Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#2551 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

I Famos je ispao zbgo svadje njih dvojce, neka ih je stid i jednog i drugog. Sad Ilidza nema ni ekipu u Federalnoj ligi.

Nije dobio uslovnu, nego je pomilovan, to su totalno dvije razlicite stvari.

Ako ko nema obraza onda je to Senaid Memic, njemu nije jasno da ga ne zele ni ovi njegovi u SDA, pa neka vidi koliko ga zele ostali. Planira da opustosi opcinski budzet ne bi li se kako domogao jos jednog mandata.

Iako Senaid nije glavni krivac, i on je figura vladajucih strukutura SDA, preko kojih ovi upravljaju Ilidzom. Ocigledno da se Fikro zelio da odupre tim vladajuci strukturama, ali mu nije uspjelo. Da se razumijemo, ne branim ja Fikra, ali bilo kakvo nametanja nekih ljudi koji veze nemaju sa Ilidzom, je zalosno.

Ilidza je dugo godina dozvolila da bude skoro pa kolonija Gradu, i da ovi gore vladaju ovdje preko svojih poslusnika, da ne smiju psinuti, da im mogu pola zemlje proglasiti zasticenim zonama, a da nista zato ne placaju, da na Ilidzi roz tibru, i slicne projekte mogu praviti ruglo, i prati novac.

Smo pogledajte kakve kadnrove Ilidzanska SDA ima u visim nivoima vlasti, skoro pa nikakve, i nista se i ne pitaju. Kad je zadnji put SDA ILidza imala svog covjeka bar u Kantonlnoj skupstini ??

P.S. Takodje cini mi se da su u Hrasnici uvijek bili oni nocni ljetni turniri, ali sma cuo da smo prosle godine nisu bili, jer se Memic opet inatio. Covjek je izgleda inat iznad svega, inat mu je da izbaci Famos iz lige, inat mu je da unisti taj turnir, inat mu je da sije vocke, iako mu svi kazu da je glupost. Imali sta da taj covjek ne radi iz inata.

Nadam se da ce i narod otici 7. oktobra na birališta iz istog razloga, IZ INATA.
cimburnaoko

#2552 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by cimburnaoko »

_Alcatraz_ wrote:
dtox wrote:
Ako neko ima bilo koju informaciju koju zele da objave molim Vas da se javi. Da se sam uvjeri da smo mi nezavisan portal i da nemamo nikakva financiska primanja. Sve troskove mi pokrivamo. Trenutno smo u potrazi za sto vise informacija svi koji imaju nesto za nas portal ili za sudjeluju u ovom projektu neka se javi.
Posteno, a evo za vas i jedan prijedlog.
Pokusajte ove nase postove vezane za izgradnju i uredjenje ilidze da provjeravate i istraziti u opcini kod odredjenih sluzbi i da objavljujete informacije, o tim problemima. Ako nacelnika budete za sve pitali ima da vas laze kao SRNA u ratu. Krenite npr. od pjesackog prijelaza kod kina igman, zatim onog objekta pored gdje su cigani... Prenosite informacije o (ne)uredjenju ilidze (bar 5 informacija sedmicno direktno s terena i sa slikama). Pokusajte stupiti u kontakte sa Predsjednicima zbora gradjana Mjesnih zajednica i da od njih dobijete informacije direktno s terena o problemima (ezoom lagano to radi) i tako cete dobiti iskrene i realne informacije s terena, a ne samo od opcine. Ima toga jos more, ali ovo su moji prijedlozi sa kojima se mnogi ovdje nece sloziti.
Mislim da je mnogo mnogo problema (realnih) na ovom forumu izneseno, tako da biste vi to mogli malokice da istrazite i uzdignete se kao ekstra dobar portal, koji iznosi probleme ilidze i nadamo se da ce to biti i razlog da se ubrza rjesavanje istih.
Prijedlog je konkretan i treba ga konkretno i hitno sprovesti jer nacelnik ubrzano vrsi etaziranje i dodjele upotrebnih dozvola da bi ostvario svoje ciljeve, i poslije toga je sve do kraja zavrseno i nista se vise ne moze uciniti.
Gradjani treba da odluce o svim aktivnostima a ja samo dajem prijedlog koji bi im mogao pomoci u rjesavanju problema. Vi ste se predstavili kao neko ko im zeli pomoci pa od vas ocekujem da to i uradite na taj nacin sto cete otici do njih i iznijeti im prijedlog da se izvrsi sudska zabrana izdavanja upotrebne dozvole dok se ne ostvare svi urbanisticko tehnicki uslovi navedeni u dozvoli, misli se na broj parking mjesta potrebno je oko 2500 parkinga, zelene povrsine predvidjene za te objekte itd, pa ako treba i predloziti nekog advokata recimo Sipovic je na tom polju dobar.
Sto se tice prijedloga za izmjenu zakona o donosenju regulacionih planova nije potreban jer taj zakon vec postoji.

Priprema, izrada i donošenje planova prostornog uređenja vrši se u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju (Službene novine Kantona ,broj 7/05 ), Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za izradu dokumenata prostornog uređenja ( Službene novine Federacije BiH 63/04) kao i Zakonom o prostornom planiranu i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH („Službene novine F BiH“ , broj 2/06 i 72/07)

Shodno odredbama navedenih zakona kao i važeće uredbe , Skupština Kantona, Gradsko vijeće i Općinsko vijeće,zavisno od nivoa nadležnosti za donošenje odnosnog plana , odlučuju da se pristupi izradi odnosno izmjeni i/ili dopuni plana prostornog uređenja.
Inicijativu za izradu plana prostornog uređenja nosiocu pripreme mogu podnijeti zakonodavna tijela Kantona, Grada i Općine ,organi uprave i službe za upravu jedinica lokalne samouprave.
Izmjena i dopuna plana prostornog uređenja vrši se po postupku za donošenje plana.

Izuzetno od odredbe prethodnog stava, izmjena i dopuna plana može se vršiti po skraćenom postupku, ako se -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------izmjenom i dopunom plana bitno ne mijenja osnovni koncept plana.
-------------------------------------------------------------------------------
Takođe, u slučaju evidentnih nedostataka, nedorečenosti ili razlika u grafičkom i tekstualnom dijelu plana ,može se izvršiti korekcija provedbenog plana ukoliko se korekcijom ne mijenja njegov osnovni koncept .Korekciju provedbenog plana na zahtjev općinskog načelnika izrađuje nosioc izrade plana (Zavod za planiranje razvoja Kantona ) i istu verifikuje takođe Općinski načelnik uz prethodnu pisanu saglasnost nadležnih ministarstava.

Skraceni postupak podrazumijeva usvajanje regulacionog plana bez javne rasprave,dovoljno je da OV usvoji plan.
U ovom slucaju je totalno promijenjen osnovni koncept regulacionog plana koji je prethodno postojao (predvidjeno je bilo P+5-6 , a izmjenjeno na P +12-13) i po zakonu je za takve izmjene zakonom propisana javna rasprava.

Ovo je dokaz da je nacelnik izvrsio zloupotrebu sluzbenog polozaja i prekrsio zakon .
Imate priliku da ucinite nesto konkretno, a ne da se sve zavrsava na tome:,,prijelog je dobar odoh ja u hlad"

Ovo gore sam predlozio gosp.Elvisu vreti da iznese gradjanima MZ Stup , a on mi je na to odgovorio kao treba mijenjati zakon o izmjeni regulacionog plana jer ga nacelnik ne postuje.

Mozete objaviti ovo na vasem portalu recimo, gore vam je cak i izvod iz zakona i postupka o izmjeni regulacionog plana i jasno se vidi da se samo neke sitne izmjene mogu izvesti bez javne rasprave i ovako nesto jos niko nije uradio na podrucju B i H, a i sama inicijativa za podnosenje izmjene je u najmanju ruku zloupotreba sluzbenog polozaja i od strane nacelnika i od urbanisticke sluzbe opstina Ilidza jer se uopste nije gledalo na prostorne mogucnosti za izgradnju objekata.Za ono sto je izgradjeno je trebalo 10 puta vise prostora odnosno, 10 puta vise gradjevinskog zemljista koje investitor nije morao kupiti i to je zrada koju gradjevinska mafija dijeli izmedju sebe. Ono sto je uradjeno je protiv svih pravila urbanizma i gradnje.
Kazne zakonom propisane za zloupotrebu sluzbenog polozaja su od nekaznjavanja pa do skidanja sa polozaja i otpustanja s posla i nadoknade stete koju su prouzrokovali zloupotrebom koja je u ovom slucaju ogromna a ako bude kako treba to bi nacelnik trebao platiti.
zeljo1984

#2553 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by zeljo1984 »

_Reds_ wrote:I Famos je ispao zbgo svadje njih dvojce, neka ih je stid i jednog i drugog. Sad Ilidza nema ni ekipu u Federalnoj ligi.

Ako ko nema obraza onda je to Senaid Memic, njemu nije jasno da ga ne zele ni ovi njegovi u SDA, pa neka vidi koliko ga zele ostali. Planira da opustosi opcinski budzet ne bi li se kako domogao jos jednog mandata.

Iako Senaid nije glavni krivac, i on je figura vladajucih strukutura SDA, preko kojih ovi upravljaju Ilidzom. Ocigledno da se Fikro zelio da odupre tim vladajuci strukturama, ali mu nije uspjelo. Da se razumijemo, ne branim ja Fikra, ali bilo kakvo nametanja nekih ljudi koji veze nemaju sa Ilidzom, je zalosno.

Ilidza je dugo godina dozvolila da bude skoro pa kolonija Gradu, i da ovi gore vladaju ovdje preko svojih poslusnika, da ne smiju psinuti, da im mogu pola zemlje proglasiti zasticenim zonama, a da nista zato ne placaju, da na Ilidzi roz tibru, i slicne projekte mogu praviti ruglo, i prati novac.

Smo pogledajte kakve kadnrove Ilidzanska SDA ima u visim nivoima vlasti, skoro pa nikakve, i nista se i ne pitaju. Kad je zadnji put SDA ILidza imala svog covjeka bar u Kantonlnoj skupstini ??

P.S. Takodje cini mi se da su u Hrasnici uvijek bili oni nocni ljetni turniri, ali sma cuo da smo prosle godine nisu bili, jer se Memic opet inatio. Covjek je izgleda inat iznad svega, inat mu je da izbaci Famos iz lige, inat mu je da unisti taj turnir, inat mu je da sije vocke, iako mu svi kazu da je glupost. Imali sta da taj covjek ne radi iz inata.

Nadam se da ce i narod otici 7. oktobra na birališta iz istog razloga, IZ INATA.
Bez obzira na sve. Moje misljene je da treba saslusati sve strane koje su ukljucene u bilo kakav spor.
sto se tice kazne, malo ko zna da je senaid bio zarobljen na samom pocetku rata i odveden na pale i sokolac, pa bez obzira na ova 3 mjeseca, interesantno je to sto to avaz stalno potencira pa i u kampanji za vanredne izbore iako su kasnije po#usili. tu igru sada je preuzeo i predsjednik o.o. sda. pored toga nisu tacne informacije da senaida ne podrzavaju clanovi sda ilidza. ne podrzava ga fikro i podanici. ostali su za. cc 80% clanstva.
7 oktobar ce pokazati ko je bio u pravu.
zao mi je samo sto profitira na ovome svemu srbijanska stranka sbbbih. to je dobro za Fahra :) pa cemo svi pjevati boze pravde za 10 godina.

moze li se naci gdje regulacioni plan gdje je toranj napravljen. i tu su okolo p+1. al niko ne sme na fahra.
pa kada se pravio prvi avaz. metar od balkona na alpasinom. pa niko ne sme na fahra ni tad.

sto se niko nije pito nizasta kada je tibra dizala kod petlje p+12. a i ovo sada je nasljedjen problem. al mora se na nekom slomit.
nazalost to se radi sve zbog licnih interesa i oni sto direktno ne opsuju su garant bolji ljudi...neka vrijeme pokaze.
DELEGACIJA

#2554 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

zeljo1984 wrote:
_Reds_ wrote:
pink_panter wrote:http://ezoom.ba/ilidza/njih-dvojica-narod-i-ja-sami/

ovo pravo srčano :bih: :thumbup:
SDA d.j.l.
neke stvari ne treba uzimati zdravo za gotovo.

ovdje se radi o situaciji koja je poprilicno slozena. mjesni odbori daju prijedlog za kandidate. 5 najvecih mjesnih odbora tj. hrasnica kolonija i butmir (2+2+1) su jednoglasno dali prijedlog da kandidat bude memic.
svi ostali su dali da budu memic i godinjak. neki nisu ni dalli prijedlog
nakon toga islo je na kadrovsku koja je predlozila o,o, da se glasa za jednog od ova dva kandidata.
u o.o. pravo glasa imaju predsjednici mjesnih odbora i rukovodstvo o.o. koje je postavio fikro.
neki od predsjednika mjesnih odbora su glasali mimo zakljucaka mjesnog odbora a ovi sto ih je imenovao fikro prema njegovoj naredbi.
neki nisu od straha ni dosli glasati. tako da je bio rezultat 18-12 za godinjaka. 3 nije glasalo dok su neki od ovih iz mjesnih 0dbora glasali mimo zakljucaka mjesnih odbora.
ovdje se radi o cistom rivalitetu izmedju fikre i senaida odnosno kompleksu koji postoji. vjerovatno od rata.
takodjer istina je da fikro nije podrzavao senaida ni na vanrednim izborima. nije sjedio na skupovima ni ucestvovao u kampanji. prica se da je navijao za szbih. ovaj nakon pobjede mu nije dao novac za famos iz budzeta pa su ispali iz lige.
interesantna je zajednicka kampanja avaza-sbbbih i fikre protiv senaida.
covjek je osudjen sto je psovao sudiji na sudu na 3 mjeseca i sta fali sto je dobio uslov. celin sin i slicni svako malo nesto klepe il upucaju pa non stop na slobodi.
ne branim nikoga al bi dobro bilo saslusati i senaidovu stranu ma kako god to zvucalo jer ovdje je ocigledna hajka i kampanja medijska podignuta. lahko je pljuvati po drugima i kriti se iza cinova i ljiljana za koje znamo kako su se djelili i sad se to prihvata zdravo za gotovo.
svakome na cast ono sto napise protiv nekoga a vecina ljudi danas ima glavu al nema obraza.
Ma nek je mještanin pa makar :P :P :P :P
dtox

#2555 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dtox »

Mene bi bilo stid ovo objaviti na mom portalu ..... pa blati se covjek stalno a taj isti covjek je dao posao Husi u opstini savjetnika...... !!!!!!! .
Last edited by dtox on 23/06/2012 23:46, edited 1 time in total.
dtox

#2556 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dtox »

dtox wrote:

Mene bi bilo stid ovo objaviti na mom portalu ..... pa blati se covjek stalno a taj isti covjek je dao posao Husi u opstini kao savjetnika...... !!!!!!! .
JohnnyS.

#2557 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

zeljo1984 wrote:
_Reds_ wrote:I Famos je ispao zbgo svadje njih dvojce, neka ih je stid i jednog i drugog. Sad Ilidza nema ni ekipu u Federalnoj ligi.

Bez obzira na sve. Moje misljene je da treba saslusati sve strane koje su ukljucene u bilo kakav spor.
sto se tice kazne, malo ko zna da je senaid bio zarobljen na samom pocetku rata i odveden na pale i sokolac, pa bez obzira na ova 3 mjeseca, interesantno je to sto to avaz stalno potencira pa i u kampanji za vanredne izbore iako su kasnije po#usili. tu igru sada je preuzeo i predsjednik o.o. sda. pored toga nisu tacne informacije da senaida ne podrzavaju clanovi sda ilidza. ne podrzava ga fikro i podanici. ostali su za. cc 80% clanstva.
zao mi je samo sto profitira na ovome svemu srbijanska stranka sbbbih. to je dobro za Fahra :) pa cemo svi pjevati boze pravde za 10 godina.

moze li se naci gdje regulacioni plan gdje je toranj napravljen. i tu su okolo p+1. al niko ne sme na fahra.
pa kada se pravio prvi avaz. metar od balkona na alpasinom. pa niko ne sme na fahra ni tad.

sto se niko nije pito nizasta kada je tibra dizala kod petlje p+12. a i ovo sada je nasljedjen problem. al mora se na nekom slomit.
nazalost to se radi sve zbog licnih interesa i oni sto direktno ne opsuju su garant bolji ljudi...neka vrijeme pokaze.
Kao prvo uzasno je da sramotis zeljino ime kad pises takve bljuvotine.
Kao drugo do bogdo nikad senaida nisu vratili na slobodnu teritoriju kad su ga odveli na pale.
Kao trece nije on nikakav heroj on je prodavo puske. Meni je podao za 1400 dm iako je dan ranoje rekao 700 dm. Valjda inflacija.
Kao cetvrto nemoj mi ti senaidov covjece govorit sta je zalosno jer zalosno je da senaid postoji kao i ljudi koji ga brane.
Sto se mene tice ruka se osusila svakome ko za njega glasa.
Izuzev ovima koji direktno imaju finansijske koristi od njega. Njih ipak mogu malo shvatiti jer je teska situacija u drzavi. Zato nemoj meni pametovati jer vjerovatno znam senaida duze nego sto ti imas godina.
zeljo1984

#2558 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by zeljo1984 »

Zasto si kupovo sto nisi otiso u miliciju trazio da ti daju. i ranije smo citali ovu tvoju pricu na forumu. Trebo si naci gdje ima djabe pa uzet. ovo kako pises i pjlujes vise govori o tebi. Nece nicija do zore goriti. bice i tebi bolje kad fahro dodze. njegove zasluge su nemjerljive.
Kad si tako upoznat sto ne spomenes rampe na igmanu,tarife za kamione, begler i ostale firme i granape., tarifu za tunel.to nije lopovluk. na gladnom narodu.
Ne volem

#2559 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

cimburnaoko
pošto si ovo detaljno elaborirao temu novogradnje na Stupu II, čudi me da predlažeš vječniku Vreti da nešto učini.
Pa i sam Načelnik je više puta na vijeću rekao da ukoliko neko nešto zna da je učinjeno protu zakonito, neka odmah prijavi nadležnim organima.
Zašto nisi podnijo krivičnu prijavu protiv onih za koje smatraš da su odgovorni - ukoliko su odgovorni.Svaki građanin ima to pravo. Iskoristi ga.
U zakonu piše onako kako je napisano, a tumačiti zakon onako kako mi odgovara je nešto drugo.
Neki članovi foruma ispričaju optužbu, obrazloženje i donesu presudu onako kako je u njihovu korist.
Postoji u pravnoj praksi pravilo da se sasluša i druga strana. Oni koji se ovdje igraju kadija(te tuži, kadija ti sudi) , mnoge stvari ili zaboravljaju ili neće da vide.
Ne treba biti ni noj, pa zabiti glavu u pjesak. Na terenu postoji problem i treba ga rješavati. Niko neće da kaže kako je ovo sukob investiranja kapitala i socijalističkog mentaliteta ljudi . Nema više Tite. Al nećemo tu temu sada i ovdje.
Napomenuti treba da je sedamdesetih, kada se pravila Stupska petlja, bilo i te kakve frke zbog narušavanja posjeda katoličkog groblja.I Vatikan je tada intervenirao.

Postavio bih pitanje ne samo cimburnaoko, već i ostalim njegovim istomišljenicima:
GDJE STE BILI I ŠTA STE RADILI KADA JE TIBRA GRADILA PRVE ZGRADE IZA HIFA PUMPE ?
TADA VAS SE NIJE TICALO. TO JE BILO RUGLO DALEKO OD VAS.
PA VI STE NAIVNI UKOLIKO MISLITE DA SE NEKO UPUSTI RADITI NEZAKONITE RADNJE U DANAŠNJI VAKAT.
NEOZBILJNO I ŽALOSNO.
Ne volem

#2560 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

JohnnyS. wrote:
zeljo1984 wrote:

Kao drugo do bogdo nikad senaida nisu vratili na slobodnu teritoriju kad su ga odveli na pale.
Kao trece nije on nikakav heroj on je prodavo puske. Meni je podao za 1400 dm iako je dan ranoje rekao 700 dm. Valjda inflacija.
Kao cetvrto nemoj mi ti senaidov covjece govorit sta je zalosno jer zalosno je da senaid postoji kao i ljudi koji ga brane.
Izuzev ovima koji direktno imaju finansijske koristi od njega. Njih ipak mogu malo shvatiti jer je teska situacija u drzavi. Zato nemoj meni pametovati jer vjerovatno znam senaida duze nego sto ti imas godina.

Tebi je neophodno liječenje, čoek.
Uradt ćeš si nešt nažao - odmah na liječenje.
HITNO
golfiista

#2561 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by golfiista »

IZVINJAVAM SE portalu Ilidza.ba, naknadnim provjerama utvrđeno da ipak nisu dobili poticaj iz općinskog budžeta. Od danas vas redovno citam ;)

Ali jeste pisali da su ulice očišćene iako nisu bile, ni blizu..
LeonardoAC

#2562 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by LeonardoAC »

SDA Ilidža je izgleda preuzeta od strane neke vojne hunte... stranku vodi "general" koji se evo vidimo optužuje za sve i svašta, kandidat za načelnika je isto nekakav bivši vojskovođa, trenutni načelnik se također povezuje sa ratom i ratnim ulogama (svašta se moglo pročitati i na ovom forumu). Baš se pitam, kad će ovi ratni kadrovi konačno sjahati sa vlasti.
JohnnyS.

#2563 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Ne volem wrote:
JohnnyS. wrote:
zeljo1984 wrote:
Iako Senaid nije glavni krivac, i on je figura vladajucih strukutura SDA, preko kojih ovi upravljaju Ilidzom. Ocigledno da se Fikro zelio da odupre tim vladajuci strukturama, ali mu nije uspjelo. Da se razumijemo, ne branim ja Fikra, ali bilo kakvo

Tebi je neophodno liječenje, čoek.
Uradt ćeš si nešt nažao - odmah na liječenje.
HITNO
ne volem i zeljo su jedan te isti lik samo pod dva nika i decko sam sebi daje podrsku :)
to je smijesno. Ono sto nije smijesno je da branis senaida memica zivi primjer ratnog profitera, posljeratnog kriminalca i u slobodno vrijeme nacionalistu. Kad je na osnovu amera dobio izbore nije vam smetao amer. A sad od tibre se ogradujete i amera prozivate. E pa prijatelju da ti kazem jos jednu informaciju. Senaid je dao srbima sa pala da prave benzinsku pumpu ispod mujica pumpe! Ljui iskesirali i dobili ono sto se ne dobija. I evo ga senaidov autenticni kriminal koji je sam poceo i koji hoce sam da zavrsi u sljedecem mandatu. U onda ce pocet nove. Zato ponavljam. Ruka mu se osusila ko ilidzi zeli toliko lose pa glasa za senaida.
Pozdrav.
_Alcatraz_

#2564 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

@cimburnaoko SVAKA CAST ZA NAPISANO jer je to 100% tacno.

Ne volem wrote:
Postavio bih pitanje ne samo cimburnaoko, već i ostalim njegovim istomišljenicima:
GDJE STE BILI I ŠTA STE RADILI KADA JE TIBRA GRADILA PRVE ZGRADE IZA HIFA PUMPE ?
TADA VAS SE NIJE TICALO. TO JE BILO RUGLO DALEKO OD VAS.
PA VI STE NAIVNI UKOLIKO MISLITE DA SE NEKO UPUSTI RADITI NEZAKONITE RADNJE U DANAŠNJI VAKAT.
NEOZBILJNO I ŽALOSNO.
Ide sve to sto pisao za @cimburnaoko samo dok se ispostuje odredjena procedura. Sve to, od krivicinih prijava itd. ce uslijediti. Sto se tice zgrada kod Hife u pitanju je skroz druga MZ (Stupsko brdo), a sto se tice nezakonitih radnji pogledaj urbanisticki plan, kao misljenje kantona... Ne slazu se mnoge stvari.

@cimburnaoko posto si vidim dobro upoznat onda moras imati i urbanisticki plan i misljenje ministarstva... pa bih te molio da slikas mobitelom ili d.kamerom pa postavi ovdje slike.

zeljo1984 wrote:Zasto si kupovo sto nisi otiso u miliciju trazio da ti daju. i ranije smo citali ovu tvoju pricu na forumu. Trebo si naci gdje ima djabe pa uzet. ovo kako pises i pjlujes vise govori o tebi. Nece nicija do zore goriti. bice i tebi bolje kad fahro dodze. njegove zasluge su nemjerljive.
Kad si tako upoznat sto ne spomenes rampe na igmanu,tarife za kamione, begler i ostale firme i granape., tarifu za tunel.to nije lopovluk. na gladnom narodu.
Citas li ti ista sto drugi pisu od ranije ili samo lupas gluposti na osnovu zadnjih postova. Ja ne mogu da vjerujem sta ti pises.

@JohnnyS. Meni nije jasno zasto si se uopste obracao Memicu? Mogao si na Pale otici i zamoliti cetnike da ti daju pusku da pucas na njih i oni bi ti dali...

a sto se tice kriminala sa Tibrom tacno je da je to krenulo jos od vremena vladavine Amera C. uz blagoslov drzavnog vrha SDA sto se i sada ispostavilo tacnim nakon izbora Memica za kandidata da povede u konacnu propast SDA Ilidza.

Da je SDA ostala normalna stranka pokusala bi izgladiti netrpeljivost, nesporazum i svadju izmedju Memica i Prevljaka, a ne ovako da idu u javnost i brukaju i sebe i stranku, kao i svoje glasace koji ih podrzavaju, a ne znaju svrhu te svadje niti oni imaju koristi od svega toga.
Ne volem

#2565 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

JohhnyS.
Dečko ti odmah također na terapiju.
Koje ti nabuloze ovdje širiš, samo su dokaz izreke - LJUDSKA (TVOJA) GLUPOST NEMA GRANICA

Alcatraz, mislim da si na dobrom putu
JohnnyS.

#2566 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Ne volem wrote:JohhnyS.
Dečko ti odmah također na terapiju.
Koje ti nabuloze ovdje širiš, samo su dokaz izreke - LJUDSKA (TVOJA) GLUPOST NEMA GRANICA
:)
dtox

#2567 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dtox »

golfiista wrote:IZVINJAVAM SE portalu Ilidza.ba, naknadnim provjerama utvrđeno da ipak nisu dobili poticaj iz općinskog budžeta. Od danas vas redovno citam ;)

Ali jeste pisali da su ulice očišćene iako nisu bile, ni blizu..
Nepotrebno optuzivanje sa vase strane nije dobro ni za nas a pogotovo ni za vas bez dokaza.(sada mi je poznat vas identitet :))

P.S Bio sam spreman da podignem tuzbu zbog laznog predstavljanjau nase ime i uzmanje novca.
:thumbup:
_Reds_

#2568 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ilidza.ba daj spustite se na zemlju, cuj oni su bili spremni da pokrenu tuzbu, eto bar ste me nasmijali, tuzbu zato sto je golfista, inace vjerovatno neimenovani radnik opcine iznio neke tvrdnje na forumu anonimno. :lol: :lol: :lol: :lol:

http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... i-od-.html

I jos nesto ilidza.ba, ne podrzajem nikakvu "cirilicu" kako je vi nazvaste, iako je cirilica i bosansko pismo, iako ste vi zaboravili to, ali svi ti kafici muziku gase ili smanjuju na minimum u 11 do pola 12, licno sam gledamo bar 1o puta kada im policija dolazi, i kaze da samnje ili ugase ili ce da dobiju prijave. Postoje mnoge stvari gdje se moze vijdeti i nerad policije, ali u ovom slucaju im se ne moze zamjeriti. Za odrzavanje ovakvog partija u stambenom naselju, na otvorenom, je ipak potrebno dobiti neke dozvole, a naravno da ih je skoro nemoguce dobiti za događaje iza 11. Budimo realni. Zato sam ja davno predlagao Stojcevac za ovakve događaje.

I da @zeljo i @ne volem su vrlo vjerovatno jedan te isti lik. Pismenost na nivou. Ono sto se jasno moze vijdeti na ovome forumu jeste kakvim se rijecnikom i tonom koriste pristalice SDA i aktuelnog nacelnika. Pa istim kao i aktuelnim nacelnik. Vrlo ih je lahko preoznati, kada vise nemaju argumenata prelaze na vrijeđanje.
dtox

#2569 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dtox »

_Reds_ wrote:Ilidza.ba daj spustite se na zemlju, cuj oni su bili spremni da pokrenu tuzbu, eto bar ste me nasmijali, tuzbu zato sto je golfista, inace vjerovatno neimenovani radnik opcine iznio neke tvrdnje na forumu anonimno. :lol: :lol: :lol: :lol:

http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... i-od-.html

I jos nesto ilidza.ba, ne podrzajem nikakvu "cirilicu" kako je vi nazvaste, iako je cirilica i bosansko pismo, iako ste vi zaboravili to, ali svi ti kafici muziku gase ili smanjuju na minimum u 11 do pola 12, licno sam gledamo bar 1o puta kada im policija dolazi, i kaze da samnje ili ugase ili ce da dobiju prijave. Postoje mnoge stvari gdje se moze vijdeti i nerad policije, ali u ovom slucaju im se ne moze zamjeriti. Za odrzavanje ovakvog partija u stambenom naselju, na otvorenom, je ipak potrebno dobiti neke dozvole, a naravno da ih je skoro nemoguce dobiti za događaje iza 11.
Budimo :dance: realni. Zato sam ja davno predlagao Stojcevac za ovakve događaje.

I da @zeljo i @ne volem su vrlo vjerovatno jedan te isti lik. Pismenost na nivou. Ono sto se jasno moze vijdeti na ovome forumu jeste kakvim se rijecnikom i tonom koriste pristalice SDA i aktuelnog nacelnika. Pa istim kao i aktuelnim nacelnik. Vrlo ih je lahko preoznati, kada vise nemaju argumenata prelaze na vrijeđanje.
Uredu je!
P.S Nevjerujem da radi u opstini nego da je clan jedne politicke stranke kojoj ne odgovara www.ilidza.ba
golfiista

#2570 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by golfiista »

odlična reklama za ilidza.ba, no nema veze..

Nesto kontam, ima nas dosta na forumu, evo da organizujemo jednu kaficu, pa da fino ko ljudi razmijenimo mišljenja, onako argumentovano, možda i nesto ispadne od svega. Usaglasimo mišljenja i ono organizujemo novu partiju za opće izbore. Evo koliko vidim ima i privrednika, privatnika, službenika, profesora, namještenika, novinara i sl., dakle sve ono što nam treba. Da ovo vrijeme i energiju sa foruma usmjerimo ka rješavanju konkretnih problema, a ne ovako isprazno i otrcano..

Evo ja se prijavljujem prvi za tu kaficu...još neko? ( uvijek možete ostati skriveni iza svog nicka i tamo ostati zauvijek u zapećku vremena i prostora, nebitni sebi , meni i svima ostalim :) )
FOČANSKI PROPISI

#2571 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

zeljo1984 wrote:Zasto si kupovo sto nisi otiso u miliciju trazio da ti daju. i ranije smo citali ovu tvoju pricu na forumu. Trebo si naci gdje ima djabe pa uzet. ovo kako pises i pjlujes vise govori o tebi. Nece nicija do zore goriti. bice i tebi bolje kad fahro dodze. njegove zasluge su nemjerljive.
Prosto, ne mogu da vjerujem da postoje, takvi, tipovi kao što si ti.
ZA SVAKU BOLEST,FAHRO RASTE!
cimburnaoko

#2572 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by cimburnaoko »

zeljo1984 wrote:

Slazem se u potpunosti sa vama da u svakom sporu treba saslusati i drugu stranu. I nacelnik je na sastanku sa gradjanima dobio priliku da iznese sto ima da iznese i poslije toga je svima bilo apsolutno sve jasno.Gradjani su Iznijeli na kulturan nacin svoje probleme i sve prijavili i poznato vam je kako su prosli.

Zao mi je sto je nas nacelnik bio zarobljen i pretrpio svasta nesta . Moguce je kao sto se iz prilozenog vidi da je covjeku potrebna psihijatrijska pomoc. A za sve sto je do sada ucinio na podrucju nase opstine (organizacija loseg rada vecine opstinskih sluzbi,sadjenje vocnjaka na tram pruzi, podrzavanje nelegalne gradnje 2000 stambenih jedinica i njihova nezakonita legalizacija ,i jos mnogo sta po Ilidzi zbog cega se ljudi hvataju za glavu itd.itd.) pod uslovom ako nas nacelnik nije primao mito, onda mu je hitno potrebna psihijatrijska pomoc i nikako ne bi trebao ostati u opstini.
Sto se tice nasljedjivanja problema ,problem uopste nije nasljedjen i ona prva gradnja nije isla zakonskim redom i bivsi nacelnik ima zasluge u tome, i on ima aferima ,dozvola za zgradu na parkingu cije slike su postavljene na forumu, a trenutno se radi, je izdata za vrijeme Cenanovica, i zemlja je isto dodijeljena investitoru pod sumnjivim okolnostima. Sto se nasljedjivanja tice da vam pojasnim to je isto kad jedan lopov ukrade nesto i nestane, a onda dodje drugi pa sa istom druzinom nastavi kradju -obojica su lopovi niko nije nista naslijedio.
Pozivam i vas i gospodina Ne Volem da pocnete razmisljati svojom glavom i da otvorite oci i da se ukljucite u akciju da skinemo sa polozaja sve koji hrabro zloupotrebljavaju polozaj koji im je povjeren a poslije toga podizanje tuzbe i trazenje odstete. Ako uspijemo da skinemo sa polozaja sve koji ga zloupotrebljavaju za sve nas ce doci bolja vremena,i to sto vam obecaje vas nacelnik na vasim sastncima to vas sleduje cim nestane takvih kao on, i zaposlenje i rast ekonomije i legalizacije vasih objekata i vodovodi i odvodi i smanjenje kriminala itd.
Sve sto pisem je argumentovano i prilazem i izvode iz zakona i dokaze i gospodin Ne Volem moze da vidi da je izmjena reg plana provedena nezakonski i sve sto je nacelnik obecao poslije je samo zamazivanje ociju jadnom narodu nekim novim izmjenama o cemu cu pisati kasnije i sumi koju je skrhao u izmjene i ponovo namjerava da pravi neke kvazi izmjene sa javnom raspravom koje ce ponovo finansirati od nasih novaca da bi pokazao kao on sada radi po zakonu.
Last edited by cimburnaoko on 24/06/2012 19:38, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#2573 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Osvrnuti ću se ,još jednom, na lika koji se zove Sena(h)id Memić:
1.On je skrnavio KUR*AN pišući po njemu posvetu
2.On je odsjedao u hotelu HILTON,sa porodicom, u Instambulu,dok smo mi ratovali (na naš račun)
3.On je dao 100.000 Km debelguzom besposličaru iz Hadžića Mustafi DŽeliloviću
4.On je osuđenik na zatvorsku kaznu
5.On je zaposlio ženu u općini Ilidža, gore pomenutog, besposličara bez konkursa
6.On je sadio voćnjak gdje ne bi ni lud čovjek
7.On je poslao ljude sa Stupa,javno, u pizdu materinu
8.On je švercovao oružje u ratu i miru
9.On je javno rekao jednom djetetu,da ne može volontirati u općini zato što mu je babo podržavao Husu
10.On je uz pomoć Sulje pogazio sve demokratske principe.
11.On je bolestan čovjek
Molim vas pomozite mu!
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 25/06/2012 10:00, edited 1 time in total.
dtox

#2574 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dtox »

golfiista wrote:odlična reklama za ilidza.ba, no nema veze..

Nesto kontam, ima nas dosta na forumu, evo da organizujemo jednu kaficu, pa da fino ko ljudi razmijenimo mišljenja, onako argumentovano, možda i nesto ispadne od svega. Usaglasimo mišljenja i ono organizujemo novu partiju za opće izbore. Evo koliko vidim ima i privrednika, privatnika, službenika, profesora, namještenika, novinara i sl., dakle sve ono što nam treba. Da ovo vrijeme i energiju sa foruma usmjerimo ka rješavanju konkretnih problema, a ne ovako isprazno i otrcano..

Evo ja se prijavljujem prvi za tu kaficu...još neko? ( uvijek možete ostati skriveni iza svog nicka i tamo ostati zauvijek u zapećku vremena i prostora, nebitni sebi , meni i svima ostalim :) )

ja sam ZA!
Ne volem

#2575 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

FOČANSKI PROPISI wrote:Osvrnuti ću se ,još jednom, na lika koji se zove Sena(h)id Memić:
1.On je skrnavio KURA*N pišući po njemu posvetu
2.On je odsjedao u hotelu HILTON,sa porodicom, u Instambulu,dok smo mi ratovali (na naš račun)
3.On je dao 100.000 Km debelguzom besposličaru iz Hadžića Mustafi DŽeliloviću
4.On je osuđenik na zatvorsku kaznu
5.On je zaposlio ženu u općini Ilidža, gore pomenutog, besposličara bez konkursa
6.On je sadio voćnjak gdje ne bi ni lud čovjek
7.On je poslao ljude sa Stupa,javno, u pizdu materinu
8.On je švercovao oružje u ratu i miru
9.On je javno rekao jednom djetetu,da ne može volontirati u općini zato što mu je babo podržavao Husu
10.On je uz pomoć Sulje pogazio sve demokratske principe.
11.On je bolestan čovjek
Molim vas pomozite mu!
NO COMMENT
Locked