Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Suti i trpi

#2551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Za Pedju,

Vjerovatno si ovo pitanje imo na predhodnim stranicama, ali me zanima sta namjeravate uradit glede sankcionisanja kriminalaca koji su obnasali razno razne funkcije na svim nivoima vlasti. Sta ce te ucinit da bi tu nepravedno stecenu imovinu oduzeli od politicara, pa i tajkuna koji su u sprezi sa politikom? Da li bi odstupili sa vlasti ako vasi eventualni koalicioni partneri nebi bili spremni na takav obracun sa korumpiranim politicarima i tajkunima? Da li ce te se obracat ljudima ovakvim vidom komunikacije ako dodjete na vlast? Da li to mozete obecati?

Mislim da je za ovu drzavu NAJVAZNIJE sankcionisat razno razne kriminalce koji su pljackali gdje su stigli, koristeci nakaradni sistem i katastrofalno sudstvo. Svakom politicaru i tajkunu treba dobro ispitat porijeklo imovine... Krajnje je neophodno razotkrit likove koji su pohapali milione koji su pristizali iz vana kao humanitarna pomoc. Mito i korupcija su glavni problem ove drzave. To treba bit prvo na dnevnom redu, dok se to ne sprovede, dok se ne pohapse kriminalci, nama nece biti dobro.
Pedja Kojovic

#2552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

jackamili

O kandidatima za parlamente ce odluciti organi stranke u naredne dvije sedmice.
AKo predloze, hocu.

p.k.
Pedja Kojovic

#2553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

suti i trpi

Mislim da smo na primjeru grada Sarajeva vec pokazali da su nam principi vazniji od ucesca u vlasti.

Sto se tice odnosa prema kriminalu postavicu dio Bajicevog govora na nasem kongresu.

"Naša stranka ne izlazi na izbore kao druge stranke, radi politikanstva i privililegija, radi nerada i koncesija, Naša stranka je odlučna da duboko zasiječe u bolesno političko tkivo Bosne i Hercegovine, jer smo tu radi reformi. Reformi koje će da bole. I zbog toga tražimo podršku građana, da podrže takve reforme, jer je to jedini i pravi put, a sve ostalo je populizam koji će nam se ponovo obiti o glavu, kao i nebrojeno puta do sada.

Kada Naša stranka kaže da će se boriti protiv kriminala i korupcije, to nije fraza, to je ozbiljna namjera da se u tu borbu udje beskompromisno, a mi to jedini i možemo, jer nemamo repova iza sebe, i jer smo odlučni u namjeri izgradnje dodatnih zatvorskih kapaciteta, pružanja materijalne i moralne podrške profesionalnosti i efikasnosti sudstva, tužilaštva i policije, a posebno smo ozbiljni u namjeri da preuzmemo kvalitetno evropsko zakonodavstvo, koje neće biti ’’puno rupa’’ kao ovo naše, zbog čega tako često gledamo kako se naši političari oslobadjaju na sudovima od zloupotrebe položaja, jer su zloupotrijebili funkciju u skladu sa zakonom koji su sami sebi prilagodili i usvojili.

Naša stranka jasno i glasno poručuje svim ljudskim huljama, koji su u prošlom ratu ubijali nevine i nedužne ljude, da će biti proganjani, uhvaćeni, dobiti pošteno sudjenje i robijati za svoja nedjela. Niti jedan ratni zločinac, bez obzira iz koje nacije dolazio, a koju je svakako ponizio i obrukao svojim nedjelima, ne smije ostati na slobodi, ostati nekažnjen.

Naša stranka će uvijek stajati na strani žrtava, a nikad zločinaca. Podržavamo da se utvrdi tačno i nepristrasno brojno stanje i popis svih žrtava proteklog rata, jer svaka žrtva zaslužuje pijetet i poštovanje države i društva, a utvrdjivanjem činjenica se smanjuje manevarski prostor za manipulaciju i politizaciju žrtava, što aktuelna politika na svim stranama svesrdno koristi u svoje predizborne svrhe. Naša stranka to nikad neće raditi, a korektan odnos prema tim najbolnijim temama, nakon preuzimanja vlasti u oktobru, će promjeniti ukupnu atmosferu u zemlji.

Vodićemo odgovornu politiku u vezi ustavnih reformi, u duhu kompromisa i dijaloga, svojim djelovanjem i ponašanjem u vlasti ćemo odagnati strahove naroda od drugih naroda, i stvorićemo konsenzus oko zajedničkih evropskih ciljeva i ekonomskog razvoja, a u skladu s tim prilagoditi naš ustav konvencijama o ljudskim pravima i slobodama. Niko ne smije biti diskriminisan, to je naša misija.
Politiku straha i retoriku mržnje ćemo poraziti u oktobru, i svu društvenu energiju u naredne 4 godine usmjeriti u ravnomjeran ekonomski razvoj, otvaranje radnih mjesta, borbu protiv siromaštva, jačanju preduzetničkog duha kod naših građana, podršci sposobnim da realizuju svoje razvojne ideje, kako bi zaposlili što više radnika i što više sofisticiranih proizvoda izvozili drugim zemljama i tržištima.

Otklonićemo glavnu prepreku razvoju ekonomije, u vidu administrativnog aparata koji je postao preglomazan, nedjelotvoran, samom sebi dovoljan, koji reketira one koji žele pošteno razvijati svoj biznis, a korumpira one koji su pod političkom protekcijom. To znači da ćemo odlučno udariti na političke poslušnike i podobnike u administraciji, a nagraditi i podržati profesionalne i kompetentne državne službenike. Odvojiti žito od kukolja je naš zadatak od najmanje Opštine do Vijeća ministara...."
Kaktusssss

#2554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kaktusssss »

Wow Pedja,
Govorom Bajica na kongresu NS sve je receno. Odavno nisam nista ovako dobro procitao.
Nadam se da ce narod shvatiti kako je vrijeme da se izaberu novu ljudi koji ce voditi ovu zemlju.
Real Khan

#2555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Kaktusssss wrote:Wow Pedja,
Govorom Bajica na kongresu NS sve je receno. Odavno nisam nista ovako dobro procitao.
Nadam se da ce narod shvatiti kako je vrijeme da se izaberu novu ljudi koji ce voditi ovu zemlju.
Da, "sve je rečeno"... osim onoga KAKO to sve Bajić misli obaviti nakon oktobarskih izbora? Možda ukidanjem drugih stranaka što bi podrazumjevalo uklanjanje otpora onih koji su do sada krali? Činjenica je da u ovakvom sistemu niko ne može dobiti toliko glasova da može sam mijenjati stvari...a kad' ovisiš od drugih stranaka, onda moraš praviti truhle kompromise, a truhli kompromisi znaju "iskompromitovati" samu ideju, namjeru (nijet), metode, itd.

Ja bih Bajiću i Kojoviću toplo preporučio da se do izbora nakane malo prisustvovati sjednicama državnog Parlamenta kako bi se na licu mjesta uvjerili šta u stvari koči ovu državu na putu do "zelenih grana"...siguran sam da bi nakon jedne sjednice (ili dvije) radikalno promijenili svoje mišljenje o entitetskom glasanju i Ustavu uopće...
Ali, neću više kvariti ovu idilu "bezveznim pitanjima" jer ovdje samo gubim vrijeme...Naša stranka je "nacool stranka" i molim sve "apstinente" da glasaju za ovu "univerzalnu pamet"...kako bi na neki nedefinisani način napokon došli do sreće :mrgreen: (eto, ne kudim više Našu stranku, i stoga se nadam da mi neće 'nestati' i ovaj komentar).
Petit_Beurre

#2556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Pedja, hoće li biti kakva karta za Sarajevsku pozorišnu tragediju, preko štele? :mrgreen:
tender

#2557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tender »

Kakav je stav N S o religiji?
Pedja Kojovic

#2558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

tender

Pravo na vjeru i ateizam je neotudjivo privatno pravo svakog gradjanina.
Drzava, njeni funkcioneri i sluzbenici ne smiju favorizirati ni jednu vjeru niti ateizam.
Zbog toga vjera ne moze biti prisutna u onim javnim institucijama koje se finasiraju iz budzeta.

p.k.
Pedja Kojovic

#2559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

petit beure

Kad bude ponovo igrala ( Ja stvarno ne znam kad ce), javite se.
Uvijek se nadje koja karta.

p.k.
zavrzlama

#2560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Pedja Kojovic wrote:tender

Drzava, njeni funkcioneri i sluzbenici ne smiju favorizirati ni jednu vjeru niti ateizam.
Zbog toga vjera ne moze biti prisutna u onim javnim institucijama koje se finasiraju iz budzeta.

p.k.

moze itekako..eto u manjem entitetu je svaka entiteska institucija obiljezena krsnim slavama jednog naroda...

kako to promijeniti...vi iz nase stranke nonsalantno kazete"procedurom odredjenom dejtonskim sporazumom"

kako sad dobiti glasove srba u BIH da se odreknu ovih krsnih slava koje su na svakom koraku i u svakoj instituciji,da ne govorim o diskriminaciji samim imenom i obiljezjem tog entiteta....zato kad NS kaze da je realnost entiteti i Dejton, je za mene unaprijed podrzavanje diskriminacije, kapitulacija pred zlom i prodavanje muda pod bubrege...

problem je Dejton ,manji entitet,velikosrpska ideologija a ne tri nacionalne stranke...
Pedja Kojovic

#2561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

zavrzlama

Mi mislimo da su nacionalne stranke najveci problem, a ovo ste nabrojali posljedice njihove 20 godisnje vladavine.

p.k.
uvjek dobar gost

#2562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by uvjek dobar gost »

Peđa... šta misli Naša Stranka poduzeti da se sankcionišu odgovorni za zagađenje Vrela Bosne... ?
iz dna duše

#2563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by iz dna duše »

uvjek dobar gost wrote:Peđa... šta misli Naša Stranka poduzeti da se sankcionišu odgovorni za zagađenje Vrela Bosne... ?
Ja bih rekla i Bosne općenito, sjetite se Zenice i redovnog zagađenja vazduha i vode, vikendom, "kada inspekcije ne rade"...U nebo se puštaju otrovni plinovi a u vodu (Bosnu) otrovne tekućine.
zavrzlama

#2564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Pedja Kojovic wrote:zavrzlama

Mi mislimo da su nacionalne stranke najveci problem, a ovo ste nabrojali posljedice njihove 20 godisnje vladavine.

p.k.
nije istina...evo ti argumenti..sad jos reci da je ideja podjele BIH dosla zadnjih 20 godina :-)

sad ponudi ustroj BIH po modelu bilo koje evropske drzave...prihvatit ce i SDA i HDZ ,a nece niti jedna stranka iz rs-a..drugo...trazila se jedinstvena policija u BIH..prihvatili svi osim srba u BIH....trazi se bilo sta zajednicko ,neutralno ,opet odbijaju srpske stranke...

ponudi sutra kantonizaciju cijele BIH..prihvatit ce i SDA i HDZ..opet nece srpske stranke...SDA i HDZ jesu nacionalne stranke(govna od stranka) ali nisu stranke kojim je primarni i ideoloski cilj unistenje drzave BIH,dok je strankama gdje srbi participiraju ideoloski i glavni cilj podjela BIH,njeno omalovazavanje...

@Kojovicu...u BIH srpski narod ne odlucuju ni o cemu,osim o vec postignutim zadatcima i zeljama srbije ,koja sve radi da BIH nema..zato ne mozes stavljati u isti kos SDA/HDZ i srpske stranke...
Last edited by zavrzlama on 07/06/2010 15:18, edited 2 times in total.
uvjek dobar gost

#2565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

iz dna duše wrote:
uvjek dobar gost wrote:Peđa... šta misli Naša Stranka poduzeti da se sankcionišu odgovorni za zagađenje Vrela Bosne... ?
Ja bih rekla i Bosne općenito, sjetite se Zenice i redovnog zagađenja vazduha i vode, vikendom, "kada inspekcije ne rade"...U nebo se puštaju otrovni plinovi a u vodu (Bosnu) otrovne tekućine.
U rijeku Bosnu... se svega nakon nekoliko kilometara ubacuju svakojaki otrovi (Visoko), fekalije(Sarajevo) i ko zna šta sve ne... nas truju hranom i vodom, truju nam zrak... porast je smrtnosti novorođenčadi u Zenici, broj malignih oboljenja raste, broj oboljenja izazvanih stresom raste...... nas kao da sistematski žele zatući...

No ja sam se fokusirao... mada opet... znam da ni Peđa nema odgovor... naša vlast radi na principu Kamore....
Pedja Kojovic

#2566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

zavrzlama

Naravno da mogu. Sve su nacionalisticke stranke za mene iste.

To sto ste vi napisali sigurno nisu agumenti, a sta je?, ja ne znam.

Doima se kao neka hipoteticka zavrzlama, neki politicki i pravni buckuris zaostao u sjecanju od kafanskih politickih analiza iz koga bi navodno trebalo proizaci da su SDA i HDZ "cool" stranke.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 07/06/2010 15:31, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#2567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

uvijek dobar gost

Iz naseg saopstenja u vezi toga mozete vidjeti kakav je nas stav.
Nasi ce vjecnici u svim opstinama i na GV postaviti to pitanje i traziti odgovornost.
Uradicemo i nezavisno testiranje vode i objaviti rezultate.

p.k.
zavrzlama

#2568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Naravno da mogu sve nacionalne stranke stavljati u isti ideoloski kos.

p.k.
medejutim tebi/tvojoj stranci trebaju glasaci tih nacionalnih stranaka....sad cu ti dokazati da nisu iste nacionalne stranke i njhove ideologije...

ponudi model uredjenja BIH gdje nece niko biti diskriminisan...naci ces masu pristalica iz SDA i HDZ...neces naci iz srpskih nacionalnih stranka...zasto ?..da se ne mucucis puno da ti odgovorim....zato sto se SDA i HDZ bore za vlast i svoje interese a u ideologiji stranka i stranackog tijela nije omalovazavanje i podjela BIH primarni i jedini cilj..dok sve stranke sa srpskim predzankom imaju glavni primarni cilj podjelu BIH...ti ne shvacas da srbi kao narod nisu ginuli u BIH radi zastite od preglasavanja i obezbjedjenja neke ustavne sigurnosti u BIH,nego iskljucivo da nestane BIH i da se sto veci njen dio pripoji srbiji i dan danas 90% BIH srba radi na omalovazavanju i podjeli BIH....

moze se biti i nacionalista a voljeti i braniti svoja drzava...dok kod srba je nacionalizam fokusiran da mrznju i unistavanje svoje drzave ,jer su toliko satanizovani da im je srbija draza i preca od BIH...uklonis li HDZ/SDA jeli ti mislis da ce se srbi u BIH odreci aparthejda prema nesrbima i BIH...nece @Kojovicu jer njima upravlja srbija i nisu BIH srbi u BIH da tu zive i vole svoju drzavu,nego da rade na njenoj podjeli da senilni starci u SANU brlozima ostvare svoju 200-godisnju zelju stvaranja velike srbije....nacionalne stranke jesu zlo za BIH,ali nisu sve za unistenje i podjelu BIH....lako je smijeniti SDA ili HDZ,jer mijenjas stranku,dok kod srpskih stranka moras mijenjati ideologiju,a to je vec mijenjanje kompletne svijesti jednog naroda..
tender

#2569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tender »

Pedja Kojovic wrote:tender

p.k.
Ozbiljno? Onomad ste srali kad je neko pravoslavnim popovima nabio na nos onu njihovu antibošnjačku propagandu koju siju po crkvama i sahranama. Energično ste stali na strano popova, a nakon paljevine đamije u Fazlagića Kuli niste se oglasili. Ne oglašavate se zbog šikaniranja gospođe Orlović u svezi crkve u njenom dvorištu pa je moja malenkost na trenutak pomislila da naginjete pravoslavnom fundamentalizm..., ali sada kada ste mi objasnili vaš stav više nema mijsta za dilemu.
Pedja Kojovic

#2570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Tema i ovaj vid komuniciranja je ocigledno postao problem.
Ljudi iz drugih stranaka mi u povjerenju kazu da se o ovome prica na partijskim sastancima i da se prave strategije kako da se ovome stane u kraj. (Zanimljivo je da svi odbijaju da urade isto sto i mi i da na ovakav nacin javno, pod imenom i prezimenom, komuniciraju sa glasacima ili da barem javno kazu kakav stav imaju o nekim pitanjima. Kazu vise im odgovara da o skakljivim temamam sute).
U svakom slucaju...
Dosadasnje metode da se tema ugusi nisu dale rezultate i vjerovatno ce pokusati izvrsiti pritisak na administraciju foruma.

p.k.
Pedja Kojovic

#2571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

tender

Nemam pojma o cemu i o kakvim popovima pricate.

p.k.
Pedja Kojovic

#2572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

moderator

Mislim da nisam, ali ako sam previdio neka pitanja ja se izvinjavam pitaocima i molim ih da ih ponovo postave.

p.k.
Alfons Kauders

#2573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Naravno da mogu sve nacionalne stranke stavljati u isti ideoloski kos.

p.k.
Molim!?

Koji bolan kos Pedja?

Svi se mi ovdje furamo da smo neki ljevicari i niko nema dobro misljenje o tim strankama, ali care moj cini mi se da ovdje debelo fulas.

Evo SDA i HDZ kao dvije kljucne nacionalne stranke iz kojih su se mahom i izrodile ostale bosnjacke i hrvatske nacionalne stranke se jednostavno ne mogu porediti sa SDS-om. To nije moj stav, to je stav ICTY-a koji je zvanicnike SDS-a i njihove trabante iz raznih vojnih i paravojnih formacija osudio za masu krvavih ratnih zlocina ukljucujuci genocid.

HDZ i SDA koje na rukama imaju krvi kao mesari pred 1. maj spram SDS-a izgledaju kao jebeni hor beckih djecaka... Sorry, ali njih se ne moze trpati u "isti ideoloski kos" s Karadzicem, Plavsickom i Krajisnikom, cak ni HDZ koji je po Hercegovini otvarao logore ko kafice...

Ako ti smatras da SDA i SDS zastupaju istu ideologiju, molim te da to potkrijepis nekim cinjenicama, za pocetak pravosnaznim presudama ICTY...
BSn

#2574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BSn »

MoRe l' malo drugacije pitanje - imate li kakve procjene kol'ko bi trebali uzeti na izborima, gdje ocekujete da cete najvise dobiti i kol'ko je to najvise otprilike?

Ako ove informacije uopce idu u javnost prije izbora. :roll:
uvjek dobar gost

#2575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Pedja Kojovic wrote:uvijek dobar gost

Iz naseg saopstenja u vezi toga mozete vidjeti kakav je nas stav.
Nasi ce vjecnici u svim opstinama i na GV postaviti to pitanje i traziti odgovornost.
Uradicemo i nezavisno testiranje vode i objaviti rezultate.

p.k.
Izuzetno bitno
Hvala !
Locked