Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vozač

#2551 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vozač »

Bellica wrote:Znas sta, ja sam ove dvije veceri zaredom bila na nekim jako nezahvalnim sastancima, od jutros radim s majmunima koji ne znaju svoj posao, ali ovaj tvoj post me nasmijao do suza. Ja znam da je sve ovo ovako, ne samo kod tebe, nego kod svih nas, samo sto ti to opisujes na slikovit i smijesan nacin.
A sto se tice obavjestenja, da nije bilo Pipija ja ne bih ni znala za polaganje, jer nikakvu obavijest nisam dobila ni u koverti ni bez koverte. Jesu mi neki dan upravitelji rekli, ali Pipi me obavijestio ranije o nestrucno napisanom saopcenju. Ja se stvarno iskreno nadam da nece biti pitanja tipa: U Zakonu o odrzavanju zajednickih dilova zgrada u clanu 18 stoji: a.)... b.)... c.)... jer nema teorije da za nekoliko dana naucim Zakon napamet, nikada u zivotu nisam ucila napamet, ja sam inace zdravstvene struke i da sam ucila napamet, danas ne bih znala sta je donja suplja vena. Trebali su napisati ima li popravni ispit.
A to za ovjeru, LK i doploma se ne placaju, mislim ne placa se ovjeravanje, a za ovu potvrdu o nekaznjavanju, na trafici se kupi obrazac 0,50KM i taksa 15KM, preda se danas, bude gotova sutra.
15,50 ... znači više od mojih najcrnjih očekivanja :lol:

da ti ne pričam kako su nam očistili snijeg sa krova ove zadnje zime i sve pobacali na stazu pred ulazom kolju smo mi očistili u cjelosti, ostavili je tako neočišćenu i razgulili, a onda još u nalogu napisali da su očistili 30 kvadrata i ispred zgrade, a ova betonska stazica možda dimenzija 2x4 otprilike, a uz to je mi očistili, a oni zatrpali, pa ko ne bi poludio

koliko su nas samo ucjenjivali sa čišćenjem dimnjaka dok se i ja nisam počeo dopisivati sa njima, na kraju su sve uradili, prepali se da se šta ne desi, tražili da im platimo mimo redovnog za dimnjake, kao u dugu ste, ma nema šansi

donijeli vatrogasne aparate i zovu mene na telefon da ih preuzmem, a gdje da ih ostavim, pa kaže stavite ih u podrum, kažem im ja, ako ste donijeli aparate trebali ste donijeti i držače pa ih odmah postaviti neću da ih preuzimam, gdje ću sa njima, a majstor sa mnom sve na foru, ma znaš jarane to je donacija itd.itd, uglavnom vrate oni aparate, zovem ja za koji dan da vidimo šta ćemo, kaže meni mlada nema aparata, kako nema, lijepo nema, pa reko jesul to naši aparati, jesu, pa gdje su, znate mi to dijelimo, to je donacija od opštine, ma dobro bona ne zanima me šta i kako, rekla si da su to naši aparati, zanima me gdje su, vidjeće ona, nabaviće oni ponovo i donijeće i to normalno ostane nedovršeno, e sve ti je tako, ma nema šansi da nešto završiš, a ja sam na izmaku snaga, sreća je da je u haustoru nešto veći broj stanara pozitivaca pa još uvijek to nekako fercera, ali ovi što su nam balast svakim danom su sve ozbiljniji problem ... upalih se, ne mogu više, vozdra
Bellica

#2552 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tema postaje sve zanimljivija. Situacija ti j haoticna, da si pametan poludio bi :D Mislim da je kod vas Hetig, ja sam lijepo rekla da ih promijenite vi necete, ja sam prestala sijediti od kako smo ih promijenili. Ev ja cu prepricati jednu situaciju s njihovim liftadzijom.
Naime, nije dolazio mjesecima ili cak godinama. I kad sam ja uzela duznost PEV, zatrazim da dodje liftadzija s nalozima jer su tete na salteru tvrdile da se lift redovno servisirao. Dodje on jedno jutro i pocne o svom skolovanju za masinskog inzinjera, trazim naloge on odugovlaci, kaze potpisivala mu je Maja koja je tada bila trudna, pa je on kad je saznao da se porodila otisao maksuz da joj cestita. Dobro, opet ja trazim naloge, on opet kaze kako ih je potpisivala Maja koja je bila trudna i kojoj je on dosao maksuz da cestita kad je saznao da se porodila. I tako mozda nekih 7-8 puta je ponovio. Odemo onda do Maje koja je imala slagat cu 1 ili 2 naloga koja je zaista potpisala, ali prije godinu dana. Posto smo se vidjeli s Majom, ovaj je iskoristio priliku da joj opet cestita na porodu iako je beba tada imala 3-4 mjeseca :)
Iza toga odemo do lift kucice, pa on pocne o tome kako je cistio i zalijevao uljem motor. Provozao me na "krovu" od lifta da ja vidim kako to uredno radi, kako uzad pravilno klizu jer zaboga, on to odrzava, kasnije sam saznala da me nije smio vozati na krovu lifta, mogla sam poginuti, ali eto. Usput mi je 100 puta ponovio da je masinski inzinjer, ali posto ima zenu i djecu, a nema drugog posla mora da mete prostor ispod kabine lifta sto je na licu mjesta i napravio, zaprasio, uglavnom, ocistio nije. Njihov slavni direktor nije odobrio da Tehnoinspekt pregleda lift i izda upotrebnu dozvolu, pa sam mu zaprijetila, pa je dozvolio na kraju. BTW ovaj liftadzija je na polasku jos jednom otisao do Maje i cestitao joj na porodu :lol:
levjd

#2553 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

Hm, preskupa izjava, ako je zaista 15,50 km. Eto prilike da državna administracija bez muke opet zaradi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2554 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Čestitke Maji na prinovi!
:D :skoljka:

Meni najviše žao što nisam PEV-a izgazao nogama dok je ležao na asfaltu ispred mene. Danas nisam otišao na Sud malih vrijednosti na glavnu raspravu. Održaće je i bez mene, pa će čestitka stići putem kurira,....pa ću se ja žaliti i tražiti da sudi pravi sudija, a ne stručni saradnik,...
Bellica

#2555 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

levjd wrote:Hm, preskupa izjava, ako je zaista 15,50 km. Eto prilike da državna administracija bez muke opet zaradi.
Ja sam do sada ovoliko platila, ako bude jos nekih troskova, odmah cu da javim :-D
levjd

#2556 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

A kako vam održavaju zgradu higijeničarke PEV-ovi? Jeste li zadovoljni i ako niste, šta biste poboljšali?
Bellica

#2557 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

levjd wrote:A kako vam održavaju zgradu higijeničarke PEV-ovi? Jeste li zadovoljni i ako niste, šta biste poboljšali?
U jednom mom ulazu sve pohvale za higijenicarku, a druga nije bas tako dobra, onako prosjecno.
levjd

#2558 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

Ja upravo promjenio higijeničarku. Nova se odmah pokazala veoma dobra, vidjeti ću kako će biti kasnije. Stara higijeničarka bila žena od bivšeg PEV-a. Em je kao privatna higijeničarka bila više plaćena em je radila bezveze. Bila se jako naljutila kad sam je smijenio, lak novac je izgubila. Sama je kriva, da je radila kako valja ne bi bila promjenjena, sem toga, nije dobro kad neko iz ulaza nešto za ulaz radi ako nema 100% podršku stanara, stalni su konflikti. Morao sam mijenjati i zbog odnosa u zgradi, da ih relaksiram.
Bellica

#2559 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

levjd wrote:Ja upravo promjenio higijeničarku. Nova se odmah pokazala veoma dobra, vidjeti ću kako će biti kasnije. Stara higijeničarka bila žena od bivšeg PEV-a. Em je kao privatna higijeničarka bila više plaćena em je radila bezveze. Bila se jako naljutila kad sam je smijenio, lak novac je izgubila. Sama je kriva, da je radila kako valja ne bi bila promjenjena, sem toga, nije dobro kad neko iz ulaza nešto za ulaz radi ako nema 100% podršku stanara, stalni su konflikti. Morao sam mijenjati i zbog odnosa u zgradi, da ih relaksiram.
Je li ta zena bila zaposlenica vaseg upravitelja (jos ne znamo koja firma je u pitanju, a trebali bi znati), ili ste je vi angazovali da vam privatno cisti pa da joj skupljate novac i platite? Ovo drugo je jako nezahvalno, posebno ako je stanarka ove zgrade i ako iznad sebe nema rukovodstvo upraviteljske firme koja moze da je nadzire. Ja znam kako sve lako rjesavam kad su u pitanju moje higijenicarke, dovoljan je samo jedan telefonski poziv. Za ovu drugu sto slabije radi, doduse nije dovoljno ni 1000 poziva jer koliko god je opominju to do nje ne dolazi, ili je bolesna ili bezobrazna. Razmisljam da je promijenim, ali znam uvjete zbog kojih radi pa mi uvijek prorade emocije kad je ona u pitanju. Nadam se da ce uskoro neko da je posalje u penziju (taman je za penzije), pa ce nam poslati neku drugu. Iako, zena koja od mene ima sve pohvale, moja teta Mirsada, je nezamjenjiva, ona sto cisti, niti jedna druga zena to ne moze tako, sve ostale, a znam ih puno su prosjecne. Jednostavno, te zene slabo neko kontrolise, znam da odu kuci oko 13h, znam za neke koje ciste samo prizemlje, da se kao vidi da su dolazile, znam da neke dodju i samo vide ima li potrebe da se ocisti, ako nema, idemo dalje...ima toga jos, to je inace najnezahvalniji dio posla nas PEV, posebno ako imas neki ulaz u kojem ne stanujes pa ne mozes da nadzires u svakom momentu, tu moze da radi sta hoce, a kakvo je danas vrijeme, svako gleda da odradi sto losije moze i sto nekvalitetnije, da uzme onu platu koju BTW nije posteno zaradila, pa odmah nije s halalom. Zao mi je najvise od svega placati higijenicarku, dva puta sedmicno se cisti, a trebalo bi cesce, poprilicno je skupo, ma dobro i nije toliko, ali brzo se prlja pa tih osam puta mjesecno sto se ocisti, kao da i nije, ali nakon godinu dana bi se primijetilo, ne bi se moglo uci u stubiste, i pored svega toga, zene nece da rade onako kako treba opet izuzev moje cistacice.
A1B

#2560 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by A1B »

Kod mene je OKI upravitelj, prestao sam da placam od kad mi je krov na zgradi prokisnuo (pojavljuje se kondez i gljivice) :sad: , zalio sam se njihovoj upravi, zvao. Obecavali su da ce poslati radnike da uslikaju tu stetu, pa da onda naprave procjenu i da saniraju. Nikad niko nije mi dosao, nazvao, nista...."Stetu sam licno ja sanirao!" Nakon nekog vremena to je zavrsilo na sudu. Tako da mi ostaje da to pravno rijesim! Toliko o OKI-ju da znate... :? :?
_Saša_

#2561 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by _Saša_ »

A1B wrote:Kod mene je OKI upravitelj, prestao sam da placam od kad mi je krov na zgradi prokisnuo (pojavljuje se kondez i gljivice) :sad: , zalio sam se njihovoj upravi, zvao. Obecavali su da ce poslati radnike da uslikaju tu stetu, pa da onda naprave procjenu i da saniraju. Nikad niko nije mi dosao, nazvao, nista...."Stetu sam licno ja sanirao!" Nakon nekog vremena to je zavrsilo na sudu. Tako da mi ostaje da to pravno rijesim! Toliko o OKI-ju da znate... :? :?
Pa jel kondenz ili ti je prokisnulo? Kondenz je vlaga iz prostora. :?
Innovation

#2562 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

A1B wrote:Post Postao/la A1B dana 01/09/2012 07:26
Kod mene je OKI upravitelj, prestao sam da placam od kad mi je krov na zgradi prokisnuo (pojavljuje se kondez i gljivice) :sad: , zalio sam se njihovoj upravi, zvao. Obecavali su da ce poslati radnike da uslikaju tu stetu, pa da onda naprave procjenu i da saniraju. Nikad niko nije mi dosao, nazvao, nista...."Stetu sam licno ja sanirao!" Nakon nekog vremena to je zavrsilo na sudu. Tako da mi ostaje da to pravno rijesim! Toliko o OKI-ju da znate...
Jeste li vi PEV? Ako jeste, onda znate proceduru, a ako niste Bellica ce vam to fino objasniti. :)
levjd

#2563 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

Bellica wrote:
levjd wrote:Ja upravo promjenio higijeničarku. Nova se odmah pokazala veoma dobra, vidjeti ću kako će biti kasnije. Stara higijeničarka bila žena od bivšeg PEV-a. Em je kao privatna higijeničarka bila više plaćena em je radila bezveze. Bila se jako naljutila kad sam je smijenio, lak novac je izgubila. Sama je kriva, da je radila kako valja ne bi bila promjenjena, sem toga, nije dobro kad neko iz ulaza nešto za ulaz radi ako nema 100% podršku stanara, stalni su konflikti. Morao sam mijenjati i zbog odnosa u zgradi, da ih relaksiram.
Je li ta zena bila zaposlenica vaseg upravitelja (jos ne znamo koja firma je u pitanju, a trebali bi znati), ili ste je vi angazovali da vam privatno cisti pa da joj skupljate novac i platite? Ovo drugo je jako nezahvalno, posebno ako je stanarka ove zgrade i ako iznad sebe nema rukovodstvo upraviteljske firme koja moze da je nadzire. Ja znam kako sve lako rjesavam kad su u pitanju moje higijenicarke, dovoljan je samo jedan telefonski poziv. Za ovu drugu sto slabije radi, doduse nije dovoljno ni 1000 poziva jer koliko god je opominju to do nje ne dolazi, ili je bolesna ili bezobrazna. Razmisljam da je promijenim, ali znam uvjete zbog kojih radi pa mi uvijek prorade emocije kad je ona u pitanju. Nadam se da ce uskoro neko da je posalje u penziju (taman je za penzije), pa ce nam poslati neku drugu. Iako, zena koja od mene ima sve pohvale, moja teta Mirsada, je nezamjenjiva, ona sto cisti, niti jedna druga zena to ne moze tako, sve ostale, a znam ih puno su prosjecne. Jednostavno, te zene slabo neko kontrolise, znam da odu kuci oko 13h, znam za neke koje ciste samo prizemlje, da se kao vidi da su dolazile, znam da neke dodju i samo vide ima li potrebe da se ocisti, ako nema, idemo dalje...ima toga jos, to je inace najnezahvalniji dio posla nas PEV, posebno ako imas neki ulaz u kojem ne stanujes pa ne mozes da nadzires u svakom momentu, tu moze da radi sta hoce, a kakvo je danas vrijeme, svako gleda da odradi sto losije moze i sto nekvalitetnije, da uzme onu platu koju BTW nije posteno zaradila, pa odmah nije s halalom. Zao mi je najvise od svega placati higijenicarku, dva puta sedmicno se cisti, a trebalo bi cesce, poprilicno je skupo, ma dobro i nije toliko, ali brzo se prlja pa tih osam puta mjesecno sto se ocisti, kao da i nije, ali nakon godinu dana bi se primijetilo, ne bi se moglo uci u stubiste, i pored svega toga, zene nece da rade onako kako treba opet izuzev moje cistacice.
Žena koja je čistila bila je supruga od bivšeg PEV-a i radila je kao privatna osoba ali se skidalo sa zajedničkog računa da joj se plati. Ta opcija je skuplja nego higijeničarka koju unajmi Održavatelj. Bitno je da dobro čisti higijeničarka. Svi žele lako da zarade pare i hvataju krivine.Dobru je jako teško naći.
levjd

#2564 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

Sada hoću da riješim ulazno svijetlo (svijetlo pred glavni ulaz), da stanari noću kad dolaze vide da otključaju vrata. Izgleda da svijetlo sa senzorom za pokret i noć i nije skupo pa se isplati. Mala ali veoma važna i efikasna stvar.
Sandra N.

#2565 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Sandra N. »

Imal iko ijedno iskustvo da su upravitelji bilo sto uradili ???
Innovation

#2566 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

U mojoj zgradi sve super funkcionise, ali zato je dobar PEV. :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2567 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Sandra N. wrote:Imal iko ijedno iskustvo da su upravitelji bilo sto uradili ???
Mene su tužili Sudu za male vrijednosti! Nisam neki dan otišao na Glavnu raspravu. Čekam da vidim hoću li se moći žaliti, pa onda žalba i da mi pravi sudija sudi, a ne STRUČNI SARADNIK.
@Pipi, kriminalac opasni,...!
A1B

#2568 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by A1B »

_Saša_ wrote:
A1B wrote:Kod mene je OKI upravitelj, prestao sam da placam od kad mi je krov na zgradi prokisnuo (pojavljuje se kondez i gljivice) :sad: , zalio sam se njihovoj upravi, zvao. Obecavali su da ce poslati radnike da uslikaju tu stetu, pa da onda naprave procjenu i da saniraju. Nikad niko nije mi dosao, nazvao, nista...."Stetu sam licno ja sanirao!" Nakon nekog vremena to je zavrsilo na sudu. Tako da mi ostaje da to pravno rijesim! Toliko o OKI-ju da znate... :? :?
Prokisnulo u dnevnoj sobi, hodnjiku, maloj sobi. Gletovao sam plafon o svom trosku, stavljao siku i lepenku na krovu zgrade. A sto se tice kondeza, to mi se pojavljuje u kuhinji koja je u istoj ravni kao i balkon, tako da imam 2 ugla koja su iz vana hladna (radi se o gresci inzinjera koji su projektovali zgradu!). Ja sada da bih to sanirao u vezi kondeza morao bih fasadu na zgradi da mijenjam, stavljam stiropol, lepenku, siku.... :lol: :lol:
Bellica

#2569 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Sandra N. wrote:Imal iko ijedno iskustvo da su upravitelji bilo sto uradili ???
Ove 103 stranice su prepune mojih lijepih iskustava sa upraviteljima, ali zaista, ako ti nije tesko, "prelistaj" i vidjet ces.
PipiDugaDevetka

#2570 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:
Sandra N. wrote:
Imal iko ijedno iskustvo da su upravitelji bilo sto uradili ???
U mojoj zgradi sve super funkcionise, ali zato je dobar PEV. :)
I kod veoma popularnog tv. novinara (politika), moga komšije, sve ''cakum - pakum'', upravitelj čak provjerava ispravnost PP crijeva.
Bellica

#2571 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

A1B wrote:
_Saša_ wrote:
Prokisnulo u dnevnoj sobi, hodnjiku, maloj sobi. Gletovao sam plafon o svom trosku, stavljao siku i lepenku na krovu zgrade. A sto se tice kondeza, to mi se pojavljuje u kuhinji koja je u istoj ravni kao i balkon, tako da imam 2 ugla koja su iz vana hladna (radi se o gresci inzinjera koji su projektovali zgradu!). Ja sada da bih to sanirao u vezi kondeza morao bih fasadu na zgradi da mijenjam, stavljam stiropol, lepenku, siku.... :lol: :lol:
Ne moras mijenjati fasadu, nego u prodavnici boja i lakova kupis farbu protiv tog kondenza, pa dva dana uzastopno prije krecenja se ti dijelovi na kojima se stvara kondenz premazuju, a onda se okreci. Iza toga se kondenz vise nece pojavljivati. A za tu poplavu s krova, ne mozes kriviti OKI (zaista ne govorim ovo jer su oni moji upravitelji), nego svog PEV. Nakon sto je napravljen taj zapisnik, one je trebao ici i traziti da dodju i to saniraju, prvo krov, a onda i tvoj stan, ako nema sredstava na racunu, ima procedura, zakonska naravno, kako se i to rjesava, aplicira se kod nadlezne opstine, dignete kredit, uzmene pozajmicu od upravitelja ili dodatno uplacujete vi EV za sanaciju krova i tog tvog dijela koji je prokisnuo. Slucajno je u stanu moje mame bilo nesto slicno, samo je poplavilo s komsijinog balkona (slaba izolacija valjda, a nedostajao je i dio plocica), oni su to za tren zavrsili, polijepili te plocice, ovamo unutra sanirali, bez problema, napisali nalog, naplatili. Doduse, to sam ja odmah prijavila i odmah je rijeseno pa nije bilo potrebe za nekim vecim izdacima. Nego, lijepo ti svog PEV malo "pritisni" pa neka zove upravitelje ako treba 100 puta dnevno dok se to ne sanira.
levjd

#2572 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

Bellica wrote:
Ne moras mijenjati fasadu, nego u prodavnici boja i lakova kupis farbu protiv tog kondenza, pa dva dana uzastopno prije krecenja se ti dijelovi na kojima se stvara kondenz premazuju, a onda se okreci. Iza toga se kondenz vise nece pojavljivati. A za tu poplavu s krova, ne mozes kriviti OKI (zaista ne govorim ovo jer su oni moji upravitelji), nego svog PEV. Nakon sto je napravljen taj zapisnik, one je trebao ici i traziti da dodju i to saniraju, prvo krov, a onda i tvoj stan, ako nema sredstava na racunu, ima procedura, zakonska naravno, kako se i to rjesava, aplicira se kod nadlezne opstine, dignete kredit, uzmene pozajmicu od upravitelja ili dodatno uplacujete vi EV za sanaciju krova i tog tvog dijela koji je prokisnuo. Slucajno je u stanu moje mame bilo nesto slicno, samo je poplavilo s komsijinog balkona (slaba izolacija valjda, a nedostajao je i dio plocica), oni su to za tren zavrsili, polijepili te plocice, ovamo unutra sanirali, bez problema, napisali nalog, naplatili. Doduse, to sam ja odmah prijavila i odmah je rijeseno pa nije bilo potrebe za nekim vecim izdacima. Nego, lijepo ti svog PEV malo "pritisni" pa neka zove upravitelje ako treba 100 puta dnevno dok se to ne sanira.
Nego, kad ti izlaziš na testiranje?
A1B

#2573 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by A1B »

@ Bellica

Hvala na kulturnom i konkretnom odgovoru, vjerovatno ću tako i uraditi. Veliki respekt imate od mene. :)
Bellica

#2574 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

A1B wrote:@ Bellica

Hvala na kulturnom i konkretnom odgovoru, vjerovatno ću tako i uraditi. Veliki respekt imate od mene. :)
Hvala lijepo. Nadam se da ce ti moji savjeti pomoci u rjesavanju tih problema koje imas.
PipiDugaDevetka

#2575 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Član 24.
(Tekuće održavanje)
(1) Tekuće održavanje je aktivnost koja se obavlja da bi se
održalo osnovno funkcionalno stanje zgrade.
(2) Tekuće održavanje obuhvata aktivnosti na:
a) elektroinstalaciji,
b) vodovodnoj instalaciji,
c) kanalizaciji,
d) uređaju za povećanje pritiska vode,
e) prepumpnom uređaju,
f) krovu,
g) instalaciji centralnog grijanja,
h) liftu,
i) limariji,

j) dimnjaku,
Ima li negdje u Zakonu objašnjeno kako se vrši održavanje dimnjaka?

Da li je, kao u prethodnom Zakonu, zadužena upraviteljska firma da sa podizviđačem organizuje pregled dimnjaka i generalno čišćenje u ljetnjem periodu ili pred sezonu grijanja?
Post Reply