SDP
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2551 Re: SDP
prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100
sada ih radi barem 100
- stochar
#2552 Re: SDP
satrase se od posla. ne radi se ni 10 posto od onog koliko je moguce i za koliko su pare vec obezbijedjene. da mi se brani SDA koja je i sada u vlasti, nas'o bih sad 1000 kojekakvih idiotskih olaksavajucih okolnosti zbog cega je od 98. napravljeno samo 30-ak kilometara, ali generalno - sve je to jadno i nema opravdanja, k'o sto nema opravdanja ni njihovo sadasnje neznanje i nemoc i tempo s kojim za narednih 12 godina tesko da cemo imati vise od novih 30 kilometara, i sarajevsku zaobilaznicu od citavih 17 kilometara!Black swan wrote:prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100
-
žuta
#2553 Re: SDP
Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukobKatarinaKosaca wrote:Redakcija Ulice wrote:Od kada je fabrika privatna? To prvi put cujem.
A dodji na Alipasino nekad, gdje ima centimetar zelenila, prodalo se sve. Bukvalno jendo na drugom. I ne nastavlja se.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2554 Re: SDP
Black swan wrote:prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100
- seln
#2555 Re: SDP
Da, to je bilo u staro dobro vrijeme Hareta i kompanije.žuta wrote:Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukobKatarinaKosaca wrote:Redakcija Ulice wrote:Od kada je fabrika privatna? To prvi put cujem.
A dodji na Alipasino nekad, gdje ima centimetar zelenila, prodalo se sve. Bukvalno jendo na drugom. I ne nastavlja se.
- KatarinaKosaca
#2556 Re: SDP
Donijet je zakon o privatizaciji i izbačena kategorija društvenog vlasništva. O regularnosti same privatizacije bi se moglo diskutirati, ali sam čin nije sporan.žuta wrote:Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukob
Žica je imala tržište sa svojim proizvodima, relativno dobar input zbog količina nabavke, ipak bila je tipično socijalistički opterećena golemim brojem radne snage.
-
žuta
#2557 Re: SDP
ova je dobraKatarinaKosaca wrote:Black swan wrote:prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100Možda ako je čovjek opijen (opijenost može doći i usljed velike ljubavi) pa mu se dupliraju ili trodupliraju očne percepcije.
-
žuta
#2558 Re: SDP
AL fakat se nešto radi na onom auto putu možda su uzeli statiste 
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2559 Re: SDP
seln wrote:
Da, to je bilo u staro dobro vrijeme Hareta i kompanije.
"..kao nekad poljubit te nježno,
za ona dobra,dobra stara vremena!"
- Banksy
#2560 Re: SDP
žuta wrote:Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukobKatarinaKosaca wrote:Redakcija Ulice wrote:Od kada je fabrika privatna? To prvi put cujem.
Dodik: "Bošnjaci ne mogu da izgrade vlastiti identitet, ako ne unište identitet drugih konstituvnih naroda"
Shell će u Federaciji BiH tražiti naftu
Potpisivanjem memoranduma između Vlade FBiH i holandske kompanije za istraživanje i eksploataciju nafte Shell praktično počinju konkretne aktivnosti na istraživanju zaliha nafte i gasa u FBiH o kojima se duže priča.
Da li će nakon dvije godine Shell imati interesa za bušenje, znaćemo nakon što se utvrdi kolike su zalihe. Ali, Shell je najbolja kompanija da ovo utvrdi.
Da li će biti najbolja da vrši eksploataciju, to će zavisiti od zaliha.
http://www.kip.ba/2011/10/18/erdal-trhu ... -trebinja/
Izetbegović Dodiku: Prestanite sa retorikom koja vodi sukobima
Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje posljednje nacionalističke izjave Predsjednika RS-a i SNSD-a
OSVANULI PLAKATI U HERCEGOVINI I POSAVINI: Dobrodošli u Herceg-Bosnu! ...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2561 Re: SDP
Banksy wrote:Dodik: "Bošnjaci ne mogu da izgrade vlastiti identitet, ako ne unište identitet drugih konstituvnih naroda"
Potpisivanjem memoranduma između Vlade FBiH i holandske kompanije za istraživanje i eksploataciju nafte Shell praktično počinju konkretne aktivnosti na istraživanju zaliha nafte i gasa u FBiH o kojima se duže priča.
Da li će nakon dvije godine Shell imati interesa za bušenje, znaćemo nakon što se utvrdi kolike su zalihe. Ali, Shell je najbolja kompanija da ovo utvrdi.
Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje posljednje nacionalističke izjave Predsjednika RS-a i SNSD-a
Bakir je pretjerao,što jest',jest'!
- Banksy
#2562 Re: SDP
prljavi Hare wrote:Banksy wrote:Dodik: "Bošnjaci ne mogu da izgrade vlastiti identitet, ako ne unište identitet drugih konstituvnih naroda"
Bakir je pretjerao,što jest',jest'!A crvena banda?Šokiran sam!
-
ins
#2563 Re: SDP
...Imala poslovne procese iz 1948. i poslovala sa gubitkom zadnjih 25 godina....KatarinaKosaca wrote:Donijet je zakon o privatizaciji i izbačena kategorija društvenog vlasništva. O regularnosti same privatizacije bi se moglo diskutirati, ali sam čin nije sporan.žuta wrote:Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukob
Žica je imala tržište sa svojim proizvodima, relativno dobar input zbog količina nabavke, ipak bila je tipično socijalistički opterećena golemim brojem radne snage.
Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature...
- poznanik
#2564 Re: SDP
Je li to najavljuješ krah i Fabrike dalekovodnih stubova?ins wrote:...Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature...
- seln
#2565 Re: SDP
Nema veze, sve ce to Suljo izviniti.prljavi Hare wrote:Banksy wrote:Dodik: "Bošnjaci ne mogu da izgrade vlastiti identitet, ako ne unište identitet drugih konstituvnih naroda"
Bakir je pretjerao,što jest',jest'!A crvena banda?Šokiran sam!
- KatarinaKosaca
#2566 Re: SDP
Upravo to sam i rekla .. puno uposlenih besposlenih, neimanje titulara vlasništva i socijalistički način rukovođenja. Tržišta nije nedostajalo, a to je najvažnije.ins wrote:...Imala poslovne procese iz 1948. i poslovala sa gubitkom zadnjih 25 godina....
Sležem se da joj tamo nije mjesto, jer kad je napravljena ono je valjda bila periferija, danas je haman pa centar. Samo ne vidim gdje je izmještena proizvodnja žice i armatura?ins wrote:Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature...
-
ins
#2567 Re: SDP
Ako je ne premjeste na drugo mjesto, budale su! Za pare koje ce dobiti za onu lokaciju, mogu napraviti pet novih fabrika u Ilijasu, Hadzicima, Visokom, Bugojnu ili Lukavcu...poznanik wrote:Je li to najavljuješ krah i Fabrike dalekovodnih stubova?ins wrote:...Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature...
- KatarinaKosaca
#2568 Re: SDP
Pa nije to ni 100% vlasništvo jednog (pravnog ili fizičkog ) lica, niti je sve čisto, pa da prodaju i naprave novuins wrote:Ako je ne premjeste na drugo mjesto, budale su! Za pare koje ce dobiti za onu lokaciju, mogu napraviti pet novih fabrika u Ilijasu, Hadzicima, Visokom, Bugojnu ili Lukavcu...
Puno hipoteka , dugova, obveza....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2569 Re: SDP
ja sam ih baš brojao a ti možeš misliti šta želišKatarinaKosaca wrote:Black swan wrote:prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100Možda ako je čovjek opijen (opijenost može doći i usljed velike ljubavi) pa mu se dupliraju ili trodupliraju očne percepcije.
-
ins
#2570 Re: SDP
Energoinvest - TDS (tvornica dalekovodnih stubova) je davno privatizirano preduzeceKatarinaKosaca wrote:Pa nije to ni 100% vlasništvo jednog (pravnog ili fizičkog ) lica, niti je sve čisto, pa da prodaju i naprave novuins wrote:Ako je ne premjeste na drugo mjesto, budale su! Za pare koje ce dobiti za onu lokaciju, mogu napraviti pet novih fabrika u Ilijasu, Hadzicima, Visokom, Bugojnu ili Lukavcu...![]()
Puno hipoteka , dugova, obveza....
- KatarinaKosaca
#2571 Re: SDP
Onda je do mene. Mislila sam da se govori o Žici.ins wrote:Energoinvest - TDS (tvornica dalekovodnih stubova) je davno privatizirano preduzece
- madner
#2572 Re: SDP
Vozdra mala raja, samo da vam javim da mi je Micel Platini rekao da ovaj put ne zeli Kristinu na prvenstvu pa je morao nas nesteliti. 
-
popajic
#2573 Re: SDP
madner wrote:Vozdra mala raja, samo da vam javim da mi je Micel Platini rekao da ovaj put ne zeli Kristinu na prvenstvu pa je morao nas nesteliti.
Cccc...haman je I to SDP- ova krivica...mislim , sto su dozvolili da nas Francuzi majoriziraju
- kobe_sa
#2574 Re: SDP
Treba ljudima dati sansu: Ovi iz SDA i SBIH su ih imali puno vise , pa su nas pokrali , sto neznaci , da treba pustiti da nas i ovi kradu:
Ali da ima nesposobnih , ima: ministar obrazovanja KS , onda onaj starmali idiot Masic i on je neki ministar u FBIH
tugo moja , pa aninimus tipa celnog covjeka kantona u liku Musica
ili celnog covjeka vlade FBiH ...
valjda ce slijedeci put birati SPOSOBNE , a ne podobne i neke koji su eto stari clanovi SDP ili aktivisti omladine pa direktno u ministarske fotelje
Valjda Premijeri i ministri moraju biti izvanredni rukovodioci , menaderi , a ne samo poslusnici sranke !
SDP je krenuo istim stopama kao i prehodnici nazalost , imaju jos vemena da se isprave , ali sumnjam
Ali da ima nesposobnih , ima: ministar obrazovanja KS , onda onaj starmali idiot Masic i on je neki ministar u FBIH
valjda ce slijedeci put birati SPOSOBNE , a ne podobne i neke koji su eto stari clanovi SDP ili aktivisti omladine pa direktno u ministarske fotelje
Valjda Premijeri i ministri moraju biti izvanredni rukovodioci , menaderi , a ne samo poslusnici sranke !
SDP je krenuo istim stopama kao i prehodnici nazalost , imaju jos vemena da se isprave , ali sumnjam
- madner
#2575 Re: SDP
Ali ja idem korak dalje. Dakle odmah sada najavljujem da ce za rezultat baraza biti odgovoran SDPpopajic wrote:madner wrote:Vozdra mala raja, samo da vam javim da mi je Micel Platini rekao da ovaj put ne zeli Kristinu na prvenstvu pa je morao nas nesteliti.![]()
Cccc...haman je I to SDP- ova krivica...mislim , sto su dozvolili da nas Francuzi majoriziraju