Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
arzuhal

#2551 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Ovaj post je za one koji ne razumiju logiku oružane borbe protiv agresora, odbrane i otpora Palestinaca Izraelu, ma kakve okolnosti bile i ma kako izgledalo beznadežno.

Et-Tekvir:
8. I kada živa sahranjena djevojčica bude upitana
9.zbog kakve je to krivice ubijena.

Image

Al-Burudž:

1. Tako mi neba sazviježđima okićenog
2. i Dana već određenog,
3. i prisutnih, i onog što će biti prisutno,-
4. prokleti neka su oni koji su rovove iskopali,
5. i vatrom i gorivom ih punili

Image

6. kada su oko nje sjedili
7. i bili svjedoci onoga što su vjernicima radili

Image

12. Odmazda Gospodara tvoga će, zaista, užasna biti!

En-Nisa:
71. O vjernici, budite oprezni i nastupajte ili u četama ili odjednom svi.
72. Među vama ima i takvih koji će sigurno oklijevati i koji će, ako doživite poraz, reći:"Sam Allah mi je ukazao milost Svoju što s njima nisam bio!"
73. A ako vam Allah da pobjedu, on će sigurno reći - kao da je između vas i Njega bilo nekakvo prijateljstvo -:"Da sam, kojom srećom, s njima bio, veliki plijen bih dobio!"
74. I neka se zato bore na Allahovom putu oni koji ne žale da žrtvuju život na ovom svijetu za onaj svijet. A onoga ko se bori na Allahovom putu, pa pogine ili pobijedi, Mi ćemo, sigurno, obilno nagraditi.
75. A zašto se vi ne biste borili na Allahovom putu za potlačene, za muškarce i žene i djecu, koji uzvikuju:"Gospodaru naš, izbavi nas iz ovog grada, čiji su stanovnici nasilnici, i Ti nam odredi zaštitnika i Ti nam podaj onoga ko će nam pomoći!"...
77. Zar ne vidiš one kojima je rečeno:"Dalje od boja, već molitvu i milostinju dajite!" A kada im bi propisana borba, odjednom se neki od njih pobojaše ljudi, kao što se Allaha boje, ili još više, i uzviknuše:"Gospodaru naš, zašto si nam borbu propisao? Da si nas toga još neko vrijeme poštedio!" Reci:"Uživanje na ovom svijetu je kratko, a onaj svijet je bolji za one koji se grijeha klone; i nikome od vas ni koliko trun neće biti učinjena nepravda."
78. Ma gdje bili, stići će vas smrt, pa kad bili i u visokim kulama....

Ali Imran:

139. I ne gubite hrabrost i ne žalostite se; vi ćete pobijediti ako budete pravi vjernici.
140. Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima Mi dajemo pobjedu sad jednim, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide - a Allah ne voli nevjernike -
141. i da bi vjernike očistio, a nevjernike uništio.
142. Zar mislite da ćete ući u džennet, a da Allah ne ukaže na one od vas koji se bore i na one koji su izdržljivi?
...
146. A koliko je bilo vjerovjesnika uz koje su se mnogi iskreni vjernici borili, pa nisu klonuli zbog nevolja koje su ih na Allahovom putu snalazile, i nisu posustajali niti se predavali - a Allah voli izdržljive -
147. i samo su govorili:"Gospodaru naš, oprosti nam krivice naše i neumjerenost našu u postupcima našim, i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda koji ne vjeruje!"
...
156. O vjernici, ne budite kao nevjernici koji govore o braći svojoj kada odu na daleke pute ili kad boj biju:"Da su sa nama ostali, ne bi umrli i ne bi poginuli" - da, Allah učini to jednom u srcima njihovim; i život i smrt Allahovo su djelo, On dobro vidi ono što radite.
...
168. Onima koji se nisu borili, a o braći svojoj govorili:"Da su nas poslušali, ne bi izginuli", reci "Pa vi smrt izbjegnite, ako istinu govorite!"
169. Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovom putu izginuli! Ne, oni su živi i u obilju su kod Gospodara svog.
El-Bekara:

216. Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! - Ne volite nešto, a ono može biti dobro po vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas, - Allah zna, a vi ne znate.

Al-Anfal:

15. O vjernici, kada se sa nevjernicima sukobite, a njih nastupa mnogo, leđa im ne okrećite;
16. onaj ko tada leđa okrene - osim onog koji se povuče sa namjerom da se ponovo bori ili drugoj četi pristupi - vratiće se natovaren srdžbom Allahovom; prebivalište njegovo biće džehennem, a užasno je on boravište.
zonbirile

#2552 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

turban wrote:Moram da pobrojim sve koji su se oglasili na ovoj temi;
Nesto malo sramotno malo,da pribiljezim...da znam na cemu sam... :(

dobro,druže komesare,ako treba ja mogu još,a i prijavio bih ko namjerno neće da se javi.
Bosanac sa dna kace

#2553 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

zonbirile wrote:

dobro,druže komesare,ako treba ja mogu još,a i prijavio bih ko namjerno neće da se javi.
to sto se neko ne javlja na ovu temu ne znaci da je ne cita.....
turban

#2554 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Bosanac sa dna kace wrote:
zonbirile wrote:

to sto se neko ne javlja na ovu temu ne znaci da je ne cita.....
Mozda si u pravu...samo kako to neki citaju... :(
Bosanac sa dna kace

#2555 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

[quote]Zašto Izrael ne dopušta novinarima ulazak u Gazu?!

Medijska pokrivenost rata u Gazi od strane zapadnih televizijskih kuća je u velikoj mjeri nepoštena i pristrasna jer gledaocima ne prikazuje prave slike žrtava. Jedan od razloga za ovo je što Izrael ne dopušta zapadnim medijima ulazak u Gazu.

Uz ovu groznu cenzuru koju vrši jedna takozvana demokratija, čujemo uobičajene argumente da je većina slika koje arapski mediji prikazuju isuviše šokantna da bi se prikazala gledaocima na Zapadu!

Moram priznati, bila sam užasnuta kada sam gledala video klip koji je prikazivao obezglavljeno dijete koje leži u ruševinama u Gazi.

Ali, ovo je rat i ovo je stvarnost. Kada bi zapadni mediji prikazivali ovakve slike, možda bi javnost shvatila prave strahote onoga što se dešava kada se na civilno stanovništvo bacaju bombe.

Arapski mediji ne kriju pravu sliku i to je razlog zašto sve više i više ljudi koji imaju satelitske antene mijenjaju kanale na TV-u kako bi pratili genocid u Gazi.

Zajedničko svakom konfliktu jeste stalna borba novinara i ratnih dopisnika da dođu do istine, ali bitka da se istina ispriča postaje sve teža uprkos nevjerovatnim mogućnostima tehnike.

Ljudi na moćnim pozicijama koji rade grozne stvari ne žele da se istina objelodani i iz tog razloga novinari se suočavaju sa sve većim cenzurama ili zabranama.

Vidite, istina je vrlo jako i utjecajno oružje koje se može iskoristiti protiv tih ljudi.

Tužna je činjenica da kada je istina izvrnuta i izmanipulisana, ona može napraviti još više štete.

Izraelska ratna mašinerija je majstor u potpunom izvrtanju istine, zbog čega ostaje nekažnjena iako se ne pridržava Ženevske konvencije u vezi s kolektivnim kažnjavanjem stanovništva Gaze.

Izraelske taktike su okrutne, zlonamjerne i pokazuju da izraelske vođe nisu zainteresovane za mirovni proces ili palestinsku državu.

One stvaraju pogodno tlo za razvoj ekstremizma, sabotiranje mirovnih procesa i izigravanje povjerenja koje im je dato.

Prije pet godina, Bushova administracija lagala je o oružju za masovno uništenje... laž koju je bivši britanski premijer Tony Blair rado ponavljao u cilju obmanjivanja medija kako bi isti podržali ilegalnu i nemoralnu okupaciju Iraka.

I uspjelo je.

Na njihovu vječnu sramotu, većina zapadnih medija nasjela je i progutala laž - izuzev par novinara, većina je prećutala ovu kolektivnu „grešku“. The New York Times je, doduše, kasnije na svojoj naslovnici objavio izvinjenje, ali šteta je već bila učinjena i teško je bilo ispraviti javno mišljenje.

Nažalost, većina tih medija i novinara nisu naučili ništa iz tog sramnog perioda. Na početku ovog rata, Izrael je iznio samo klimave izgovore o Hamasovom raketiranju kao opravdanju za početak svojih ubilačkih akcija u Gazi.

Hamasove rakete su od 2001. godine ubile nešto više od 20 Izraelaca, dok je u ovom ratom u Gazi Izrael ubio više od 700 ljudi, uključujući više od 200 djece, u posljednjih 13 dana. Dok ovo pišem, broj ozbiljno ranjenih i osakaćenih ljudi bliži se hiljadi.

Ali, Zapad nije uopće sporio ovo izraelsko opravdanje, iako su izraelski mediji nekoliko dana kasnije otkrili da je operacija Cast Lead bila isplanirana šest mjeseci ranije, usmjerena ka rušenju demokratski izabranog Hamasa.

Da, priznajem da raketiranje postoji, ali ono nije ništa više od metalnih buradi za smeće napunjenih đubretom. Kao što je primjetio jedan moj kolega, to je poput gađanja iz praćke u odnosu na oružje koje koristi Izrael - granate, miliondolarske projektile i bombe koje ruše bunkere.

Neki smatraju da se Kassam rakete ispaljuju iz očaja; lično mislim da je to nešto više neki znak prkosa naroda koji je trpio surovu, srednjovjekovnu opsadu godinama.

Uprkos čudesnoj ratnoj mašineriji i najsavremenijoj mogućoj tehnologiji, ove male rakete se rijetko mogu uočiti na bilo kojem vojnom radaru. Izraelci ne znaju za njih sve dok se ne prizemlje i to je ono što ne mogu podnijeti.

Ipak, izraelski lideri i njihove pristalice nastavljaju sa iznošenjem apsurdne propagande o Hamasovim raketama, znatno manje sofisticiranijim od bilo čega što je IRA ikada upotrebljavala na britanskom kopnu tokom konflikta „Nevolje“ („The Troubles“ je etno-politički konflikt u Sjevernoj Irskoj, od 1960.-tih godina do kasnih '90.tih - op. prev.). Doduše, IRA je osnovana i finansirana američkim dolarima, dok Hamasovo vojno krilo nema tako velikodušne donatore.

Ne sjećam se da je britanska vlada naredila ispaljivanje projektila na Belfast kao odmazdu za strah i patnju koju su IRA bombaške kampanje nanijele Londonu, Manchesteru, Birminghamu i drugim mjestima. Ne mogu ni da se sjetim ni borbenih Apač helikoptera kako lebde izvan ureda Sinn Feina u Falls Roadu niti ciljanih atentata na vođe IRA-e.

Većina novinara sa zrnom istraživačke vještine može shvatiti da su Hamasove rakete lažni izgovor.

Ali Hamasove rakete se i dalje koriste kao izgovor za početak onoga što su razni ljudi, uključujući i jevrejske mirovne aktiviste, nazvali holokaustom i genocidom. Milioni diljem svijeta su protestovali - svjedoci smo gnjeva i anarhije na ulicama na svim kontinentima, ali jedini koji skreću pogled su zapadni lideri i pokorni mediji.

Sramotno je geganje trbuhoplesačkih vođa Bliskog istoka i jednako od koristi kao i kukavičke Ujedinjene nacije, ali burne reakcije stižu, i to od običnih ljudi iz cijelog svijeta.

Pojavljuje se moć naroda, vrsta moći koja je inspirisala iransku i kubansku revoluciju, srušila brutalne diktatore poput Nikolaja Čaušeskua u Rumuniji i srušila Berlinski zid.

Zapadni mediji trebalo bi da slijede svoj plan rada, umjesto da slijede cionističke planove rada nastavljajući sa agitacijom velikih laži. Gledaoci su uveliko izgubili povjerenje u mejnstrim medije, naročito nakon Iraka.

Vrlo jednostavno, javnost je postala cinična i umorna i ne trpi da joj se više laže. Ako mejnstrim mediji žele da ponovo pridobiju kredibilitet, novinari moraju izazvati Izrael i zapadne lidere.

Istina je snažno oružje i istina je da ...

IZRAEL gađa civile - više od dvije trećine mrtvih su žene i djeca. Zašto onda dozvoljavamo Cipi Livni da kaže - "Hamas kontroliše Pojas Gaze, a cijenu plaćaju izraelska djeca i palestinska djeca, ali kriv je Hamas.“ Ovo je očita laž. Koja su to izraelska djeca ubijena? Jedina mrtva djeca su u Gazi.

HAMAS je politička organizacija koja ima vojno krilo, a ne obrnuto. Demokratski ga je izabrao kome su dodijali prethodni korumpirani političari koji su ih iznevjerili.

IZRAEL je prekršio prekid vatre 4.11.2008. godine - činjenica koju je CNN konačno priznao gotovo dva mjeseca kasnije u jednoj emisiji, iako BBC, Fox i drugi zapadni mediji to nisu ni spomenuli.

HAMAS ne koristi civile kao ljudski štit - opet pitam: gdje je dokaz? Izrael treba predočiti dokaze ili ušutjeti, ali mediji nikada nisu ni zahtijevali dokaze.

IZRAEL kaže da brine za civile i upozorava ih unaprijed na bombardiranje njihovih područja - pa to je radila i IRA, ali se ne sjećam da im je iko čestitao na tako humanom gestu.

Čuvajte se najnovije laži proturene u medijima o Hamasovom komandantu Mahmudu Zaharu koji je, kako cionistička proganda navodi, izjavio da su jevrejska djeca širom svijeta mete. Gost kolumnist u Guardianu citirao je Zahara kako navodno kaže: „Cionisti su opravdali ubijanje njihove djece ubijanjem naše djece. Oni su opravdali ubijanje njihovog naroda širom svijeta ubijajući naš narod.“

Ovo nije ono što je on rekao. Nažalost, prijevod sa arapskog je netačan i niko se nije sjetio da provjeri njegov originalni govor.

Šteta je sada učinjena i ostaje da se vidi da li će uslijediti izvinjenje ili ispravka.

Kao što je Winston Churchill rekao: „Laž je već na pola puta oko svijeta prije nego što istina stigne obući čizme".

Napisala: Yvonne Ridley
Izvor: http://www.gazaholocaust.com
Prijevod: IslamBosna.ba[/quote]
ziggy

#2556 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ziggy »

Evo citam ja i placem.Sta da kazem?Zar ce moj post pomoci Palestinskom narodu? :(
[Matrix]

#2557 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by [Matrix] »

arzuhal wrote:Ovaj post je za one koji ne razumiju logiku oružane borbe protiv agresora, odbrane i otpora Palestinaca Izraelu, ma kakve okolnosti bile i ma kako izgledalo beznadežno.

Et-Tekvir:
8. I kada živa sahranjena djevojčica bude upitana
9.zbog kakve je to krivice ubijena.

Image

Al-Burudž:

1. Tako mi neba sazviježđima okićenog
2. i Dana već određenog,
3. i prisutnih, i onog što će biti prisutno,-
4. prokleti neka su oni koji su rovove iskopali,
5. i vatrom i gorivom ih punili

Image

6. kada su oko nje sjedili
7. i bili svjedoci onoga što su vjernicima radili

Image

12. Odmazda Gospodara tvoga će, zaista, užasna biti!

En-Nisa:
71. O vjernici, budite oprezni i nastupajte ili u četama ili odjednom svi.
72. Među vama ima i takvih koji će sigurno oklijevati i koji će, ako doživite poraz, reći:"Sam Allah mi je ukazao milost Svoju što s njima nisam bio!"
73. A ako vam Allah da pobjedu, on će sigurno reći - kao da je između vas i Njega bilo nekakvo prijateljstvo -:"Da sam, kojom srećom, s njima bio, veliki plijen bih dobio!"
74. I neka se zato bore na Allahovom putu oni koji ne žale da žrtvuju život na ovom svijetu za onaj svijet. A onoga ko se bori na Allahovom putu, pa pogine ili pobijedi, Mi ćemo, sigurno, obilno nagraditi.
75. A zašto se vi ne biste borili na Allahovom putu za potlačene, za muškarce i žene i djecu, koji uzvikuju:"Gospodaru naš, izbavi nas iz ovog grada, čiji su stanovnici nasilnici, i Ti nam odredi zaštitnika i Ti nam podaj onoga ko će nam pomoći!"...
77. Zar ne vidiš one kojima je rečeno:"Dalje od boja, već molitvu i milostinju dajite!" A kada im bi propisana borba, odjednom se neki od njih pobojaše ljudi, kao što se Allaha boje, ili još više, i uzviknuše:"Gospodaru naš, zašto si nam borbu propisao? Da si nas toga još neko vrijeme poštedio!" Reci:"Uživanje na ovom svijetu je kratko, a onaj svijet je bolji za one koji se grijeha klone; i nikome od vas ni koliko trun neće biti učinjena nepravda."
78. Ma gdje bili, stići će vas smrt, pa kad bili i u visokim kulama....

Ali Imran:

139. I ne gubite hrabrost i ne žalostite se; vi ćete pobijediti ako budete pravi vjernici.
140. Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima Mi dajemo pobjedu sad jednim, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide - a Allah ne voli nevjernike -
141. i da bi vjernike očistio, a nevjernike uništio.
142. Zar mislite da ćete ući u džennet, a da Allah ne ukaže na one od vas koji se bore i na one koji su izdržljivi?
...
146. A koliko je bilo vjerovjesnika uz koje su se mnogi iskreni vjernici borili, pa nisu klonuli zbog nevolja koje su ih na Allahovom putu snalazile, i nisu posustajali niti se predavali - a Allah voli izdržljive -
147. i samo su govorili:"Gospodaru naš, oprosti nam krivice naše i neumjerenost našu u postupcima našim, i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda koji ne vjeruje!"
...
156. O vjernici, ne budite kao nevjernici koji govore o braći svojoj kada odu na daleke pute ili kad boj biju:"Da su sa nama ostali, ne bi umrli i ne bi poginuli" - da, Allah učini to jednom u srcima njihovim; i život i smrt Allahovo su djelo, On dobro vidi ono što radite.
...
168. Onima koji se nisu borili, a o braći svojoj govorili:"Da su nas poslušali, ne bi izginuli", reci "Pa vi smrt izbjegnite, ako istinu govorite!"
169. Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovom putu izginuli! Ne, oni su živi i u obilju su kod Gospodara svog.
El-Bekara:

216. Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! - Ne volite nešto, a ono može biti dobro po vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas, - Allah zna, a vi ne znate.

Al-Anfal:

15. O vjernici, kada se sa nevjernicima sukobite, a njih nastupa mnogo, leđa im ne okrećite;
16. onaj ko tada leđa okrene - osim onog koji se povuče sa namjerom da se ponovo bori ili drugoj četi pristupi - vratiće se natovaren srdžbom Allahovom; prebivalište njegovo biće džehennem, a užasno je on boravište.
predpostavljam da ces i ti pusku uzet,ili mamis ostale a ti ces da sjedis i da balavis ovdje ko i ostali.odakle samo vadite ta ideoloska orudja i oruzja !
Ljudi moji tamo je prosto rat,u ratu ginu i civili,trenutno jaca vojska handri slabiju.mozda ce se jednom stvari obrnuti,ali sad je tako.meni ovu maglu
nesh prodavat,nagledao sam se ja dusebriznika,lazova,prodanih dusa,kukavica i inih merhametlija.neznam sto objavlujete te slike i videa kad
ne kanite pomoci tim ljudima,raspaljujete emocije nevina svijeta i pojacavate njihovu mrznju ,prema "neprijatelju" kojeg nikad nisu vidjeli.isto
to rade mediji u izraelu,hrane stanovnistvo izjavama da oni to samo malo bischu hamas a da eto civili ko civili vazda gdje ne trebaju.do 20.1
sve ce se zavrsiti,stedite te vase hinjene suze,trebat ce vam za par godina kad vas RS bude satjerivala na tih 17%.Gledam jucer ljudi
placu zbog onoga sto vide na TV,a ne znaju jesu li slike stvarne ?! Nekoliko desetaka metara,covjek prosi,gladan ko pas,sasvim je stvaran
niko ziv ga ne vidi.Ma dajte molim vas vise ovog preseravanja na temi je toliko da ne znam zapravo zbog koga toliko cmizdrite,zbog sebe
ili TV slika ?!
Last edited by [Matrix] on 15/01/2009 10:29, edited 1 time in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2558 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

2407 wrote:700 Israelis arrested for protesting against war

In eight years: twenty Israelis died from Gaza rockets, 4,000 Israelis died from car accidents.
(hoce li slijedeci "odbrambeni" napad biti protiv detroitske trojke ili protiv japanaca )
Ne treba bombardovati Japan ( sifra prejaki su za to ), treba bombardovati - svaki auto ? :wink:
Sto se tice te emisije u njoj je gostovao i Muhamed Mrohorovic, bivsi ambasador BiH u Jordanu, koji iznese podatak da su Palestinci sakupili 1mil $ pomoci BiH za vrijeme rata. To je u BiH donio palestinski ministar kojeg ubija izraelska vojska par dana nakon povratka u palestinu. Znam da je ovdje bilo neke rasprave oko toga, pa eto informacija iz prve ruke. A evo sta sam jos uspio pronaci, za one koje to interesuje:
Palestinci prikupljaju pomoć Bosni(Oslobodjenje od 23/07/1995, nazalost nije cijeli tekst).
Nista se to "ne pika". Nema statistike Zavoda za Statistiku sa imenima donatora. :D
Palestinsko samoupravno nadleštvo, iako u velikoj novčanoj oskudici, saopštilo je danas da će svojim radnicima odbiti jedan procenat od julske plate kao svoj doprinos kampanji za prikupljanje humanitarne pomoći ratom zahvaćenoj Bosni. Predstavnik Palesinskog nadleštva za medije rekao je da će dodatni prilozi za fond pomoći biti traženi u crkvama i džamijama samoupravnih enklava Pojas Gaze i Zapadne obale Jerihon, »uprkos teškoćama sa kojima se susreću Palestinci«.... 23/07/1995
Ovo se isto "ne pika" jer je medju Palestincima uvijek vladala nezaposlenost.Malo je to nesto.:wink: DZe su izvodi plata !?! DZe !?! 8-)
Ovaj post je za one koji ne razumiju logiku oružane borbe protiv agresora, odbrane i otpora Palestinaca Izraelu, ma kakve okolnosti bile i ma kako izgledalo beznadežno.
Hoces reci da je uputno da Palestinci budu ubijani u sto vecem broju. Izraelske vlasti se u potpunosti slazu s tobom. A tebi cu povjerovati kada ovaj post napises po povratku iz Gaze. Vozdra.

Image
arzuhal

#2559 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

[Matrix] wrote: predpostavljam da ces i ti pusku uzet,ili mamis ostale a ti ces da sjedis i da balavis ovdje ko i ostali.odakle samo vadite ta ideoloska orudja i oruzja !
Ljudi moji tamo je prosto rat,u ratu ginu i civili,trenutno jaca vojska handri slabiju.mozda ce se jednom stvari obrnuti,ali sad je tako.
Očito da nemaš snage da sve upratiš pa da ti pojednostavim.
Citirao sam ajete kojima ukazujem da su neki (ili većina dolje) ljudi spremniji da izginu svi do jednog (baš kao što je to logika i bombaša-samoubica u unutrašnjosti izraela bila) nego da pobjegnu, spašavajući život, ispred Izraelske mašinerije i napuste Palestinu.
Nisam pozivao u boj već podastirao "teorijsko utemeljenje Lebenswelta" kojeg su odabrali Paletinci. Ali ti to ne razumiješ i nećeš nikad.
Dolje se ne dešava "rat" kako ti piskaraš, već agresija i genocid. I ne postoje dvije vojske već samo jedna.

@Latina
Smatram te inteligentnom. Što ti treba to? Ja nisam propagator sukoba, već iznosim ono u šta ljudi vjeruju i zbog čega se bore i ginu, zbog čega pristaju na patnju.
Jednom sam pitao jednog muftiju o opravdanosti bombaša-samoubica jer je samoubistvo strašan grijeh u islamu. Odgovorio mi je:"Ti ne pamtiš Sabru i Šatilu?"
Dolje ne vrijedi naša logika, to je i tebi jasno, ma kakva ona bila.
zgembo_sa

#2560 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

[Matrix] wrote:predpostavljam da ces i ti pusku uzet,ili mamis ostale a ti ces da sjedis i da balavis ovdje ko i ostali.odakle samo vadite ta ideoloska orudja i oruzja !
Ljudi moji tamo je prosto rat,u ratu ginu i civili,trenutno jaca vojska handri slabiju.mozda ce se jednom stvari obrnuti,ali sad je tako.meni ovu maglu
nesh prodavat,nagledao sam se ja dusebriznika,lazova,prodanih dusa,kukavica i inih merhametlija.neznam sto objavlujete te slike i videa kad
ne kanite pomoci tim ljudima,raspaljujete emocije nevina svijeta i pojacavate njihovu mrznju ,prema "neprijatelju" kojeg nikad nisu vidjeli.isto
to rade mediji u izraelu,hrane stanovnistvo izjavama da oni to samo malo bischu hamas a da eto civili ko civili vazda gdje ne trebaju.do 20.1
sve ce se zavrsiti,stedite te vase hinjene suze,trebat ce vam za par godina kad vas RS bude satjerivala na tih 17%.Gledam jucer ljudi
placu zbog onoga sto vide na TV,a ne znaju jesu li slike stvarne ?! Nekoliko desetaka metara,covjek prosi,gladan ko pas,sasvim je stvaran
niko ziv ga ne vidi.Ma dajte molim vas vise ovog preseravanja na temi je toliko da ne znam zapravo zbog koga toliko cmizdrite,zbog sebe
ili TV slika ?!
Ma znas sta? Ti tu suplju o sukobljenim stranama prodaji nekom drugom... Ja sam prezivio jedan takav "sukob" i ne pada mi na pamet da sutim. Kako i na koji nacin pomazem i pomazemo je moja i nasa stvar. A ti se oglusuj na patnje onih koji danas trpe ono sto smo mi trpili ne tako davno. Makar nemamo djon obraz ko ti. Ono sto se desava u Gazi je GENOCID i ta rijec je potpuno adekvatna i treba je stalno potencirati i razbijati propagandu koju sire cionisti potpomognuti amerikom. Obicni ljudi to znaju, ne samo u BiH, nego i sirom Evrope i svijeta. Normalan covjek ne moze ostati imun na ono sto se desava palestincima.
madner

#2561 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Potenciranje rijeci genocid samo umanjuje ono sto su Srbi uradili u BiH.
The 51st State

#2562 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

arzuhal wrote:
[Matrix] wrote: predpostavljam da ces i ti pusku uzet,ili mamis ostale a ti ces da sjedis i da balavis ovdje ko i ostali.odakle samo vadite ta ideoloska orudja i oruzja !
Ljudi moji tamo je prosto rat,u ratu ginu i civili,trenutno jaca vojska handri slabiju.mozda ce se jednom stvari obrnuti,ali sad je tako.
Očito da nemaš snage da sve upratiš pa da ti pojednostavim.
Citirao sam ajete kojima ukazujem da su neki (ili većina dolje) ljudi spremniji da izginu svi do jednog (baš kao što je to logika i bombaša-samoubica u unutrašnjosti izraela bila) nego da pobjegnu, spašavajući život, ispred Izraelske mašinerije i napuste Palestinu.
Nisam pozivao u boj već podastirao "teorijsko utemeljenje Lebenswelta" kojeg su odabrali Paletinci. Ali ti to ne razumiješ i nećeš nikad.
Dolje se ne dešava "rat" kako ti piskaraš, već agresija i genocid. I ne postoje dvije vojske već samo jedna.

@Latina
Smatram te inteligentnom. Što ti treba to? Ja nisam propagator sukoba, već iznosim ono u šta ljudi vjeruju i zbog čega se bore i ginu, zbog čega pristaju na patnju.
Jednom sam pitao jednog muftiju o opravdanosti bombaša-samoubica jer je samoubistvo strašan grijeh u islamu. Odgovorio mi je:"Ti ne pamtiš Sabru i Šatilu?"
umjesto da su se bavili ajetima i vjerskom indoktrinacijom bolje bi im bilo da su prokrijumcarili stagod pjesadijskog i protivoklopnog naoruzanja, besmislena zrtva je i po islamu zabranjena. da se razumijemo, moje simpatije su apsolutno na strani palestinskog naroda, samo me nervira njihova poslovicna razjedinjenost i nesposobnost da efikasno organizuju ovo malo zemlje sto im je preostalo, tacno je da imaju milion prepreka ali to ne smije biti opravdanje za narod koji je pred nestankom.
Latina

#2563 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

arzuhal wrote:
@Latina
Ne zanima me cime me smatras i svoje misljenje o tebi cu zadrzati za sebe, jer ovo nije tema ni o meni ni o tebi. Ovo sto se desava u Gazi ima veze s vjerom isto onoliko koliko je pokolj Tutsija imao veze sa uraganom Katrina. Ako ne vjerujes meni, pita nekog od rabija koji se protive ekspanzionizmu i aparthejdu Izraela & Co.

Inace, godina je 2009 i ratuje se koz medije, kroz ekonomiju, bombe od tonu dolaze na kraju kao slag na kolacu. Za "sretnike" podrazumijeva se. I ako uopste postoji opravdanje za navodjenje Kur'an-skih ajeta u ovom kontekstu, onda si ih trebao uputiti Hosni Mubaraku, Kralju Abdullahu II i monarhu Saudijske Arabije ( ma-kako-da-se-zove ). Mozes ga poslati i jaranima koji ce sutra diskutovati o Gazi ( ima kvorum-nema kvorum ). Na ovoj temi nema sta raditi.

Image
Last edited by Latina on 15/01/2009 14:27, edited 1 time in total.
arzuhal

#2564 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Latina wrote:
arzuhal wrote:
@Latina
Ne zanima me cime me smatras i svoje misljenje o tebi cu zadrzati za sebe, jer ovo nije tema ni o meni ni o tebi. Ovo sto se desava u Gazi ima veze s vjerom isto onoliko koliko je pokolj Tutsija imao veze sa uraganom Katrina. Ako ne vjerujes meni, pita nekog od rabija koji se protive ekspanzionizmu i aparthejdu Izraela & Co.

Inace, godina je 2009 i ratuje se koz medije, kroz ekonomiju, bombe od tonu dolaze na kraju kao slag na kolacu. Za "sretnike" podrazumijeva se. I ako uopste postoji opravdanje za navodjenje Kur'an-skih ajeta u ovom kontekstu, onda si ih trebao uputiti Hosni Mubaraku, Kralju Huseinu i monarhu Saudijske Arabije ( ma-kako-da-se-zove ). Mozes ga poslati i jaranima koji ce sutra diskutovati o Gazi ( ima kvorum-nema kvorum ). Na ovoj temi nema sta raditi.

Image
Zašto me niko nije ranije upozorio da o ovoj temi ne smijem razmišljati kao musliman?
Last edited by arzuhal on 15/01/2009 22:00, edited 1 time in total.
2407

#2565 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Latina wrote:Ovo sto se desava u Gazi ima veze s vjerom isto onoliko koliko je pokolj Tutsija imao veze sa uraganom Katrina. Ako ne vjerujes meni, pita nekog od rabija koji se protive ekspanzionizmu i aparthejdu Izraela & Co.
Image
Ne bih rekao da nema veze sa religijom jer ovo se zasniva na religijskom mitu o Izraelskoj zemlji - Eretz Israel(Velikom Izraelu) na kojem se i temelji politicki cionizam. Prema njima Palestinci jos uvijek "okupiraju" teritorije koje pripadaju Izraelskoj zemlji i zbog toga ih treba istjerati/istrijebiti.

A njihova prica o unistenju Hamasa je prica za malu djecu. Hamas predstavlja samo utjelovljenje ideje o palestinskom oslobodjenju, ideje koja nece umrijeti sve dok i posljednji palestinac bude hodao planetom zemljom.
_veleposlanik

#2566 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

dovoljno je, po ko zna koji put, procitati glavne vijesti svjetskih desavanja i shvatiti da zivimo u vremenima apsurda, nesto poput nocne more...

otjerase grcki brod pomoci za palestince, ne daju novinarima u Gazu, bombarduju UN sjedista, Omlert se hvalise kako je "zajebao" Busha i cijelu Ameriku........

iskreno, ovo mi smrdi na konacno zvanicno objavljivanje rata svijetu - kao sto rekosmo, uvertira zavrsnog china price koja se zove NWO

:(
zonbirile

#2567 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

turban

evo ja priznajem,čitao u sebi,od sada - naglas.Druže komesare,predložio bih kružoke i obavezno gledanje TV Dnevnika
zonbirile

#2568 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

babilon

pročitaj sve postove turbana,na temu ko čita i na koji način,i da če praviti evidenciju.Halo jesi li normalna ,zajedno s njim.
ponosna_manjina

#2569 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ponosna_manjina »

Imam osjecaj da je besmisleno vise komentarisati bilo sta. Ponovo mi se javlja onaj osjecaj iz rata kada na vijesti o poginulim prijateljima i poznanicima pocinjes osjecati nekakav tupi bijes bez suza i kada bi najvise volio da se cijeli svijet okrene naopacke... Najgore mi je pratiti izvjestaje velikih zapadnih medijskih kuca i nacin na koji pisu, izjednacavanje krivice, zlocinacka neutralnost, zabrinutost bez suosjecanja...
pustopoljina

#2570 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pustopoljina »

ponosna_manjina wrote:Imam osjecaj da je besmisleno vise komentarisati bilo sta. Ponovo mi se javlja onaj osjecaj iz rata kada na vijesti o poginulim prijateljima i poznanicima pocinjes osjecati nekakav tupi bijes bez suza i kada bi najvise volio da se cijeli svijet okrene naopacke... Najgore mi je pratiti izvjestaje velikih zapadnih medijskih kuca i nacin na koji pisu, izjednacavanje krivice, zlocinacka neutralnost, zabrinutost bez suosjecanja...
omar little

#2571 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

_veleposlanik wrote:
otjerase grcki brod pomoci za palestince
kad je to bilo? jucer je javljeno da je iranski brod okrenut, kad je taj grcki bio tamo?
giordania

#2572 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

Latina wrote:
arzuhal wrote:
@Latina

Inace, godina je 2009 i ratuje se koz medije, kroz ekonomiju, bombe od tonu dolaze na kraju kao slag na kolacu. Za "sretnike" podrazumijeva se. I ako uopste postoji opravdanje za navodjenje Kur'an-skih ajeta u ovom kontekstu, onda si ih trebao uputiti Hosni Mubaraku, Kralju Huseinu i monarhu Saudijske Arabije ( ma-kako-da-se-zove ). Mozes ga poslati i jaranima koji ce sutra diskutovati o Gazi ( ima kvorum-nema kvorum ). Na ovoj temi nema sta raditi.

Image
:shock:
Kojem kralju Huseinu?
Last edited by giordania on 15/01/2009 21:13, edited 1 time in total.
2407

#2573 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Venecuelanski parlament:

Gledajte arapske lidercine i CRKNITE daBogda!!!

p.s.
Ako neko zna spanski mogao bi prevesti ovaj govor Chaveza, _veleposlanik mozda?
Hvala
zgembo_sa

#2574 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

Svaka cast Venecueli i Boliviji! Nisu svi pogazili svoj obraz!
Latina

#2575 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

giordania wrote: :shock:
Kojem kralju Huseinu?
Je li bijase Kralj Abdullah II ? Meni je to sve isto ( narocito u ovom trenutku ) oprosti mi ako mozes.

Image
Locked