prelagano samo je fol da odvojis kosu na 2 dijela umjesto na 3 ko za obicnu i samo uzimas s donje strane manji pramen kose i prebacujes na drugu stranu gore i tako sve ( sve jedno preko drugog xD ).. dakle ne ko obicna sto ide od vrha ova je skroz obrnuto .. na pocetku treba malo da se stelnes al ako ti je duza kosa prvo vjezbaj na samo dijelu kose koji vidis tj ono kao da je na stranu radistoffifee wrote:Jel'neko zna kako da napravim riblju kost?
ovako?
gledala sam na youtube neke klipove, ali nije mi se svidjelo baš.
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- rinna0304
#2551 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
- rinna0304
#2552 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
gdje i koliko kod nas kosta dubinsko pranje kose i jel ko radio ?
-
zagrebačka_cura
#2553 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
za male okice
nemoj precesto prati...crvene boje jako brzo izblijede...max 2 puta na tjedan...pa će ti boja biti postojana oko 3 tjedna...
nemoj precesto prati...crvene boje jako brzo izblijede...max 2 puta na tjedan...pa će ti boja biti postojana oko 3 tjedna...
Last edited by zagrebačka_cura on 21/03/2012 20:47, edited 1 time in total.
-
zagrebačka_cura
#2554 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ovisi kakva ti je prirodna boja...ako je svjetla,onda uzmi pepeljasto srednje plavu i puno sitnih pramenova...ako je puno tamnija...to će ti biti teško dobiti...pa za početak predlažem,jako guste sitne pramenove,a ostalo sa svjetlo pepeljasto plavom...rossonera wrote:Ja bih ovakvu boju kose![]()
najbolje da odneses sliku frizeru,jer sama bez iskustva mozes napraviti gadan cirkus:-)))
-
Ujedam
#2555 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
hvala ti, probat ću večeras pokušatirinna0304 wrote:prelagano samo je fol da odvojis kosu na 2 dijela umjesto na 3 ko za obicnu i samo uzimas s donje strane manji pramen kose i prebacujes na drugu stranu gore i tako sve ( sve jedno preko drugog xD ).. dakle ne ko obicna sto ide od vrha ova je skroz obrnuto .. na pocetku treba malo da se stelnes al ako ti je duza kosa prvo vjezbaj na samo dijelu kose koji vidis tj ono kao da je na stranu radistoffifee wrote:Jel'neko zna kako da napravim riblju kost?
ovako?
gledala sam na youtube neke klipove, ali nije mi se svidjelo baš.
-
zagrebačka_cura
#2556 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
pokusaj umjesto peglanja, feniranje i izradjivanje četkom...ako ne znas sama se isfenirat..otidji kod frizera...(kod vas u bosni to srecom nije skupo)little_bit_confused wrote:Negdje na 101. str. ja trazila savjete kako dobiti svjetlu nijansu crvene i vi mi dali par savjeta.. Prvo probala mix crvene i plave i dobila neku tamniju crvenu.. To bas i nisam htjela, ali super izgleda.. Zasad neka malo ovako (dok ne potrosim zalihe farbi koje imam u stanu), a onda probam sa kanom..
Sad imam novi problem.. Sunce i moja kosa na suncu.. Toliko farbanja i peglanja je kosu skoro pa unistilo, tako da djeluje ispucalo.. Zanima me sta bih mogla koristiti od nekih prirodnih preparata, maske i sl.. S vremena na vrijeme stavim maslinovo ulje na kosu prije pranja.. i tada mi kosa bude koliko toliko ok.. cim ne stavim maslinovo ulje odmah je ispucala.. Bilo bi super recimo da ima neka maska koju bih mogla praviti i nositi vikendom jer ovako radnim danima ili ne stizem ili mi je mrsko..
Pa ako imate neki savjet.. I da, kosa mi je kratka.. do brade.. Ako je ne susim fenom pa ne popeglam malo, ruzno izgleda..
teško ti je reparirat kosu bez sisanja..
ima jedan serum za ispucale vrhove od avona...meni je super,koristim ga i salonu...budem pogledala kak se tocno zove pa javim:-)))
-
rossonera
#2557 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ovo je moja prirodna boja kose, nisam je nikada farbala. A svakako sam mislila ici kod nekog frizera, bas me strah sama raditi ovozagrebačka_cura wrote:ovisi kakva ti je prirodna boja...ako je svjetla,onda uzmi pepeljasto srednje plavu i puno sitnih pramenova...ako je puno tamnija...to će ti biti teško dobiti...pa za početak predlažem,jako guste sitne pramenove,a ostalo sa svjetlo pepeljasto plavom...rossonera wrote:Ja bih ovakvu boju kose![]()
najbolje da odneses sliku frizeru,jer sama bez iskustva mozes napraviti gadan cirkus:-)))

-
zagrebačka_cura
#2558 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
na tu boju ces bez problema dobiti ono sto zelis.dakle sitni pramenovi...s obzirom da je prirodna dosta svjetla...netreba previše pramenova,a ostalo obojati u srednje pepeljasto plavo,nikako tamno plavo,kako je netko ovdje napisao...jer profesionalne boje su puno tamnije od onoga što kupiš u ducanu...ja bi tu cak pomjesala pola.pola srednje i svjetli pepeljasto plavu...al ponesi sliku frizeru...on-a poznaje boje koje koristi,pa ce ti najbolje izmiksati ono sta zelis...rossonera wrote:Ovo je moja prirodna boja kose, nisam je nikada farbala. A svakako sam mislila ici kod nekog frizera, bas me strah sama raditi ovozagrebačka_cura wrote:ovisi kakva ti je prirodna boja...ako je svjetla,onda uzmi pepeljasto srednje plavu i puno sitnih pramenova...ako je puno tamnija...to će ti biti teško dobiti...pa za početak predlažem,jako guste sitne pramenove,a ostalo sa svjetlo pepeljasto plavom...rossonera wrote:Ja bih ovakvu boju kose![]()
najbolje da odneses sliku frizeru,jer sama bez iskustva mozes napraviti gadan cirkus:-)))![]()
nikako ne eksperimentiraj sama....
-
nera18
#2559 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
napisala sam jer i sama imam pribliznu boju kose... ne bih se igrala frizerki, ovo svakako nije varijanta za kucnu radinost 
pepeljasto plava je potpuno plava boja kose i na nju jedino mogu bijeli pramenovi, sto po meni nije dgovarajuca varijanta sa slike, al dobro
pepeljasto plava je potpuno plava boja kose i na nju jedino mogu bijeli pramenovi, sto po meni nije dgovarajuca varijanta sa slike, al dobro
-
zagrebačka_cura
#2560 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
svaka nijansa ima i pepeljastu varijantu...dakle tamno pepeljasto plava...srednje pepeljasto...i da ne nabrajam dalje..nera18 wrote:napisala sam jer i sama imam pribliznu boju kose... ne bih se igrala frizerki, ovo svakako nije varijanta za kucnu radinost
na prirodnu boju se stavlja pepeljasta da ubije zutilo...jer stvarno rijetko ko nema barem mrvicu tog zutog pigmenta...
ja stavljam na sve prirodne boje kose koje idu u bilo koju varijantu plave..pepeljastu...ispadne super...
pepeljasta jedino nesmije na sijedu i izbjeljenu kosu...jer na sjedu nece prekriti sve sijede...a na izbjeljenoj moze ispast zelenkasta...
posto je ovdje rijec o prirodnoj kosi..kolko vidim nije sijeda(mozda tu i tamo koja vlas,al to nije bitno)...definitivno predlazem pepeljaste varijante
- male_okice
#2561 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
hvala, iako mi se kosa bas masti pokusacu da izdrzim da je perem 2-3x sedmicno, a naoruzala sam se i sa onim samponim i regeneratorima za obojenu kosu, valjda ce biti fajde...a ako izblijedi prefarbacu kanom radi sjajazagrebačka_cura wrote:za male okice
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#2562 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nadam se da ne pereš kosu vrućom vodom da bi saprala taj višak masnoćemale_okice wrote:hvala, iako mi se kosa bas masti pokusacu da izdrzim da je perem 2-3x sedmicno, a naoruzala sam se i sa onim samponim i regeneratorima za obojenu kosu, valjda ce biti fajde...a ako izblijedi prefarbacu kanom radi sjajazagrebačka_cura wrote:za male okice
- Michun
#2563 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja ne znam sta al da kuznem i rukama i nogama meni se kosa popravlja i ne opada. pa evo da podjelim sta cinim.
mazem argan ulje na tjeme kad stignem - 1 ili 2 X sedmcino i drzim 2-3h prije pranja.
pijem perfectil obicni (narucila sa ebay, jeftiniji je)
potrosila jednu bocicu onog sampona od nafte iliti crnog sampona...sad sam na vichy protiv opadanja.
eto...nadam se da ce se zadrzati 'vako stanje
mazem argan ulje na tjeme kad stignem - 1 ili 2 X sedmcino i drzim 2-3h prije pranja.
pijem perfectil obicni (narucila sa ebay, jeftiniji je)
potrosila jednu bocicu onog sampona od nafte iliti crnog sampona...sad sam na vichy protiv opadanja.
eto...nadam se da ce se zadrzati 'vako stanje
- Zelena Carapa
#2564 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
meni je vichy sampon protiv opadanja extra. Da nije onako skup ne bih nijedan drugu ni koristila.
- male_okice
#2565 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
pa voda je onako...nije ni prevruca ni preledena, ne znam kako bih opisala mlaka ali opet toplijaanoush wrote:nadam se da ne pereš kosu vrućom vodom da bi saprala taj višak masnoćemale_okice wrote:hvala, iako mi se kosa bas masti pokusacu da izdrzim da je perem 2-3x sedmicno, a naoruzala sam se i sa onim samponim i regeneratorima za obojenu kosu, valjda ce biti fajde...a ako izblijedi prefarbacu kanom radi sjajazagrebačka_cura wrote:za male okice
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#2566 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
male_okice wrote:pa voda je onako...nije ni prevruca ni preledena, ne znam kako bih opisala mlaka ali opet toplijauglavnom sto se tice masnoce kose s tim sam se ja pomirila. dzaba necu da trosim pare vise na razno-razne sampone maske ovo ono...nema joj pomoci kad hoce da se masti masti se kad nece nece i sta cu...zivim kako moram.
nedavno sam pročitala da ljudi česti griješe što masniju kosu peru pretoplom vodom, a ti probaj kad završiš s pranjem preliti kosu hladnom vodom. Jesi li probala Kosili koristiti?
-
zagrebačka_cura
#2567 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ako ti se kosa jako masti..izbjegavaj regenerator...on jako masti..
ako bas nemres bez nega rascesljati...onda ga stavi samo na vrhove i jako dobro isperi...
ako bas nemres bez nega rascesljati...onda ga stavi samo na vrhove i jako dobro isperi...
- Michun
#2568 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
imaju i oni sprejevi za rascesljavanje...ne maste kosu.zagrebačka_cura wrote:ako ti se kosa jako masti..izbjegavaj regenerator...on jako masti..
ja dugo taj koristim. revlon.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2569 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Naravno ja prvi put cujem za te sprejeve, inace koristim regenerator jer imam pramenove a i da se lakse rasceslja.
Dje ima tih sprejeva?
Dje ima tih sprejeva?
- Michun
#2570 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ima u dm, imas vise marki. elseve je dobar. obicno imaju dvije komponente (providno i mlijecno) pa moras promuckati prije spricanja.ladyblue18 wrote:Naravno ja prvi put cujem za te sprejeve, inace koristim regenerator jer imam pramenove a i da se lakse rasceslja.
Dje ima tih sprejeva?
- Tina SA
#2571 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Uniq one- je Revlonov proizvod koji je revolucija za kosu i koji se može naći kod putnika Revlona ,nešto najbolje jer ima 10 stavki u jednom preparatu koje su neophodne za oštećenu kosu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2572 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Super, hvala michunkoMichun wrote: ima u dm, imas vise marki. elseve je dobar. obicno imaju dvije komponente (providno i mlijecno) pa moras promuckati prije spricanja.
- Not My Idea
#2573 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Pa sto ne vicete da ima taj sprej
Ja ko mahnita cesljam kosu po pola sata i svaki put mi cetka puna dlaka.
lejdi, i kod mene je od pramenova. covjece, kosa mi se toliko mrsi da su tO ugrusci kose kad operem. Isusove muke dok se pocesljam.
A da se masti ko luda, da i ne pricam..
Ja ko mahnita cesljam kosu po pola sata i svaki put mi cetka puna dlaka.
lejdi, i kod mene je od pramenova. covjece, kosa mi se toliko mrsi da su tO ugrusci kose kad operem. Isusove muke dok se pocesljam.
A da se masti ko luda, da i ne pricam..
- rinna0304
#2574 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Glissovi sprejevi takodjer predobri
sad koristim rozi radi elektrisanja kose xD jer me nerviralo da se zimi ljepim po zidovima xD hahah 
I juce kupih novi gliss s morskim kolagenom neki novi pojma nemam
ugl nije los uopce nema silikona nikako u sebi sto mu je odmah velikiii + 
I juce kupih novi gliss s morskim kolagenom neki novi pojma nemam
- male_okice
#2575 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
imam sprej umjesto regeneratora...elseve total repair 5. kupila sam ga jer mi je bas tesko rascesljati kosu-tanka dlaka puno kose...mogu reci da je dobar, kosa bude stvarno mekana i djeluje vec poslije par minuta se mozes bez problema pocesljati i traje...evo moj imam vec od januara i tek sam nesto vise od 1/4 potrosila a bas ga napricam svukuda...tako da mislim da cu koristiti i ubuduce ovakve regeneratore...isto sam primjetila kad moram kosu osusiti fenom manje bude naelektrisana sa njim