Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
vox-populi

#2551 Re: Champions League 2011/12

Post by vox-populi »

Volim i ja sex i rado ga se sjecam :)
BHF_Manijak

#2552 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

-LIBERO- wrote:Rano je jos bilo sta reci i ocekivati, ali ja prizeljkujem finale Barcelona-Napoli :D
Imam neki osjecaj, a i nije samo osjecaj, da jedino Napoli moze koliko toliko pomrsiti racune Barsi.
Jeste da je pripremna u pitanju, ali opet se sjeti onih 5:0... :mrgreen:

@Just, mene plaho to ne tangira, ja samo simpatisem svabski fudbal a nisam extremni navijac ekog od klubova pa da me ta slika pogodi. :) ;-)
Ali ako hoces, ja mogu pet takvih slikica polijepiti, sve sa Meazze od prosle godine. :mrgreen: :skoljka:
cyprus

#2553 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Heh, dobro je, za razliku od prošlih godina gdje sam navijo protiv većine četvrtfinalista :oops: , sada su na toj listi samo Barcelona i Milan :D Ko god od ostalih osvoji neće mi bit krivo :)

Dobro, i Marseille mi je nako antipatičan...
Last edited by cyprus on 14/03/2012 01:01, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#2554 Re: Champions League 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

3 ili 4 skudeta zaredom, prije dvije godine LP a sljedece godine nema ih u LP. Ne sjecam se da je i jedan tim pao tolikom brzinom.
cyprus

#2555 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Jack Be Nimble wrote:3 ili 4 skudeta zaredom, prije dvije godine LP a sljedece godine nema ih u LP. Ne sjecam se da je i jedan tim pao tolikom brzinom.
Brotnjo? :D
Jack Be Nimble

#2556 Re: Champions League 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

U pravu si, Brotnjo ili Obilic :-)

Brotnjo bjese iz BiH?
just principe

#2557 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

Jack Be Nimble wrote:3 ili 4 skudeta zaredom, prije dvije godine LP a sljedece godine nema ih u LP. Ne sjecam se da je i jedan tim pao tolikom brzinom.

eki ne sjecas se..

Milan 2007 LP -- Sljedece sezone Brage, Portsmouthi

Liverpool 2005 osvojio, 2007 finale ------ LP zadnja 2010 sljedeca Boga pitaj

Chelsea ---- redovan ucesnik finala, polufinala i cetvrtfinala LP --- sljedeca je Euroliga

Bayern -- 2007 u smjesnoj svabskoj ligi nisu obezbjedili bili LP...Prije toga redovni ucesnici

Trebam li jos napominjati Monaco, Bordeaux i ostale kvaziklubove
cyprus

#2558 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Jack Be Nimble wrote:U pravu si, Brotnjo ili Obilic :-)

Brotnjo bjese iz BiH?
U Americi se nije pratio prvi međunarodno priznati prvak BiH? :D
cindrlimindrli

#2559 Re: Champions League 2011/12

Post by cindrlimindrli »

A sto svi otpisuju Chelsea?
cyprus

#2560 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

cindrlimindrli wrote:A sto svi otpisuju Chelsea?
Ne znam zašto ostali, ali ja ga otpisujem zato što mi optimizam nikad ništa dobro nije donio :D
cindrlimindrli

#2561 Re: Champions League 2011/12

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:Ne znam zašto ostali, ali ja ga otpisujem zato što mi optimizam nikad ništa dobro nije donio
Ma ne, citam ove kombinacije za sljedeci krug i svi vide Napoli tamo. Iskreno, ja sam skroz zaboravio
kakav je rezultat bio u prvoj utakmici, odem na uefinu stranicu i vidim -2. Znam da njima i ne ide u zadnje
vrijeme, al` dovoljno je da Drogba ima dobar dan i eto ta dva gola.
Kardelj01

#2562 Re: Champions League 2011/12

Post by Kardelj01 »

cindrlimindrli wrote:A sto svi otpisuju Chelsea?
Zato što su oni sami sebe otpisali.
LSD

#2563 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

just principe wrote:

eki ne sjecas se..

Milan 2007 LP -- Sljedece sezone Brage, Portsmouthi

Liverpool 2005 osvojio, 2007 finale ------ LP zadnja 2010 sljedeca Boga pitaj

Chelsea ---- redovan ucesnik finala, polufinala i cetvrtfinala LP --- sljedeca je Euroliga

Bayern -- 2007 u smjesnoj svabskoj ligi nisu obezbjedili bili LP...Prije toga redovni ucesnici

Trebam li jos napominjati Monaco, Bordeaux i ostale kvaziklubove
Bježi ba, ne zezaj...smiješna švapska liga :shock: :oops: pa nemoj to pisati , što ti to treba ;-) ...za sve su to krivi Šuko i Kemo koji godinama truju raju mitomanijom sa Otoka, a to im je ostavljeno u amanet od Bahe :x

I Monaco i Bordeaux nisu kvaziklubovi.
just principe

#2564 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

da, zaboravio sam na listu dodati Real M --- Od 2002 i osvajanja, kapak im osmina bila

lsd - jok eto jaka liga...Jedino Bayern M u njoj ima kontinuitet i evo od prije 2 god pocela je i B.Dortmund...gdje su danas Werder i Stuttgart bivsi prvaci..Danas osvojis titulu sutra se boris za opstanak i to je meni smjesno. I smjesno je da jedan Bayern u njoj nije mogao doci do LP

Na onu listu mogu i Werder -redovni ucesnik LP, danas prosjecni bundesligas, zatim Stuttgart, Schalke, Leverkusen, Wolfsburg...iz Italije Jube, Roma

Iz Spanije zesci failovi -- sem Barce i Reala niko nema kontinuitet..Nekad je to Villareal, pa Valencia, pa Atl. Madrid,Sevilla..Dakle i njih ubrajamao u klubove sa strmoglavim padom

Dakle, nabrojao sam vise od 15 klubova sa strmoglavim padom, a kao samo Inter ga imao. :facepalm:
LSD

#2565 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

just principe wrote:da, zaboravio sam na listu dodati Real M --- Od 2002 i osvajanja, kapak im osmina bila

lsd - jok eto jaka liga...Jedino Bayern M u njoj ima kontinuitet i evo od prije 2 god pocela je i B.Dortmund...gdje su danas Werder i Stuttgart bivsi prvaci..Danas osvojis titulu sutra se boris za opstanak i to je meni smjesno. I smjesno je da jedan Bayern u njoj nije mogao doci do LP

Na onu listu mogu i Werder -redovni ucesnik LP, danas prosjecni bundesligas, zatim Stuttgart, Schalke, Leverkusen, Wolfsburg...iz Italije Jube, Roma

Iz Spanije zesci failovi -- sem Barce i Reala niko nema kontinuitet..Nekad je to Villareal, pa Valencia, pa Atl. Madrid,Sevilla..Dakle i njih ubrajamao u klubove sa strmoglavim padom

Dakle, nabrojao sam vise od 15 klubova sa strmoglavim padom, a kao samo Inter ga imao. :facepalm:
Pa svaki tim je imao uspone i padove, ako cemo gledati dosljedno do kraja...i to nije ništa novo...ne postoji tim u novijoj historiji (dakle u zadnjih 10- tak godina) koji nije imao svoje padove...evo ove godine i Man.Utd je doživio osjetan pad.
BHF_Manijak

#2566 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Ma stipu lika ba vidis da ga i dalje ispadanje ne popusta! Eto nek je super jaka italijanska liga u kojoj je prosjek gledalaca 20.000 i koja je od iste te njemacke izgubila jednog predstavnika u LP! Svaki tim iama sto uspone sto padove, ali hajd ti to objasni covjeku kojem je RvP individualno bolji od Ibrahimovica, samo zato sto ovaj drugi igra za mrskog rivala. Objketivnost na nivou. U zadnjih mjesec dana se postovima fakat diskreditiro maksimalno a slovio je za jako dobrog forumasa. Dobar je on mislim i dalje, samo u zadnje vrijeme pise strasne nebuloze.
Svrstava Schalke medju prosjecne klubove njemacke iako su zadnjih godina redovni u Evropi, prosle godine 1/2 finale, prije 3-4 godine igrali 1/4 finale sa Barcom, Leverkuse je uvijek tu negdje, da li LP ili EL, ali jok, sve su to klubovi bez kontinuiteta! :zzzz: I onda jos slag na tortu spomene Juve medju prosjecima, ljude koji su najtrofejniji klub Italije, mislim sta reci dalje, kako normalno komunicirati? Eh ako su ti oni na nivou i u usporedbi sa jednim Wolfsburgom, ok!
just principe

#2567 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

ma sta cu vam ja kad misllite pogresno :D
Nista nisam slagao..Svi klubovi koje sam nabrojao su imali strasne padove, a uporedjivao ih nisam :!: neki se i dan danas nisu oporavili a nece zadugo i to je cinjenica..I da ti svabski klubovi su bez kontinuiteta, nema tu da su oni "tu negdje" ILI jesi u kontiunitetu igranja LP kao Arsenal ili nisi..Sve ostale pauze od lige prvaka od 1,2,3 i vise godina su strasni padovi..I ja ne vidim gdje sam tu pogrijesio... Nema tu snjuhanja pomalo :D A zivi bili pa vidjeli Mgladbach u LP, dabogda i pretkolo da prodju..Rekao sam za Werder, da je danas samo prosjecan klub u okviru Njemacke.. A za Schalke sam rekao da su imali strasan pad od nastupa u polufinalu prosle sezone do europe lige ove sezone..I to nije kontinuitet :!:
I da, kakve veze ima prosjek gledalaca sa jacinom lige :D po tome bi Argentinci, brazilci bili u vrhu :D

i da, statistika nekad malo otkriva ali slucaju Persija puno..Bujrum pogledaj statistiku Ibre i njega :oops:
BHF_Manijak

#2568 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Ne bih da se opet vracamo na Ibru i PErsia, dosad smo na 4 teme o tome vazili, ja sam samo reko individualne kvalitete da Ibra ima bolje i to je sve.
Za ostalo, tebi Italija meni Njemacka i idemo dalje, necemo se slozit i to je to. Jedina cinjenica je da Italija nece dogodine imati 4. predstavnika u LP i to je relevantno, a kvalitete liga i usporedbe je nemoguce napravit jer je sve(vecina hajmo reci) stvar ukusa, mislim kad bar pricamo o ligama petice jer ne moze stvar ukusa biti ako kazem da je nasa liga jaca od engleske :mrgreen: Proslih godina su Englezi bili kao najjaci, sad ce Spanci preuzeti vrh, krzo par godina ce i Italija opet vratit mozda 4. predstavnika i sve tako na smjenu.

I za kraj, prosjek gledalaca je itekako povezan sa kvalitetom, bar na duge staze, kad je manjak interesovanja i nezainteresovanost onda manje sponzora, manje love, manja gledanost, manja ulaganja, manjak kvalitete, sve je to usko povezano vjeruj mi. ;-) Italija muku mci vec 4-5 godina sa slabim posjetama, a mislis da to ne utice na finansije, tv prava, sponzorstvo itd?
Nogatrans

#2569 Re: Champions League 2011/12

Post by Nogatrans »

Image

IDEMO DALJE....

Iskreno iako sam navijac Bayerna smtram da je Barselona ipak daleko najaca ekipa. Tesko da neka ekipa moze Barselonu proci u dvije utakmice. Jedino gdje mozda moze Barsa da kiksa je Finale jer je tu jedna utakmica pa i sam fudbal zna biti cudan da ljudi iz kakve frljoke ili kontre ne osvoje LP. I jedine dvje ekipe po meni su Real i Bayern koje bi "mozda" mogle u finalu da sa nekom srecom to uzmu.

Volio bi Barseloni izbjeci do Finala,a ostalo iskreno ko god da dodje mozemo se nositi, pa sta Bog dadne !!
Baudelaire

#2570 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

Meni žao gledati Gomeza kako trpa, fakat je to mogao Džeko biti da su on i Irfan bili malo pametniji.
Korisnicko ime

#2571 Re: Champions League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

Baudelaire wrote:Meni žao gledati Gomeza kako trpa, fakat je to mogao Džeko biti da su on i Irfan bili malo pametniji.
:thumbup:

Upravo napisah na "njegovoj" temi... :wink:
Korisnicko ime wrote:Edin bi u Bayernu s onakvom igrom po krilima se "ganjao" s Messijem i Kristinom po broju golova u sezoni.

Ne mislim da im je nas Edin blizu po nogometnom znanju, ali bi njegovo bilo samo da se dobro krece i postavlja i tako trpa. Gomes nije nikakva igracina ali jednostavno u Bayernu su znali da im takav tip igraca treba za igru koju igraju. S onakvom igrom bi se i bandera posadjena u peterac upisala par puta u strijelce.

Da ne bude zabune, ovo nije omalovazavanje Gomesa. On svoj posao zbog kojeg je doveden odlicno radi. Za Bayern ne bi ni valjalo da je bolji, njima pored Robena i Riberyja ne treba jos jedan "fantazista" u napadu vec robusna klasicna devetka iz osamdesetih...ala Horst Hrubes, Oliver Bierhoff i slicni...
Mada uvijek stoji pitanje koliko su on i Irfan imali manevarskog prostora zbog onolike odstete Wolfsburga...u tom trenutku je samo seik imao te pare...
Baudelaire

#2572 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

Evo, napisao sam i ja na onoj temi :D

2009. je mogao otići za puno manje nego kasnije. Oni su nakon sezone 2008/2009, kad su bili prvaci, obnovili ugovor. Džeko i Redžepagić. Morao bi njega Wolfsburg prodati da nisu obnovili ugovor.
Nogatrans

#2573 Re: Champions League 2011/12

Post by Nogatrans »

Svaka tema Dzeko,pa majke mi zgadili su mi Dzeku ove novine i portali. Ima tema Euro Liga pa tamo mu je mjesto... :evil:
vox-populi

#2574 Re: Champions League 2011/12

Post by vox-populi »

@just principe

itekako grijesis glede prosjecne posjete utakmicama. Lige gdje je posjeta dobra napreduju i trenutno su u vrhu, one na kojima je posjeta losa nazaduju. Primjer njemacke i italijanske lige. Njemci se lagano ali sigurno probijaju u sami vrh dok Talijani lagano tonu. Evo ti prosjek gledanosti za sezonu 2011/2012:

Njemacka: 44.765
Engleska: 34.497
Spanija: 30.262
Italija: 23.464
Holandija: 19.361
Francuska: 18.283

Fudbal se, na kraju, i igra zbog gledalaca.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2575 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

vox-populi wrote:@just principe

itekako grijesis glede prosjecne posjete utakmicama. Lige gdje je posjeta dobra napreduju i trenutno su u vrhu, one na kojima je posjeta losa nazaduju. Primjer njemacke i italijanske lige. Njemci se lagano ali sigurno probijaju u sami vrh dok Talijani lagano tonu. Evo ti prosjek gledanosti za sezonu 2011/2012:

Njemacka: 44.765
Engleska: 34.497
Spanija: 30.262
Italija: 23.464
Holandija: 19.361
Francuska: 18.283

Fudbal se, na kraju, i igra zbog gledalaca.
Netacno. Fudbal se igra zbog para. Nekad se igrao zbog gledaoca.
Locked