Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- muhanata
#2553 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Welcome home, Jaime!

Malo mi ga žao, ali samo malo

Malo mi ga žao, ali samo malo

- cenecimoveocino
#2554 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ode gledat tek novu epizodu,cekam da ovo govno od USBa zavrsi ovaj buffering,10 min. pise 5 secs remaining till transfer complete 
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
Eborg
#2555 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Trebao bih malo pojašnjenja iz serije, ne iz knjige:
1) Je li onaj meštar slijepac što je saslušavao Jon Snowa (koji se pojavljivao i u prvoj sezoni) brat Ludog kralja, tj. amidža Joffreyevog rahmetli oca koji je "nastradao u lovu"? Isto kakva sapunica.
Odrekao se kraljevskih pogodnosti i otišao braniti zid?
2) Je li Danerys još uvijek ne ide prema King's Landingu već skuplja vojsku tako što osvaja ove nezavisne gradove na jugu?
3) Šta ono bi sa Stannisom? Je li on sprema novi napad na King's Landing?
4) Je li rat definitivno gotov nakon Red Weddinga ili su ostali lordovi nastavili da se bore za slobodni Sjever?
'Fala!
1) Je li onaj meštar slijepac što je saslušavao Jon Snowa (koji se pojavljivao i u prvoj sezoni) brat Ludog kralja, tj. amidža Joffreyevog rahmetli oca koji je "nastradao u lovu"? Isto kakva sapunica.
2) Je li Danerys još uvijek ne ide prema King's Landingu već skuplja vojsku tako što osvaja ove nezavisne gradove na jugu?
4) Je li rat definitivno gotov nakon Red Weddinga ili su ostali lordovi nastavili da se bore za slobodni Sjever?
'Fala!
-
dezurni_ucenik
#2556 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja mislim da Denyris ide prema King Landingu i u medjuvremenu skuplja vojsku.Eborg wrote:Trebao bih malo pojašnjenja iz serije, ne iz knjige:
1) Je li onaj meštar slijepac što je saslušavao Jon Snowa (koji se pojavljivao i u prvoj sezoni) brat Ludog kralja, tj. amidža Joffreyevog rahmetli oca koji je "nastradao u lovu"? Isto kakva sapunica.Odrekao se kraljevskih pogodnosti i otišao braniti zid?
'Fala!
Stannis je spremao novi rat.Sjeti se pijavica.Jedna za Robb Starka,druga za Joffreya i ne sjecam se za koga je treca.I Davos mu je u medjuvremenu dao poruku od gavrana da su se white walkeri vratili.Melisandra je onda promjenila pricu u fazonu "e tu ces ti pobjediti.Imala sam viziju u vatri".
Za sjever,koliko znam Russ Bolton je glavni tu,sve dok Sansa i TYrion ne dobiju dijete.Onda oni preuzimaju,
- SanskiBiser
#2557 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dezurni_ucenik wrote:
Ja mislim da Denyris ide prema King Landingu i u medjuvremenu skuplja vojsku.
Stannis je spremao novi rat.Sjeti se pijavica.Jedna za Robb Starka,druga za Joffreya i ne sjecam se za koga je treca.I Davos mu je u medjuvremenu dao poruku od gavrana da su se white walkeri vratili.Melisandra je onda promjenila pricu u fazonu "e tu ces ti pobjediti.Imala sam viziju u vatri".
Za sjever,koliko znam Russ Bolton je glavni tu,sve dok Sansa i TYrion ne dobiju dijete. Onda oni preuzimaju,

- Truba
#2558 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zašto odvajaš seriju i knjiguEborg wrote:Trebao bih malo pojašnjenja iz serije, ne iz knjige:
1) Je li onaj meštar slijepac što je saslušavao Jon Snowa (koji se pojavljivao i u prvoj sezoni) brat Ludog kralja, tj. amidža Joffreyevog rahmetli oca koji je "nastradao u lovu"? Isto kakva sapunica.Odrekao se kraljevskih pogodnosti i otišao braniti zid?
'Fala!
1. možda... ali nemam pojma ne sjećam se
2. iskreno ja mislim da ona ne ide još nigdje samo se vrati u krug u zapetljanim društveno-ekonomskim odnosima istoka... na špici se vidi koliko je ona zapravo kilometara daleko od glavne radnje
3. ni on pojma nema gdje je pošo gdje došo
4. pa dobro jesu razbijeni... ali generalno rat nije završen a sjever nikad neće zaboraviti tako da je to uvijek tlo pogodno za neku pobunu
- karanana
#2559 Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Roknu li dzofrija iducu epizodu nemoj da bi ko nesto spojlovo barem 3-4 dana od emitivanja epizode u nedjelju
Sent from my iPhone using Tapatalk
- shmizlica
#2560 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne dolazi na temu karanana, ne dolazi na temu 
-
Eborg
#2561 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zahvaljujem na pojašnjenjima!
Očekivao sam više razvrata, nešto su ofalili u zadnjih par epizoda.
BTW, možda sam ja malo pozaboravljao neke stvari ali Jamie mi se nije nikad činio kao neki zao lik. Nadmen da (i nastran
), ali iza Tyriona je možda i najbolji u onoj odvratnoj porodici.
Očekivao sam više razvrata, nešto su ofalili u zadnjih par epizoda.
BTW, možda sam ja malo pozaboravljao neke stvari ali Jamie mi se nije nikad činio kao neki zao lik. Nadmen da (i nastran
- annoy
#2562 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da Aemon nije baš brat od Aerysa, ali neki Targaryen je, koji nije htio biti na tronu
Dany je rekla proročica "To reach the west, you must go east. ", čega se ona i drži
Što se tiče Jamiea, meni je on drag, iako se na početku činio kao neki ljigo, ali i njemu su se svakakva sranja dogodila u životu, a i kad ti je ćaća Tywin Lannister, sigurno nemoš bit normalan
Dany je rekla proročica "To reach the west, you must go east. ", čega se ona i drži
Što se tiče Jamiea, meni je on drag, iako se na početku činio kao neki ljigo, ali i njemu su se svakakva sranja dogodila u životu, a i kad ti je ćaća Tywin Lannister, sigurno nemoš bit normalan
- Tito_i_Partija
#2563 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Slijepac je Aemon Targaryen i on je amidza od Mad Kinga (koji se zove Aerys II). Aemon se odrekao krune zato sto je mrzio sve politicke spletke i prevare koje se desavaju u King's Landingu, i tako je dao svom mladjem bratu (koji je otac od Mad Kinga). Moglo bi se rec' da je on zbog toga cak najpametniji covjek u seriji.Eborg wrote:Trebao bih malo pojašnjenja iz serije, ne iz knjige:
Joffreyev "otac" koji je nastradao u lovu je Robert Baratheon, kralj na pocetku serije, i on nema bas nikakve veze sa Aemon-om.
Imas sve ovde, ako te interesuje:
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Gam ... rones_Wiki
-
Eborg
#2564 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobro si, Robert Baratheon i Ned Stark su svrgnuli Mad Kinga Targaryena, tj. promijenili vladajuću dinastiju.
- Truba
#2565 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
joj šta li će biti kad religija uzme preveliku važnost u seriji i kad se pojave vrapci 
-
brain bubbles
#2566 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
al najjaci citat, kad smo vec kod Aemona
“You always know when a man is telling a lie. How did you acquire this magical power?”
“I grew up in King’s Landing,”

“You always know when a man is telling a lie. How did you acquire this magical power?”
- Legollas
#2567 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
eh tobrain bubbles wrote:al najjaci citat, kad smo vec kod Aemona
- karanana
#2568 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Spoiler pitanje:
Ko je onaj sto ga je mala arija probola kroz grlo na kraju prve epizode? On je ubio onog nekog djecaka? Ko je ono bio taj djecak? Ili ja imam alzheimera ili se fakat iz drugih razloga ne mogu snaci u silnim karakterima i paralelnim pricama i desavanjima na razlicitim stranama vesterosa + tamo na istoku.
Ko je onaj sto ga je mala arija probola kroz grlo na kraju prve epizode? On je ubio onog nekog djecaka? Ko je ono bio taj djecak? Ili ja imam alzheimera ili se fakat iz drugih razloga ne mogu snaci u silnim karakterima i paralelnim pricama i desavanjima na razlicitim stranama vesterosa + tamo na istoku.
-
dezurni_ucenik
#2569 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:Spoiler pitanje:
Ubio Arijinog prijatelja u sumi.Sjecas se da su ubijali kopilad Roberta Barationa.
- Legollas
#2570 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i uzeo joj "Needle"dezurni_ucenik wrote:karanana wrote:Spoiler pitanje:
Ubio Arijinog prijatelja u sumi.Sjecas se da su ubijali kopilad Roberta Barationa.
- irac300
#2571 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Je l' se meni čini (nisam čitao knjige) da ova kraljevstva imaju veze s historijom V. Britanije? Npr. Sjever je asocijacija za Škotsku, King Landing Engleska na kvadrat
, oni ledeni šetači Vikinzi, Denyris sa svojom invazionom vojskom podsjeća na Vilijama Osvajača i invaziju Normana na Englesku...itd, itd. Ah da, i onaj zid jako asocira na Hadrijanov zid.
- Brkooo
#2572 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I meni se cini... pogotovo na vrijeme "rata ruza" ... gdje je frakcija Lancaster (Lannister)irac300 wrote:Je l' se meni čini (nisam čitao knjige) da ova kraljevstva imaju veze s historijom V. Britanije? Npr. Sjever je asocijacija za Škotsku, King Landing Engleska na kvadrat, oni ledeni šetači Vikinzi, Denyris sa svojom invazionom vojskom podsjeća na Vilijama Osvajača i invaziju Normana na Englesku...itd, itd. Ah da, i onaj zid jako asocira na Hadrijanov zid.
a o grbu engleza da ne pricamo
- irac300
#2573 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
E da, na rat ruža sam zaboravio.Brkooo wrote:I meni se cini... pogotovo na vrijeme "rata ruza" ... gdje je frakcija Lancaster (Lannister)irac300 wrote:Je l' se meni čini (nisam čitao knjige) da ova kraljevstva imaju veze s historijom V. Britanije? Npr. Sjever je asocijacija za Škotsku, King Landing Engleska na kvadrat, oni ledeni šetači Vikinzi, Denyris sa svojom invazionom vojskom podsjeća na Vilijama Osvajača i invaziju Normana na Englesku...itd, itd. Ah da, i onaj zid jako asocira na Hadrijanov zid.
a Kings Landing asocira na London
a o grbu engleza da ne pricamo
- annoy
#2574 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Martin je svakako bio inspiriran Ratom ruza i povijesnim romanima kao npr. Ivanhoe, i srednjovjekovljem opcenito
- Truba
#2575 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa ja sam gledao Tudorse... seriju po istinitim događajima u jednom trenutku sam mislio da gledam Game of thronesirac300 wrote:Je l' se meni čini (nisam čitao knjige) da ova kraljevstva imaju veze s historijom V. Britanije? Npr. Sjever je asocijacija za Škotsku, King Landing Engleska na kvadrat, oni ledeni šetači Vikinzi, Denyris sa svojom invazionom vojskom podsjeća na Vilijama Osvajača i invaziju Normana na Englesku...itd, itd. Ah da, i onaj zid jako asocira na Hadrijanov zid.
još ona ista kraljica ana bojlen u obje serije