ekupon.ba

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vaše mišljenje o ekupon.ba ?

Dobra ideja, učestvovati ću u kupovinama
403
64%
Ništa posebno, a sigurno je i navlakuša
103
16%
Ne zanima me
119
19%

Total votes: 625

Pitarrr82

#2551 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

ella_sa wrote:heheheheh cuj

Uživajte u hotelu Marco Polo u Gracu za samo 86 KM
fakat su nepismeni na klixu i sa-x i dzaba im sve promjene imena, uvijek nanovo iznenade! Mjesto se zove Gradac..
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /120419022

btw. koja podvala za 1.majsko putovanje, a hotel popunjen, bar na web site hotela tako pise

Cini mi se kad sam zadnji put gledao one komentare na toj ponudi da su rekli da imaju jos mjesta za 1. Maj...
programerka

#2552 Re: ekupon.ba

Post by programerka »

Saka wrote:Meni je Food Office totalno njesra. Hrana je bljutava bez okusa a (redovne) cijene astronomske. Glavno jelo 7.5KM (neka piletina u sosu) al tu ne ulazi prilog, hljeb (ni piće naravno). Tako da sa prilogom (pomfrit, riža), hljebom i pićem bljutav obrok dobiješ za 12KM. Vama je to jeftino? Za 12KM ručak da biraš po gradu.
Pa dobro sad, neko očekuje da ode u restoran i dobije ručak i PIĆE za 5KM. Ja kad tražim jeftiniju varijantu, onda tražim čašu vode za piće :D
Što se tiče priloga, jela su uglavnom po tim cijenama(5-8KM) sa prilogom. Ja sam jela ribu, prilog se bira, super bilo, 7KM sve skupa. Muz jeo mediteransku piletinu ili tako nešto, sa pekarskim krompirom, mislim da je cak bilo 5KM.
Ja opet kažem da je nas 5 jelo i uzelo po piće za dva kupona, odnosno 40KM po pravim cijenama, što je za mene povoljno. Mogli smo možda malo jeftinije proći recimo u BBI na 4. spratu, ali ambijent se po meni ne može porediti.
Opet, svako ima svoje viđenje:)
Saka

#2553 Re: ekupon.ba

Post by Saka »

Ne očekujem da jedem za 5KM u "restoranu". Al opet zavisi šta ko smatra restoranom. I McDonalds je restoran i ćevabdžinica je za nekog restoran. Food Office je vrsta restorana gdje dođeš da ručaš s posla na pauzi za ručak, nije vrsta restorana gdje izlaziš s djevojkom na romantičnu večeru (apropo ambijenta).

12KM za bljutav obrok je, ne previše, nego bezobrazno. Za te pare možeš večerati u "pravom" restoranu. Nije karikiranje već reagujem na ono što si napisala da su cijene OK. Nisu nimalo OK za ono što dobiješ, pogotovo ne za naše uslove i za onakvu vrstu restorana. Sad kad bih za te pare dobio neku wow klopu svaka čast, ali meni je bilo totalno neukusno.

Slažem se, ukusi su subjektivna stvar, nekome je možda fantastično, ja znam da neću više ići i to je to.
programerka

#2554 Re: ekupon.ba

Post by programerka »

Saka wrote:Ne očekujem da jedem za 5KM u "restoranu". Al opet zavisi šta ko smatra restoranom. I McDonalds je restoran i ćevabdžinica je za nekog restoran. Food Office je vrsta restorana gdje dođeš da ručaš s posla na pauzi za ručak, nije vrsta restorana gdje izlaziš s djevojkom na romantičnu večeru (apropo ambijenta).

12KM za bljutav obrok je, ne previše, nego bezobrazno. Za te pare možeš večerati u "pravom" restoranu. Nije karikiranje već reagujem na ono što si napisala da su cijene OK. Nisu nimalo OK za ono što dobiješ, pogotovo ne za naše uslove i za onakvu vrstu restorana. Sad kad bih za te pare dobio neku wow klopu svaka čast, ali meni je bilo totalno neukusno.

Slažem se, ukusi su subjektivna stvar, nekome je možda fantastično, ja znam da neću više ići i to je to.
Pod restoranom sam mislila na prave restorane tipa Tavola, Peppers, Lights, Via del Corso itd...
U potpunosti se slažem s tim da je FO restoran tipa onih za pauzu, ali se apsolutno ne slažem da se u restoranu(pod ovim mislim na pravi restoran) možeš dobiti ručak i piće za 12KM, bar meni to nikada nije pošlo za rukom.
Da se razumijemo, ja nisam rekla da je FO prekrasan restoran sa fantastičnom atmosferom itd, ali mi je u svojoj klasi restorana "na tacnu" i cijenama, ambijentom i ukusom hrane sasvim OK, naročito u poređenju sa Merkatorom.

Što se tiče hrane, nama bilo baš ukusno :mrgreen: , upravo zato i kažem da mi je bilo sasvim OK i da mi je ta cijena OK za ukusan obrok i piće, ali ako tebi nije bilo ukusno, razumijem tvoj stav.
Pozdrav!
LaCici

#2555 Re: ekupon.ba

Post by LaCici »

Peppers :thumbup:
Zux

#2556 Re: ekupon.ba

Post by Zux »

fakat su nepismeni na klixu i sa-x i dzaba im sve promjene imena, uvijek nanovo iznenade! Mjesto se zove Gradac..

btw. koja podvala za 1.majsko putovanje, a hotel popunjen, bar na web site hotela tako pise
Da li je Gradcu ili Gracu pravilno decenijama se vode polemike. Jedni su izbacili D da bi se odvojilo od Graza, a drugi to osporavaju. Izvini, ali ti kazes nesto nekome o nepismenosti? Pa pogledaj na sta ti lici post samo. Nekakve dvotacke ".." koje ne postoje u jeziku, sve zbrda zdola. Negdje veliko slovo, negdje malo na pocetku recenice OMG :-)

A o prevari no comment, to kad ovih 100 i nesto ljudi "(ne)iskoriste" kupon onda neka se izjasne, tek ce se tada znati je li prevara ili ne. A trebala bi znati da hoteli odvoje odredjeni dio kapaciteta za neku svrhu kao sto je ekupon ili mozda booking.com i sl. pa nemaju vise mjesta za direktnu rezervaciju.
Mišana

#2557 Re: ekupon.ba

Post by Mišana »

Meni je isto ponuda food offica bila super,pa za 8 KM na nekim mjestima dvoje mogu samo colu popit, a da budem iskrena riba im je super (jela sam je par puta) i cijene sasvim ok.
Ne razumijem ljude koji uzmu kupon i pljuju po nekim ponudama, kao da su ne znam kakve..Ili mi nismo izbirljivi ili vec sta, ali mi je hrana tamo sasvim ok za cijenu koliku traze, (bez kupona) i ne vidim razlog da, ako su vec dali za tako mali novac super ponudu, dodje neko i pljuje po njima. Hrana je stvar ukusa, al treba biti i realan. Ako se ode u Via del corso, dobije se ukusnija hrana ali i najmanje 5 puta veca cijena. Koliko para-toliko muzike.
Saka

#2558 Re: ekupon.ba

Post by Saka »

Mišana pročitaj šta piše gore prije nego što lupaš bez veze. Ja sam govorio o redovnim cijena a ne o cijeni preko kupona. Za 4+2KM je sasvim OK ono što sam dobio, ali za 12 nije i bez kupona neću nikad tamo otići. Moje mišljenje i nije pljuvanje, tebi ako se sviđa idi jedi svaki dan.
butterfly_01

#2559 Re: ekupon.ba

Post by butterfly_01 »

pazite sta pisete i koga blatite.. moderatori ce zakljucati o ovaj topic.
Baby Jane

#2560 Re: ekupon.ba

Post by Baby Jane »

Samo jedno pitanje...

Koliko sam ja skontala, kupon u Office Food-u se odnosi na hranu i pice za 2 osobe. Ne razumijem onda kakve se ovdje doplate za pice spominju?

Ako nesto reklamiras, i prodas ga pod "i hrana i pice za 2 osobe" valjda se podrazumijeva da ce kupac dobiti upravo to...

WTF :?
baja

#2561 Re: ekupon.ba

Post by baja »

Baby Jane wrote:Samo jedno pitanje...

Koliko sam ja skontala, kupon u Office Food-u se odnosi na hranu i pice za 2 osobe. Ne razumijem onda kakve se ovdje doplate za pice spominju?

Ako nesto reklamiras, i prodas ga pod "i hrana i pice za 2 osobe" valjda se podrazumijeva da ce kupac dobiti upravo to...

jes al ako ne prebacis tih 20 km, ima jelo od 5, a i od 9 km cini mi se...te stvari se pisu sitnim slovima, valjda
Baby Jane

#2562 Re: ekupon.ba

Post by Baby Jane »

baja wrote:
Baby Jane wrote:Samo jedno pitanje...

jes al ako ne prebacis tih 20 km, ima jelo od 5, a i od 9 km cini mi se...te stvari se pisu sitnim slovima, valjda
drugim rijecima, zavala

fino pise, pice i hrana za 2 osobe PO VASEM IZBORU...

ne razumijem kako raja najnormalnije reaguje na takve stvari...nije poenta u cijeni, vec u principu
Pitarrr82

#2563 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

Jesmo razmazeni u pm, po cemu je zavala ako ti napise "hrana i pice" za 20KM, svakome je valjda jasno da se u tih 20KM treba uklopiti s hranom i picem a ako se i ne uklopi ostatak doplati...

Ko ne shvati to je vec druga prica, njega i treba levatiti...
Baby Jane

#2564 Re: ekupon.ba

Post by Baby Jane »

Pitarrr82 wrote:Jesmo razmazeni u pm, po cemu je zavala ako ti napise "hrana i pice" za 20KM, svakome je valjda jasno da se u tih 20KM treba uklopiti s hranom i picem a ako se i ne uklopi ostatak doplati...

Ma vidim ja da si se ti malo zbunio..

Procitaj moj post ponovo, mozda iz 10. puta shvatis poentu
Pitarrr82

#2565 Re: ekupon.ba

Post by Pitarrr82 »

Baby Jane wrote:
Pitarrr82 wrote:Jesmo razmazeni u pm, po cemu je zavala ako ti napise "hrana i pice" za 20KM, svakome je valjda jasno da se u tih 20KM treba uklopiti s hranom i picem a ako se i ne uklopi ostatak doplati...

Ma ocigledno ti nemas bas iskustva s kupovinom preko ekupona :mrgreen: ali hajde nema veze, naucices se onda na tezi nacin :skoljka:
@no403

#2566 Re: ekupon.ba

Post by @no403 »

Food office je meni donekle valjao dok je bio onaj "all you can eat" koncept. Zažaliće oni što su odbacili taj koncept jer su po tom bar bili jedinstveni i prepoznatljivi...sad su čista 2 po ponudi. Sada, s ovim cijenama, bolji je i pomenuti Merkatorov restoran - raznovrsnija ponuda, za nijansu bolje cijene i bar ona prostorija u kojoj se ne puši.
Ko hoce jeftino a ukusno eno mu chipas (30% jeftinije 100% ukusnije)...
Baby Jane

#2567 Re: ekupon.ba

Post by Baby Jane »

Pitarrr82 wrote:
Baby Jane wrote:

Ma ocigledno ti nemas bas iskustva s kupovinom preko ekupona :mrgreen: ali hajde nema veze, naucices se onda na tezi nacin :skoljka:
Opet kazem, nije stvar u ekuponu, vec u tome sto se reklamira nesto sto nije tako, i niko ne reaguje...svima je to normalno...zato smo takvi kakvi smo
ella_sa

#2568 Re: ekupon.ba

Post by ella_sa »

Zux wrote:

Da li je Gradcu ili Gracu pravilno decenijama se vode polemike. Jedni su izbacili D da bi se odvojilo od Graza, a drugi to osporavaju. Izvini, ali ti kazes nesto nekome o nepismenosti? Pa pogledaj na sta ti lici post samo. Nekakve dvotacke ".." koje ne postoje u jeziku, sve zbrda zdola. Negdje veliko slovo, negdje malo na pocetku recenice OMG :-)

A o prevari no comment, to kad ovih 100 i nesto ljudi "(ne)iskoriste" kupon onda neka se izjasne, tek ce se tada znati je li prevara ili ne. A trebala bi znati da hoteli odvoje odredjeni dio kapaciteta za neku svrhu kao sto je ekupon ili mozda booking.com i sl. pa nemaju vise mjesta za direktnu rezervaciju.
Poštovani ekupon "podupiraču",
ovu izjavu ne bih dala bez da sam provjerila popunjenost dotičnog hotela. Referirala sam se na činjenicu da su napisali podnaslov- prvomajsko putovanje, što bi u neku ruku značilo neistinu ( da ne kažem prevaru). Hotel Marco Polo je sladak i na žalost premali tako da ne možemo govorit velikim i prema potrebi "odvojenim kapacitetima". Između ostalog, izvan sezone uvijek imaju primamljive ponude i bez kolektivnih ponuda ( npr.ekupon-a).
Što tiče moje pismenost, prvo ja sebe ni ne nazivam se novinarom, niti sam pisala zvanični dopis ( nadam se da mi je ovo olakšavajuća okolnost u Vašem storgom ocjenjivanju). Svi smo svjedoci Kilx - kixeva, a vjerujem da je 80% korisnika pomislilo na Grac u Austriji, a ne na Gradac ( to čarobno malo mjesto blizu Makarske :).
Ne znači da sam u pravu, jer naglašavam, ovo mi nije profesija. Nekada davno sam učila da u imenima mjesta s nepostojanim "a" ne provodi se sljubljivanje, tako da ne vrijedi pravilo o gubljenju suglasnika, al avaj davno je bilo !
Frutek

#2569 Re: ekupon.ba

Post by Frutek »

Ovaj Gradac će bit ubleha prava, pa svakom ko je dosad imao iskustva sa ovakvim aranžmanima je jasno da kad +150 ljudi kupi kupon, da 99% neće bit dovoljno mjesta i onda nastaju problemi. Svi će htjeti ili vikendom ili za 1 maj, a ovako mali hoteli to ne mogu pratit.

Jeste prevara ako se ne ograniči broj kupona, već da mogu prodali bih i 5000! S druge strane, vremenski ograničeno, pa nedo Bog u sezoni da odeš da iskoristiš to. Slična stvar se desila sa hotelom na Jahorini, a meni lično totalni promašaj hotel Blanka na Vlašiću, gdje nisam dobio ni masažu, ni jahanje konjima, maltene ništa šta je stajalo u ponudi. Dakle, tražim samo ono što sam platio i ni to ne mogu ispunit! Ispisao sam pola stranice u knjizi žalbe, al daj bože da to iko i čita.

Od tad više ne kupujem takve aranžmane, tj. palo mi je povjerenje u cijeli koncept ekupona. Ispočetka se činila kao dobra ideja, al očigledno je da oni uopšte ne selektiraju s kim će napraviti posao niti su ikad pitali za naša pozitivna-negativna iskustva nakon korištenja kupona, već ovako moramo jedni drugima prenosit na forumu.
Saka

#2570 Re: ekupon.ba

Post by Saka »

Baby Jane wrote:Opet kazem, nije stvar u ekuponu, vec u tome sto se reklamira nesto sto nije tako, i niko ne reaguje...svima je to normalno...zato smo takvi kakvi smo
Apsolutno si u pravu. I meni je to zapelo za oko kao svojevrsna prodaja "muda pod bubrege". Trebali su lijepo napisati "kupon za FoodOffice u vrijednosti 20KM", a ne "hrana i piće za dvije osobe po izboru" jer to nije to što dobiješ.
Ne samo da niko ne reaguje već ako se neko usudi da iskritikuje pojavi se 5 "zaštitnika" koji te napadnu u smislu "šta ti hoćeš za 4 marke" ili "glup si ako ne shvataš" itd. Zato nam i jest kako jeste, sve nam je dobro dok se ne puca, ko se malo usprotivi odmah je izložen javnom linču od dokonih ublehaša.
Zux

#2571 Re: ekupon.ba

Post by Zux »

ella_sa wrote:
Zux wrote:

ovu izjavu ne bih dala bez da sam provjerila popunjenost dotičnog hotela. Referirala sam se na činjenicu da su napisali podnaslov- prvomajsko putovanje, što bi u neku ruku značilo neistinu ( da ne kažem prevaru). Hotel Marco Polo je sladak i na žalost premali tako da ne možemo govorit velikim i prema potrebi "odvojenim kapacitetima". Između ostalog, izvan sezone uvijek imaju primamljive ponude i bez kolektivnih ponuda ( npr.ekupon-a).
Što tiče moje pismenost, prvo ja sebe ni ne nazivam se novinarom, niti sam pisala zvanični dopis ( nadam se da mi je ovo olakšavajuća okolnost u Vašem storgom ocjenjivanju). Svi smo svjedoci Kilx - kixeva, a vjerujem da je 80% korisnika pomislilo na Grac u Austriji, a ne na Gradac ( to čarobno malo mjesto blizu Makarske :).
Ne znači da sam u pravu, jer naglašavam, ovo mi nije profesija. Nekada davno sam učila da u imenima mjesta s nepostojanim "a" ne provodi se sljubljivanje, tako da ne vrijedi pravilo o gubljenju suglasnika, al avaj davno je bilo !
Nisam ja nikakav "podupirac", sta god da ta rijec znaci...

Samo me iritira kritika necega bez pokrica. Sama si priznala da nisi strucna, a kritikujes neciju pismenost. I to kritikujes nepismenost na pojmu o kojem se kao sto rekoh godinama spori je li tako ili ne. Ako kritikujes nekog onda valjda moras imati i neku kompetentnost.

Sto se tice te ponude opet kritika unaprijed, dakle bez pokrica. Fino pise "Kupon se može iskoristiti od 23.04.2012. do 02.06.2012." Dakle period duzi od mjesec dana. To sto ce neki uspjeti upasti za 1. maj, a neki ne Boze moj. Ili sto nije dato u sezoni? Pa ne vjerujem da ijedan hotel prodaje svoje kapacitete duplo jeftinije u sezoni, nisu ludi.

Food office... "Platite samo 8 KM umjesto 20 KM za hranu i piće po Vašem izboru za dvije osobe u restoranu Food Office." Gdje je tu nejasnoca? Do sad je svaka ponuda hrane takva bila. Platio si odredjeni postotak jeftinije za navedenu sumu, sve preko te sume se doplati.
ella_sa

#2572 Re: ekupon.ba

Post by ella_sa »

.
Last edited by ella_sa on 23/04/2012 15:52, edited 1 time in total.
ella_sa

#2573 Re: ekupon.ba

Post by ella_sa »

Zux wrote:
ella_sa wrote:
Zux wrote: Da li je Gradcu ili Gracu pravilno decenijama se vode polemike. Jedni su izbacili D da bi se odvojilo od Graza, a drugi to osporavaju. Izvini, ali ti kazes nesto nekome o nepismenosti? Pa pogledaj na sta ti lici post samo. Nekakve dvotacke ".." koje ne postoje u jeziku, sve zbrda zdola. Negdje veliko slovo, negdje malo na pocetku recenice OMG :-)

Nisam ja nikakav "podupirac", sta god da ta rijec znaci...

Samo me iritira kritika necega bez pokrica. Sama si priznala da nisi strucna, a kritikujes neciju pismenost. I to kritikujes nepismenost na pojmu o kojem se kao sto rekoh godinama spori je li tako ili ne. Ako kritikujes nekog onda valjda moras imati i neku kompetentnost.

Sto se tice te ponude opet kritika unaprijed, dakle bez pokrica. Fino pise "Kupon se može iskoristiti od 23.04.2012. do 02.06.2012." Dakle period duzi od mjesec dana. To sto ce neki uspjeti upasti za 1. maj, a neki ne Boze moj. Ili sto nije dato u sezoni? Pa ne vjerujem da ijedan hotel prodaje svoje kapacitete duplo jeftinije u sezoni, nisu ludi.

Food office... "Platite samo 8 KM umjesto 20 KM za hranu i piće po Vašem izboru za dvije osobe u restoranu Food Office." Gdje je tu nejasnoca? Do sad je svaka ponuda hrane takva bila. Platio si odredjeni postotak jeftinije za navedenu sumu, sve preko te sume se doplati.
1. podupirač, potporanj, pomagalo, a mogu i dodati uposlenik ekupona :)
2. fino je pisalo
PRVOMAJSKA PONUDA NA EKUPONU
Uživajte u hotelu Marco Polo u Gracu za samo 86 KM .
3. pokriće sam dala : imenima mjesta s nepostojanim "a" ne provodi se sljubljivanje, tako da ne vrijedi pravilo o gubljenju suglasnika
4. kritikama nisam sklona, pogotovo "forumaskim" i u ovome se slazemo.
uživajte u danu :wink:
Zux

#2574 Re: ekupon.ba

Post by Zux »

1. podupirač, potporanj, pomagalo, a mogu i dodati uposlenik ekupona
2. fino je pisalo
PRVOMAJSKA PONUDA NA EKUPONU
Uživajte u hotelu Marco Polo u Gracu za samo 86 KM .
3. pokriće sam dala : imenima mjesta s nepostojanim "a" ne provodi se sljubljivanje, tako da ne vrijedi pravilo o gubljenju suglasnika
4. kritikama nisam sklona, pogotovo "forumaskim" i u ovome se slazemo.
uživajte u danu
Kao sto rekoh nisam podupirac, moze se desiti da neko nesto podrzava, ali podupire tesko :razz:

Zasto, ali zasto ja ako imam suprotno misljenje tvom moram biti uposlenik ekupona ili imati ikakve veze sa istim? Nemam nikakve veze sa tim servisom niti sam nekakav branioc njihov. Ako te bas zanima gdje i sta radim odgovoricu ti na PP. Pratim ovu temu jer sam do sada cesto koristio usluge ekupona i nijednom nisam bio nezadovoljan, odnosno nisam se osjecao prevarenim. Recimo Food Office me ne zanima jer mi se hrana ne svidja tamo i nisam ni kupio kupon. Da li treba zbog toga da pljujem po ekuponu i Food Officeu? Kome se svidja bujrum. Vidim da ima 800 i nesto takvih, a u prethodnoj ponudi Food Officea je bilo preko 1000. Ista stvar i za ovaj hotel. Meni ne odgovara 1. maj u Gra(D)cu, pa nisam uzeo. Je li to znaci da ponuda ne valja? Vidim isto 150 ljudi kojim to odgovara i nek kazu svoje misljenje nakon sto iskoriste. Da li ponuda vazi za 1. maj? Vazi! Je li neko slagao? Nije.

Istom analogijom kako ti mene "optuzujes" da sam uposlenik ekupona mogu i ja tebe pitati, "a da ti nisi uposlenik avazovog City Deala"? Ali ja to ne zelim jer mozda samo imas iskrivljenu sliku prevare, odnosno ako tebi/meni nesto ne valja mozda drugome savrseno odgovara i nije mu prevara.
blesava

#2575 Re: ekupon.ba

Post by blesava »

joj sto mrzim kad stave postove na engleskom, pa ljudi moji ima ljudi kojima engleski nije maternji jezik.
Post Reply