BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
theender
#2551 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ajte ljudi dajte meni samo 3 sata,nemojte molim vas nista skidat...hvala 
- mr.torture
#2552 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Urekoh ja danas ovaj Telecom.
danas je islo skoro pa normalno sa brzinama blizu 4Mb/s, a veceras tri sata nisam imao nikako konekcije... Valjda je do optimizacije, ovo-ono... 
- Antifriz
#2553 Re: MojaTv BH telecom
Koji STB imas?Mustafapasa wrote:U sljedecim postovima su staviti neke od slika koje govore o kvalitetu MojaTV signala
Postavit cu i kratku uputu kako koristiti HDMI kabal za prenos kako bi se dobilo najbolje
Napomena:
TV Samsung 42"
Slinako 3.2mpix mobitelom
HDMI:
Licno sam u Penyplusu kupio HDMI kabal za 10KM...cini mi se da je tu najjeftiniji. Taj kabal slici USB-u ali je dovoljno razlicit da ne mozete pogrijesiti pri kopcanju. Preko njega se prenosi i slika i zvuk tako da ne trebaju nikakvi drugi kablovi.
Napomena:
Scart i sve ostalo sto je povezivalo STB sa TV je potrebno iskljuciti.
Nije bilo intervencija u photosopu i sl.
Za ovo treba TV sa HDMI prikljuckom
Kopcanje,kratko: Ugasiti STB sa napojne mreze, okrenete STB i tamo gdje pise HDMI ukljucite isti. Nema brige, pogrijesit se ne moze. Isto uraditi i na TV.
Kada ste iskopcali STB sa napojne mreze,isti biva restartan. Prikopcajte ga i uplaite, na TV pronadjite novi izlaz i pritisnite na daljinskom od STB tipku MENU.
Po pritiskanju pomenute tipke,otvara se setup STB-a na kojem odaberete kako je na ovoj slici:
postaviti na max rezoluciji (sve kao na slici), spasiti i izaci.
To je to.
Kod mene nekakav "Albis" i ne moze se uci u setup STB-a na nacin koji si opisao?
-
Popara
#2554 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Posto je rat stao prije nekog vremena, evo novog izgovora. Druze to je zbog optimizacije....mr.torture wrote:Urekoh ja danas ovaj Telecom.danas je islo skoro pa normalno sa brzinama blizu 4Mb/s, a veceras tri sata nisam imao nikako konekcije... Valjda je do optimizacije, ovo-ono...
-
Nermin_BH
#2555 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Optimizovat će vam oni mozak tom pričom godinu danamr.torture wrote:Urekoh ja danas ovaj Telecom.danas je islo skoro pa normalno sa brzinama blizu 4Mb/s, a veceras tri sata nisam imao nikako konekcije... Valjda je do optimizacije, ovo-ono...
- mr.torture
#2556 Re: BIHnet primjedbe i komentari
- Znaci, sta smo danas naucili djeco?
- Cike u Telecomu lade i tlecu smjenu, da nam optimizilaju intelnet!
- neo7
#2557 Re: BIHnet primjedbe i komentari
theender wrote:ajte ljudi dajte meni samo 3 sata,nemojte molim vas nista skidat...hvala
-
Rajvosaaaa
#2558 Re: BIHnet primjedbe i komentari
jupiiiiiiiiii... CIke u Telekmu cu najjbboojjiiiii jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimr.torture wrote:- Znaci, sta smo danas naucili djeco?
- Skream
#2559 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Odradiše nas ljudi normala 
-
minist@r
#2560 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A sta mislite vi, onako, da li ce se taj ping popraviti barem za 20% nego sto je sad? Da znam na cemu sam...
-
Ponosan
#2561 Re: BIHnet primjedbe i komentari
nadam se da ce popraviti ovaj internet sto prije,jer je ovo katastrofa...prepsor,kao prje 10 godina!..nista zivo ne mogu gledati,ovo je zalosno sta je bh telekom uradio svojim pretplatnicima!
-
Princeton
#2562 Re: MojaTv BH telecom
Zapazih tamo kod onog što je postavljao slike da mu brojevi kanala nisu ko kod mene, pa reko ako neko zna kako se to mijenja, bio bih mu zahvalan da objasni...
- neo7
#2563 Re: BIHnet primjedbe i komentari
malo sutra kolegaminist@r wrote:A sta mislite vi, onako, da li ce se taj ping popraviti barem za 20% nego sto je sad? Da znam na cemu sam...
-
dodge
#2564 Re: MojaTv BH telecom
Menu - Postavke - Kanali - OKPrinceton wrote:Zapazih tamo kod onog što je postavljao slike da mu brojevi kanala nisu ko kod mene, pa reko ako neko zna kako se to mijenja, bio bih mu zahvalan da objasni...
Obiljezis kanal koji zelis i pritisnes OK
Strelicom dole ili gore ides na zeljeni broj kanala i pritisnes OK.
Ponovi postupak za ostale kanale koje zelis premjestiti.
Kada sve zavrsis pritisni strelicu lijevo da pohranis promjene.
Izadji iz menija pritiskom na dugme Menu i to je to.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2565 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Od 197 do 207 KB/sek
torrent od prve sekunde prvog sata prvog dana
pa do sad.
- mr.torture
#2566 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kod mene je ova brzina samo na momente, znaci, medju sretnim si.Bobi wrote:Od 197 do 207 KB/sektorrent od prve sekunde prvog sata prvog dana
![]()
![]()
pa do sad.
-
Fozgen
#2567 Re: MojaTv BH telecom
Dali svaki STB i ima uopste prikljucak za HDMI kabal?
- Ivo Lola
#2568 Re: BIHnet primjedbe i komentari
evo pokusavam ih cijelo jutro dobiti na onaj 1444 i svo vrijeme "SVI OPERATERI SU TRENUTNO ZAUZETI" haman se neka kolegica udala pa se slavi, a ja ne mogu bezobrastinje da gledam 
kosto neko rece imaju 7 dana jos fore i ciao amore
zna li ko kakva je procedura odjave ADSL-a ? ako se npr. odjavim 10.3 da li placam komplet 3. mjesec itd.
kosto neko rece imaju 7 dana jos fore i ciao amore
zna li ko kakva je procedura odjave ADSL-a ? ako se npr. odjavim 10.3 da li placam komplet 3. mjesec itd.
-
Mustafapasa
#2569 Re: MojaTv BH telecom
Fozgen, prijedlog nije los, ali zakon o javnim nabavkama predvidja da sve drzavne kompanije sve nabavljaju tenderom. Drugo je pregovaracki postupak, gdje ti mozes testirati nesto pa vidjet sta kako, dogovoriti detalje itd, ali onda bi u ovom slucaju, ako bi se preferirala neka oprema tj.neki proizvodjac, onda bi to bila opsta stela u smislu ovo ili ovi se preferiraju itd...
Na zalost, bez STB nema MojaTV, jer svaki STB ima svoju MAC adresu, a cini mi se da su programirani specificno za uslugu MojaTV.
Isti se ne moze prodavati i nemojte padati slucajno da od ovih koji su to dobili u testnoj fazi, a iste nisu vratili-sto su duzni, pa prodaju, da to kupite, jer je to djaba.
Ne znam kome je ovakav STB starinski, ali meni je sminka i odlicno se uklopio u interijer uz TV i ostalo...
Motorola STB-MojaTV

Ja sam dobio motorola, ne znam da li se daje neki drugi sada...
Dobio uz njega i 2 daljinska, tj.standardni i tastaturu...
Na zalost, bez STB nema MojaTV, jer svaki STB ima svoju MAC adresu, a cini mi se da su programirani specificno za uslugu MojaTV.
Isti se ne moze prodavati i nemojte padati slucajno da od ovih koji su to dobili u testnoj fazi, a iste nisu vratili-sto su duzni, pa prodaju, da to kupite, jer je to djaba.
Ne znam kome je ovakav STB starinski, ali meni je sminka i odlicno se uklopio u interijer uz TV i ostalo...
Motorola STB-MojaTV

-
Mustafapasa
#2570 Re: MojaTv BH telecom
Obzirom da je visoka kvaliteta signala, imaju!Fozgen wrote:Dali svaki STB i ima uopste prikljucak za HDMI kabal?
-
Mustafapasa
#2571 Re: MojaTv BH telecom
@antifriz
mora biti tipka menu ili setup...na tastaturi pogledaj ili potrazi u korisnickom uputstvu...
mora biti tipka menu ili setup...na tastaturi pogledaj ili potrazi u korisnickom uputstvu...
- karanana
#2572 Re: MojaTv BH telecom
e isti su i meni u amanet ostavili nakon prbno mjeseca.Mustafapasa wrote:Fozgen, prijedlog nije los, ali zakon o javnim nabavkama predvidja da sve drzavne kompanije sve nabavljaju tenderom. Drugo je pregovaracki postupak, gdje ti mozes testirati nesto pa vidjet sta kako, dogovoriti detalje itd, ali onda bi u ovom slucaju, ako bi se preferirala neka oprema tj.neki proizvodjac, onda bi to bila opsta stela u smislu ovo ili ovi se preferiraju itd...
Motorola STB-MojaTV
aha, znaci ovaj koji ja imam koji nisam vratio, nece niko moci upotrijebiti kao drugi-dodatni stb? ja sam ga vec probao spojiti na LOL supertv i ne ide, pojavi se prva zuta tacka i tako stoji. nema veze, mene nije nista kostao, zato ode u reciklazni centar tehnicke opreme.
-
Mustafapasa
#2574 Re: MojaTv BH telecom
U proslom tvom postu, kad si rekao da ga hoces tusnutkaranana wrote:e isti su i meni u amanet ostavili nakon prbno mjeseca.Mustafapasa wrote:Fozgen, prijedlog nije los, ali zakon o javnim nabavkama predvidja da sve drzavne kompanije sve nabavljaju tenderom. Drugo je pregovaracki postupak, gdje ti mozes testirati nesto pa vidjet sta kako, dogovoriti detalje itd, ali onda bi u ovom slucaju, ako bi se preferirala neka oprema tj.neki proizvodjac, onda bi to bila opsta stela u smislu ovo ili ovi se preferiraju itd...
Motorola STB-MojaTV
aha, znaci ovaj koji ja imam koji nisam vratio, nece niko moci upotrijebiti kao drugi-dodatni stb? ja sam ga vec probao spojiti na LOL supertv i ne ide, pojavi se prva zuta tacka i tako stoji. nema veze, mene nije nista kostao, zato ode u reciklazni centar tehnicke opreme.
bolje vrati, ja sam neki dan dobio upozorenje pred tuzbu za neki dug iz 2006god...
-
theender
#2575 Re: BIHnet primjedbe i komentari
evo skidam nesto i varira izmedu 198 i 212 kb/s