FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vozač

#2551 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vozač »

Hemera wrote:
Plavih_11 wrote:Ovaj je izgleda ocekivao da im podjelite po hurmu, corbu, neku pitu, musaku ili sogan dolmu te limunadu i kolac:

Gosti došli, vidjeli i izgubili
Vođa navijača Levskog nezadovoljan prijemom

http://sportsport.ba/ino_fudbal/vodja-n ... emom/84836

"Kada su takvi poluevropejci i EU kandidati kao vi dolazili kod nas, bili ste slobodni. Policija je nas provjeravala šest puta, zaštitari još četiri. Vozili smo se 100 kilometara oko grada. Bilo je vrlo zanimljivo, ali smo zato zakasnili na meč.", prenose bugarski mediji riječi Vladimirova.

Bugari o Evropi ... 8-)
ko gubi ima pravo da se kofrci.... :-D
ne znam šta se bune, pa stigli su na vrijeme da vide sve golove :razz:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2552 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Kako je za portal Klix.ba potvrdila glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić, u četvrtak navečer u 22:30 sati je na KCUS policijskim vozilom dovezen muškarac inicijala J. M. (1978) u beživotnom stanju.

Prema riječima Jandrićeve. J. M. je doživio srčani udar na utakmici između Sarajeva i Levskog. Kada je dovezen na KCUS, J. M. nije davao znakove života, a reanimacija je nažalost bila bezuspješna.

klix.ba

Rahmet mu dusi. :-? :sad:

To je ta nevjerovatna emotivnost i srcanost sa kojom smo svi usli u sinocnji mec. Na zalost srce jednoga od nas nije izdrzalo.

Pretuzno zaista. :zoka:
tcz

#2553 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by tcz »

gdje su sad oni misevi sto su se smijali Dini Selimovicu i budjetu?

kako sve legne na svoje mjesto. :thumbup:
vozač

#2554 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vozač »

valterbranisarajevo wrote:Našao sam jedan stari članak sa portala gdje su ovi nesposobnjakovići iz CSR-a obećali stolice još u septembru prošle godine... :oops:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/dio-no ... /110725048

18.000 ljudi može stati na Zapad... :(
najveći zapad na prostoru bivše države, veći i od zvezdinog
Lafo.Mamone

#2555 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Lafo.Mamone »

iceman2010 wrote: Ne znam kakva su pravila fife kada je ovo u pitanju. Objektivno, 7 dana je malo da se rijesi bilo sta, da se postave stolice plus da oni to odobre. Za play off vjerovatno ima dovoljno vremena za sve. Naravno, prije play off prvo treba proci Zetu :D
Ja ne vjerujem da ce doci navijaci Zete, a ako i dodju mislim da im se moze napraviti kavez, kao sto je bilo prosle godine protiv Orebra, jer nije utakmica visokog rizika. Tu bi dobili skoro cijeli jug.

Ali ako bi igrali play off pred praznim zapadom izgubili bi najmanje 100 000 KM
iceman2010

#2556 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by iceman2010 »

Lafo.Mamone wrote:
iceman2010 wrote: Ne znam kakva su pravila fife kada je ovo u pitanju. Objektivno, 7 dana je malo da se rijesi bilo sta, da se postave stolice plus da oni to odobre. Za play off vjerovatno ima dovoljno vremena za sve. Naravno, prije play off prvo treba proci Zetu :D
Ja ne vjerujem da ce doci navijaci Zete, a ako i dodju mislim da im se moze napraviti kavez, kao sto je bilo prosle godine protiv Orebra, jer nije utakmica visokog rizika. Tu bi dobili skoro cijeli jug.

Citam svoj post i vidim da sam napisao fife :shock: Trebalo je stajati uefe. Nemojte zamjeriti spavao sam manje od 2 sata. Utakmica, pa repriza, pa sehur, pa jos malo forum :D
Smail Aga

#2557 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

Plavih_11 wrote:Ovaj je izgleda ocekivao da im podjelite po hurmu, corbu, neku pitu, musaku ili sogan dolmu te limunadu i kolac:

"Kada su takvi poluevropejci i EU kandidati kao vi dolazili kod nas, bili ste slobodni. Policija je nas provjeravala šest puta, zaštitari još četiri. Vozili smo se 100 kilometara oko grada. Bilo je vrlo zanimljivo, ali smo zato zakasnili na meč.", prenose bugarski mediji riječi Vladimirova.

Bugari o Evropi ... 8-)
Biti navijac u BiH i imati razumijevanje za BiH policiju je mazohizam. Policija se izivljava nad domacim navijacima i tretira ih gore nego stoku. To je samo kod nas tako,nije cudo da se bune.Na stranu sve ali sto se ovoga tice Bugari su skroz u pravu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2558 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Mislim da se treba prije prijaviti tribina ili sektor neke tribine za slijedecu utakmicu. To mora biti u nekom vremenskom roku (zna li neko detalje??). Onda izlazi UEFA inspekcija i da zeleno svjetlo ako sve ispunjava kriterije.

Problem sa Bugarima i zapadom, onaj prijedlog da se oni prime na zapad a tamo se naknadno postave 300-500 stolica sa naslonom, je sto cijela zpadna tribina nije dobila dozvolu za upotrebu, zato nismo imali prostora za improvizaciju.

Sada bi se to mozda moglo odraditi. Postaviti u jednom sektoru recimo 1000 stolica sa naslonom ovaj sektor prema juznoj tribini, i prijaviti UEFA taj sektor. Onda neka izlazi ta inspekcija pa cemo moguce dobiti i juznu tribinu za nase navijace.

Jer ono sinoc, onakva natrpanost, je na granici rgularnosti, realno.
todd_smith

#2559 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Pitari-CHWIILA wrote:
vryzas wrote:Kone cestitam :thumbup:

Ekipa vam je ostavila srce na terenu i to se zasluzeno vratilo 8)

Debeli je prejak :D ...gdje bi mu kraj bio da ima jedno 15 kila manje :D
Nemas pojma moja kono. Said je smrso 9 kg ali mora vratiti snagu.
smrsao jeste, ali nista posebno kada ga vidis kakav je bio kada je otisao u Njemacku :mrgreen:
just principe

#2560 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by just principe »

golovi u HD-u sa FACE stranice

kokuz_sa

#2561 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by kokuz_sa »

Lafo.Mamone wrote:

ko ce da dodje :lol: :lol:
pa na njihovoj prvoj evropskoj tekmi ih bilo 500 dole u cg a sada ova zadnja 3000

mi treba da prosirimo onu svecanu lozu..na jedno 5000 mjesta ako vec ne mozemo postaviti stolice do crnogoraca
Lafo.Mamone

#2562 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Lafo.Mamone »

kokuz_sa wrote:
Lafo.Mamone wrote:

ko ce da dodje :lol: :lol:
pa na njihovoj prvoj evropskoj tekmi ih bilo 500 dole u cg a sada ova zadnja 3000

mi treba da prosirimo onu svecanu lozu..na jedno 5000 mjesta ako vec ne mozemo postaviti stolice do crnogoraca
Ma nisam pratio njihove posjete , ali kao sto sam i napisao, mislim da nece niko doci. Znaci jug se moze cijeli iskoristiti.
Smail Aga

#2563 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

cunga lunga wrote:Sad zelim da provjerim je li mi racunica dobra.
Ucesce u jednom pretkolu Lige Europe UEFA placa sa 90 000 eura.

Da izracunam ugrubo sinocnju zaradu:

90 000 eura UEFA...............................180 000 KM
9 000 karata za Istok * 12 KM.................108 000 KM
4000 karata sjever * 7 KM......................28 000 KM
Total:.............................................316 000 KM

Ovaj isti iznos mozemo ocekivati protiv Zete, dakle jos 316 000 KM.
Dodamo i 180 000 od UEFA-e za Hibernians + karte cca 60 000 KM = 240 000

Da sad saberemo:

Zarada protiv Levskog................................316 000 KM
Zarada protiv Zete.....................................316 000 KM
Zarada protiv Maltezana...............................240 000 KM
Total zarada od Evrope zakljucno sa Zetom.........872 000 KM

Dakle, otprilike 870 000 KM.
Je li mi racunica tacna i jesam li nesto propustio?
Ne zamaraj se bezze racunanjem,igrali smo mi vec play-off Euro lige i to pred punim zapadom,pa je bilans,milionski minusi.
todd_smith

#2564 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

ne trebaju se podcjenjivati, ipak su dogurali do istog pretkola kao i mi :wink: , treba odigrati isto ko` protiv Levskog kod kuce slijedece sedmice, i aBda osigurati odmah prolaz
Logovan

#2565 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Plavih_11 wrote: Vođa navijača Levskog nezadovoljan prijemom
MRŠ !!! Kada je završila utakmica vidio sam neka je frka bila, i nadam se da su ih sve do jednog pretukli da na guzici ne mogu sjediti. :x :x
tcz wrote:gdje su sad oni misevi sto su se smijali Dini Selimovicu i budjetu?

kako sve legne na svoje mjesto. :thumbup:
Stvarno čovjek se ubija dok obavlja svoj posao i evo taj rad se isplaćuje. Samo nek ovako nastavi. Ja sam ponosan na njega. Svaka čast kralju. :thumbup:
todd_smith

#2566 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Neka Dino nastavi kako radi, kako to izgleda, o njegovom ucinku i hvaljenju tek kada ostavi iza sebe neki trag, znamo kako je bilo i sa proslim kada smo titulu osvojili
Opetja033

#2567 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Opetja033 »

Znaci ipak je istina ono za momka.. Ne mogu da vjerujem. :( Nek' mu je vjecni rahmet, a njegovoj porodici sabur. Kakva tuga.

Sto se stolica tice, mislim da nema nista od toga iz jednog prostog razloga: jebeni tenderi. Koliko sam upucen za stolice se mora raspisati tender, dok se tender raspise, dok se pripremi dokumentacija, dok se izabere izvodjac, dok radovi krenu - stolice mozemo imati samo ako prezimimo u Europi. Tender se mora raspisati jer stadion nije u nasem vlasnistvu. Volio bih da neko ko je bolje informisan potvrdi ili demantuje ovo sto sam napisao.
Mr.Fundamental

#2568 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mr.Fundamental »

Bugari o Evropi ... 8-)
Čovjek hoće da drži govor o kulturi, a nas naziva poluevropejcima :lol: Haj da je neki Švabo, Francuz...nego tuta Bugarin :-)

Sinoć nakon dosta godina bio na Koševu (jbg kvalitet naše lige učinio svoje), i def sam odabrao pravi trenutak za povratak :) Ne pamtim kad sam zadnji put gledao da neki naš klub onako dobro igra i nadigrava protivnike. Fantastično... sad playoff minimalac, ako ponovimo igru protiv Levskog, možemo i Zetu izbacit :thumbup:
Great Cornholio

#2569 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Great Cornholio »

Svaka čast :thumbup: :bih:

Said je i nama nekad radost donosio :D

kokuz_sa

#2570 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by kokuz_sa »

jadni crnogorci nece oni imat gdje stat na stadion :D

kapacitet stadiona 5000 (stajanje) a sada valjda kako su postavili stolice 3000 moze da primi
Image

evo izgleda kad su igrali sa klubom prije finaca
cyprus

#2571 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cyprus »

kokuz_sa wrote:jadni crnogorci nece oni imat gdje stat na stadion :D

kapacitet stadiona 5000 (stajanje) a sada valjda kako su postavili stolice 3000 moze da primi
Valjda će igrat u Podgorici...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#2572 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

:D

todd_smith

#2573 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Janjicar

#2574 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Janjicar »

Poslije 4.tog pretkola ide prvo play-off pa onda grupna faza ???
1st & 2nd qualifying rounds
3rd qualifying round
Play-off
Group stage

Rounds of 32 & 16
Quarter-finals & semi-finals

Ako se prodje Zeta kakvi su protivnici u play off ? To su i oni koji ispadnu iz 4tog pretkola LP ??
Muhamed Đakmić

#2575 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Playoff je isto što i četvrto pretkolo Lige Evrope i Lige prvaka. Mi sa Zetom igramo u trećem pretkolu. Eventualni protivnici u playoffu su klubovi koji ispadnu u trećem pretkolu Lige prvaka.
Post Reply