gras treba likvidirati i rasprodati imovinu pod hitno! P.S. Pukao mi je lanac pa sam morao do kuce doci nekako 
- neo7
#2574 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2575 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Xarfaxuss wrote:Jucer me levat od revizora izbaci na Malti iz tramvaja jer sam imao bicikl sa sobom i nisam kupio kartu za isti. Ja imam studensku ali kaze morao sam i za bicikl uzeti kartu. Koji kreten. Ovaj gras treba likvidirati i rasprodati imovinu pod hitno! P.S. Pukao mi je lanac pa sam morao do kuce doci nekako