Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BadBoy

#2551 Re: Android OS

Post by BadBoy »

brazzo19 wrote:Jos samo ovo da pitam od kako sam flashovao mob instalirao ovaj 2.3.3 primjetio sam da mi se nekako baterija brze prazni nego inace , radio sam sve po pravilima kako treba znaci napunio sam mob do kraja na 100% i tek onda flashovao mob i od sinoc kako sam ga flashovao do sada je proslo nekih 12 sati a baterija mi vec javlja da je prazna i dosla je na 10% . Nisam ga nesto pretjerano koristio da bi se tako brzo ispraznila sinoc jedno sat dva cackao malo po opcijama da ivdim sta je novo na ovoj verziji malo se konektovao na wi fi i to je to nisam uopste igrao igrice , jutros sam obavio nesto poziva par poruka i to je sve . nemogu da vjerujem da se tako brzo ispraznila iako ga nisam puno bas koristio , da li je to normalno da se sa novijom verzijom brze prazni baterija ili sam sta zeznuo neznam prije ako nista ne radim drzala mi je dva dana a ako koristi mob malo vise malo igre internet i ostalo onda bude citav dan tj do navece kad krenem spavati ukljucim da se puni , pa mi je sad cudno sto se ovako brzo ispraznila , tacno je da mob radi 2 puta brze nego sa starom verzijom pa mozda zbog toga brze ide baterija ali mi je nekako premalo 12 sati da se isprazni iako ga nisam koristio puno i nego uobicajno sto ga koristim ??? :(
"Sindrom nove stvari". To je sasvim normalno i nesvjesno si daleko više čačkao i koristio mob nego inače, mada toga nikako nisi svjestan. Uvijek je to problem kada si instalira nova verzija, uzme novi mob ili nova stvar. Uostalom šta hoćeš 12h na bateriji nije uopšte tako loš skor :D
brazzo19

#2552 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

BadBoy wrote:
brazzo19 wrote:Jos samo ovo da pitam od kako sam flashovao mob instalirao ovaj 2.3.3 primjetio sam da mi se nekako baterija brze prazni nego inace , radio sam sve po pravilima kako treba znaci napunio sam mob do kraja na 100% i tek onda flashovao mob i od sinoc kako sam ga flashovao do sada je proslo nekih 12 sati a baterija mi vec javlja da je prazna i dosla je na 10% . Nisam ga nesto pretjerano koristio da bi se tako brzo ispraznila sinoc jedno sat dva cackao malo po opcijama da ivdim sta je novo na ovoj verziji malo se konektovao na wi fi i to je to nisam uopste igrao igrice , jutros sam obavio nesto poziva par poruka i to je sve . nemogu da vjerujem da se tako brzo ispraznila iako ga nisam puno bas koristio , da li je to normalno da se sa novijom verzijom brze prazni baterija ili sam sta zeznuo neznam prije ako nista ne radim drzala mi je dva dana a ako koristi mob malo vise malo igre internet i ostalo onda bude citav dan tj do navece kad krenem spavati ukljucim da se puni , pa mi je sad cudno sto se ovako brzo ispraznila , tacno je da mob radi 2 puta brze nego sa starom verzijom pa mozda zbog toga brze ide baterija ali mi je nekako premalo 12 sati da se isprazni iako ga nisam koristio puno i nego uobicajno sto ga koristim ??? :(
"Sindrom nove stvari". To je sasvim normalno i nesvjesno si daleko više čačkao i koristio mob nego inače, mada toga nikako nisi svjestan. Uvijek je to problem kada si instalira nova verzija, uzme novi mob ili nova stvar. Uostalom šta hoćeš 12h na bateriji nije uopšte tako loš skor :D

Ja mislim da nije do toga ali eto inace sam malo citao al jebiga kasno rekose mi da sam izabrao najgoru mogucu verziju kad sam flashovao jer ova verzija 2.3.3 ima problem neki bug da brzo prazni bateriju tako da su mi preporucili da ponovo odradim flash i sada ubacim 2.3.6 JVU to je kao zadnja i najbolja verzija koja ima . tako da neznam sta da radim ne radi mi se ponovo flash sad cu napunit bat do kraja pa da vidim koliko ce mi izdrazti uz normalno koristenje prije je bilo dan ili dva ali ovo 12 - 13 sati je stvarno premalo ... valjda nisam sta zeznuo kad sam flashao ...
valter.ba

#2553 Re: Android OS

Post by valter.ba »

@brazzo kupi dummy telefon lakse ce ti biti, smori nas brate :lol: :lol: :lol: Salim se naravno samo pichi :D
brazzo19

#2554 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

valter.ba wrote:@brazzo kupi dummy telefon lakse ce ti biti, smori nas brate :lol: :lol: :lol: Salim se naravno samo pichi :D

a vidis da trazim savjete od mozgova s foruma da ne zajebem sta :D
valter.ba

#2555 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Svi trazimo ali brate ucestao si pravo :lol: :D. Moci ces poslije ovog telefona knjigu izdati :lol:
Revolucionar ★

#2556 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Ajd vi meni rijesite dilemu, jel treba bit konektovan na wi fi kad se skidaju appsi sa marketa preko PC . Ako ne, u kojem modu trebam povezat telefon sa PCem . Kad prikljucim kabal, telefon se samo puni, onda u drop meniju imam opciju da se povezem sa PC i da koristim telefon kao mas storage, i kad ukljucim tu opciju, ona zelena ikona androida postane narandjasta. . I jel to dovoljno da se skida sa marketa ili mi nesto promice?
beco

#2557 Re: Android OS

Post by beco »

brazzo19 wrote:
BadBoy wrote:

Ja mislim da nije do toga ali eto inace sam malo citao al jebiga kasno rekose mi da sam izabrao najgoru mogucu verziju kad sam flashovao jer ova verzija 2.3.3 ima problem neki bug da brzo prazni bateriju tako da su mi preporucili da ponovo odradim flash i sada ubacim 2.3.6 JVU to je kao zadnja i najbolja verzija koja ima . tako da neznam sta da radim ne radi mi se ponovo flash sad cu napunit bat do kraja pa da vidim koliko ce mi izdrazti uz normalno koristenje prije je bilo dan ili dva ali ovo 12 - 13 sati je stvarno premalo ... valjda nisam sta zeznuo kad sam flashao ...
Ako ti se dize os i ako sve radi nisi zezno. Ti si jos strpljiv cu cekao da mu baterija bude 100%. Ja sam flashova sa 30% baterije a tek iskustva kad ga upalis a ono samo logo pokaze (u mom slucaju Lg) i nista vise i ne mice, ta nervoza, obasipanje hladnog znoja, dodje covjeku da ga razbije ono sto se sikira oko neke gluposti. :mrgreen:

Mene interesuje vise kako se neki kerneli nabacuju. Recimo hocu da klokujem svoj 2x na 1.5GHz e sada otprilike znao bih naci taj kernel, samo nisam siguran da li kernel mora odgovarati verziji androida. Recimo taj su kernel koristili sa androidom 2.3 a kod mene je 4.0. Pretpostavljam da se i kernel isto samo flasuje zip file

Inace 4.0 ova beta OK sluzi zna se nekad fantomski ugasiti odnosno nadem ga ugasenog, pravi smor je kamera a to izgleda je do drajvera bas kad ti treba kamera ona kresuje i nista ne pomaze neko restart :-D

Je li ko probao ovaj multiboot na Android 4.0? Je li to znaci da bi mogao botovati recimo po zelji i Android 4.0 i recimo stock Lg 2.3? Kako bi kad prebacim na stock LG 2.3 mogao opet bootati na Android 4.0?
P.S. Ponekad mi se zna desiti da ne mounta i ne prepoznaje sdcard, ali to se meni desavalo sa svim romovima sto sam imao (stock 2.2, CM 2.3.7, beta 4.0), pocinjem sumnjati da je do telefon. :?
BadBoy

#2558 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Brazzo, moguće je da ta verzija i malo više vuče baterije, stvarno nemam direktnog iskustva sa 2.3.3. Zato lijepo uđi u onu aplikaciju za motrenje baterije i ona će ti tamo sve izbaciti koliko šta ti je potrošilo. Obrati pažnju na neke "strane" aplikacije, otvori, vidi koliko dugo su bile aktivne.
_Reds_

#2559 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Revolucionar ★ wrote:Ajd vi meni rijesite dilemu, jel treba bit konektovan na wi fi kad se skidaju appsi sa marketa preko PC . Ako ne, u kojem modu trebam povezat telefon sa PCem . Kad prikljucim kabal, telefon se samo puni, onda u drop meniju imam opciju da se povezem sa PC i da koristim telefon kao mas storage, i kad ukljucim tu opciju, ona zelena ikona androida postane narandjasta. . I jel to dovoljno da se skida sa marketa ili mi nesto promice?
Trebas biti, ne mozes nikako drugacije skidati sa marketa nego preko wi-fi ili preko 3G.

Mozes neke aplikacije naci negdje na netu u prebacis ih na mob kalom pa ih inastaliras, al sa marketa se ne moze skinuti na racunar.
shalla

#2560 Re: Android OS

Post by shalla »

Imate li neke savjete oko smanjenja potrošnje baterije? Pravo se brzo isprazni, supruga ga sinoć punila kad smo krenuli spavati, on sad na 9% :sad:
Chuckie

#2561 Android OS

Post by Chuckie »

Revolucionar ★ wrote:Ajd vi meni rijesite dilemu, jel treba bit konektovan na wi fi kad se skidaju appsi sa marketa preko PC . Ako ne, u kojem modu trebam povezat telefon sa PCem . Kad prikljucim kabal, telefon se samo puni, onda u drop meniju imam opciju da se povezem sa PC i da koristim telefon kao mas storage, i kad ukljucim tu opciju, ona zelena ikona androida postane narandjasta. . I jel to dovoljno da se skida sa marketa ili mi nesto promice?
Telefon ti mora biti na internetu wifi/3G kada kliknes download na marketu na pcu i na oba mjesta mora biti ulogovan isti google acc (tel i pc)

Sent from my iPhone
brazzo19

#2562 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Evo flashovao sam i na 2.3.6 sad mi ovako pise pa jel sve ok sada ?

Frimawer version 2.3.6
Osnovna verzija I9000XXJVU
Kernel verzija - 2.6.35.7-I9000XXJVU-CL851880se.infra@SEI-22#2
Broj verzije - GINGERBREAD.XXJVU

Eto to je to sad kad idem tamo da vidim potrosnju baterije display uzima 83% dok android i ostalo zauzima po 3-4% eto nadam se da ce mi sad baterija drzati ako nista ko prije ako ga puno ne koristim neka dva dana i bice mi sasvim ok ....
Revolucionar ★

#2563 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Chuckie wrote:
Telefon ti mora biti na internetu wifi/3G kada kliknes download na marketu na pcu i na oba mjesta mora biti ulogovan isti google acc (tel i pc)

Sent from my iPhone

to mi reci :lol: nazalost, kao pravi android noob, bezuspjesno pokusao instalirati dok sam konektovan samo preko usb kabla :D
BadBoy

#2564 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Vidiš display ti uzima 83% :S Pa to je enormno, što ukazuje na to da ga jako mnogo koristiš. Ja kada čitam ebooks na svom mobitelu po pola dana, display bude oko 65%-70% a znači knjige čitam.
mr.torture

#2565 Re: Android OS

Post by mr.torture »

Revolucionar ★ wrote:to mi reci :lol: nazalost, kao pravi android noob, bezuspjesno pokusao instalirati dok sam konektovan samo preko usb kabla :D
Ma drug, ako nemas WiFi kuci, najlaksa ti je opcija ova koju su ti vec spomenuli, da skines aplikacije sa neta (.apk format je u pitanju, da ne pokusas instalirati zipovanu aplikaciju, jer ih nekad preimenuju u zip pa moras prvo da promijenis extenziju u .apk), i onda ih lagano prebacis na SD i onda iz bilo kojeg file browsera koji imas instaliran na telefonu pokrenes instalaciju. Par sekundi posla ti je to, kad se uhodas. I ja u glavnom tako instaliram. Ponekad se u gradu konektujem na Market tek toliko da apdejtujem na brzinu ako se ima sta apdejtovati od aplikacija (naravno, osim onih koje su inace paid aplikacije, a ti imas instalirane crackovane verzije).

Jos sada hvala bogu imas pregrst sajtova za download koji redovno apdejtuju aplikacije, tako da ti nista nece faliti.
Evo ti dva koja se azuriraju redovno (ako ne krsi kakva pravila foruma):
http://www.apktops.com/
http://apknew.com/

Jos kad se malo ustelis, pa rootas telefon, pa instaliras TitaniumBackup, pa poukidas smece od aplikacija koje su ti dosle sa telefonom, gdje ce ti kraj biti... :D
Revolucionar ★

#2566 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

mr.torture wrote:
Revolucionar ★ wrote:to mi reci :lol: nazalost, kao pravi android noob, bezuspjesno pokusao instalirati dok sam konektovan samo preko usb kabla :D
Ma drug, ako nemas WiFi kuci, najlaksa ti je opcija ova koju su ti vec spomenuli, da skines aplikacije sa neta (.apk format je u pitanju, da ne pokusas instalirati zipovanu aplikaciju, jer ih nekad preimenuju u zip pa moras prvo da promijenis extenziju u .apk), i onda ih lagano prebacis na SD i onda iz bilo kojeg file browsera koji imas instaliran na telefonu pokrenes instalaciju. Par sekundi posla ti je to, kad se uhodas. I ja u glavnom tako instaliram. Ponekad se u gradu konektujem na Market tek toliko da apdejtujem na brzinu ako se ima sta apdejtovati od aplikacija (naravno, osim onih koje su inace paid aplikacije, a ti imas instalirane crackovane verzije).

Jos sada hvala bogu imas pregrst sajtova za download koji redovno apdejtuju aplikacije, tako da ti nista nece faliti.
Evo ti dva koja se azuriraju redovno (ako ne krsi kakva pravila foruma):
http://www.apktops.com/
http://apknew.com/

Jos kad se malo ustelis, pa rootas telefon, pa instaliras TitaniumBackup, pa poukidas smece od aplikacija koje su ti dosle sa telefonom, gdje ce ti kraj biti... :D
eh ovo mi je trebalo :-) .. vec sam ga nafilovao aplikacijama da mu malo dusu iscijedim, dok se uhodam, a kasnije onda lagano na custom romove ;)
brazzo19

#2567 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

BadBoy wrote:Vidiš display ti uzima 83% :S Pa to je enormno, što ukazuje na to da ga jako mnogo koristiš. Ja kada čitam ebooks na svom mobitelu po pola dana, display bude oko 65%-70% a znači knjige čitam.

ma ne uzima vise sad je na oko 65% a ostale aplikacije nisu preko 5% sto znaci da ce mi sada dosta dosta duze moci biti baterija nego prije jer kad je mob u sleep modu ne radi display znaci da nista gotovo ne trosi bateriju tako da ce baterija da traje dugo ... naravno kad ga ne jašem puno :D a kad se natovarim na net igre i aplikacije onda nemoze nijedan duze izdrazati od 2-3 sata a kamo li moj mob :D
del_boj

#2568 Re: Android OS

Post by del_boj »

Pitanje za vlasnike HTC-a.
Koju zemlju odabrati prilikom registracije na htcsense.com?
valter.ba

#2569 Re: Android OS

Post by valter.ba »

brazzo19 wrote:
BadBoy wrote:Vidiš display ti uzima 83% :S Pa to je enormno, što ukazuje na to da ga jako mnogo koristiš. Ja kada čitam ebooks na svom mobitelu po pola dana, display bude oko 65%-70% a znači knjige čitam.

ma ne uzima vise sad je na oko 65% a ostale aplikacije nisu preko 5% sto znaci da ce mi sada dosta dosta duze moci biti baterija nego prije jer kad je mob u sleep modu ne radi display znaci da nista gotovo ne trosi bateriju tako da ce baterija da traje dugo ... naravno kad ga ne jašem puno :D a kad se natovarim na net igre i aplikacije onda nemoze nijedan duze izdrazati od 2-3 sata a kamo li moj mob :D
Mislim da vas dvojica ne kontate red velicina :D . Uvjek mora biti 100% kada se zbroje svi potrosaci :lol:
Ako grijesim javno cu reci da je hrkljush do mene :D
brazzo19

#2570 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

valter.ba wrote:
brazzo19 wrote:

Mislim da vas dvojica ne kontate red velicina :D . Uvjek mora biti 100% kada se zbroje svi potrosaci :lol:
Ma nebitno potrosnja displaya se smanjila na oko 65-70% nekad se popne na 80% a znam da treba bit sve 100% :D uglavnom helem nejse bitno je da drzi baterija sad 2-3 dana kad ne handrim one gameloftove hd igrice ako njih pokrenem ona usisa bateriju za 2-3 intezivnog igranja neke od tih igrica al tako u svakog ne samo kod mene sigurno ? :D
Kiki_Musampa

#2571 Re: Android OS

Post by Kiki_Musampa »

Pozdrav svima,nakon decenije sa "obicnim " telefonima,teta u Telecomu mi ponudila Galaxy mini,te sam ga uzeo.
Htjeo sam da pitam za 3 stvari:
-ima li kakva mogućnost za gledanje Streama na njemu(kaže da uredjaj ne podržava flash player)
-Navigacija osim google maps
-vidjoh na nekim telefonima vrijeme za sljedećih 5 dana na diplay,pa kako to:)
pozdrav,
_Reds_

#2572 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Kiki_Musampa wrote:Pozdrav svima,nakon decenije sa "obicnim " telefonima,teta u Telecomu mi ponudila Galaxy mini,te sam ga uzeo.
Htjeo sam da pitam za 3 stvari:
-ima li kakva mogućnost za gledanje Streama na njemu(kaže da uredjaj ne podržava flash player)
-Navigacija osim google maps
-vidjoh na nekim telefonima vrijeme za sljedećih 5 dana na diplay,pa kako to:)
pozdrav,
Koja je verzija adroida ?? Ovo za vrijeme, pa skines sebi widget za vrijeme, stavis ga na displej, uneses svoju lokaciju, i kad se spoji na wi.fi ili na net on ti azurira vrijeme.
BadBoy

#2573 Re: Android OS

Post by BadBoy »

valter.ba wrote:
brazzo19 wrote:

Ma kontam ja red veličina, samo sam mu htio pojasniti da nije tačno "da umjereno koristi mobitel" a display mu uzima 83% baterije :D Sve iznad 60% znači da aktivno i često koristiš telefon i normalno je da će onda baterija jedva izdržati jedan dan.
valter.ba

#2574 Re: Android OS

Post by valter.ba »

E vidis u tome je problem zato se ne slazemo :D . Ja sam na njegovoj strani kada kaze da trosi umjereno jer sto mu je manje aplikacija aktivno to se veci procenat potrosnje odnosi na ekran! Ako nisam u pravu zna se ...hrkljush :lol:
elmirčo

#2575 Re: Android OS

Post by elmirčo »

nedavno sam resetirao tel na fabricke postavke
evo sad sam na vajrlesu i ne mogu da udjem na market, pise mi kao nesto u postavkama nije ok ili sa karticom
kako cu napravit postavke?
Post Reply