SDP

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2551 Re: SDP

Post by Truba »

prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100
stochar

#2552 Re: SDP

Post by stochar »

Black swan wrote:prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100
satrase se od posla. ne radi se ni 10 posto od onog koliko je moguce i za koliko su pare vec obezbijedjene. da mi se brani SDA koja je i sada u vlasti, nas'o bih sad 1000 kojekakvih idiotskih olaksavajucih okolnosti zbog cega je od 98. napravljeno samo 30-ak kilometara, ali generalno - sve je to jadno i nema opravdanja, k'o sto nema opravdanja ni njihovo sadasnje neznanje i nemoc i tempo s kojim za narednih 12 godina tesko da cemo imati vise od novih 30 kilometara, i sarajevsku zaobilaznicu od citavih 17 kilometara!
žuta

#2553 Re: SDP

Post by žuta »

KatarinaKosaca wrote:
Redakcija Ulice wrote:Od kada je fabrika privatna? To prvi put cujem.
A dodji na Alipasino nekad, gdje ima centimetar zelenila, prodalo se sve. Bukvalno jendo na drugom. I ne nastavlja se.
Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukob
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2554 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Black swan wrote:prije kad sam prolazio pored auto puta za vrijeme brankovića i mujezinovića radilo 2 čovjeka
sada ih radi barem 100
:D Možda ako je čovjek opijen (opijenost može doći i usljed velike ljubavi) pa mu se dupliraju ili trodupliraju očne percepcije.
seln

#2555 Re: SDP

Post by seln »

žuta wrote:
KatarinaKosaca wrote:
A dodji na Alipasino nekad, gdje ima centimetar zelenila, prodalo se sve. Bukvalno jendo na drugom. I ne nastavlja se.
Da, to je bilo u staro dobro vrijeme Hareta i kompanije.
KatarinaKosaca

#2556 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

žuta wrote:Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukob
Donijet je zakon o privatizaciji i izbačena kategorija društvenog vlasništva. O regularnosti same privatizacije bi se moglo diskutirati, ali sam čin nije sporan.
Žica je imala tržište sa svojim proizvodima, relativno dobar input zbog količina nabavke, ipak bila je tipično socijalistički opterećena golemim brojem radne snage.
žuta

#2557 Re: SDP

Post by žuta »

KatarinaKosaca wrote:
sada ih radi barem 100
:D Možda ako je čovjek opijen (opijenost može doći i usljed velike ljubavi) pa mu se dupliraju ili trodupliraju očne percepcije.
ova je dobra :lol:
žuta

#2558 Re: SDP

Post by žuta »

AL fakat se nešto radi na onom auto putu možda su uzeli statiste 8-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2559 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

seln wrote:
Da, to je bilo u staro dobro vrijeme Hareta i kompanije.

:lol: :lol: :lol:

"..kao nekad poljubit te nježno,
za ona dobra,dobra stara vremena!" :D
Banksy

#2560 Re: SDP

Post by Banksy »

žuta wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Shell će u Federaciji BiH tražiti naftu

Potpisivanjem memoranduma između Vlade FBiH i holandske kompanije za istraživanje i eksploataciju nafte Shell praktično počinju konkretne aktivnosti na istraživanju zaliha nafte i gasa u FBiH o kojima se duže priča.

Da li će nakon dvije godine Shell imati interesa za bušenje, znaćemo nakon što se utvrdi kolike su zalihe. Ali, Shell je najbolja kompanija da ovo utvrdi.
Da li će biti najbolja da vrši eksploataciju, to će zavisiti od zaliha.

http://www.kip.ba/2011/10/18/erdal-trhu ... -trebinja/
Dodik: "Bošnjaci ne mogu da izgrade vlastiti identitet, ako ne unište identitet drugih konstituvnih naroda"
Izetbegović Dodiku: Prestanite sa retorikom koja vodi sukobima
Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje posljednje nacionalističke izjave Predsjednika RS-a i SNSD-a
OSVANULI PLAKATI U HERCEGOVINI I POSAVINI: Dobrodošli u Herceg-Bosnu! ...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2561 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

Banksy wrote:

Potpisivanjem memoranduma između Vlade FBiH i holandske kompanije za istraživanje i eksploataciju nafte Shell praktično počinju konkretne aktivnosti na istraživanju zaliha nafte i gasa u FBiH o kojima se duže priča.

Da li će nakon dvije godine Shell imati interesa za bušenje, znaćemo nakon što se utvrdi kolike su zalihe. Ali, Shell je najbolja kompanija da ovo utvrdi.

Dodik: "Bošnjaci ne mogu da izgrade vlastiti identitet, ako ne unište identitet drugih konstituvnih naroda"
Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje posljednje nacionalističke izjave Predsjednika RS-a i SNSD-a

Bakir je pretjerao,što jest',jest'! :oops: A crvena banda?Šokiran sam! :oops:
Banksy

#2562 Re: SDP

Post by Banksy »

prljavi Hare wrote:
Banksy wrote:

:lol: :mrgreen:
ins

#2563 Re: SDP

Post by ins »

KatarinaKosaca wrote:
žuta wrote:Fabriku su u neznanju prodali dok smo mi mislili na neki nacionalni sukob
Donijet je zakon o privatizaciji i izbačena kategorija društvenog vlasništva. O regularnosti same privatizacije bi se moglo diskutirati, ali sam čin nije sporan.
Žica je imala tržište sa svojim proizvodima, relativno dobar input zbog količina nabavke, ipak bila je tipično socijalistički opterećena golemim brojem radne snage.
...Imala poslovne procese iz 1948. i poslovala sa gubitkom zadnjih 25 godina....

Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature... :skoljka:
poznanik

#2564 Re: SDP

Post by poznanik »

ins wrote:...Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature... :skoljka:
Je li to najavljuješ krah i Fabrike dalekovodnih stubova?
seln

#2565 Re: SDP

Post by seln »

prljavi Hare wrote:
Banksy wrote:

Nema veze, sve ce to Suljo izviniti.
KatarinaKosaca

#2566 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

ins wrote:...Imala poslovne procese iz 1948. i poslovala sa gubitkom zadnjih 25 godina....
Upravo to sam i rekla .. puno uposlenih besposlenih, neimanje titulara vlasništva i socijalistički način rukovođenja. Tržišta nije nedostajalo, a to je najvažnije.
ins wrote:Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature... :skoljka:
Sležem se da joj tamo nije mjesto, jer kad je napravljena ono je valjda bila periferija, danas je haman pa centar. Samo ne vidim gdje je izmještena proizvodnja žice i armatura?
ins

#2567 Re: SDP

Post by ins »

poznanik wrote:
ins wrote:...Bas nam u sred grada nedostaje fabrika armature... :skoljka:
Je li to najavljuješ krah i Fabrike dalekovodnih stubova?
Ako je ne premjeste na drugo mjesto, budale su! Za pare koje ce dobiti za onu lokaciju, mogu napraviti pet novih fabrika u Ilijasu, Hadzicima, Visokom, Bugojnu ili Lukavcu...
KatarinaKosaca

#2568 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

ins wrote:Ako je ne premjeste na drugo mjesto, budale su! Za pare koje ce dobiti za onu lokaciju, mogu napraviti pet novih fabrika u Ilijasu, Hadzicima, Visokom, Bugojnu ili Lukavcu...
Pa nije to ni 100% vlasništvo jednog (pravnog ili fizičkog ) lica, niti je sve čisto, pa da prodaju i naprave novu :D
Puno hipoteka , dugova, obveza....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2569 Re: SDP

Post by Truba »

KatarinaKosaca wrote:
sada ih radi barem 100
ja sam ih baš brojao a ti možeš misliti šta želiš
ins

#2570 Re: SDP

Post by ins »

KatarinaKosaca wrote:
ins wrote:Ako je ne premjeste na drugo mjesto, budale su! Za pare koje ce dobiti za onu lokaciju, mogu napraviti pet novih fabrika u Ilijasu, Hadzicima, Visokom, Bugojnu ili Lukavcu...
Pa nije to ni 100% vlasništvo jednog (pravnog ili fizičkog ) lica, niti je sve čisto, pa da prodaju i naprave novu :D
Puno hipoteka , dugova, obveza....
Energoinvest - TDS (tvornica dalekovodnih stubova) je davno privatizirano preduzece ;)
KatarinaKosaca

#2571 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

ins wrote:Energoinvest - TDS (tvornica dalekovodnih stubova) je davno privatizirano preduzece ;)
Onda je do mene. Mislila sam da se govori o Žici.
madner

#2572 Re: SDP

Post by madner »

Vozdra mala raja, samo da vam javim da mi je Micel Platini rekao da ovaj put ne zeli Kristinu na prvenstvu pa je morao nas nesteliti. :D
popajic

#2573 Re: SDP

Post by popajic »

madner wrote:Vozdra mala raja, samo da vam javim da mi je Micel Platini rekao da ovaj put ne zeli Kristinu na prvenstvu pa je morao nas nesteliti. :D
:D
Cccc...haman je I to SDP- ova krivica...mislim , sto su dozvolili da nas Francuzi majoriziraju :D
kobe_sa

#2574 Re: SDP

Post by kobe_sa »

Treba ljudima dati sansu: Ovi iz SDA i SBIH su ih imali puno vise , pa su nas pokrali , sto neznaci , da treba pustiti da nas i ovi kradu:

Ali da ima nesposobnih , ima: ministar obrazovanja KS , onda onaj starmali idiot Masic i on je neki ministar u FBIH :roll: tugo moja , pa aninimus tipa celnog covjeka kantona u liku Musica :roll: ili celnog covjeka vlade FBiH ... :roll:

valjda ce slijedeci put birati SPOSOBNE , a ne podobne i neke koji su eto stari clanovi SDP ili aktivisti omladine pa direktno u ministarske fotelje :roll:

Valjda Premijeri i ministri moraju biti izvanredni rukovodioci , menaderi , a ne samo poslusnici sranke !

SDP je krenuo istim stopama kao i prehodnici nazalost , imaju jos vemena da se isprave , ali sumnjam :roll:
madner

#2575 Re: SDP

Post by madner »

popajic wrote:
madner wrote:Vozdra mala raja, samo da vam javim da mi je Micel Platini rekao da ovaj put ne zeli Kristinu na prvenstvu pa je morao nas nesteliti. :D
:D
Cccc...haman je I to SDP- ova krivica...mislim , sto su dozvolili da nas Francuzi majoriziraju :D
Ali ja idem korak dalje. Dakle odmah sada najavljujem da ce za rezultat baraza biti odgovoran SDP :D
Post Reply