Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
scuba_blue

#2551 Re: Teretana

Post by scuba_blue »

Pozdrav forumasi, ima li snijega ;-)

potrebno mi je par savjeta, pa vjerujem da mi neko od vas moze pomoci.
nedavno sam poceo da idem u teretanu nakon duze pauze (i neredovnih odlazaka), ali ovaj put zaista idem pun elana i bez odustajanja ili preskakanja.

u ovih par sedmica koliko idem uglavnom najvise radim kardio vjezbe (ukupno oko 1 sat) trcanje na traci + orbitrek ili sl. i isto toliko vjezbe s utezima (iako treba da pronadjem dobar program) jer kontam da se dovedm u ok kondiciju i sprzim ovo malo sala sto se nakupilo na stomaku :cry:

zbog obaveza mogu ici u teretanu 3 puta sedmicno, ali se potrudim da ta 3 puta odradim sve kako treba, i pripremim se dobro za neki ozbiljniji pristup. poprilicno se zdravo hranim, i u gym idem radi dobre kondicije i da tijelo malo dovedem u red (cisto radi razvoja i definiranja misica, jer se ranije nisam profesionalno bavio nekim spotrom) ..eh sad, planirao sam da nabavim neki whey protein, cisto da sve bude kako treba. do sada nisam koristio suplemente, ali sam se raspitao i procitao da su najkvalitetniji britanski (i irski) pa me zanima ima li neko iskustva da prepreporuci neki dobar (najbolji) :wink: koji se moze nabaviti na nasem trzistu, u kojem shopu, i otprilike po kojoj cijeni? whey bih uzeo za povecanje i oblikovanje misica, jer mi ne treba da smrsam. proporcije su mi otprilike 180 visina, 74 tezina. 26 godina.

vjerujem da je ranije bilo price oko toga, ali kontam da pratite ako ne nesto novo doslo kod nas..
hvala unaprijed na savjetima :thumbup:
Rootboi

#2552 Re: Teretana

Post by Rootboi »

u subotu sam naletio na zatvorena vrata :x
a ja se probio kroz onaj snijeg da bih bencho :evil:
Mustang1

#2553 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Samo u vezi trcanja .. Meni je vlasnik teretane rekao da je ako u isto vrijeme i trcis i radis sa tegovima bolje prvo odraditi trening sa tegovima i onda trcati koliko mozes .. da se ne gubi snaga na trcanje i onda manje kilaze dizes .. a vecina ih radi obrnuto
scuba_blue

#2554 Re: Teretana

Post by scuba_blue »

scuba_blue wrote:Pozdrav forumasi, ima li snijega ;-)

potrebno mi je par savjeta, pa vjerujem da mi neko od vas moze pomoci.
nedavno sam poceo da idem u teretanu nakon duze pauze (i neredovnih odlazaka), ali ovaj put zaista idem pun elana i bez odustajanja ili preskakanja.

u ovih par sedmica koliko idem uglavnom najvise radim kardio vjezbe (ukupno oko 1 sat) trcanje na traci + orbitrek ili sl. i isto toliko vjezbe s utezima (iako treba da pronadjem dobar program) jer kontam da se dovedm u ok kondiciju i sprzim ovo malo sala sto se nakupilo na stomaku :cry:

zbog obaveza mogu ici u teretanu 3 puta sedmicno, ali se potrudim da ta 3 puta odradim sve kako treba, i pripremim se dobro za neki ozbiljniji pristup. poprilicno se zdravo hranim, i u gym idem radi dobre kondicije i da tijelo malo dovedem u red (cisto radi razvoja i definiranja misica, jer se ranije nisam profesionalno bavio nekim spotrom) ..eh sad, planirao sam da nabavim neki whey protein, cisto da sve bude kako treba. do sada nisam koristio suplemente, ali sam se raspitao i procitao da su najkvalitetniji britanski (i irski) pa me zanima ima li neko iskustva da prepreporuci neki dobar (najbolji) :wink: koji se moze nabaviti na nasem trzistu, u kojem shopu, i otprilike po kojoj cijeni? whey bih uzeo za povecanje i oblikovanje misica, jer mi ne treba da smrsam. proporcije su mi otprilike 180 visina, 74 tezina. 26 godina.

vjerujem da je ranije bilo price oko toga, ali kontam da pratite ako ne nesto novo doslo kod nas..
hvala unaprijed na savjetima :thumbup:
ok @Bubalo1 hvala ...pa trcim ja nekad prije nego krenem na vjezbe s utezima, nekad nakon sto to zavrsim, na kraju treninga..

a neka preporuka, savjet za whey ... anyone ...anyone :roll:

:sax:
skafiskafsnjak

#2555 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam uzimao ON Whey... meni je super . Samo je poskup :thumbup:
hljebarnik

#2556 Re: Teretana

Post by hljebarnik »

Optimum gold i uzivaj.
scuba_blue

#2557 Re: Teretana

Post by scuba_blue »

jel se ti mogu nabaviti u Sarajevu? koji shop ima najbolji izbor?
i kako idu cijene okvirno za ove navedene?

hvala :D
skafiskafsnjak

#2558 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

scuba_blue wrote:jel se ti mogu nabaviti u Sarajevu? koji shop ima najbolji izbor?

pa ovaj Optimum mozes kupiti u Importaneu. Na dnu ima prodavnica :)
hladan.preminger

#2559 Re: Teretana

Post by hladan.preminger »

scuba_blue wrote:jel se ti mogu nabaviti u Sarajevu? koji shop ima najbolji izbor?

Ako imaš nekog da ti naruči u Sloveniji i pošalje evo ti link sa najjeftinijem Optimumum. Ja sam kupovao i sve je OK

http://www.flexshop.si/optimum-nutritio ... p-313.html
dobar,ti?

#2560 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

Kako ti posalje, postom, busom?
Spax

#2561 Re: Teretana

Post by Spax »

Sta mislite o ovoj spravi iz Top shopa http://www.topshop.ba/doorgymxtreme-265 ... 0-mmp.html ?? Je li neko imao iskustva ?
skafiskafsnjak

#2562 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam gledao to u onoj prodavnici blizu zeljeznicke, u onoj zgradi sto se viza snimala....
I to kosta 35 km :)
izgleda mi dobro, a nisam probao .
Spax

#2563 Re: Teretana

Post by Spax »

L00d wrote:Ja sam gledao to u onoj prodavnici blizu zeljeznicke, u onoj zgradi sto se viza snimala....
I to kosta 35 km :)
izgleda mi dobro, a nisam probao .
Kako se zove radnja da odem pogledati kako izgleda i to, jer ovo iz top shopa samo mozes naruciti.
skafiskafsnjak

#2564 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Ja mislim da se zove Prizma sport :thumbup:
Spax

#2565 Re: Teretana

Post by Spax »

L00d wrote:Ja mislim da se zove Prizma sport :thumbup:
Ok, hvala...
scuba_blue

#2566 Re: Teretana

Post by scuba_blue »

hladan.preminger wrote:

Ako imaš nekog da ti naruči u Sloveniji i pošalje evo ti link sa najjeftinijem Optimumum. Ja sam kupovao i sve je OK

http://www.flexshop.si/optimum-nutritio ... p-313.html

Jeste jeftiniji, ali nemam nikoga u Sloveniji
dok bih platio nekome sto se potrudio da donese.. na istom sam. :roll:

Al hvala za savjet ;-)
4m3l

#2567 Re: Teretana

Post by 4m3l »

Kako se krecu cijene Golda od 2,27kg ? 100-120km ?
dobar,ti?

#2568 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

Tako se krecu,po piku je ja mislim 100-110. radnje 120. U importane-u je 120 KM
FMDzem

#2569 Re: Teretana

Post by FMDzem »

Gdje u Sa. uzeti kreatin monohidrat?
kurty

#2570 Re: Teretana

Post by kurty »

Imal gdje snizenja sipki... Trebala bi mi jedna ravna i eventualno jos dvije male za bucice???
Industrialyzer

#2571 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

FMDzem wrote:Gdje u Sa. uzeti kreatin monohidrat?

To isto ko da pitas gdje uzeti aspirin :D Sala naravno , cuo sam da su suplementi u Importane-u najpovoljniji u gradu pa otidji i pogledaj :thumbup:

Inace , kako ide bilderi , je li bilo napretka , mogu misliti kako su ledja radila od lopatanja :mrgreen:
adis.p

#2572 Re: Teretana

Post by adis.p »

Eh ovako, ovo mi je nekako najbliza tema da pitam sta imam :D :D

Radim sklekove ima nekih mjesec dana, radio sam i prije, al tek nedavno sam poceo ono redovno radit.. pretezno radim svaki drugi dan oko 350-400 u serijama.. radim 15x20 ii onda radim par serija dok me snaga ne izda.. :D eh sad jel ovo ispravno da radim za definiciju jer mase imam dovoljno, mozda cak i viska malo. Onda, da brze napredujem, jel ima nesto posebno sta bih trebao jest poslije tog mini treninga, il mozda da jedem nesto prije.. slabo sam upucen u ove stvari, aa ovdje vas ima more koji idete u teretanu i dosta znate o tome.. pa ako bih ko mogao da mi pojasni neke stvari :-D :-) :-)
roll_over

#2573 Re: Teretana

Post by roll_over »

adis.p wrote:Eh ovako, ovo mi je nekako najbliza tema da pitam sta imam :D :D

Radim sklekove ima nekih mjesec dana, radio sam i prije, al tek nedavno sam poceo ono redovno radit.. pretezno radim svaki drugi dan oko 350-400 u serijama.. radim 15x20 ii onda radim par serija dok me snaga ne izda.. :D eh sad jel ovo ispravno da radim za definiciju jer mase imam dovoljno, mozda cak i viska malo. Onda, da brze napredujem, jel ima nesto posebno sta bih trebao jest poslije tog mini treninga, il mozda da jedem nesto prije.. slabo sam upucen u ove stvari, aa ovdje vas ima more koji idete u teretanu i dosta znate o tome.. pa ako bih ko mogao da mi pojasni neke stvari :-D :-) :-)
Druze moj,ako ti tvrdis za sebe da,citiram : "mase imam dovoljno,mozda cak i viska malo" ; a pritom ti se standardni trening sastoji od bjesomučnog pumpanja sklekova,onda ja stvarno gubim vrijeme i novac radeci godinama u teretani i troseci stotine i stotine maraka na bijelo mesto,rizu,krompir i povrce,a whey ako se moze super,ako ne,stisni zube i radi jos jace. A isto tako pitas sto bi trebao jesti,dakle to me navodi da mislim kako ti nemas pojma o ishrani, i necemu sto se zove PWM,BWM itd. itd.,da ne ulazimo previse u detalje.
A ta masa koju ti imas to je,pretpostavljam sve osim kvalitetne misicne mase,jer koliko god se ti trudio biti inovativan u tom jednolicnom pumpanju sklekova,jednostavno ne ide. A kao prvo,masa se ne radi na treningu,NEGO U KUHINJI. Isto tako i definicija. Dakle,pravilno koncipiran trening i pravilno koncipirana ishrana je dobitna kombinacija. Rotacija UH,ketonska dijeta,sve zavisi sto ti najvise pase...

Tako da,ako hoces da me razuvjeris i dokazes kako si bomba i imas TOLIKOO "nepozeljne" mase,prilozi par slika,ili dodji na Alipasino kod Terze u teretanu,tamo ja treniram i ucim od ljudi koji znaju nesto vise o ovom sportu.. Pozdrav.
DoradO

#2574 Re: Teretana

Post by DoradO »

:lol: :lol: sta ti je bolan covjek je i rekao da se ne razumije :-) nabaci ti malo sive mase, da ne ulazim u detalje :lol:
hladan.preminger

#2575 Re: Teretana

Post by hladan.preminger »

DoradO wrote::lol: :lol: sta ti je bolan covjek je i rekao da se ne razumije :-) nabaci ti malo sive mase, da ne ulazim u detalje :lol:

True story bro! :D :D :D
Post Reply