kad bude kako treba pocet cu kupovati opet ...
GRAS - karte
-
l33t
#2551 Re: GRAS - karte
sverc komerc i strajk pa ce biti bolje, kakvo kupovanje karata sta vam je ljudi ? imaju oni para dosta 
- gradskadjeca
#2552 Re: GRAS - karte
Kako ga jadna ne mogu kriviti. Pa vozim se sa tim busom 7 godina i kako kazem bio sam svjedok kad je raznoraznim fuficama u minjacima otvarao vrata pa ih pratio u retrovizoru kako se secu kroz autobus sa debelim guzicetinama, fuj...dusa_raskopuša wrote:Uostalom, niko nikoga ne tjera da se vozi njihovim prevoznim sredstvima.![]()
A sto se tice stajanja. Lik je potpuno u pravu. Njega policija uhvati i zapise jer je stao nekome da izadje na mjestu koje nije predvidjeno za stajanje i za izlazak putnika, kao npr. semafor. Da nekoga lupi auto u takvoj situaciji, vozac bi bio kriv. U sustini, on ne smije stati, a to sto on nekome stane ili ne, to je vec subjektivno, tako da ga ne mo's za to krivit'.
Daj ba... znam sta pricam, ne pricam bezveze. A kur.. ce moj uhvatiti policija vozaca autobusa sto je otvorio vrata na jednom potpuno beopasnom mjestu. Pa ovim krezubim majmunima sto se vozaju dvicama po gradu cijelu noc ne mogu nista a ne da tu rade nesto. Daj ba nemoj suplje molim te. I napomenut cu da mi se odnedavno ustalila autobuska linija, mozes sat prema njoj naviti. Tu uslugu placam jer to postujem. Primjera radi neki dan sam trebao do raiff banke i vidim prodje moj autobus, haj rekoh valjda ce za 20 minuta drugi, odoh ja unutra da nesto obavim. I zavrsim unutra 15 minuta, izadjem vani sacekam jos 5 minuta kad moj autobus dolazi na vrijeme. E to je vec nesto.
Sto se tice cijene mjesecne karte, to ne zelim ni da polemisem. PLJAČKA samo takva. Po meni je na ovom standardu realna cijena za mjesecnu kartu 20-25 KM. Uzimao bih je svaki mjesec, ovako od mene dobiju zbog takve politike cijena mjesecno navjise 7,20 KM i to je to.
- dusa_raskopuša
#2553 Re: GRAS - karte
Kakva dvolicnost. Parola, ja cu se vozati dzaba, a pri tom ih pljujem i strajkovat cu. Kako vas nije stid Boga.
U redu je kad dodje neko i pljuje ih ko ih ne koristi, koristi nesto drugo, al' vozati se DZABA i pri tom SRATI nesto i postavljati prohtjeve neke, krajnje bezobrazno. Zato nam je ovakva drzava kakva je.
Mi koji kupujemo kartu smo debili, je l' tako? Da, da. Mi koji kupujemo kartu kasnimo na faks, na pos'o, zbog vas koji ne kupujete kartu, vozate se dzaba i jos kad vam je zatraze, svadjali biste se, necete da izadjete iz tramvaja i ispasta cijeli tramvaj, pa tako i masa koja regularno uzima kartu, je l' tako? JESTE. Sram da vas bude!
Mi koji kupujemo kartu smo debili, je l' tako? Da, da. Mi koji kupujemo kartu kasnimo na faks, na pos'o, zbog vas koji ne kupujete kartu, vozate se dzaba i jos kad vam je zatraze, svadjali biste se, necete da izadjete iz tramvaja i ispasta cijeli tramvaj, pa tako i masa koja regularno uzima kartu, je l' tako? JESTE. Sram da vas bude!
- gradskadjeca
#2554 Re: GRAS - karte
Slusaj, vidim da si sklona montiranju laznih iskaza, da ne studiras zurnalistiku, osjecam da novine placu za tobom i tvojim izmisljenim i senzacionalistickim recenicama i konstrukcijama.dusa_raskopuša wrote:Kakva dvolicnost. Parola, ja cu se vozati dzaba, a pri tom ih pljujem i strajkovat cu. Kako vas nije stid Boga.U redu je kad dodje neko i pljuje ih ko ih ne koristi, koristi nesto drugo, al' vozati se DZABA i pri tom SRATI nesto i postavljati prohtjeve neke, krajnje bezobrazno. Zato nam je ovakva drzava kakva je.
![]()
NIste vi koji kupujete kartu debili, JA TO NISAM REKAO nigdje. U Boga ne vejrujem pa ga se i ne bojim, ali to nije tema ove rasprave zar ne. Ovdje ipak pricamo o gradskom prevozu jednog wanna be Evropskog grada, rodjen sam ovdje i volio sam ovaj grad. Na ponekom koncertu vidim da jos uvijek ima normalnih ljudi, ali ja necu placati bahatost i neusluznost, mogu jednom platiti i nikad vise. Pitaj me zasto kupujem u DM-u, pitaj me zasto kupujem u oderedjenim prodavnicama a ne u Robotima, Drvecu i ostalim glupavim prodavnicama sa jos glupljim imenima gdje radnici ne znaju reci ni dobar dan izreci. Ono sto placam zelim da osjetim. Zelim uslugu dobru, kvalitetnu i sigurnu. Ja je NEMAM i necu da placam za otpatke koje dobijam.
Tvoja je konstrukcija da zadrzavam tramvaj. Nije istina, kada vidim REVE, napustim vozilo i kraj price, uzmem komercijalu ili taksi. Ne svadjam se sa njima nikada. Jednom jesam ali nisam zadrzavao vozilo, bilo je u pokretu prema zadnjoj stanici ( sutjeska ). RAdim u jednoj specificnoj struci gdje korisnicima dajem uslugu, i kada je ne dobiju ugovorm zagarantovanu vrsim umanjenje racuna prema istima, saljem dopise i objasnjenja zasto se nesto desilo itd... Ne sikaniram ih.
- kokuz_sa
#2555 Re: GRAS - karte
cekaj a sto bi placao..dusa_raskopuša wrote:Kakva dvolicnost. Parola, ja cu se vozati dzaba, a pri tom ih pljujem i strajkovat cu. Kako vas nije stid Boga.U redu je kad dodje neko i pljuje ih ko ih ne koristi, koristi nesto drugo, al' vozati se DZABA i pri tom SRATI nesto i postavljati prohtjeve neke, krajnje bezobrazno. Zato nam je ovakva drzava kakva je.
![]()
ja dok sam radio
krenem na posao..imam kartu
dodjem na bus stanicu u 19.30 a pocinjem raditi od 22.00..a od stanice do posla ima nekih 30min busem..
a dojem toliko ranije da vidim hocel ikako doci bus da ne bi zakasnio..
kad se prva smjena na poslu onda moras obavezno u dzepu imat 20KM jer od 5 radnih dana busa nema minimalno 3 dana
samo dispecer kaze pokvario se, ne javlja mi se vozac..
pa koji qrac sam onda placao onoliko radnicki kupon
kad moram placat taksi ili kasnit na posao
- dusa_raskopuša
#2556 Re: GRAS - karte
Pa niko te ne tjera da placas radnicki, placaj taksi, vozi se taksijem a ne GRAS-om i svi sretni.
To sto vi niste nekad licno zadrzavali tramvaj, ne znaci da nije niko i nikad. Cinjenica je da ljudi koji imaju kartu ispastaju zbog ljudi koji nemaju kartu, koji se jos nadju pametni i krenu svadjati i zbog kojih ljudi kasne na pos'o, faks, je l' tako il' nije?
Cuj zurnalistika, cuj montiranje laznih iskaza.
Koje vrijedjanje, majke mi.
Samo iznosim cinjenice, koje vi zanemarujete losom uslugom. Eto, sta je to sto sam ja lazirala u mojim postovima?
Kao sto si sam rekao, ne kupujes u prodavnicama u kojima radnici ne znaju reci ni dobar dan, pa izvoli, nemoj vozariti grasovim prevoznim sredstvima jer vozaci ne znaju reci dobar dan, i cist racun, duga ljubav. Koristis nesto, a ne placas, ni'e li to u neku ruku ilegalno, kao npr. da ne placas telefon ili nesto slicno? Duzan si da platis kartu, cim udjes u njihovo prevozno sredstvo, i tu nema polemike. Voljela bih da vas vidim kako bi se snasli kad ne bi bilo GRAS-a. Jer kod taksiste nema necu platiti, a voziti se.
Sve sto sam napisala ne zanemaruje to da je GRAS fuj fujeva. I da gradjani trpe sve i svasta od strane istog, ali na jednu stranu to, a na drugu to da se na kraju krajeva ne ide pjehe nego tim socijalnim prevoznim sredstvima i da se za to treba platiti karta. Sad da l' je cijena njihovih karata precijenjena, to je vec druga prica.
To sto vi niste nekad licno zadrzavali tramvaj, ne znaci da nije niko i nikad. Cinjenica je da ljudi koji imaju kartu ispastaju zbog ljudi koji nemaju kartu, koji se jos nadju pametni i krenu svadjati i zbog kojih ljudi kasne na pos'o, faks, je l' tako il' nije?
Cuj zurnalistika, cuj montiranje laznih iskaza.
Kao sto si sam rekao, ne kupujes u prodavnicama u kojima radnici ne znaju reci ni dobar dan, pa izvoli, nemoj vozariti grasovim prevoznim sredstvima jer vozaci ne znaju reci dobar dan, i cist racun, duga ljubav. Koristis nesto, a ne placas, ni'e li to u neku ruku ilegalno, kao npr. da ne placas telefon ili nesto slicno? Duzan si da platis kartu, cim udjes u njihovo prevozno sredstvo, i tu nema polemike. Voljela bih da vas vidim kako bi se snasli kad ne bi bilo GRAS-a. Jer kod taksiste nema necu platiti, a voziti se.
Sve sto sam napisala ne zanemaruje to da je GRAS fuj fujeva. I da gradjani trpe sve i svasta od strane istog, ali na jednu stranu to, a na drugu to da se na kraju krajeva ne ide pjehe nego tim socijalnim prevoznim sredstvima i da se za to treba platiti karta. Sad da l' je cijena njihovih karata precijenjena, to je vec druga prica.
- kokuz_sa
#2557 Re: GRAS - karte
hjoj mahaluso..svasta bi ti kazao
al sam fin momak
al sam fin momak
-
julisiz es grant
#2558 Re: GRAS - karte
Šta'š se raspravljat sa nekim ko stavi svoju sliku kao avatarkokuz_sa wrote:hjoj mahaluso..svasta bi ti kazao
al sam fin momak
- kokuz_sa
#2559 Re: GRAS - karte
ma nije to ona bolan..julisiz es grant wrote:Šta'š se raspravljat sa nekim ko stavi svoju sliku kao avatarkokuz_sa wrote:hjoj mahaluso..svasta bi ti kazao
al sam fin momak
ona se sam fura da je ovak fina i slatka ko ova na slici..
- gradskadjeca
#2561 Re: GRAS - karte
Svasta si mi stavljala u usta ( mislim na razne rijeci koje nisam izgovorio ). Pazi ovamo molim te.dusa_raskopuša wrote:Pa niko te ne tjera da placas radnicki, placaj taksi, vozi se taksijem a ne GRAS-om i svi sretni.![]()
Cuj zurnalistika, cuj montiranje laznih iskaza.Koje vrijedjanje, majke mi.
Samo iznosim cinjenice, koje vi zanemarujete losom uslugom. Eto, sta je to sto sam ja lazirala u mojim postovima?
Kao sto si sam rekao, ne kupujes u prodavnicama u kojima radnici ne znaju reci ni dobar dan, pa izvoli, nemoj vozariti grasovim prevoznim sredstvima jer vozaci ne znaju reci dobar dan, i cist racun, duga ljubav. Koristis nesto, a ne placas, ni'e li to u neku ruku ilegalno, kao npr. da ne placas telefon ili nesto slicno? Duzan si da platis kartu, cim udjes u njihovo prevozno sredstvo, i tu nema polemike. Voljela bih da vas vidim kako bi se snasli kad ne bi bilo GRAS-a. Jer kod taksiste nema necu platiti, a voziti se.![]()
GRAD JE DUZAN DA MI OMOGUCI KVALITETNO SREDSTVO ZA PREVOZ, razumijes, nije to privatna firma nego firma kantona u kojem zivim. Kantonalna firma koju cu placati ako sam zadovoljen onim sto mi se daje. Mijesas kruske i jabuke djevojko draga. GRAS-a ne moze da ne bude jer je Kanton duzan da ga ima i da postoji. Taksisti se nikako ne uklapaju u kontekst ove rapsrave, ne znam zasto ih potenciras cijelo vrijeme. Taxi nije alternativa GRAS-u, centrotrans jeste. Kad bi uletio Centrotrans, GRAS-ovci bi poceli da nas masiraju kada udjemo u tramvaje i njihove autobuse. Monopolisticke kabadahije misle da mogu sve dok su jedini. Nemaju para kazu, NE VJERUJEM DA NEMAJU PARA. IMAJU PARA ALI NE ZNAJU SA NJIMA I PREVIŠE SE KRADE. I ja NEĆU da ih plaćam jer će pola para koje platim biti ukradeno ako ne i više. Dakle neće se investirati u postavljanje automata za naplatu karata na stanicama na osnovu dobi putnika i razdaljine koja se treba preći, nego za finansiranje nečijeg prilaza u selu Strvinja gornja ili donja. Razumiješ li sada moje razloge. Radnici nisu krivi naravno, ali oni za ovakvo moje ponašanje moraju kriviti svoje poslodavce i upravu, što i čine ali ne dovoljno pametno čini mi se.
Da ga nema (GRAS-a ) uletio bi privatnik "Centrotrans" koji bi vjeruj mi poradio upravo na kvaliteti usluga koje bi pruzao jer znaju da je narod takav. Da ovise o nama, dok to ovi MAJMUNI iz Gras-a tako ne dozivljavaju.
Autobusi bi bili klimatizirani sigurno. Pa u Zagrebu ( ali to je vec Evropa ) su klimatizirani tramvaji. Zasto, zato sto imaju ljudi vise para, ne nego zato sto nije bas toliko lopoivska drzava kao nasa.
- TurioSamGa
#2562 Re: GRAS - karte
gradskadjeca wrote:Svasta si mi stavljala u usta ( mislim na razne rijeci koje nisam izgovorio ). Pazi ovamo molim te.dusa_raskopuša wrote:Pa niko te ne tjera da placas radnicki, placaj taksi, vozi se taksijem a ne GRAS-om i svi sretni.![]()
Cuj zurnalistika, cuj montiranje laznih iskaza.Koje vrijedjanje, majke mi.
Kao sto si sam rekao, ne kupujes u prodavnicama u kojima radnici ne znaju reci ni dobar dan, pa izvoli, nemoj vozariti grasovim prevoznim sredstvima jer vozaci ne znaju reci dobar dan, i cist racun, duga ljubav. Koristis nesto, a ne placas, ni'e li to u neku ruku ilegalno, kao npr. da ne placas telefon ili nesto slicno? Duzan si da platis kartu, cim udjes u njihovo prevozno sredstvo, i tu nema polemike. Voljela bih da vas vidim kako bi se snasli kad ne bi bilo GRAS-a. Jer kod taksiste nema necu platiti, a voziti se.![]()
GRAD JE DUZAN DA MI OMOGUCI KVALITETNO SREDSTVO ZA PREVOZ, razumijes, nije to privatna firma nego firma kantona u kojem zivim. Kantonalna firma koju cu placati ako sam zadovoljen onim sto mi se daje. Mijesas kruske i jabuke djevojko draga. GRAS-a ne moze da ne bude jer je Kanton duzan da ga ima i da postoji. Taksisti se nikako ne uklapaju u kontekst ove rapsrave, ne znam zasto ih potenciras cijelo vrijeme. Taxi nije alternativa GRAS-u, centrotrans jeste. Kad bi uletio Centrotrans, GRAS-ovci bi poceli da nas masiraju kada udjemo u tramvaje i njihove autobuse. Monopolisticke kabadahije misle da mogu sve dok su jedini. Nemaju para kazu, NE VJERUJEM DA NEMAJU PARA. IMAJU PARA ALI NE ZNAJU SA NJIMA I PREVIŠE SE KRADE. I ja NEĆU da ih plaćam jer će pola para koje platim biti ukradeno ako ne i više. Dakle neće se investirati u postavljanje automata za naplatu karata na stanicama na osnovu dobi putnika i razdaljine koja se treba preći, nego za finansiranje nečijeg prilaza u selu Strvinja gornja ili donja. Razumiješ li sada moje razloge. Radnici nisu krivi naravno, ali oni za ovakvo moje ponašanje moraju kriviti svoje poslodavce i upravu, što i čine ali ne dovoljno pametno čini mi se.
Da ga nema (GRAS-a ) uletio bi privatnik "Centrotrans" koji bi vjeruj mi poradio upravo na kvaliteti usluga koje bi pruzao jer znaju da je narod takav. Da ovise o nama, dok to ovi MAJMUNI iz Gras-a tako ne dozivljavaju.
Autobusi bi bili klimatizirani sigurno. Pa u Zagrebu ( ali to je vec Evropa ) su klimatizirani tramvaji. Zasto, zato sto imaju ljudi vise para, ne nego zato sto nije bas toliko lopoivska drzava kao nasa.
- dusa_raskopuša
#2563 Re: GRAS - karte
Ne kontas ti ocigledno.
Pametniji popusta.
-
saja_dj
#2564 Re: GRAS - karte
GRAS se ne finansira od placanja karata vec iz budzeta koji narod puni, da GRAS zavisi samo od karte vec bi davno propali.
E ja sad ne trazim besplatan gradski prevoz ali od para sto se daje GRASu se treba raditi na infrastrukturi kvalitetu prevoza redovnom prevozu itd. i te stvari nemaju nikakve veze sa kartom, mi punimo budzet i od tih para se finansira bagra jedna nepismena koja nista ne radi i ima previsoke plate + sto se placaju viska radnici + sto se kupuje saraf za 800 maraka (valjda pozlaceni) umjesto da se te pare trose na kvalitetniju uslugu gradjanima. Ipak je to pruzanje jedne usluge od grada koji se finansira od gradjana istog.
A sto se taksija tice, ne placam porez taksisti, placam ga drzavi i od tih para ne vidim nikakve kontra usluge kao sto je redovan cist prevoz za profesionalnim osobljem koji bi vrijedio 1.80km.
GRAS nije privatno vlasnistvo, nego je naš.
E ja sad ne trazim besplatan gradski prevoz ali od para sto se daje GRASu se treba raditi na infrastrukturi kvalitetu prevoza redovnom prevozu itd. i te stvari nemaju nikakve veze sa kartom, mi punimo budzet i od tih para se finansira bagra jedna nepismena koja nista ne radi i ima previsoke plate + sto se placaju viska radnici + sto se kupuje saraf za 800 maraka (valjda pozlaceni) umjesto da se te pare trose na kvalitetniju uslugu gradjanima. Ipak je to pruzanje jedne usluge od grada koji se finansira od gradjana istog.
A sto se taksija tice, ne placam porez taksisti, placam ga drzavi i od tih para ne vidim nikakve kontra usluge kao sto je redovan cist prevoz za profesionalnim osobljem koji bi vrijedio 1.80km.
GRAS nije privatno vlasnistvo, nego je naš.
- BHF_Manijak
#2565 Re: GRAS - karte
Ljudi ocigledno ne mogu da razluce. Gras je DRZAVNA firma koju mi SVI placamo iz nasih djepova i kao takva ima macehinski odnos spram gradjana!
Ne slazem se da ne treba placati karte, ali ISTA situacija bi bila i da 90% gradjana Sarajeva placa karte! To ni sekunde ne bi uljudilo uposlenike grasa, revizore itd... I dalje bi ti trazili "daj kartu", svadjali se s tobom, cak i vrijedjali ako se zakuha prepirka!
Jasno je kao dan da TRENUTNO poslovanje GRAS-a je kriminalno lose ali oni i pred toga sto svake godine bileze debeli minus i dalje imaju obraza da revizore i vozace sa srednjom skolom placaju po 1000-1100 KM, ko je ovdje lud???? Ako je drzavna firma i ako su na drzavnoj sisi to ne smije da znaci da se mogu rasipati kako zele i da daju plate kako im je cejf!
Uredu kad je prosjek plate u Telcomu milju i po KM, jer ljudi svake godine biljeze plus od sto i nesto miliona, ili EP, ali sta je sa ovim klosarima? Ko ce kod njih opravdati tu platu od hiljadu maraka i to najniza je toliko?
I sad meni dodje dusa raskopusa i kaze kako smo mi svi supci jer ne placamo kartu, a to sto raja kasni zbog njih na poslove iako krenu sat ranije, to sto su u kvaru vozila, sto su im radnici i vise nego drski to nista je li?
Izvini a je li ja trebam da kad udjem u trolu koju sam cekao 40min da se probijem izmedju 50 ljudi jer drugacije nije moguce, prici vozacu i reci kartu molim?! Ako smatras da DA, onda neko je od nas dvije lud 100%!
Svugdje u svijetu prvo ide kvalitetna ponuda pa onda potraznja, samo izgleda kod nas obrnuto, ali zato nam i drzava jeste u tri lijepe!
Svugdje je pravilo ponudi kvalitetno pa ce ti se prodati, a kod nas je kupuj domace pa ce kvalitet porasti... Aha, kako da ne!

Ne slazem se da ne treba placati karte, ali ISTA situacija bi bila i da 90% gradjana Sarajeva placa karte! To ni sekunde ne bi uljudilo uposlenike grasa, revizore itd... I dalje bi ti trazili "daj kartu", svadjali se s tobom, cak i vrijedjali ako se zakuha prepirka!
Jasno je kao dan da TRENUTNO poslovanje GRAS-a je kriminalno lose ali oni i pred toga sto svake godine bileze debeli minus i dalje imaju obraza da revizore i vozace sa srednjom skolom placaju po 1000-1100 KM, ko je ovdje lud???? Ako je drzavna firma i ako su na drzavnoj sisi to ne smije da znaci da se mogu rasipati kako zele i da daju plate kako im je cejf!
Uredu kad je prosjek plate u Telcomu milju i po KM, jer ljudi svake godine biljeze plus od sto i nesto miliona, ili EP, ali sta je sa ovim klosarima? Ko ce kod njih opravdati tu platu od hiljadu maraka i to najniza je toliko?
I sad meni dodje dusa raskopusa i kaze kako smo mi svi supci jer ne placamo kartu, a to sto raja kasni zbog njih na poslove iako krenu sat ranije, to sto su u kvaru vozila, sto su im radnici i vise nego drski to nista je li?
Izvini a je li ja trebam da kad udjem u trolu koju sam cekao 40min da se probijem izmedju 50 ljudi jer drugacije nije moguce, prici vozacu i reci kartu molim?! Ako smatras da DA, onda neko je od nas dvije lud 100%!
Svugdje u svijetu prvo ide kvalitetna ponuda pa onda potraznja, samo izgleda kod nas obrnuto, ali zato nam i drzava jeste u tri lijepe!
Svugdje je pravilo ponudi kvalitetno pa ce ti se prodati, a kod nas je kupuj domace pa ce kvalitet porasti... Aha, kako da ne!
- mrtva kokoš
#2566 Re: GRAS - karte
da vam budu neke stvari jasnije ne treba ici dalje od beograda ili zagreba. samo ova dva grada uzeti za poredjenje i sve ce vam biti jasno. a o iskoristavanju europskih ekoloskih fondova, i usmjeravanju tih sredstava u gradski saobracaj kao sto je to uradio talin, pa sad ljudi imaju besplatan da dobro ste procitali besplatan prevoz... da se tako nesto kod nas desi to je ravno onoj prici o smaku svijeta
danas sam citao da je u gradu 5,6 puta veca zagadjenost od podnosljive skale, znate sta se na osnovu tih brojki moze uraditi, ustvari sta bi ovi mamlazi iz grasa na celu sa vladom moglu uraditi, ali oni to ne zele... neko ide namjerno da urusi firmu do kraja a to ce se desiti prije ili kasnije. e sad je li bolje trpiti ovakvo stanje iz dana u dan i placati karte ili ne placati karte i pomoci da se ova agonija sa grasom sto prije okonca, na svakom je od nas da odluci..
danas sam citao da je u gradu 5,6 puta veca zagadjenost od podnosljive skale, znate sta se na osnovu tih brojki moze uraditi, ustvari sta bi ovi mamlazi iz grasa na celu sa vladom moglu uraditi, ali oni to ne zele... neko ide namjerno da urusi firmu do kraja a to ce se desiti prije ili kasnije. e sad je li bolje trpiti ovakvo stanje iz dana u dan i placati karte ili ne placati karte i pomoci da se ova agonija sa grasom sto prije okonca, na svakom je od nas da odluci..
- dusa_raskopuša
#2567 Re: GRAS - karte
Nigdje nikoga nisam nazvala supkom. Napisala sam samo da smo mi, koji kupujemo karte, debili, a vi koji ne kupujete 'pametni'. Da zbog istih, ljudi koji imaju kartu kasne na posao, na faks, jer se ne zeli izaci iz prevoznog sredstva na molbu il' naredjenje revizora. I zato, sram da vas bude! Taksiste sam navela samo da bih napravila neko poredjenje, eto moze i Centrotrans. Udji u Centru bez karte, da vidimo sta ce se desiti. Ista stvar bi bila i sa Centrotransom da dodju u poziciju kakvu ima sad GRAS. (narod konta eto oni su aman zaman bolji) Uostalom, niko ti ne brani da se vozis Centrom, plati i imaj ugodjaj. Eto zasto ih ne koristis kad oni ispunjavaju tvoje prohtjeve? Naravno, jer se ne mozes DZABA vozati kao s GRAS-om. GRAS je fuj, sve je fuj, al' se ipak svi vozaju njim jer dodje DZABA. Ocekujes da nesto bude bolje, a ne placas kartu. Ccc. Nemoj placat', nemoj koristit' (niko te ne moli) ili plati pa koristi! Pomalo je nidje veze, koristiti, ne placati i uz to pljuvati.
P.S. Od mene dosta. Nemam namjeru ponavljat' k'o papagaj.
- mrtva kokoš
#2568 Re: GRAS - karte
duso ti ne shvatas neke stvari, svako od nas placa za gras bilo da se vozi ili ne vozi. kupujem i ja kartu ali ne osudjujem ove sto ne zele da je kupe, jer imaju razloga i to dobrog razloga da ne kupuju. znas koliko se ja puta u mjesecu posvadjam snjima samo zato sto im ne zelim pokazati kartu kada ih nema po sat vremena na ovakvom vremenu a on ti dodje i trazi pishanu kartu...
-
AmirBaa
#2569 Re: GRAS - karte
Evo sad cemo mi svi centrotransovim tramvajima i trolejbusima sutra na fakultetdusa_raskopuša wrote:![]()
Nigdje nikoga nisam nazvala supkom. Napisala sam samo da smo mi, koji kupujemo karte, debili, a vi koji ne kupujete 'pametni'. Da zbog istih, ljudi koji imaju kartu kasne na posao, na faks, jer se ne zeli izaci iz prevoznog sredstva na molbu il' naredjenje revizora. I zato, sram da vas bude! Taksiste sam navela samo da bih napravila neko poredjenje, eto moze i Centrotrans. Udji u Centru bez karte, da vidimo sta ce se desiti. Ista stvar bi bila i sa Centrotransom da dodju u poziciju kakvu ima sad GRAS. (narod konta eto oni su aman zaman bolji) Uostalom, niko ti ne brani da se vozis Centrom, plati i imaj ugodjaj. Eto zasto ih ne koristis kad oni ispunjavaju tvoje prohtjeve? Naravno, jer se ne mozes DZABA vozati kao s GRAS-om. GRAS je fuj, sve je fuj, al' se ipak svi vozaju njim jer dodje DZABA. Ocekujes da nesto bude bolje, a ne placas kartu. Ccc. Nemoj placat', nemoj koristit' (niko te ne moli) ili plati pa koristi! Pomalo je nidje veze, koristiti, ne placati i uz to pljuvati.
P.S. Od mene dosta. Nemam namjeru ponavljat' k'o papagaj.
- Sunrise00
#2570 Re: GRAS - karte
ja ne kupujem kartu cisto jer se mogu sverati
a vjerujem da tako razmislja i vecina ljudi
- dusa_raskopuša
#2571 Re: GRAS - karte
Sunrise00 wrote:ja ne kupujem kartu cisto jer se mogu sveratia vjerujem da tako razmislja i vecina ljudi
E to je to, iskrenost.
Ja bih shvatila da ne postoji alternativa, da je GRAS plafon, al' ima Centrotrans, ima pjehe, ima taksi. Pa bujrum, ko kako voli, nek' izvoli.
- kokuz_sa
#2572 Re: GRAS - karte
i karte od 16KM za studentedusa_raskopuša wrote:Sunrise00 wrote:ja ne kupujem kartu cisto jer se mogu sveratia vjerujem da tako razmislja i vecina ljudi
E to je to, iskrenost.![]()
Ja bih shvatila da ne postoji alternativa, da je GRAS plafon, al' ima Centrotrans, ima pjehe, ima taksi. Pa bujrum, ko kako voli, nek' izvoli.
- burek_in_space
#2573 Re: GRAS - karte
Centrotrans nije alternativa, jer nije opremljen dovoljno da zamijeni GRAS u tramvajskom saobracaju, i tu alternative nema.
Generalno bih se slozhio sa raskopushinom prichom, da nije male cake, koju neki vec spominju...kako od nas Kanton ubire pare kroz razne poreze, placali ili ne placali kartu, mi njih finansiroamo u svakom sluchaju, i to se ne mozhe promijeniti niti uticati, za sad, na to.
Generalno bih se slozhio sa raskopushinom prichom, da nije male cake, koju neki vec spominju...kako od nas Kanton ubire pare kroz razne poreze, placali ili ne placali kartu, mi njih finansiroamo u svakom sluchaju, i to se ne mozhe promijeniti niti uticati, za sad, na to.
- dusa_raskopuša
#2574 Re: GRAS - karte
Ako Centrotrans nije alternativa, onda jeste bajk. Cak ne moras placat' kartu. Jeftino pravo.
Il' vlastiti automobil il' taksi.
Kol'ko znam Centrotrans ide do Zeljeznicke, znaci ljudi koji se krecu tom rutom mogu koristiti a i ovi dalje. Uzme taksi npr. od Zeljeznicke. Ima nacina, al' lakse se vozati dzaba i pljuvati.
Sve dok smo mi ovako zaostali, ovako ce nam biti.
Kol'ko znam Centrotrans ide do Zeljeznicke, znaci ljudi koji se krecu tom rutom mogu koristiti a i ovi dalje. Uzme taksi npr. od Zeljeznicke. Ima nacina, al' lakse se vozati dzaba i pljuvati.
- burek_in_space
#2575 Re: GRAS - karte
Honey, prvo morash nauchiti komunicirati sa drugim ljudima da bi te ozbiljno shvatili. Ja, recimo, znam da si ti jedna mala bebica koja voli misliti da je uvijek u pravu, pa sada pokushavash i na mene oshtro i na prvu (kolega oshtri, ne prozivam te keve mi ), a donekle se chak i slazhem s tvojim pisanjem, a pazi sad...i redovno kupujem kartu. A za tu istu kartu svaki mjesec ( zimski pogotovo ) bar jednom izletim cvaju za taksi do posla. A direktor ne pita je li bilo busa ili nije, samo konstatuje da Burek nije doshao na vrijeme, pa me zalije vrelim jogurtom.dusa_raskopuša wrote:Ako Centrotrans nije alternativa, onda jeste bajk. Cak ne moras placat' kartu. Jeftino pravo.![]()
Kol'ko znam Centrotrans ide do Zeljeznicke, znaci ljudi koji se krecu tom rutom mogu koristiti a i ovi dalje. Uzme taksi npr. od Zeljeznicke. Ima nacina, al' lakse se vozati dzaba i pljuvati.![]()