BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#2551 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

ovaj web je skroz cudan jer znam da im je reklame radila fabrika i da su bile vrlo kvalitetne, takodje znam s kim su radili dizajne proizvoda i fotografije i uvijek su to bili ljudi koji su poznati u svojim oblastima, web im definitivno izgleda kao da ga je radio pocetnik, nije u skladu sa ostalim dijelom njihove vizuelne komunikacije
Nisrin

#2552 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

Meni su pravo kvalitetni proizvodi POLJORAD- i maslac i kajmak i mileram i jogurt...Maslac posebno, jos je na nekoj akciji 3 KM 250g...raspada se dok ga rezete!

Sto se tice odnosa proizvodjaca, jako su cudni ljudi, nedavno sam ih pozvala da pitam da li su zainteresovani za jednu vrstu oglasavanja, na sta su mi rekli "nama ne treba reklama, mi smo mali, a svakako imamo i HODZU koji nama prouci sve sto treba da bismo imali dobar profit"...
To mi je bila bas cudna situacija...:S
holowey

#2553 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

Nisrin wrote:Meni su pravo kvalitetni proizvodi POLJORAD- i maslac i kajmak i mileram i jogurt...Maslac posebno, jos je na nekoj akciji 3 KM 250g...raspada se dok ga rezete!

Sto se tice odnosa proizvodjaca, jako su cudni ljudi, nedavno sam ih pozvala da pitam da li su zainteresovani za jednu vrstu oglasavanja, na sta su mi rekli "nama ne treba reklama, mi smo mali, a svakako imamo i HODZU koji nama prouci sve sto treba da bismo imali dobar profit"...
poljorad stvarno ima dobrih proizvoda ali je lutrija kakav ces primjer naci...neka prva klasa, nekad za baciti, nekad izmedju toga... do sada nisam dozivio da dva puta zaredom kupim neki njihov proizvod a da znam unaprijed sta da ocekujem... bas lutrija...
MaxPayne

#2554 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MaxPayne »

Image
Image
DaffyDuck

#2555 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaffyDuck »

Nisrin wrote:Meni su pravo kvalitetni proizvodi POLJORAD- i maslac i kajmak i mileram i jogurt...Maslac posebno, jos je na nekoj akciji 3 KM 250g...raspada se dok ga rezete!

daj, salis se :lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#2556 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel mi može neko reći ima li još uvijek one HB kafe sa Halidom Bešlićem ? I ko je to uopšte proizvodio, ako više ne prozvodi ?
Hajvan

#2557 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

holowey wrote:

poljorad stvarno ima dobrih proizvoda ali je lutrija kakav ces primjer naci...neka prva klasa, nekad za baciti, nekad izmedju toga... do sada nisam dozivio da dva puta zaredom kupim neki njihov proizvod a da znam unaprijed sta da ocekujem... bas lutrija...
ja se zaista trudim da kupujem domaće.
i nema to veze s patriotizmom, vec sa zdravom logikom obrta love sa svojim 'susjedima'.
neki dan sam kupio Poljoradov Maslac.
što da kažem osim katastrofa te da se 'ono' što oni nazvaše Maslacem ne smije pod tim imenom prodavat.
po mirisu i okusu, naročito kod topljenja i termičke obrade izrazito se osjeti specifičan miris margarina…

i kako niko u kući ne konzumira margarin niti ga voli, prekjuce kupih opet Meggle Yogurt puter- poljoradov ce da se lagano buđa u frižideru dok ne završi u kanti :(
loše investiranih 3 BaM.

jebiga
StupskaBitanga

#2558 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Poljoradov maslac je isključivo dobar za kolače
BIONA

#2559 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by BIONA »

BIONA wrote:Ja sam namjerno neki dan kupila taj poljoradov puter, i meni je po ukusu skroz drugaciji od svih ostalih. Kada se rastopi ja ne vidim ni m od masnoce, bude kao mlijeko tako da ne znam fakat od cega je napravljen.Znaci odlican mi je za namazati, ali i dalje ne znam sta je ono tacno :D
suspect_zero

#2560 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by suspect_zero »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi može neko reći ima li još uvijek one HB kafe sa Halidom Bešlićem ? I ko je to uopšte proizvodio, ako više ne prozvodi ?

Vidjela samo kod Amka neku noć......ne znam ko proizvodi :? ....možda Sejda ili mali mu, Dino :D
frngla

#2561 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by frngla »

MaxPayne wrote:Image
Image
Kad promijene ove papanske etikete i flaše biće "vrhunska voda", do tada 0 bodova...
MaxPayne

#2562 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MaxPayne »

frngla wrote:
Image
Kad promijene ove papanske etikete i flaše biće "vrhunska voda", do tada 0 bodova...
bar od oaze je solidna ambalaža?
spree

#2563 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by spree »

Koji je nas najbolji eurokrem? Vidio sam da se negdje spominjalo, ali ne mogu nikako da nadjem.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
quarterback

#2564 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

probao sam par puta barpeh - barpy i nije mi bio los ali je to bilo prije par godina, nisam siguran da se jos pravi, mislim da ih je kupio ledo
Hajvan

#2565 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

prbaj s Vispakovim Tiru Liru i Stampi
safran

#2566 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by safran »

Barpeh proizvodnja ali ona linija koju pravi za Konzum. Solidan je kvalitet. Navodno imaju odvojene linije za BH i CRO tržište. U Konzumovu liniju ide CRO kvalitet. Pošto kupila po to prodala.
matsuda

#2567 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by matsuda »

MaxPayne wrote:
frngla wrote:
Image
bar od oaze je solidna ambalaža?
Sa cep koriste tvrdu plastiku, koja je estetski uzasna i nije prakticna. Dizajn same flase je prolazan, ali bi se mogli malo potruditi da koriste neku malo vise svijetlu nijansu plave boje.
Etiketa je posebna prica. Pored ruznog dizajna, prave je od papira. Zna se da obicni papir ne ide na proizvode koji mogu "porositi" iz prakticnih razloga...

________________________________________________________________________________________________________

Da ne bude da kukam, evo jedan od boljih primjera kako treba raditi, a ljudi su prakticno samo prepisali od drugih...

Image
OldMayor

#2568 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by OldMayor »

Ni ja nikako ne kontam ko njima radi u marketingu, pa ne moraju izmisljati toplu vodu :D

Neka ne ocekuju da im narod kupuje vodu jer je domaca, to se nece desit. Isto ko Sarajevski kiseljak, hrvati su ih morali kupiti i smuckati kiseljak sa limunom da pocelo prodavati? A i hrvati samo iskopirali.

Npr. evo pogledajte web stranice brendova Dijamant i Jana.

http://www.dijamant.ba/bh/index.htm

http://www.jana-water.com/hr

Je li problem ne dati amidzinom malom da ti ne radi web stranicu? Je li problem izdvojiti 2000-3000 KM da ti se napravi normalna moderna stranica, eto ne moras pretjerivati za pocetak. Eto pogledajte molim vas stranicu Dijamanta, ostali ljudi u 1999. godini. Nije ni jana izmislila ovo, i oni samo idu sa trendom, uzimam njih onako za primjer...

Ja ne kupujem janu, kupujem domacu vodu. Ali ja ne mogu natjerati nekog tamo tinejdzera koji ima jebene oci i voli da vidi lijepo, voli da vidi nesto moderno.

Ne kontam samo zasto je toliki problem malo se angazovati oko toga. Malo etikete srediti, ambalazu modernizovati, vidjeti jbt sta ti kupci traze.

Al valjda njima ide ok, mislim ono, prodaje se pomalo, mozda im i nije cilj da postanu neki veci brendovi tipa Jane itd.
quarterback

#2569 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

janin web je fakat odlican
bingov buraz

#2570 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bingov buraz »

spree wrote:Koji je nas najbolji eurokrem? Vidio sam da se negdje spominjalo, ali ne mogu nikako da nadjem.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Kent,daleko najbolji od nasih
matsuda

#2571 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by matsuda »

OldMayor wrote:
Ja ne kupujem janu, kupujem domacu vodu. Ali ja ne mogu natjerati nekog tamo tinejdzera koji ima jebene oci i voli da vidi lijepo, voli da vidi nesto moderno.

Ne kontam samo zasto je toliki problem malo se angazovati oko toga. Malo etikete srediti, ambalazu modernizovati, vidjeti jbt sta ti kupci traze.

Al valjda njima ide ok, mislim ono, prodaje se pomalo, mozda im i nije cilj da postanu neki veci brendovi tipa Jane itd.
'ta će Jana...
Image

( Image )
SA - 195 - 826

#2572 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by SA - 195 - 826 »

quarterback wrote:jos da izdaju fiskalne...
pametni pa ne izdaju
kome da idu pare, državnoj banditskoj administraciji koja je em prekomjerna, em neefikasna, em nepotrebna, em nezajažljiva, jer nije dovoljan ni harač od 17% nego dižu kredite MMF-a da nadoknade rupe
OldMayor

#2573 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by OldMayor »

matsuda wrote:'ta će Jana...
Image

( Image )
Ma uzas.

Mada, ambalaza i dizajn su samo jedan dio price. Ono sto nase sigurno zeza je i distribucija. Sigurno moraju duplo vise platiti nego Jana da im voda stoji na polici. Onda cijena raste i jbg, nisu konkurentni. A tu je i drzava koja je pod uticajem uvoznog lobija, tako da ovi domaci i nemaju nekih sansi u toj borbi.

Sjecam se one vode Kap, to je jel ono bivsi Ilidzanski dijamant. Medjutim, ugasise je brzo. Ja sam je redovno kupovao, e sad sta je tu bilo ne znam. Ali nekako se prebrzo ugasilo, tako da mi je licilno na neko ofirno pranje novca, mislim da tek tako nestanu. Imali su fin marketing, reklame, billborde...ne znam ima li ko nekih informacija sta je s njima? I odjednom nema nigdje vode...

Image
Heller

#2574 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Ima kod nas i finih ambalaža al reklama košta
Heller

#2575 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Ima kod nas i finih ambalaža al reklama košta
Post Reply