Nisam rekao da postoji, da ce doci sutra ili nikada. Samo kazem da nam je potrebno svima, a kako stvari stoje nema ga na vidiku.LBVIEW wrote: O kakvom ti crnom relaksiranju pricas nakon ovih izjava srpskog duhovnog vodje?![]()
Srpska politika se ne moze i nece mijenjati, jer ideoloska osnova na kojoj se bazira ostaje onakva kakva je bila od srpskih ustanaka - pa nisu oni juce krenuli zlocinom prosirivati svoj "lebensraum".
Ratko Mladić u Haagu!
- mousstapha
#2551 Re: Ratko Mladić u Haagu!
- nadInsan
#2552 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Čudi me da Damir Nikšić, inače veliki smrdo žvaljavi koji živi neki neojugoslovenski trip, nije izustio koju o Srebrenici ili napravio video uredak gdje osuđuje ratne zločince i genocid. Ali zato kada naleti na trotoar dok voza kolica po gradu, o tome snimi 30 video klipova, ili kad ga pitaju o njegovoj najdražoj temi - miješani brakovi, a on ko iz topa "moja baka". Sličan kompleks ko Kusturica ima, išao u Ameriku, tamo nije uspio, vratio se, skače oko Srba i svira kako oni vole čuti, na kraju će se preseliti u Beograd jer Sarajevo nije dovoljno dobar grad za njega, i od tamo će lajati na Bošnjake dokazujući svoje Jugoslovenstvo (srpstvo). Možda se nije oglasio jer je zauzet snimanjem emisije na Palama ili u studiju Balkan Infa, ne može stići od lajanja na Bošnjake.
Last edited by nadInsan on 24/11/2017 11:53, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#2553 Re: Ratko Mladić u Haagu!
ti, ascare, ne kontas da relaksiranje po njihovom poimanju znaci da ti trebas da se naguzis a on da te nateze...mousstapha wrote:
Nisam rekao da postoji, da ce doci sutra ili nikada. Samo kazem da nam je potrebno svima, a kako stvari stoje nema ga na vidiku.
- mousstapha
#2554 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Pa valjda ne postoji relaksiranje odnosa po njima, po nama ili po meni. To je stanje na terenu koje vidis. To sto ti govoris je nacin kako do njega doci. A uprovo sam to i govorio. Trenutno Beograd nedaje ni naznake za relaksiranje odnosa. Razlika izmedju onoga sto Vucic porucuje i u praksi provodi je ogromna. Tako da svakako ne mislim da se treba naguziti, ako vec zelis govoriti u tim teminima.hizo ramidovic wrote:ti, ascare, ne kontas da relaksiranje po njihovom poimanju znaci da ti trebas da se naguzis a on da te nateze...mousstapha wrote:
Nisam rekao da postoji, da ce doci sutra ili nikada. Samo kazem da nam je potrebno svima, a kako stvari stoje nema ga na vidiku.
- SmokingMan
#2555 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Poznati svjetski časopis Smithsonian magazin o ratnom zločincu.
https://www.smithsonianmag.com/smart-ne ... ocialmedia
https://www.smithsonianmag.com/smart-ne ... ocialmedia
- LBVIEW
#2556 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Pa zar je relaksiranja odnosa s njima ikad i bilo?mousstapha wrote:Pa valjda ne postoji relaksiranje odnosa po njima, po nama ili po meni. To je stanje na terenu koje vidis. To sto ti govoris je nacin kako do njega doci. A uprovo sam to i govorio. Trenutno Beograd nedaje ni naznake za relaksiranje odnosa. Razlika izmedju onoga sto Vucic porucuje i u praksi provodi je ogromna. Tako da svakako ne mislim da se treba naguziti, ako vec zelis govoriti u tim teminima.hizo ramidovic wrote:ti, ascare, ne kontas da relaksiranje po njihovom poimanju znaci da ti trebas da se naguzis a on da te nateze...mousstapha wrote:
I ti sad skonto da AV nije iskren? Halo ba, pricas o cetniku i Seseljovom nosacu gajbi koji je javno pozivao na ubijanje, a sad se posipa pepelom i poziva na izvlacenje izjava iz konteksta.
I cemu cudjenje njihovim fasizmu, i prije presude djeneralu su bili fasisti, a bit ce to i nakon nje.
I to uopce ne zavisi od Bosnjaka, Hrvata, Albanaca i drugih koje mrze.
-
hizo ramidovic
#2557 Re: Ratko Mladić u Haagu!
nije samo nacin vec i stanje konstantnog taslacenja, bez prava na izmjenu uloga...mousstapha wrote: Pa valjda ne postoji relaksiranje odnosa po njima, po nama ili po meni. To je stanje na terenu koje vidis. To sto ti govoris je nacin kako do njega doci. A uprovo sam to i govorio. Trenutno Beograd nedaje ni naznake za relaksiranje odnosa. Razlika izmedju onoga sto Vucic porucuje i u praksi provodi je ogromna. Tako da svakako ne mislim da se treba naguziti, ako vec zelis govoriti u tim teminima.
glede onog sto vucic govori, trebas biti bas degenerik ili mentalni invalid pa vjerovati da je taj covjek i za milimetar promjenio sustinski svoja poimanja bih. jedina promejna je retorika, radi dodvoravanja eu
- nadInsan
#2558 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Evo i srki se oglasio.
Izvor: https://www.frontal.ba/blogovi/blog/610 ... nice-dodik
Izvor: https://www.frontal.ba/blogovi/blog/610 ... nice-dodik
Srđan Puhalo
A šta je tu herojsko predsjedniče Dodik?
Predjsedniče Dodik,
Obraćam vam se kao zbunjeni roditelj koji je potpuno svjestan vašeg znanja i iskustva. Nekoliko puta ste potpuno mijenjali mišljenje o svemu i svačemu i to mi daje za prvo da vam se obratim kao ekspertu. Osim toga vi ste otac, djed i Srbin što mi je veoma važno kao stanovniku Republike Srpske.
Elem, ja sam roditelj dva djeteta i pokušavam da ih vaspitam da budu dobri ljudi, dobri Srbi, dobri stanovnici Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ali i sami znate koliko je to teško. Danas biti dobar čovjek, ne znači biti i dobar Srbin. Dobar Srbin danas znači biti loš Bosanac i Hercegovac. Mislim da me razumijete?
Elem u kontekstu ovih posljednjih napada na Republiku Srpsku, ja sam se malo pogubio oko pojma herojstva. Znate ja vam se u Republici Srpskoj opažam kao neuravnotežena osoba sklona pohlepi i egzibicionizmu, sa željom za priznanjem i dokazivanjem. Dodamo li tome da sam odrastao u Kalnoviku, sasvim je jasno da sam malo psihički opičen.
Zato pomagajte.
Kako vi danas definišete herojstvo i heroja?
Recimo, ja sam odrastao čitajući stripove i tu mi je nekako sve bilo jasno. Blek Stena je junak jer se bori protiv crvenih mundira. Fantom je rasturao kriminalce i zloće bez obzira na boju kože, nacionalnost ili vjeroispovjest. Supermen je bezbroj puta spasavao Zemlju od zlikovaca i tu sam veoma dobro mogao razlučiti ko je junak a ko nije. Čak sam i u epskim pjesmama mogao skontati da je Musa Kesedžija negativac, a Marko Kraljević na strani slabih i obespravljenih Srba. Čak sam skontao i Marka Miljanova kada je govorio o čojstvu i junaštvu. Partizani su bili heroji, ustaše i četnici su bili kukavice i sluge okupatora.
Onda su došle 90- te i od tada do danas nikako da to raztabirim u svojoj glavi. Ajde što ja to ne kontam, nego ne znam šta da kažem djeci kad me upitaju.
Evo mojih nedoumica:
Jel' herojski zločin nad svojim narodom preduprijediti zločinom nad drugim narodima?
Jel' herojski pobiti oko 33 000 civila?
Jel' herojski pobiti 102 djeteta u Prijedoru?
Je li herojski kada napraviš masovnu grobnicu veliku kao pola fudbalskog igrališta?
Je li herojski kada usred Banjaluke porušiš crkvu samo zato što je katolička?
Je li herojski kada naparviš „strašan zločin“ u Srebrenici?
Je li herojski kada u Foči otvoriš javnu kuću i siluješ dojučerašnje komšinice?
Je li herojski kada natrpaš u Višegradu punu Aljića kuću sa 65 civila i zapališ ih?
Je li herojski kada porušiš 534 džamije na teritoriji koje je kontrolisala vojska i policija Republike Srpske?
Je li herojski prebijati na smrt zarobljenike i civile u onim štalama na Manjači?
Je li herojski kada na sudu priznaš krivicu za nešto, a onda kad izađeš na slobodu kažeš da si se samo šalio?
Je li herojstvo kada sve ovo znaš i ćutiš o tome?
Jel' herojski da iz rata izađeš bogatiji, nego u miru?
Jel' herojski zločine pojedinca pripisivati čitavom narodu?
Ne znam predsjedniče Dodik, meni se čini da nije, ali vama i ovim oko vas izgleda da jeste. Zato sam malo zbunjen.
Šta da kažem djeci kada me upitaju šta je to herojstvo i ko je to heroj?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2559 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Srđan Puhalo je izdajnik, plaćenik, podmetnut, vaki, naki...
- uglavnomja
#2560 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Tomahawk11 wrote:Srđan Puhalo je izdajnik, plaćenik, podmetnut, vaki, naki...
taman da napisem isto
- mousstapha
#2561 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Ne razumijem nikako taj nacin komunikacije. Po cemu zakljucujes da sam sad skonto da Vucic nije iskren.LBVIEW wrote: Pa zar je relaksiranja odnosa s njima ikad i bilo?![]()
I ti sad skonto da AV nije iskren? Halo ba, pricas o cetniku i Seseljovom nosacu gajbi koji je javno pozivao na ubijanje, a sad se posipa pepelom i poziva na izvlacenje izjava iz konteksta.![]()
I cemu cudjenje njihovim fasizmu, i prije presude djeneralu su bili fasisti, a bit ce to i nakon nje.
Ja samo konstatujem da nam je svima potrebno relaksiranje odnosa. Naravno da je jasno ko dan da velicanjem balkanskog kasapina (i ne samo njega) do toga ne moze doci. Nista od toga mene ne cudi, niti me iznenadjuje me.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2562 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Pa napustio stado.uglavnomja wrote:Tomahawk11 wrote:Srđan Puhalo je izdajnik, plaćenik, podmetnut, vaki, naki...![]()
taman da napisem isto
"S tom se nepravdom možemo boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema", poručio je patrijarh SPC Irinej.
-
sumirprimus
#2563 Re: Ratko Mladić u Haagu!
ulazem prigovor. behate bebe su najbolja emisija koju je bht napravio ko vec.Chmoljo wrote:ozbiljnija i pametnija su djeca u BeHaTe bebe, od naslova u srbijanskim novinama.julisiz es grant wrote:Ne mogu ni uložiti jer je tako nešto nemoguće. Presude ne donose političari, nego sudije. Kada bi bio moguć politički veto na sudske presude, pogotovo međunarodnih sudova, sav pravni sistem bi bio obesmišljen.
beru dvostruku korist: lože polupismenu rulju žednu krvi i osvajačkih pohoda, dok istovremeno lupaju senzacionalističke naslove da ih ta rulja i kupi. odgovara urednicima, odgovara Vučku, odgovara rulji koja tim vida svoje rane.
postaje mi bezvezno postiranja naslova ovih novina kao da je to sad neki ibret i šok...
i gdje onda tražiti da se rulji tumači šta je Savjet bezbjednosti, šta ICTY i šta su njihove nadležnosti i kako to funkcioniše... glupom čovjeku koji ne konta kako stvari šljakaju je sve zavjera...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2564 Re: Ratko Mladić u Haagu!
sumirprimus wrote: ulazem prigovor. behate bebe su najbolja emisija koju je bht napravio ko vec.
u pravu si. uporedio sam intelektualne gromade sa šljamom.
-
sumirprimus
#2565 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Chmoljo wrote:sumirprimus wrote: ulazem prigovor. behate bebe su najbolja emisija koju je bht napravio ko vec.![]()
![]()
u pravu si. uporedio sam intelektualne gromade sa šljamom.
muskarci ne briju noge samo bradu
da bi se obrijo moras imat 70 godina
pa najaci
-
palermo
#2566 Re: Ratko Mladić u Haagu!
mousstapha wrote:Ne razumijem nikako taj nacin komunikacije. Po cemu zakljucujes da sam sad skonto da Vucic nije iskren.LBVIEW wrote: Pa zar je relaksiranja odnosa s njima ikad i bilo?![]()
I ti sad skonto da AV nije iskren? Halo ba, pricas o cetniku i Seseljovom nosacu gajbi koji je javno pozivao na ubijanje, a sad se posipa pepelom i poziva na izvlacenje izjava iz konteksta.![]()
Ja samo konstatujem da nam je svima potrebno relaksiranje odnosa. Naravno da je jasno ko dan da velicanjem balkanskog kasapina (i ne samo njega) do toga ne moze doci. Nista od toga mene ne cudi, niti me iznenadjuje me.
Tužno je gledati ovo srpsko mahnito divljanje, tužno zbog nas , tužno zbog njih....ali zaista ne vidim zašto bi mi odustajali od nade u bolje sutra...bolje sutra znači između ostalog i relaksaciju odnosa, znači međusobno poštovanje, znači i uvažavanje osnovnih principa ljudske pravde i da ne nabrajam dalje......
Kako će doći do toga je sasvim drugo pitanje, ali bez toga sve gubi smisao....
- Maraschino
#2567 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Izvini ali covjek je 100% u pravu. Niko nije trebao ni docekati '95.god. Oni se zajebali za vijeke vjekova. Imati takvu silu u rukama, logistiku, sve planove a to ne iskoristiti, zajeb malo tezi.mO k3 wrote:@arzo , rado citam tvoje postove , ali ti moram reci da ovdje nisi u pravu , nisu se oni zajebali nego mi 1995 banjaluka je trebala biti sravnjena sa zemljomarzuhal wrote:Gotovo je s ovim, Srbi su se zajebali što nas nisu uspjeli nakon buđenja sve istrijebiti. Time su zadali neke odrednice za vijeke vjekova, na svoju štetu.512MB wrote: Jest bilo al nisu bili ni blizu ovoliko glasni. Sad ih se jos kijamet naselilo iz krajiskih pripizdina. I moj stari je sve do zadnjeg mislio da nam nece njegovi jarani i nasi kucni prijatelji nista, dok nismo dobili listu sa kucama koje ce biti minirane a nasa na 7. mjestu. Jedva izvukosmo zivu glavu sestra mama i ja, dok stari zaglavi 2 godine na Manjaci. Kuca naravno kako i najavljeno minirana a prije toga opljackana.
Zato sada i SNSD i SDS predlažu demilitarizaciju BiH "da se uštede ogromni novci"
Ovakvi kakvi su(teski fashisti) preostaje im samo prirodno curenje ili ako izazovu neka jaka oluja. Sa ovakvima nema suzivota. Prebaciti fekalije preko Drine kao sto je to Hrvatska uradila i pustiti ih da sa daljine kmece, laju, skevte ali ujesti nece moci.
-
BiHovan
#2568 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Evo pronađoh ovo što u potpunosti oslikava izbacivanje Mladića iz sudnice:
[url]https://www.youtube.com/watch?v=rjqDTdvlRDA[url]
Istina i samo istina!!
[url]https://www.youtube.com/watch?v=rjqDTdvlRDA[url]
Istina i samo istina!!
-
zavrzlama
#2569 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Srpsku politiku i ideologiju ne interesuju njihove zrtve niti se stide onoga sto su pocinili..sutra da oslabi uticaj zapada na BIH oni bi bagerima unistili mezare u Potocarima i na tom mjestu otvorili javno smetliste...srpsku pokitiku interesuje teritorija,slave li srbi generale koji si ratovali u Hrvatskoj i na Kosovu,neslave jer su izgibili rat i terititoriju...slave mladica jer imaju rs kao ratni plijen..davno sam pisao dok su me mnogi optuzivali,da je SANU zavrsio satanizaciju samih srba...srbi kao narod(cast izuzetcima) neznaju,nece i nesmiju da zive sa drugim i drugacijim,srbija ce gurat BIH srbe protiv BIH i bosnjaka do posljednjeg srbina...sta ce biti u buducnosti?...nastavit ce se jos gora anntbosanska histerija,jos jace iseljavanje svih a srba ponajvise..u datom trenutku ce srbija iz sopstvenih razloga gurnut rs u prakticnu secesiju..
To ce biti i kraj velikosrpskom mesetarenja po BIH...dotle rahat namjenska patnja...
To ce biti i kraj velikosrpskom mesetarenja po BIH...dotle rahat namjenska patnja...
-
daddy-kool
#2570 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Kao i običnozavrzlama wrote:Srpsku politiku i ideologiju ne interesuju njihove zrtve niti se stide onoga sto su pocinili..sutra da oslabi uticaj zapada na BIH oni bi bagerima unistili mezare u Potocarima i na tom mjestu otvorili javno smetliste...srpsku pokitiku interesuje teritorija,slave li srbi generale koji si ratovali u Hrvatskoj i na Kosovu,neslave jer su izgibili rat i terititoriju...slave mladica jer imaju rs kao ratni plijen..davno sam pisao dok su me mnogi optuzivali,da je SANU zavrsio satanizaciju samih srba...srbi kao narod(cast izuzetcima) neznaju,nece i nesmiju da zive sa drugim i drugacijim,srbija ce gurat BIH srbe protiv BIH i bosnjaka do posljednjeg srbina...sta ce biti u buducnosti?...nastavit ce se jos gora anntbosanska histerija,jos jace iseljavanje svih a srba ponajvise..u datom trenutku ce srbija iz sopstvenih razloga gurnut rs u prakticnu secesiju..
- Logovan
- Kinaski
#2572 Re: Ratko Mladić u Haagu!
Cedomir Jovanovic cini se kao okej srbin
- Maraschino
#2573 Re: Ratko Mladić u Haagu!
To jutros kada su posli na posao u Sarajevo okacili da se vidi.Logovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/poruke- ... /171124084
- Kinaski
#2574 Re: Ratko Mladić u Haagu!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/srpski- ... /171124045
Cuj vrazja djela svjetskih moćnika, pa kakva su Ratkova djela, sotono pravoslavna?!
Cuj vrazja djela svjetskih moćnika, pa kakva su Ratkova djela, sotono pravoslavna?!
- Maraschino
#2575 Re: Ratko Mladić u Haagu!
tik-tak tik-tak tik-tak...ICTY: U slučaju smrti Ratka Mladića prvostepena presuda je konačna
Sad ce navaliti ljekari iz Nis da ga makar na infuziji drze do drugostepene uz nadu da ce biti oslobodjen ''srpski 'eroj''.