Osvojio se Kup kupova i Superkup EvropeManiac87 wrote:Pa brate nije dovoljno da budes u vrhu EPL da bi bio veliki klub .cyprus wrote:Chelsea je krajem 90-tih i početkom 2000-tih bio klub iz vrha EPL (TOP 5-6)... Kako je to prosjek?
Trebas i da osvojis EPL, a vala i ligu prvaka ili kup uefa bar
Champions League 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#2551 Re: Champions League 2010/2011
-
Maniac87
#2552 Re: Champions League 2010/2011
Pa vala kad se spominju klubovi kao United, Barselona, Real Madrid, MIlan itd itd nekako mi Celzi ostaje po strani tu ...
- jeza u ledja
#2553 Re: Champions League 2010/2011
Ali prije toga su dugo godina bili bezze dugo godina.cyprus wrote:Chelsea je krajem 90-tih i početkom 2000-tih bio klub iz vrha EPL (TOP 5-6)... Kako je to prosjek?
belafonte, ma bilo koga da je samo da nije italijan, jer im je koncepcija očito svima drastično propala... I da ne bude Van Gaal... Protiv bilo koga ostalog ne bih imao ništa protiv, čak i da bude neki anonimus
U poredjenju sa Liverpoolom i Unitedom su bili nula (mislim oko toga valjda nema pogovora?). U stvari, i u poredjenju sa Arsenalom, Tottenhamom, Villom, Evertonom i Newcastleom su bili tropa. Bili su na nivou Manchester Citija, a u Londonu mozda na nivou West Hama.
- ultima_palabra
#2554 Re: Champions League 2010/2011
Nisam vidio da neko onako ofirno navija za nekoga kao onaj Muratović za United... niđe veze.
Shakhtar u ove dvije utakmice stvorio šansi koliko i Barcelona... pošto imaju vrlo dobre napadače jedino objašnjenje za onako katastrofalnu realizaciju je trema od velikog protivnika.
Shakhtar u ove dvije utakmice stvorio šansi koliko i Barcelona... pošto imaju vrlo dobre napadače jedino objašnjenje za onako katastrofalnu realizaciju je trema od velikog protivnika.
- cyprus
#2555 Re: Champions League 2010/2011
Ja pratim fudbal tamo negdje od 1996-te. U ovom 15-godišnjem periodu Chelsea nikad nije bio lošiji u odnosu na Aston Villu, Tottenham, Everton, Liverpool, pa i Newcastle (osim u sezoni ili dvije), a o Manchesteru i West Hamu je bespotrebno pričat. Od 2003, Chelsea je u najmanju ruku ravnopravan sa Unitedom i Arsenalom, a vrlo često i bolji od njih. Ja govorim o tom periodu, ali svjestan sam da se fudbal igrao i prije toga, kada Chelsea i nije briljirao... Ali ja puno veći značaj pridajem modernom vremenu u odnosu na vremena stare slave... Dakle ako ne tvrdimo da je Mađarska fudbalska velesila na osnovu Puškaševe generacije ili Urugvaj na osnovu dvije titule SP, a Holandija prosječna reprezentacija jer nikad nije osvojila SP...... ne vidim razlog zašto bi se Chelsea svrstavo u prosječne timovejeza u ledja wrote:Ali prije toga su dugo godina bili bezze dugo godina.
U poredjenju sa Liverpoolom i Unitedom su bili nula (mislim oko toga valjda nema pogovora?). U stvari, i u poredjenju sa Arsenalom, Tottenhamom, Villom, Evertonom i Newcastleom su bili tropa. Bili su na nivou Manchester Citija, a u Londonu mozda na nivou West Hama.
Što se tiče modernog vremena i neosvajanja CL, svi znamo kakve je Chelsea imao pehove, a i krađe... Ali, i pored toga predstavlja ekipu sa najkonstantnijom formom u zadnjih 7-8 godina u ovom takmičenju
- jeza u ledja
#2556 Re: Champions League 2010/2011
Pa u modernom vremenu je veliki klub, a prije toga je bio osrednji. To ja govorim.cyprus wrote:Ja pratim fudbal tamo negdje od 1996-te. U ovom 15-godišnjem periodu Chelsea nikad nije bio lošiji u odnosu na Aston Villu, Tottenham, Everton, Liverpool, pa i Newcastle (osim u sezoni ili dvije), a o Manchesteru i West Hamu je bespotrebno pričat. Od 2003, Chelsea je u najmanju ruku ravnopravan sa Unitedom i Arsenalom, a vrlo često i bolji od njih. Ja govorim o tom periodu, ali svjestan sam da se fudbal igrao i prije toga, kada Chelsea i nije briljirao... Ali ja puno veći značaj pridajem modernom vremenu u odnosu na vremena stare slave... Dakle ako ne tvrdimo da je Mađarska fudbalska velesila na osnovu Puškaševe generacije ili Urugvaj na osnovu dvije titule SP, a Holandija prosječna reprezentacija jer nikad nije osvojila SP...... ne vidim razlog zašto bi se Chelsea svrstavo u prosječne timovejeza u ledja wrote:Ali prije toga su dugo godina bili bezze dugo godina.
Što se tiče modernog vremena i neosvajanja CL, svi znamo kakve je Chelsea imao pehove, a i krađe... Ali, i pored toga predstavlja ekipu sa najkonstantnijom formom u zadnjih 7-8 godina u ovom takmičenju
I Bayern je ako se ne varam do kraja 60-ih bio osrednji klub, pa su onda postali veliki.
Benfica, Celtic i Ajax su nekad bili ono sto su danas recimo Barcelona, Real i Man United, pa su danas truba.
Ali postoji jedna krema, koja je uvijek i od pocetka bila na vrhu i tamo ostala kroz sve ove decenije (Real i Barca, United, Liverpool, Inter, Milan i Juve). Mada u stvari i ti su diskutabilni, ali mozemo ovako do sutra.
-
Maniac87
#2557 Re: Champions League 2010/2011
Ma kada osvoje ligu prvaka, tada ce da budu veliki klub. DO tada ce biti dobar klub...
-
5 0 5
#2558 Re: Champions League 2010/2011
Pa osvojio je i Porto LS, i to dva puta, cini mi se. Ajax je isto puno znacajniji klub od Chelsea.
-
Maniac87
#2559 Re: Champions League 2010/2011
Pa i jesu ... osim ako se gleda po necemu drugom, a ne po osvojenim titulama ...505sCrtom wrote:Pa osvojio je i Porto LS, i to dva puta, cini mi se. Ajax je isto puno znacajniji klub od Chelsea.
- cyprus
#2560 Re: Champions League 2010/2011
Znači Ajax je gigant i za Barcelonu, Inter, United... A Crvena Zvezda za Arsenal i Chelsea
-
Maniac87
#2561 Re: Champions League 2010/2011
Prvo se gledaju trofeji, pa malo i trenutacna situacija ... Uostalom, Ayax osvojio 4 puta, dok su United i Barsa po 3 ... A Celzi 0cyprus wrote:Znači Ajax je gigant i za Barcelonu, Inter, United... A Crvena Zvezda za Arsenal i Chelsea
- jeza u ledja
#2562 Re: Champions League 2010/2011
Nekad bili, vise nisu.cyprus wrote:Znači Ajax je gigant i za Barcelonu, Inter, United... A Crvena Zvezda za Arsenal i Chelsea
Dobar je termin neko gore dao - "znacajniji" klub.
Naravno, ne gledaju se bukvalno samo titule, vec i finala, polufinala i generalan skor u najjacem evropskom takmicenju.
- cyprus
#2563 Re: Champions League 2010/2011
Ma daj... ne priča mi se višeManiac87 wrote:Prvo se gledaju trofeji, pa malo i trenutacna situacija ... Uostalom, Ayax osvojio 4 puta, dok su United i Barsa po 3 ... A Celzi 0cyprus wrote:Znači Ajax je gigant i za Barcelonu, Inter, United... A Crvena Zvezda za Arsenal i Chelsea
-
Maniac87
#2564 Re: Champions League 2010/2011
A haj ti to objasni nekima .... Celzi ima super igrace... Imaju pare ... Ali ocigledno to nije dovoljno . Nikako ne mogu smatrati neki klub velikim ako nisu osvojili Ligu Prvaka... I da , Ayax je veci klub od Celzija .jeza u ledja wrote:Nekad bili, vise nisu.cyprus wrote:Znači Ajax je gigant i za Barcelonu, Inter, United... A Crvena Zvezda za Arsenal i Chelsea
Naravno, ne gledaju se bukvalno samo titule, vec i finala, polufinala i generalan skor u najjacem evropskom takmicenju.
Last edited by Maniac87 on 13/04/2011 00:44, edited 1 time in total.
- cyprus
#2565 Re: Champions League 2010/2011
S tim se slažem...jeza u ledja wrote:Nekad bili, vise nisu.cyprus wrote:Znači Ajax je gigant i za Barcelonu, Inter, United... A Crvena Zvezda za Arsenal i Chelsea
-
5 0 5
#2566 Re: Champions League 2010/2011
Maniac87 wrote: Pa i jesu ... osim ako se gleda po necemu drugom, a ne po osvojenim titulama ...
Ja mislim da je stvar u kontinuitetu u svim takmicenjima koje ima RealM, ManU, Arsenal, Liverpool, Bayern, Ajax, Barca, Milan, Juventus... vec decenijama. Svi imaju uspone i padove, ali su uvijek tu. Chealse prije Abramovica nije imala internacionalnu publiku. Tako da je to bio aspolutno drugi tim. Sve se promjenilo sa Abramovicem (tj Mourinhom). Samo je ime ostalo isto.
Nego, ja se ne sjecam da mi je ikad iko rekao da navija za Chelsea (prije Abramovica).
- cyprus
#2567 Re: Champions League 2010/2011
Reko bih ti ja da sam imo internet505sCrtom wrote:Nego, ja se ne sjecam da mi je ikad iko rekao da navija za Chelsea (prije Abramovica).
-
5 0 5
#2568 Re: Champions League 2010/2011
@cyprus:
Mislio sam vise na moje prijatelje i ljude s kojima radim. Ja sam pratio te utakmice, ako te bas zanima. U ono vrijeme kad je igrao Zola. Jer je on igrao jako lijep fudbal. Cijeli tim je bio jako grub i zato mi se nisu svidjali. A ako si gledao te utakmice sjetices se koja je komedija taj tim bio. Za njih nisam mogao cak ni iz sazaljenja navijati.
Mislio sam vise na moje prijatelje i ljude s kojima radim. Ja sam pratio te utakmice, ako te bas zanima. U ono vrijeme kad je igrao Zola. Jer je on igrao jako lijep fudbal. Cijeli tim je bio jako grub i zato mi se nisu svidjali. A ako si gledao te utakmice sjetices se koja je komedija taj tim bio. Za njih nisam mogao cak ni iz sazaljenja navijati.
- splend
#2569 Re: Champions League 2010/2011
eto neko ce iz bosne navijati za neki engleski klub koji tada nije bio u TOP 5. mi "navijamo" samo za najbolje u tom trenutku
a da je celzi tada bio strasna ekipa, sjetit ce se neki, koji su fudbal pratili zbog igre, a ne zbog bekama i manekena
tada su za celzi igrali desaji, lebef, de goj, vajs, di mateo, petresku, pa zola, haselblenk, sve sami majastori fudbala. nisam siguran, ali mislim da su oni jednom barseloni na nou kampu zabili 5 komada
opet kazem, nisam siguran, ali se nekako sjecam da je bila strasna utakmica.
a da je celzi tada bio strasna ekipa, sjetit ce se neki, koji su fudbal pratili zbog igre, a ne zbog bekama i manekena
tada su za celzi igrali desaji, lebef, de goj, vajs, di mateo, petresku, pa zola, haselblenk, sve sami majastori fudbala. nisam siguran, ali mislim da su oni jednom barseloni na nou kampu zabili 5 komada
- Jack Be Nimble
#2570 Re: Champions League 2010/2011
ja se sjecam 3:1 u Londonu za Che. 3:1 za Barsu nakon 90 minuta. Poslije produzetaka 5:1 il tako nesto. Mozda grijesim.splend wrote:eto neko ce iz bosne navijati za neki engleski klub koji tada nije bio u TOP 5. mi "navijamo" samo za najbolje u tom trenutku![]()
a da je celzi tada bio strasna ekipa, sjetit ce se neki, koji su fudbal pratili zbog igre, a ne zbog bekama i manekena![]()
tada su za celzi igrali desaji, lebef, de goj, vajs, di mateo, petresku, pa zola, haselblenk, sve sami majastori fudbala. nisam siguran, ali mislim da su oni jednom barseloni na nou kampu zabili 5 komadaopet kazem, nisam siguran, ali se nekako sjecam da je bila strasna utakmica.
- fosil
#2571 Re: Champions League 2010/2011
Udri bogatasa i uzmi mu sve pare... 
-
shillen
#2572 Re: Champions League 2010/2011
vjeruj mi ja znam lika koji bash VOLI Stoke City , ima covjek zastave , salove , hoce sad da kupi i dresovesplend wrote:eto neko ce iz bosne navijati za neki engleski klub koji tada nije bio u TOP 5. mi "navijamo" samo za najbolje u tom trenutku![]()
a da je celzi tada bio strasna ekipa, sjetit ce se neki, koji su fudbal pratili zbog igre, a ne zbog bekama i manekena![]()
tada su za celzi igrali desaji, lebef, de goj, vajs, di mateo, petresku, pa zola, haselblenk, sve sami majastori fudbala. nisam siguran, ali mislim da su oni jednom barseloni na nou kampu zabili 5 komadaopet kazem, nisam siguran, ali se nekako sjecam da je bila strasna utakmica.
neki ce reci zbog Begovica , ali lik i puno prije Begovica prati Stoke
- lester burnham
#2573 Re: Champions League 2010/2011
to da!cyprus wrote:Znači Ajax je gigant i za Barcelonu, Inter, United...
A Crvena Zvezda za Arsenal i Chelsea
- Korisnicko ime
#2574 Re: Champions League 2010/2011
Meni su tad bili jako dragi...od dolaska rusa vise nisu...505sCrtom wrote:Nego, ja se ne sjecam da mi je ikad iko rekao da navija za Chelsea (prije Abramovica).
- Korisnicko ime
#2575 Re: Champions League 2010/2011
Messi sinoc zabio 48 gol u sezoni sto je novi spanski rekord...sigurno ce preci i ciftru od 50 sto je zaista nevjerovatno...
I onda neki kazu da nije najbolji na svijetu...
Znam da je jedan od brazilaca iz Shakhtara rekao prije tekme da mogu pobjediti Barcu 4:0. Sinoc to spominje i onaj komentator poCetnik sa PTPC-a i kaze "Mogu...ali na Play Stationu..."...
Mada, da nisu izvukli Barcu (ili Real) ovi rudari bi igrali polufinale, siguran sam...ali su bas imali peh pri izvlacenju parova...
http://h-4.abload.de/img/reactionplayersforshakfrc8.gif
I onda neki kazu da nije najbolji na svijetu...
Znam da je jedan od brazilaca iz Shakhtara rekao prije tekme da mogu pobjediti Barcu 4:0. Sinoc to spominje i onaj komentator poCetnik sa PTPC-a i kaze "Mogu...ali na Play Stationu..."...
Mada, da nisu izvukli Barcu (ili Real) ovi rudari bi igrali polufinale, siguran sam...ali su bas imali peh pri izvlacenju parova...
http://h-4.abload.de/img/reactionplayersforshakfrc8.gif