Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
071

#2551 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

El_comadante wrote:čitam u avazu da opet nisu nikoga doveli a prodali dva igrača. znaći opet ista priča ima para doveščemo nekoga i na kraju samo rasprodaju i ovo malo igrača što imaju. zaista nisu normalni treba upravu rastjerat pod hitno dok sve nisu razvalili.
Avaz po običaju laže. Otišao je samo Emir Janjoš u Norvešku, a na posudbu do kraja sezone je došao Haris Handžić. Jahović se kurva po Italiji i Mađarskoj i ne može da nađe angažman, da se mene pitao nikada mu više ne bih dozvolio da igra za Sarajevo.

RIP VEDRAN PULJIĆ.
Charuga
Globalni moderator

#2552 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Sarajevo

DOŠLI: Haris Handžić (Leh, Poljska, pozajmica).

OTIŠLI: Emir Janjoš (Halštad, Norveška).
Ovo je iz Avaza. Lijepo pise da je otisao samo Janjos.

Evo linka: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p3459567
El_comadante

#2553 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

pa dobro. mislio sam reći da je ova naša uprava rekla da če dovesti koje pojačanje da možemo da se borimo za titulu. pa gdje su ta pojačanja? dakle slagali su. dalje u ovakoj situaciji gdje mi imamo samo 14 15 igrača kvalitetnih odlazak i jednog igrača je kataastrofa. vidimo kako se Široki pojačo. ovi nemogu dovest igrača ni iz kantonale lige a ne šta drugo.
Rauber

#2554 Re: FK Sarajevo

Post by Rauber »

jbg ti im izgleda povjerovao pa se razocarao, ja im vise nista ne vjerujem, tako da za mene ovo nije nista novo, godinama se zna kako mi poslujemo u prijelaznom roku, ako ko ima da dodje dzabalesku a da kao nesto vrijedi, taj je dobrodosao, a da oni uloze koji dinar pa kupe igraca, to vise ni u snu ne ide...
ako nista, sreca je da smo ostali na okupu, tako da opet imamo odlicnu ekipu.
slucajan

#2555 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Ko garantuje da je Široki dobio pojačanja u ovim igračima: Leandro Danijel Veliz (Velez Sarsfild, Argentina), Lusijano Ksavijej Lisboa (Atletiko MG, Brazil), Mislav Karoglan (Rijeka, Hrvatska), Toni Markić (Borac Banja Luka), Dino Ćorić (Posušje)???? Kroz Široki je prodefilovalo pola Južne Amerike u zadnjih 7-8 godina a samo nekolicina je pokazala da su pojačanja, jedino pojačanje je Karoglan, ako je ostao u formi kakvoj je nekada bio, a čisto sumnjam.

Borac je morao dovesti nekoliko igrača, jer ih je napustilo 4-5 standardnih igrača.

Zrinjski nije ništa mijenjao, a mislim da je trebao ako misli u borbu za titulu, jer smo za klasu bolji od njih.

Ako se sve oduzme i sabere, ne vidim razlog za pesimizam, naravno, odlično bi nam došao jedan igrač u odbrani da smo ga doveli, ali šta je tu je, ni Torlak nije bio smatran pojačanjem, pojavio se iznenada pa je jedan od najboljih naših igrača, ko kaže da to neće biti Dupovac čim dobije priliku?

Od svih konkurenata za titulu (ŠB, Zrinjski, Brac) niko nije extra profitirao, a sa ovim, postojećim kadrom, odigrali smo sa njima sve gostujuće utakmice, blago rečeno bili ravnopravni sa svima, ostvarili polovičan uspijeh (pobjeda, remi, poraz), a mogli smo i mnogo bolje, da nije bilo sudijskih krađa i da su golovi bili širi po 1 cm :-?

Najvažnije je da smo zadržali sve igrače, pa i pod cijenu da nije niko došao, mnogo bolje nego promijeniti cijelu ekipu na polusezoni, po čemu smo uvijek bili poznati.

Ja još uvijek stojim pri svome...
Titula neće doći u pitanje :thumbup:
071

#2556 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

Najveće pojačanje je ostanak Alena Škore. Ako svi budu zdravi i ako iskoristimo povoljan raspored, titula je vrlo izgledna. :!:
van Basten

#2557 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

a šta je ono Baljak maznuo klubski pečat pa pisao kandidate u ime kluba koji njemu odgovaraju za predstavnika u kantonalnom savezu? Nešto preletih preko ramena u SAN-u o tome
071

#2558 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

van Basten wrote:a šta je ono Baljak maznuo klubski pečat pa pisao kandidate u ime kluba koji njemu odgovaraju za predstavnika u kantonalnom savezu? Nešto preletih preko ramena u SAN-u o tome
Baljak je jedan nepismeni kreten.

Fudbalski klub Sarajevo je u skupštinu Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo predložio Mensuda Bašića (predsjednika Skupštine FK Sarajevo, predsjednika FSKS i člana IO NSBiH), te Nijaza Merdanovića. Obojica su predloženi za članove Skupštine FSKS, dok je Šuman nominovan za člana IO NSBiH.

Mislim da to ne odgovara Baljku, nego su ovo nažalost jedini ljudi koji još uvijek nešto rade u i oko FK Sarajevo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2559 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Prva pripremna utakmica je pobjeda,dobar pocetak.

Clan prve lige Srbije, Metalac.

Sarajevo-Metalac 1:0 (Aleeeeennnnn Skkooooorrrroooo :D )

Igrali smo bez Hameta,Dude i Hadzica (manje povrede,tako kazu)

Pocelo je... :thumbup:
071

#2560 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

Mašala, idemo dalje :thumbup:
071

#2561 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

Eto ga...ode Škoro na ljeto u Meksiko, a FK Sarajevo će dobiti odštetu od bijednih 35.000 eura. E tugo moja...
ultima_palabra

#2562 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

071 wrote:Eto ga...ode Škoro na ljeto u Meksiko, a FK Sarajevo će dobiti odštetu od bijednih 35.000 eura. E tugo moja...
Više nego kad je prelazio u Marseille ;-)
aerosa

#2563 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

071 wrote:Eto ga...ode Škoro na ljeto u Meksiko, a FK Sarajevo će dobiti odštetu od bijednih 35.000 eura. E tugo moja...
Ili daj izvor ili ne lupaj okolo...
Ovo je poput one priče da je već u Mexicu a on u udruženju sjedi...
071

#2564 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

Onda idi u udruženje i pitaj ga hoće li dogodine igrati za Sarajevo, pa nam navedi izvor kad si tako "pametan".
Gusztav

#2565 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Ako je ovo istina, u ovoj državi definitivno treba početi strijeljati................. Kao u Kini.

Ko nam umjesto Alena dolazi? Zlatko Zahovič ili Luka Toni? :-D
aerosa

#2566 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

071 wrote:Onda idi u udruženje i pitaj ga hoće li dogodine igrati za Sarajevo, pa nam navedi izvor kad si tako "pametan".
Ccc, još jedan novi genijalac na forumu...blago zemlji koja vas ima toliko...
ultima_palabra

#2567 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:
Ima u Oslobođenju, ne znam što se čudite, frajer najavljuje već neko vrijeme da odlazi na ljeto, ističe mu ugovor.
aerosa

#2568 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:
aerosa wrote:
Ima u Oslobođenju, ne znam što se čudite, frajer najavljuje već neko vrijeme da odlazi na ljeto, ističe mu ugovor.
Ugovor mu ističe, to je tačno, ali ni on sam nema pojma šta bi i kako bi kad istekne.
Ima ljudi koji ne kupe samo informacije sa portala ili iz novina, jbg nekako je to postalo toliko izlizano i ofirno da je to za ne povjerovati. Po novinama, Vule bi sad bio kod nas, Škoro selio po južnoj Americi hamaman sedmično, a Džeko odgirao za Milan barem 100 utakmica do sad...
ultima_palabra

#2569 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:Ugovor mu ističe, to je tačno, ali ni on sam nema pojma šta bi i kako bi kad istekne.
Ima ljudi koji ne kupe samo informacije sa portala ili iz novina, jbg nekako je to postalo toliko izlizano i ofirno da je to za ne povjerovati. Po novinama, Vule bi sad bio kod nas, Škoro selio po južnoj Americi hamaman sedmično, a Džeko odgirao za Milan barem 100 utakmica do sad...
Ma znam, i mi bi imali Karadžu, Mujića i ne znam koga ono još :-D
Članak je bio prekratak, 2-3 rečenice, ali je zvučalo kao da je definitivno.
Po meni je dobar deal za igrača kod nas kojem ističe ugovor dobiti 35.000 eura, i još da na posudbi odigra polusezonu. Objektivno bez Škore je Sarajevo slabije 30%.
Rauber

#2570 Re: FK Sarajevo

Post by Rauber »

Isao je Skoro i prije pa Boze moj... Uostalom daleko je ljeto,nedo Bog moze sutra slomit nogu pa sta sad... da je nama sa njim osvojiti titulu pa cemo se poslije toga brinuti hoce li ici ili nece, i ko ce ga eventualno "zamijeniti" ...
Jbt nije prvenstvo ni pocelo a prica se vec o ljetu i njegovom odlasku, neka on prvi gleda da igra najbolje sto moze i neka moli Boga za zdravlje, pa na ljeto sta bude bude...
071

#2571 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

aerosa wrote:
071 wrote:Onda idi u udruženje i pitaj ga hoće li dogodine igrati za Sarajevo, pa nam navedi izvor kad si tako "pametan".
Za tebe sam genijalac. Ako dosad nisi primijetio ne pišem neprovjerene informacije, a ovo oko Škore zna iko ko iole prati FK Sarajevo. Nego ti hajde do Udurženja, možda saznaš neku informaciju pa da podijeliš sa nama.
aerosa

#2572 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

071 wrote:
aerosa wrote:
Za tebe sam genijalac. Ako dosad nisi primijetio ne pišem neprovjerene informacije, a ovo oko Škore zna iko ko iole prati FK Sarajevo. Nego ti hajde do Udurženja, možda saznaš neku informaciju pa da podijeliš sa nama.
Koji si ti lik bože sačuvaj...
El_comadante

#2573 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

čito sam u jučerašnjem sportu da je definitivno da ja Alen Škoro popisao sa Mexikancima mislim na 4 godina i da je Sarajevo dobilo 35.000 eura s tim da če do kraja polusezone odigrati za Sarajevo. to je čitam sam Škoro tražio da ostane još pola godine.
071

#2574 Re: FK Sarajevo

Post by 071 »

Pa da. Škoro će do kraja sezone igrati za nas kao posuđeni igrač. To je to što ovom gore intelektualcu pokušavam dokazati.
Baltazar_khan

#2575 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Deklasiranje đetića :thumbup:

Jel to onaj Grbalj koji je eliminisao Čelik nedavno iz intertoto kupa? E jest nam klupski fudbal u qrcu. Zato smo mi tu da pokazujemo da nam klupski fudbal kako - tako vrijedi.
Hvalim te bože što navijam za najveći klub u državi :thumbup:
Locked