Covijek, znam mnogo Srba iz I.S. koji rade u raznim firmama u Sarajevu. Mislim, nigdje veze ti i tvoja prica. Naravno, nije sjajno, ali vjerujem da se lakse zaposljavaju Srbi u Sarajevu, nego Bosnjaci u Banjaluci i u zapadnom Mostaru.travnik wrote:Mislio sam na one iz I.S. koji rade u SA. Živio sam u SA 5 godina, i znam da baš ljudi ne zapošljavaju masovno radnike iz I.S., dok masa raje iz SA ne radi. Ili ti želiš reći da Sarajlije toliko gotive Srbe iz I.S. pa da njih zapošljavaju, a ne građane SA?AliceInChains wrote:Jeste, cijelo Istocno Sarajevo(predgrade) radi u drzavnim institucijamatravnik wrote:AliceInChains
1. Ljudi iz I. Sarajeva ne rade radi merhameta Sarajlija, već zakonske obveze da se u državnim institucijama ispoštuje popis stanovništva iz 1991. godine, a to što rade baš ovi iz I. Sarajeva, nije zasluga stranaka iz SA, već iz RS-a. Zapošljavaju svoju rodbinu i stranačke kolege. Isti princip kao i u FBiH.
2. Puno generaliziraš i zbog, blago rečeno, netrepeljivosti prema drugima, donosiš krive sudove.
3. Merhamet S, nisam imao prilike iskusiti. Merhamet i B i H jesam. Ne ponovilo se. Toliko o generalnoj toleranciji.Goni se, molim te
Ako bi ti bio iole sofisticiran, bi znao, da se je sama vlada PC-a prije suprostavljala razvoju Cetniteta u okruziju Sarajeva. Sto li to?
Valjda da stite Srpsko stanovnistvo od losih pojava kod Bosnjaka?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Vitez Koja
#2551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- travnik
#2552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ili nisi pratio diskusiju od početka, ili me nisi shvatio. Reagirao sam na nebuloze da se I.S. izgradilo zahvaljujući merhametli građanima Sarajeva. Mislim, to je totalna glupost. Barem koliko ja znam, većina ljudi iz I.S. koji rade u SA, rade u državnim institucijama. Međutim, to ne trebaju zahvaljivati Sarajlijama, već zakonu i svojoj vezi. Uostalom, kao i ovi iz FBiH. Ovo posebno važe za one koji rade u državnim institucijama u BL.madner wrote:Ti ko Covic, niko drugi ne moze naci posao u Sarajevu![]()
Ljudi traze posao ovdje zato sto su plate znatno vece. Poslodavce uglavnom boli kurac, dok ljudi znaju raditi svoj posao.
Poslodavce naravno ne interesira tko je koje nacionalnosti. Tako i treba. Treba gledati isključivo kvalitete svake osobe, a ne njegovu nacionalnu pripadnost.
- travnik
#2553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vitez Koja
Javljaš se, a da nisi pratio tijek rasprave. Shodno tome-pogrešno. Reagirao sam na nebuloze da se I.S. izgradilo zahvaljujući Sarajlijama. To naprosto nije istina. Ništa više.
Javljaš se, a da nisi pratio tijek rasprave. Shodno tome-pogrešno. Reagirao sam na nebuloze da se I.S. izgradilo zahvaljujući Sarajlijama. To naprosto nije istina. Ništa više.
- madner
#2554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upratio sam, ali ti je teorija jednostavno potpuno netacna. Nema milion radnih mjesta u drzavnim institucijama. I.S. se izgradilo jer svaka regija ima svoj prirodni centar. Prirodni centar istocne Bosne je Sarajevo. Dakle I.S. predstavlja prirodni priliv ka gradu. Da postoji diskriminacija, to se ne bi desilo.
Djelomicno se jeste izgradilo zahvaljujuci Sarajlijama, profitirali su od gradjevinskom booma. Sto ne znaci da su Sarajlije dale pare, nego da je rijec o sasvim normalnim stvarima.
Djelomicno se jeste izgradilo zahvaljujuci Sarajlijama, profitirali su od gradjevinskom booma. Sto ne znaci da su Sarajlije dale pare, nego da je rijec o sasvim normalnim stvarima.
- AliceInChains
#2555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
travnik wrote:Ili nisi pratio diskusiju od početka, ili me nisi shvatio. Reagirao sam na nebuloze da se I.S. izgradilo zahvaljujući merhametli građanima Sarajeva. Mislim, to je totalna glupost. Barem koliko ja znam, većina ljudi iz I.S. koji rade u SA, rade u državnim institucijama. Međutim, to ne trebaju zahvaljivati Sarajlijama, već zakonu i svojoj vezi. Uostalom, kao i ovi iz FBiH. Ovo posebno važe za one koji rade u državnim institucijama u BL.madner wrote:Ti ko Covic, niko drugi ne moze naci posao u Sarajevu![]()
Ljudi traze posao ovdje zato sto su plate znatno vece. Poslodavce uglavnom boli kurac, dok ljudi znaju raditi svoj posao.
Poslodavce naravno ne interesira tko je koje nacionalnosti. Tako i treba. Treba gledati isključivo kvalitete svake osobe, a ne njegovu nacionalnu pripadnost.
Ne druze, nego ti nisi sposoban ukapirati, da se dio predgrada Sarajeva u Sumskoj gradi, zato sto Srbi bas IMAJU posla. Malo je glupo od tebe zakljuciti, da se bum stanogradnje moze samo svesti na sitnicu radnika u drzavnom pralamentu. Ustvrai mozes doci na taj debilni zakljucak, al' samo kad se informises u debilnim novinama iz Sumske.
-
hajducka travica
#2556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako su ove rijeci tacno prenesene,onda ispade da su Bosnjaci mentalnoretardiran narod.Opet kad se dublje covjek zamisli,mozda je ova njegova konstanta i tacna.Sta su Bosnjaci radili dok su drugi stvarali svoje drzave i nacije?Izetbegović: Nije vrijeme da BiH vodimo sami
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
glasali za njegovog babu?hajducka travica wrote:Ako su ove rijeci tacno prenesene,onda ispade da su Bosnjaci mentalnoretardiran narod.Opet kad se dublje covjek zamisli,mozda je ova njegova konstanta i tacna.Sta su Bosnjaci radili dok su drugi stvarali svoje drzave i nacije?Izetbegović: Nije vrijeme da BiH vodimo sami
- travnik
#2558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neću mjeriti stupanj nacionalizma i tolerancije kod pripadnika različitih naroda. Međutim, jedan nacionalizam hrani drugi, a u BiH trenutno dominiraju nacionalizam, netrepeljivost i nerazumijevanje. Po meni svi snose dio odgovornosti. Većini političkih stranaka i odgovara ovakva atmosfera jer osim određenih nacionalnih/entitetskih/državnih "interesa" i šupljih priča kojima se prikupljaju jeftini politički poeni i nemaju što drugo ponuditi. Nitko ne poziva samo B da budu tolerantni? Već sve u BiH. To je nužnost.AliceInChains wrote:@travnik
Bez prepucavanja i zajebancije: Vecina BH Hrvata je na celu sa HDZ-om izabrala put fasizma i secesionizma. Povod toga nije bila netolerancija Bosnjaka prema Hrvatima u Tuzli ili Sarajevu ili drugdje. Jer ukupno ti gradanski Hrvati(od kojih neki od njih mozda moraju i trpiti neke lose pojave od strane Bosnjaka) ipak cine manjinu. A vidi gdje su HDZ i bagra najjaci----> na podrucijama, gdje Bosnjaci gotovo nisu ni postojali i ne postoje.
Sta ja sa ovim hocu da kazem? Pa vasa teza, koja se svodi na " Pa i Bosnjaci su debelo krivi za pojavu fasizma kod druga dva naroda" ili "Pa neke pojave kod Bosnjaka su kriva, sto se kod BH Srba i BH Hrvata nemoze poraziti fasizam" ili "Bosnjaci su krivi, sto sve manje ima Bosanaca" su cisto SMECE.
Taj politicko utemeljeni fasizam jednostavno politicki mora doziviti poraz. Tek onda moze Bosanstvo OPET oziviti....a ne, kad Bosnjaci postanu "maksimalno tolerantni(u smislu, odobri fasistima sve zahtjeve, pa ce se razrijesiti fasizma)" Samo kretencine (i dio medunarodne zajednice) zvakaju tu travu
- travnik
#2559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
1. Ne čitam novine iz RS-a. Pretpostavljam da je naziv Sumska RS.AliceInChains wrote:travnik wrote:Ili nisi pratio diskusiju od početka, ili me nisi shvatio. Reagirao sam na nebuloze da se I.S. izgradilo zahvaljujući merhametli građanima Sarajeva. Mislim, to je totalna glupost. Barem koliko ja znam, većina ljudi iz I.S. koji rade u SA, rade u državnim institucijama. Međutim, to ne trebaju zahvaljivati Sarajlijama, već zakonu i svojoj vezi. Uostalom, kao i ovi iz FBiH. Ovo posebno važe za one koji rade u državnim institucijama u BL.madner wrote:Ti ko Covic, niko drugi ne moze naci posao u Sarajevu![]()
Ne druze, nego ti nisi sposoban ukapirati, da se dio predgrada Sarajeva u Sumskoj gradi, zato sto Srbi bas IMAJU posla. Malo je glupo od tebe zakljuciti, da se bum stanogradnje moze samo svesti na sitnicu radnika u drzavnom pralamentu. Ustvrai mozes doci na taj debilni zakljucak, al' samo kad se informises u debilnim novinama iz Sumske.
2. Nemoj biti ironičan, odnosno pokušavati, jer ti ne ide. Lupiš neobranjivo nešto i onda ustrajavaš na tome.
3. Radnike u državnim institucijama sam spomenuo jer većina ljudi iz I.S. koji rade u SA, rade u državnim institucijama. Pa većina ljudi iz TR, a koje ja znam da rade u BL, rade u državnim institucijama. To je danas naprosto tako. Zašto bi poslodavci iz BL zapošljavali Travničane kada imaju masu nezaposlenih u BL? To isto vrijedi i za SA. Dakle, boom stanogradnje u I.S. nije zbog merhametli Sarajlija. Velikim dijelom je nastao zbog položaja, odnosno blizine SA, ali to nema veze sa merhametom SA. O tome se radi. Tako da ti ne možeš ukapirati, ali eto živi u iluziji da se I.S. izgradilo zahvaljujući nevjerojatnoj ljubavi SA.
- AliceInChains
#2560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slobodno mozes mjeriti stupanj nacionalizma u narodima i doci do prirodnog zakljuckatravnik wrote:Neću mjeriti stupanj nacionalizma i tolerancije kod pripadnika različitih naroda. Međutim, jedan nacionalizam hrani drugi, a u BiH trenutno dominiraju nacionalizam, netrepeljivost i nerazumijevanje. Po meni svi snose dio odgovornosti. Većini političkih stranaka i odgovara ovakva atmosfera jer osim određenih nacionalnih/entitetskih/državnih "interesa" i šupljih priča kojima se prikupljaju jeftini politički poeni i nemaju što drugo ponuditi. Nitko ne poziva samo B da budu tolerantni? Već sve u BiH. To je nužnost.AliceInChains wrote:@travnik
Bez prepucavanja i zajebancije: Vecina BH Hrvata je na celu sa HDZ-om izabrala put fasizma i secesionizma. Povod toga nije bila netolerancija Bosnjaka prema Hrvatima u Tuzli ili Sarajevu ili drugdje. Jer ukupno ti gradanski Hrvati(od kojih neki od njih mozda moraju i trpiti neke lose pojave od strane Bosnjaka) ipak cine manjinu. A vidi gdje su HDZ i bagra najjaci----> na podrucijama, gdje Bosnjaci gotovo nisu ni postojali i ne postoje.
Sta ja sa ovim hocu da kazem? Pa vasa teza, koja se svodi na " Pa i Bosnjaci su debelo krivi za pojavu fasizma kod druga dva naroda" ili "Pa neke pojave kod Bosnjaka su kriva, sto se kod BH Srba i BH Hrvata nemoze poraziti fasizam" ili "Bosnjaci su krivi, sto sve manje ima Bosanaca" su cisto SMECE.
Taj politicko utemeljeni fasizam jednostavno politicki mora doziviti poraz. Tek onda moze Bosanstvo OPET oziviti....a ne, kad Bosnjaci postanu "maksimalno tolerantni(u smislu, odobri fasistima sve zahtjeve, pa ce se razrijesiti fasizma)" Samo kretencine (i dio medunarodne zajednice) zvakaju tu travu
(Pustimo Srbe iz ove price, ona je malo drugacija)
- AliceInChains
#2561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
travnik wrote:1. Ne čitam novine iz RS-a. Pretpostavljam da je naziv Sumska RS.AliceInChains wrote:
2. Nemoj biti ironičan, odnosno pokušavati, jer ti ne ide. Lupiš neobranjivo nešto i onda ustrajavaš na tome.
3. Radnike u državnim institucijama sam spomenuo jer većina ljudi iz I.S. koji rade u SA, rade u državnim institucijama. Pa većina ljudi iz TR, a koje ja znam da rade u BL, rade u državnim institucijama. To je danas naprosto tako. Zašto bi poslodavci iz BL zapošljavali Travničane kada imaju masu nezaposlenih u BL? To isto vrijedi i za SA. Dakle, boom stanogradnje u I.S. nije zbog merhametli Sarajlija. Velikim dijelom je nastao zbog položaja, odnosno blizine SA, ali to nema veze sa merhametom SA. O tome se radi. Tako da ti ne možeš ukapirati, ali eto živi u iluziji da se I.S. izgradilo zahvaljujući nevjerojatnoj ljubavi SA.
Evo jos jednom da ti ponovim:
1.Vecina Srba iz predgrada Sarajeva na teritoriji Sumske ne radi u drzavnim institucijama, jer se onda bum u stanogradnji nebi desio, nego bi se radi nezaposlenosti Srba ne naseljene zgrade trebale srusiti
2. Ekonomija I.S. nije samostalna, i napredna, pa je svako povezivanje buma stanogradnje u tom smislu debilno.
3, Cinjenica je, da ljudi iz I.S. imaju posla u SA, i to je to. Ima Bosnjaka, kojima se to mozda ne svida. Pa?
Ipak diskriminacija u SA nije uporediva sa diskriminacijom u ZA Mostaru ili u BL i molim te da prestanes sa tom golubovom balegom/tezom
- AliceInChains
#2562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zoom66 wrote:uranili, poranili![]()
Valja izaci na kraj sa od starta i oduvjek ugrozenim pripadnicima Nebosnjackoj/Nebosanskoj naciji
- plain vanilla
#2563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
poskokovci jutros poranili s fenjerima na cevapeAliceInChains wrote:zoom66 wrote:uranili, poranili![]()
Valja izaci na kraj sa od starta i oduvjek ugrozenim pripadnicima Nebosnjackoj/Nebosanskoj naciji
- mO k3
#2564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma pusti budaletineplain vanilla wrote:poskokovci jutros poranili s fenjerima na cevapeAliceInChains wrote:zoom66 wrote:uranili, poranili![]()
pricaju kako ima tajnih agenata na doricnom forumu koji rade za strane agencije ovo ono.... nickove necu spominjati
Ono dzem bond fazon
-
hajducka travica
#2565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma,ljudi moji da li je ovo moguce,jel' ovo onaj Draskovic sto kaza: ko god podigne zeleni barjak(bajrak) u ruci,ruku mu odmah osjeci.Vuk Drašković: Divjak Srbima ne valja jer nije otišao na Pale odakle je granatirano Sarajevo, nego je ostao i branio svoj grad
On je naveo da je, „po Marku Miljanovu, čojstvo braniti drugog od sebe” i da je u ratovima u bivšoj Jugoslaviji bilo dosta primjera i takvog srpskog čojstva
Na pitanje da komentariše izjavu predsjednika SPS-a Ivice Dačića da Srbija mora da bude istrajna u zahtjevu za izručenje Jovana Divjaka uhapšenog u Austriji po potjernici iz Srbije za navodni ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kontraverzni srbijanski nacionalista, političar i pisac Vuk Drašković rekao je da je Divjak samo branio Sarajevo.
On je naveo da je, „po Marku Miljanovu, čojstvo braniti drugog od sebe” i da je u ratovima u bivšoj Jugoslaviji bilo dosta primjera i takvog srpskog čojstva.
„Trebinjca Srđana Aleksića ubijaju Srbi jer je branio komšiju muslimana. Beograđanin - Sarajlija Jovan Divjak nije otišao na Pale, odakle je granatirano Sarajevo, nego je ostao u Sarajevu i branio svoj grad. On je, zbog toga, izdajnik i zločinac za mnoge Srbe koji ljudsku i nacionalnu etiku nisu učili od Marka Miljanova nego od Slobodana Miloševića. Kad ovo razumije ministar Dačić, ako razumije, drukčije će i da misli i da govori”, rekao je Drašković i još dodao:
„Kako razumjeti državnu strategiju da se Srbima u Hrvatskoj vrati konstitutivni status iz vremena Jugoslavije? Ili zahtjev da isti status dobiju i Srbi u Crnoj Gori, koja je sebe definisala kao državu građana a ne nijednog naroda, pa ni crnogorskog? Kako bismo reagovali da Hrvatska i Crna Gora zatraže isto i od Srbije? Šta to radimo i zašto”, pita se Drašković.
- mO k3
#2566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a kol'ko je tebi godina?? ili neznas ko je vuk draskovic??hajducka travica wrote:Ma,ljudi moji da li je ovo moguce,jel' ovo onaj Draskovic sto kaza: ko god podigne zeleni barjak(bajrak) u ruci,ruku mu odmah osjeci.Vuk Drašković: Divjak Srbima ne valja jer nije otišao na Pale odakle je granatirano Sarajevo, nego je ostao i branio svoj grad
On je naveo da je, „po Marku Miljanovu, čojstvo braniti drugog od sebe” i da je u ratovima u bivšoj Jugoslaviji bilo dosta primjera i takvog srpskog čojstva
Na pitanje da komentariše izjavu predsjednika SPS-a Ivice Dačića da Srbija mora da bude istrajna u zahtjevu za izručenje Jovana Divjaka uhapšenog u Austriji po potjernici iz Srbije za navodni ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kontraverzni srbijanski nacionalista, političar i pisac Vuk Drašković rekao je da je Divjak samo branio Sarajevo.
On je naveo da je, „po Marku Miljanovu, čojstvo braniti drugog od sebe” i da je u ratovima u bivšoj Jugoslaviji bilo dosta primjera i takvog srpskog čojstva.
„Trebinjca Srđana Aleksića ubijaju Srbi jer je branio komšiju muslimana. Beograđanin - Sarajlija Jovan Divjak nije otišao na Pale, odakle je granatirano Sarajevo, nego je ostao u Sarajevu i branio svoj grad. On je, zbog toga, izdajnik i zločinac za mnoge Srbe koji ljudsku i nacionalnu etiku nisu učili od Marka Miljanova nego od Slobodana Miloševića. Kad ovo razumije ministar Dačić, ako razumije, drukčije će i da misli i da govori”, rekao je Drašković i još dodao:
„Kako razumjeti državnu strategiju da se Srbima u Hrvatskoj vrati konstitutivni status iz vremena Jugoslavije? Ili zahtjev da isti status dobiju i Srbi u Crnoj Gori, koja je sebe definisala kao državu građana a ne nijednog naroda, pa ni crnogorskog? Kako bismo reagovali da Hrvatska i Crna Gora zatraže isto i od Srbije? Šta to radimo i zašto”, pita se Drašković.
-
hajducka travica
#2567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
eto,recimo da neznam,ko je to Vuk Draskovic?Ženski Dr.Med wrote:a kol'ko je tebi godina?? ili neznas ko je vuk draskovic??hajducka travica wrote:Ma,ljudi moji da li je ovo moguce,jel' ovo onaj Draskovic sto kaza: ko god podigne zeleni barjak(bajrak) u ruci,ruku mu odmah osjeci.Vuk Drašković: Divjak Srbima ne valja jer nije otišao na Pale odakle je granatirano Sarajevo, nego je ostao i branio svoj grad
- plain vanilla
#2568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
malo ste profulali temu
ali da vam se pridruzim
vuk dlaku mijenja, cud nikad
ali da vam se pridruzim
-
hajducka travica
#2569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i to razumijem,da vuk dlaku mijenja al' cud nikad.Ali, kao to da Vuk postade jagnje.plain vanilla wrote:malo ste profulali temu
ali da vam se pridruzim![]()
- plain vanilla
#2570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hajducka travica wrote:i to razumijem,da vuk dlaku mijenja al' cud nikad.Ali, kao to da Vuk postade jagnje.plain vanilla wrote:malo ste profulali temu
ali da vam se pridruzim![]()
politicki poeni se skupljaju na razne nacine
i ovo je jedan od njih
- yugi
#2571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta bi dogovoriše li se 
-
hercegovac_pravi
#2572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ženski Dr.Med wrote:ma pusti budaletineplain vanilla wrote:poskokovci jutros poranili s fenjerima na cevapeAliceInChains wrote:
Valja izaci na kraj sa od starta i oduvjek ugrozenim pripadnicima Nebosnjackoj/Nebosanskoj naciji![]()
pricaju kako ima tajnih agenata na doricnom forumu koji rade za strane agencije ovo ono.... nickove necu spominjati
Ono dzem bond fazon
Paranoja ih upucaje životom. od kada nema "prosvijetnog" radnika Šutala da protura skank ovi se igleda upucavaju paranojom..
Blentovine koje ne kontaju zašto im Dodik plaća zmijski portal. Kad skontaju bit će im kasno..."borba za pc do posljednjeg Hrvata" je u punom jeku. Ali šta se može...neka svako živi sa posljedicama svojih aktivnosti
-
zemo_online
#2573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@hercegovac. ti pises kako sdp ne treba da popusti i da treba da formira DN. s druge strane hdz poziva na bojkot i nepriznavanje vlasti,a s trece strane dodik isto.
sta ako na 70% teritorija bih ta vlast bude bojkotovana??
-
hercegovac_pravi
#2574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Super neka bojkotuju. O tome se i radi...NEKA BOJKOTUJU. U čemu je problem ako neko samovoljno ne želi da učestvuje u radu legalnih organa države. E za takve postoji adekvatan naziv a nazivaju se secesionisti i teroristi i svugdje na svijetu su stavljeni van zakonskog okvira. Zašto bi u BiH bilo drugačije? Osobito znajući da ni jedni ni drugi nemaju snage ni da pošteno zaplaču a kamoli da se "odcjepe".test01 wrote:@hercegovac. ti pises kako sdp ne treba da popusti i da treba da formira DN. s druge strane hdz poziva na bojkot i nepriznavanje vlasti,a s trece strane dodik isto.
Dakle, samo naprijed, neka bojkotuju federalne i državne institucije. I da umalo ne zaboravi da je sadašnja situacija proizvod mirovnog sporazuma. Antiustavne aktivnosti predstavljaju rušenje mirovnog sporazuma. E zašto ga ruše, neka objasne onima koji su taj mirovni sporazum napravili a oni potpisali. Jednostavno.
- Hemel
#2575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
test01 wrote:@hercegovac. ti pises kako sdp ne treba da popusti i da treba da formira DN. s druge strane hdz poziva na bojkot i nepriznavanje vlasti,a s trece strane dodik isto.
svi problemi pocinju time sto HDZ-ovi ne zele da imenuju svoje delegate iz par kantona u DN. dakle, tu je pocetni problem. posle toga mozemo reci da je sve posledica toga.