15,50 ... znači više od mojih najcrnjih očekivanjaBellica wrote:Znas sta, ja sam ove dvije veceri zaredom bila na nekim jako nezahvalnim sastancima, od jutros radim s majmunima koji ne znaju svoj posao, ali ovaj tvoj post me nasmijao do suza. Ja znam da je sve ovo ovako, ne samo kod tebe, nego kod svih nas, samo sto ti to opisujes na slikovit i smijesan nacin.
A sto se tice obavjestenja, da nije bilo Pipija ja ne bih ni znala za polaganje, jer nikakvu obavijest nisam dobila ni u koverti ni bez koverte. Jesu mi neki dan upravitelji rekli, ali Pipi me obavijestio ranije o nestrucno napisanom saopcenju. Ja se stvarno iskreno nadam da nece biti pitanja tipa: U Zakonu o odrzavanju zajednickih dilova zgrada u clanu 18 stoji: a.)... b.)... c.)... jer nema teorije da za nekoliko dana naucim Zakon napamet, nikada u zivotu nisam ucila napamet, ja sam inace zdravstvene struke i da sam ucila napamet, danas ne bih znala sta je donja suplja vena. Trebali su napisati ima li popravni ispit.
A to za ovjeru, LK i doploma se ne placaju, mislim ne placa se ovjeravanje, a za ovu potvrdu o nekaznjavanju, na trafici se kupi obrazac 0,50KM i taksa 15KM, preda se danas, bude gotova sutra.
da ti ne pričam kako su nam očistili snijeg sa krova ove zadnje zime i sve pobacali na stazu pred ulazom kolju smo mi očistili u cjelosti, ostavili je tako neočišćenu i razgulili, a onda još u nalogu napisali da su očistili 30 kvadrata i ispred zgrade, a ova betonska stazica možda dimenzija 2x4 otprilike, a uz to je mi očistili, a oni zatrpali, pa ko ne bi poludio
koliko su nas samo ucjenjivali sa čišćenjem dimnjaka dok se i ja nisam počeo dopisivati sa njima, na kraju su sve uradili, prepali se da se šta ne desi, tražili da im platimo mimo redovnog za dimnjake, kao u dugu ste, ma nema šansi
donijeli vatrogasne aparate i zovu mene na telefon da ih preuzmem, a gdje da ih ostavim, pa kaže stavite ih u podrum, kažem im ja, ako ste donijeli aparate trebali ste donijeti i držače pa ih odmah postaviti neću da ih preuzimam, gdje ću sa njima, a majstor sa mnom sve na foru, ma znaš jarane to je donacija itd.itd, uglavnom vrate oni aparate, zovem ja za koji dan da vidimo šta ćemo, kaže meni mlada nema aparata, kako nema, lijepo nema, pa reko jesul to naši aparati, jesu, pa gdje su, znate mi to dijelimo, to je donacija od opštine, ma dobro bona ne zanima me šta i kako, rekla si da su to naši aparati, zanima me gdje su, vidjeće ona, nabaviće oni ponovo i donijeće i to normalno ostane nedovršeno, e sve ti je tako, ma nema šansi da nešto završiš, a ja sam na izmaku snaga, sreća je da je u haustoru nešto veći broj stanara pozitivaca pa još uvijek to nekako fercera, ali ovi što su nam balast svakim danom su sve ozbiljniji problem ... upalih se, ne mogu više, vozdra