iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#2551 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

vesna555 wrote:Ma ne smijem ja čačkati tu stvarčicu, malo mi je preskupa da ja petljam po njoj :D Bez zeze, ja ne znam ni programe na TV-u nastimati bez pomoci. Jednostavno, nisam bas zainteresiranaa za tehnologiju, niti me to zanima, nit bih se štel mešat :D Tako da ako neko zna nekog finog čiku ili tetu koji bi mi uz razumnu novčanu naknadu pomogli da ja aktiviram svoju SIM karticu u Iphoneu, bila bih vrlo zahvalna :D
Ukucaj na pik.ba otključavanje iPhone-a i vidjet ćeš.
vesna555

#2552 Re: iPhone - All about

Post by vesna555 »

AMD wrote:
vesna555 wrote:Ma ne smijem ja čačkati tu stvarčicu, malo mi je preskupa da ja petljam po njoj :D Bez zeze, ja ne znam ni programe na TV-u nastimati bez pomoci. Jednostavno, nisam bas zainteresiranaa za tehnologiju, niti me to zanima, nit bih se štel mešat :D Tako da ako neko zna nekog finog čiku ili tetu koji bi mi uz razumnu novčanu naknadu pomogli da ja aktiviram svoju SIM karticu u Iphoneu, bila bih vrlo zahvalna :D
Ukucaj na *** SPAM *** otključavanje iPhone-a i vidjet ćeš.
OK, nema veze, hvala u svakom slucaju :) Pozz
febo_acm

#2553 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

vesna555 wrote:
AMD wrote:
Ukucaj na *** SPAM *** otključavanje iPhone-a i vidjet ćeš.
OK, nema veze, hvala u svakom slucaju :) Pozz
w-w-w-p-i-k-ba :D
DYD666

#2554 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

vesna555 wrote:Ma ne smijem ja čačkati tu stvarčicu, malo mi je preskupa da ja petljam po njojD
Vidi, ako ti svakako ne radi SIM, dakle nesvrsishodan je trenutno, onda te pogotovo ne treba onda biti strah da "cackas" jer objektivno ti i ne mozes njega nikad toliko software-ski zeznuti, a da se ne moze popraviti. Ako nista ono totalnim formatiranjem.
Bitno je samo da na racunaru imas backupovane stvari tipa adresara/kontakta ili tako nekih sitnica koje su ti neovisno od bilo kog telefona vazne (meni licno su to pored brojeva, samo jos eventi iz kalendara, nista više apsolutno).
Sve ostalo, filmove, igre, muziku, dokumente blablabla bez problema vratim rucno i brzo nakon uradim restore/format ukoliko sam na isti prinudjen. Prosto sam si tako organizovao podatke, jer svaki tel. kad tad moze riknuti ili "prolupati" i necu da mi od toga ovise vazne stvari.
Sve u svemu, ako bas neces da rizikujes - probaj skoknuti do Skenderije, a cuo sam da ima radnja/servis u Shoppingu na Grbavici, otidji i pitaj, cisto sumnjam da ce ti traziti bas 170KM.
shalla

#2555 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

vesna555 wrote:
shalla wrote:
vesna555 wrote:Ima li neko da radi otkljucavanje Iphone 3GS? Ovo moje cudo zakljucano, kada sam stavila karticu nemre :D :(
Ja nosio kod jednog lika (vedad) na platou skenderije (odmah pored foto jusuf ili kakogod da se zove :mrgreen: )...
Koliko ti je uzeo? Meni jedan lik trazio 170 KM, nije normalan! Hvala :)
Kakvih crnih 170 KM :-)
Ja platio meš'čini 30 KM i još dobio onu foliju zaštitnu pride :mrgreen:
Mustang1

#2556 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Kad bi ja znao te pite da treba ukucat ..To je za betu 4.1 a ja ne mogu skinut beta 4.1 nego full a negdje sam procito sad da ce mi se zakljucat ako uradim sa redsn0w na full 4.1 jailbreak ... a naso sam ovo mogul sa ovim pwn...Al pise da treba old bootrom nesto :D bb mi je 5.14.02
http://www.redmondpie.com/jailbreak-iph ... ool-guide/
Strah me ba sjebat cu ga ..tako sam cacko xbox pa 500 KM bacio ...a i resiver sam jedan al to nije bilo do mene :oops:
Mustang1

#2557 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

:D Ovo samo za mac.. Ja cu ubacit 4.1 full version sa ovim snijegom pa sta bude :D

iphone 3g version 4.1 i bb 05.14.02 ... ali nema ikone cydia sto znaci da nije jailbreak ? A da bi jailbreak moram bb na 06... ? jer drugacije necu moci otkljucati telefon ? Ako uradim erase al data and settings hoce li se promjeniti bb ? I postojil nacin da se provjeri verzija bootloadera osim ono nesto sto treba preko wifi posto nemam njega sad

btw. svi se napijaju zbog zena ja cu se izgleda napit zbog iphona
febo_acm

#2558 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

JB možeš uvijek uraditi, a BB nema veze sa JB, već sa unlockom:D
Lady Saray

#2559 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

na kojem repo u cydiji mogu nac free wifi sync
febo_acm

#2560 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Lady Saray wrote:na kojem repo u cydiji mogu nac free wifi sync
cydia.xsellize.com ima verziju 1.0.
Lady Saray

#2561 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

instalirala sve ok vidi comp i iphone i ipad normala ali itunes ne vidi ni jedno 10.1.2 je itunes imal ko kakvu ideju? btw radilo prije sasvim ok
mariannealen

#2562 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Jedna prica danas sto mi se desila u busu ,ispade u autobusu i pade na pod i opali onaj oklop plasticni i pola busa gleda sta je a jedna cura gleda i kaze "Gledaj cigle sad kad se raspadne" a ja se nasmija ono od muke i pogledam je a ona se nasmija i rece "Kakva je to marka telefona?" I onda ja kazem "Pogledaj na googlu iphone 4 " a onda ona samo pogleda u jarana i rece sta ovaj prica.I tako se raspricamo mi i pitam je koji ona telefon ima ,rece mi neki samsug sa androidom.Naravno za nju nema jaceg na planeti,prica ona tako jedno 10 minuta (za mene 10 sati suplje price o androidu)i zamoli me da vidi makinu i naravno dam joj ali onda rece da mora izac i na moju opstu radost pade njoj telefon i ugasi se.Suze mi krenuse a ona ljuta izadje iz buse :D iLove iPhone :lol:
hakazvaka

#2563 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

mariannealen wrote:Jedna prica danas sto mi se desila u busu ,ispade u autobusu i pade na pod i opali onaj oklop plasticni i pola busa gleda sta je a jedna cura gleda i kaze "Gledaj cigle sad kad se raspadne" a ja se nasmija ono od muke i pogledam je a ona se nasmija i rece "Kakva je to marka telefona?" I onda ja kazem "Pogledaj na googlu iphone 4 " a onda ona samo pogleda u jarana i rece sta ovaj prica.I tako se raspricamo mi i pitam je koji ona telefon ima ,rece mi neki samsug sa androidom.Naravno za nju nema jaceg na planeti,prica ona tako jedno 10 minuta (za mene 10 sati suplje price o androidu)i zamoli me da vidi makinu i naravno dam joj ali onda rece da mora izac i na moju opstu radost pade njoj telefon i ugasi se.Suze mi krenuse a ona ljuta izadje iz buse :D iLove iPhone :lol:
jarane bolestan si :shock:
mariannealen

#2564 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Sta ces kad mrzim sve vezano za android :evil: :lol:
hakazvaka

#2565 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

mariannealen wrote:Sta ces kad mrzim sve vezano za android :evil: :lol:
sto ne gumo ovih novopecenih iOS-ovaca :D :D
android je jedna fenomenalna platforma koja ima tako puno potencijala! komercijalno nikada nece uspjeti ni primirisati iOS-u jer iza ovog stoji onaj mangup Jobs koji bi eskimu snijeg prodao, ali daleko od toga da je android losa platforma ;)
febo_acm

#2566 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Nije u tome fazon... Fazon je što Apple nosaju samo šminkeri. I sad čim si ti šminer, odmah moraš da kupiš iPhone, a ne Android. Zbog toga je Jobs majstor, jer je skonto kako da napravi šminkerski telefon. Koji je, ono, preglup. Samo eto lijepo izgleda.

Jel tako Qler? :lol:
fosil

#2567 Re: iPhone - All about

Post by fosil »

mariannealen wrote:Sta ces kad mrzim sve vezano za android :evil: :lol:
Garant joj nisi trazio broj telefona :D
Alfons Kauders

#2568 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

mariannealen wrote:Jedna prica danas sto mi se desila u busu ,ispade u autobusu i pade na pod i opali onaj oklop plasticni i pola busa gleda sta je a jedna cura gleda i kaze "Gledaj cigle sad kad se raspadne" a ja se nasmija ono od muke i pogledam je a ona se nasmija i rece "Kakva je to marka telefona?" I onda ja kazem "Pogledaj na googlu iphone 4 " a onda ona samo pogleda u jarana i rece sta ovaj prica.I tako se raspricamo mi i pitam je koji ona telefon ima ,rece mi neki samsug sa androidom.Naravno za nju nema jaceg na planeti,prica ona tako jedno 10 minuta (za mene 10 sati suplje price o androidu)i zamoli me da vidi makinu i naravno dam joj ali onda rece da mora izac i na moju opstu radost pade njoj telefon i ugasi se.Suze mi krenuse a ona ljuta izadje iz buse :D iLove iPhone :lol:
u cijeloj prici ne kontam samo jedan detalj... :D

ako vec imas milju za telefon, koji kurac ides na bus... :D evo ti jedan koristan broj... da isprobas... 1515... :D
hakazvaka

#2569 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Alfons Kauders wrote:
u cijeloj prici ne kontam samo jedan detalj... :D

ako vec imas milju za telefon, koji kurac ides na bus... :D evo ti jedan koristan broj... da isprobas... 1515... :D
garant ni kartu nije imao :lol:
Mustang1

#2570 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Eto sad vam necu dosadjivat bar par sati :oops:
Qler

#2571 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

AMD wrote:Nije u tome fazon... Fazon je što Apple nosaju samo šminkeri. I sad čim si ti šminer, odmah moraš da kupiš iPhone, a ne Android. Zbog toga je Jobs majstor, jer je skonto kako da napravi šminkerski telefon. Koji je, ono, preglup. Samo eto lijepo izgleda.

Jel tako Qler? :lol:
:run:
:thumbup:
dory

#2573 Re: iPhone - All about

Post by dory »

Zamolila bih sve koji mi mogu objasniti kako da isključim aplikacije na iPhone-u,a eventualno ostavim samo Facebook.NIsam neki ekspert,tek sam počela koristiti iPhone,tako da mi sve to dodje malo ispetljano,danas nepune 3 minute preko 3 KM u minusu,ako se ovako nastavi bankrotirat ću . :-)
Riječ je o iPhone-u 3g. Hvala i nadam se da čete me spasiti tehnoloških muka :)
febo_acm

#2574 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

dory wrote:Zamolila bih sve koji mi mogu objasniti kako da isključim aplikacije na iPhone-u,a eventualno ostavim samo Facebook.NIsam neki ekspert,tek sam počela koristiti iPhone,tako da mi sve to dodje malo ispetljano,danas nepune 3 minute preko 3 KM u minusu,ako se ovako nastavi bankrotirat ću . :-)
Riječ je o iPhone-u 3g. Hvala i nadam se da čete me spasiti tehnoloških muka :)
Pritisneš dva pute Home button i pojavi ti se multitasking. Onda držiš prstom neku app i pojavi se crveni krug :D i samo redom sve "klikneš" i sve će se pogasiti :D
Lady Saray

#2575 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

ako je sve to instalirano

najlaksa opcija je da u settings>general>network>cellular data pod apn active.bhmobile.ba izbrises ono zadnje a tako da se ne moze nikako konektovati na gprs dok ne dovrsis adresu. pa da ustvari bude po potrebi dok zelis na net adresa full kad ne zelis upaljen gprs nepotpun apn

ili ako je uradjen jb i imas instaliran springboard dodas ikonu za gprs i kad ti ne treba ugasis ga na dugme bukvalno sto ja radim ali kod mene je to zbog baterije xD
Post Reply