Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
L u c i f e r

#2551 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

north wrote:RS = UZP :thumbup: ....od danas ih tako zvati, danas presuđeno, danas dokazano..ono nije da nismo znali, ali kažu ništa bez sudske presude, dok sud relevantni to ne aminuje, pa evo danas poslije toliko godina i zvanično...dobro, ima ta drugostepena presuda na kojoj bi se ovo formalno pravno trebalo samo potvrditi, a ako tužilaštvo dodatno zasuče rukave pa uvrsti u dokaze Tomašicu i mnoge druge dodatne dokaze, realno je da ovo ide na doživotnu za ovog guslara...

Uglavnom treba naučiti gradivo i ponavljeti: RS je UZP, Mile je predsjednik UZP, RTST je javni servis UZP, Borac, Slavija, Radnik su fudbalski klubovi iz UZP, itd,itd...
A presudjen je i genocid, moze i Republika Genocidna.
sahara1428

#2552 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sahara1428 »

PERFIDNO JE KAKO SE LUKAVI LATINI PREPUCAVAJU PREKO NAŠEG BELAJA SA SRBIMA, oni su djeca cvijeća...

ČIČAK JEBLA TE NDH ne relativizuj je preko kostiju žrtava Bošnjaka...
L u c i f e r

#2553 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ta priča o "dobrim" zatvorima je malo napuhana.

Jedino je Plavšićka imala neke super uslove, jer je žena, pa ju je, kao takvu, jedino švedska htjela prihvatiti.

Sa druge strane, Radislav Krstić je imao više bliskih susreta sa iranskim i pakistanskim zatvorenicima u zatvoru u Velikoj Britaniji, pa ga je sud morao premještati, nakon više incidenata sa premlaćivanjem.
Kako god, meni je van svake pameti dati ovakvim monstrumima pravo da gledaju televizor, imaju određene hobije, šetaju bez lanaca na nogama, jedu pristojnu hranu, imaju posjete i slično... To je nešto što zatvorenici sigurno imaju, a što im ja nikako ne bih dao... Njihov život bi morao biti fizička i psihička tortura do kraja njihovog bijednog života... Muka mi bude npr. kad vidim u kakavim blagodatima Breivik uživa...

Možda sam malo radikalan po ovom pitanju... Ali eto, malo kompenziram pacifizam iskazan na ostalim poljima :mrgreen: Al ozbiljno, ne možeš životinjama dati ljudska prava :oops:
Apsolutno se slazem. Njihovi zatvori su bolji od nasih hotela. Ja bih njih smjestila u celije 2 sa 2, nek ima prozor, da mogu ceznuti za suncem i jedan TV, na kojem bi se non-stop prikazivala svjedocenja zrtava, iskapanje grobnica i sl.
I da obavezno imaju obdarenog crnca za cimera...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2554 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by plain vanilla »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote: Ja stvarno ne znam sta se s tobom dogadja. Ovo nije presuda koja ce ti asfaltirati ceste niti ces dobiti vodu, ovo je presuda za zlocine pocinjene prije vise od 20 godina.
Ako te zanima sta nekome znaci ova presuda, pitaj majke Srebrenice i ostale porodice zrtava ovog najveceg zlocinca novije istorije svijeta.
Šta presude uopće mogu?
Kakav je njihov realni značaj, pogotovo kad su ovakvi zločini u pitanju?
Odgovorila bih ja tebi sta presude mogu, ali tebe to ni ne zanima. Ti dezuras na ovoj temi i potcjenjujes ovu presudu. Hoces stvarno znati sta presude mogu? Pitaj na primjer majke Srebrenice. Pitaj zene koje jos uvijek traze kosti svoje djece.
Pitaj silovane zene, zene koje su silovane ored ocima svojih oceva. Pitaj logorase sta znaci ova presuda.

To to ti pises je gore od ponasanja onih iz genocidne tvorevine. Od njih znamo sta da ocekujemo, a i ne kriju se iza nekakve brige za BiH.

Ovo sto ti radis, potcjenjujes zrtve, njihove patnje, kao i sve porodice zrtava, brinuci se samo hoce li tebi sutra biti bolje, hoces li imati vodu. Bogami, nek te sram bude.
north

#2555 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by north »

L u c i f e r wrote:
north wrote:RS = UZP :thumbup: ....od danas ih tako zvati, danas presuđeno, danas dokazano..ono nije da nismo znali, ali kažu ništa bez sudske presude, dok sud relevantni to ne aminuje, pa evo danas poslije toliko godina i zvanično...dobro, ima ta drugostepena presuda na kojoj bi se ovo formalno pravno trebalo samo potvrditi, a ako tužilaštvo dodatno zasuče rukave pa uvrsti u dokaze Tomašicu i mnoge druge dodatne dokaze, realno je da ovo ide na doživotnu za ovog guslara...

Uglavnom treba naučiti gradivo i ponavljeti: RS je UZP, Mile je predsjednik UZP, RTST je javni servis UZP, Borac, Slavija, Radnik su fudbalski klubovi iz UZP, itd,itd...
A presudjen je i genocid, moze i Republika Genocidna.
Nažalost samo za jednu opštinu, i zato kosookom općim sa ženskim rodom :evil: ...Ali treba biti legalista, RS je UZP, pri čemu jedan dio teritorije nosi i naziv genocidna, istina mali dio....Tako se postaviti, da političati iz Federacije imaju imalo pameti, a ne samo ličnog i stranačkog interesa, kad ih neki lola iz UZP-a prozove za bilo šta, samo mu napomenuti ovu skraćenicu dokazanu :oops: ....i da, 9 januar praznik UZP-a, ima smisla :oops:
asker

#2556 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by asker »

cyprus wrote: Kako god, meni je van svake pameti dati ovakvim monstrumima pravo da gledaju televizor, imaju određene hobije, šetaju bez lanaca na nogama, jedu pristojnu hranu, imaju posjete i slično... To je nešto što zatvorenici sigurno imaju, a što im ja nikako ne bih dao... Njihov život bi morao biti fizička i psihička tortura do kraja njihovog bijednog života... Muka mi bude npr. kad vidim u kakavim blagodatima Breivik uživa...

Možda sam malo radikalan po ovom pitanju... Ali eto, malo kompenziram pacifizam iskazan na ostalim poljima :mrgreen: Al ozbiljno, ne možeš životinjama dati ljudska prava :oops:
Druze, ljudima sa tolikim egom je i Hilton kazna. Sta mi imamo sto ce neki 70-godisnji prdonja ribati podove ili biti bacen u samicu? On veceras ne spava. Urusili mu se svi snovi. Sjecas li ga se iz rata i kako je bio pun sebe? Sad ga vode strazari na dozivotnu robiju (u njegovom slucaju je tako).

Nema viskich, nema sastanaka, odluka, nema komandovanja, nema letova po svjetskim destinacijama, nema se igrat sa unucicima. Za vijeke vijekova si ratni zlocinac, istorija ce uciti o tebi, na svakom dijelu planete zemlje.

Dani dugi ko godina, bolescure navalile, hodas u pidzami ko rotvajler u boksu. Nista herojsko i graciozno nema u njegovom ostatku zivota.
VjecitiStudent

#2557 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
VjecitiStudent wrote: Šta presude uopće mogu?
Odgovorila bih ja tebi sta presude mogu, ali tebe to ni ne zanima. Ti dezuras na ovoj temi i potcjenjujes ovu presudu. Hoces stvarno znati sta presude mogu? Pitaj na primjer majke Srebrenice. Pitaj zene koje jos uvijek traze kosti svoje djece.
Pitaj silovane zene, zene koje su silovane ored ocima svojih oceva. Pitaj logorase sta znaci ova presuda.

To to ti pises je gore od ponasanja onih iz genocidne tvorevine. Od njih znamo sta da ocekujemo, a i ne kriju se iza nekakve brige za BiH.

Ovo sto ti radis, potcjenjujes zrtve, njihove patnje, kao i sve porodice zrtava, brinuci se samo hoce li tebi sutra biti bolje, hoces li imati vodu. Bogami, nek te sram bude.
Odgovori, molim te, ovo je moje viđenje današnje presude:

Napuhano ili ne, ovaj će pola svoje kazne definitivno odslužiti u haškom hotelu, jer tek nakon drugostepene će ga premjestiti negdje drugo.
Ovakva kazna nije nikakva kompenzacija za bilo koju žrtvu prošlog rata.
Ono što jeste jedino vrijedno, jeste zapisana presuda, koja će jednoga dana postati istorijska istina, za najveći dio civilizovanog svijeta.
Sve ostalo, mačku o rep.
Danguba

#2558 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

It_is_a_Leclerc wrote:
uglavnomja wrote:zatvor je zatvor.
biljana nije mjerilo, zena, starija, nije direktan ucesnik ubistava ... valjda je dobila neki zenski zatvor sa relativno pristojim uslovima. ali to je zatvor. pod kontrolo 24 sata.

kakva odmarilista i folovi? kakav internet, teretane, setalista, (bazeni, jahte, vile ... :roll: ) malo spustite loptu. sve je pod kontrolom.
to su 4 zida. sobicak.
na kasicicu izalazak iz celije. eventualno rad u nekoj radionici. budjenje na komandu. sami ciste, peru, ponegdje sami kuhaju ...

imaju mogucnost izbora zatvora, ali da ponovim: zatvor u hagu se zove haag hilton medju zatvorenicima. izvan haaga i un para nema luksuza. ni privilegija.

ne pricamo o ljudima koji su napravili saobracajni prersaj i poluotvorenim zatvorima nego o osudjenim ratnim zlocincima, a radovanu se i terorizam spominje u optuznici, uz genocid i ostalo.
breivik tuzi norvesku zbog uslova u kojim je smjesten.
Tačno. Uz ispravku, ne biraju zatvorenici zemlju u kojoj će odslužiti kaznu, već predsjednik suda preko UN-a traži da se odabere zemlja koja ispunjava određene uslove (dosad su to bile Njemačka, V. Britanija, Litvanija...)
Uz ispravku, da svaki osudjenik bira ponudjene zemlje(koje su se prijavile UN-u) za izdrzavanje kazni.
muha_sa

#2559 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

VjecitiStudent wrote:

Napuhano ili ne, ovaj će pola svoje kazne definitivno odslužiti u haškom hotelu, jer tek nakon drugostepene će ga premjestiti negdje drugo.
Ono što jeste jedino vrijedno, jeste zapisana presuda, koja će jednoga dana postati istorijska istina, za najveći dio civilizovanog svijeta.
Sve ostalo, mačku o rep.
do izricanja pravosnažne maksimala 3 godine--sad racunaj jel to pola kazne
Paul F.

#2560 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Paul F. »

It_is_a_Leclerc wrote: Jedino je Plavšićka imala neke super uslove, jer je žena, pa ju je, kao takvu, jedino švedska htjela.
Zar se nije upravo Plavšićka svojevremeno žalila da je druge zatvorenice maltretiraju ?
155_mm

#2562 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by 155_mm »

Paul F. wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Jedino je Plavšićka imala neke super uslove, jer je žena, pa ju je, kao takvu, jedino švedska htjela.
Zar se nije upravo Plavšićka svojevremeno žalila da je druge zatvorenice maltretiraju ?
nije bitno koliko ima zatvor zvjezdica nego ko su ti cimeri. po zapadu zatvori puni onih "povratnika".
House

#2563 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by House »

L u c i f e r wrote:Na istoku nista novo

http://www.kurir.rs/stars/nezadovoljan- ... ak-2189329

:-)
Patriotska_Liga

#2564 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

Karadžić bi bio ljubomoran.
asker

#2565 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by asker »

VjecitiStudent wrote: Odgovori, molim te, ovo je moje viđenje današnje presude:

Sve ostalo, mačku o rep.
Kako pola kazne? Ostalo mu je 32 godine, jel to 16 godina do drugostepene.
155_mm

#2566 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by 155_mm »

mislim da se treba prestati sa ocekivanjima da se na istoku desi nesto novo. prije ce Godo svratiti na kaHvu na bascarsiju.

treba jednostavno otvoriti oci i prihvatiti to stanje i gledati da se ne bude na dometu te ideologije UZP-a.
VjecitiStudent

#2567 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

muha_sa wrote:
VjecitiStudent wrote:

Sve ostalo, mačku o rep.
do izricanja pravosnažne maksimala 3 godine--sad racunaj jel to pola kazne
U pravu si, mrvu sam podbacio u računu. Dvije trećine od 40, kad ih redovno puštaju, je oko 26.
Uhapšen je 2008., napustiće Ševeningen tek 2019., nakon preko 12 godina života u hotelu, sa jaranima, ...
karanana

#2568 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

nisu mu trebali uracunati ovih 8. to su mogli da ne urade posebno uz otezavajucu cinjenicu da je bio u bjekstvu 13 godina.
VjecitiStudent

#2569 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

asker wrote:
VjecitiStudent wrote: Odgovori, molim te, ovo je moje viđenje današnje presude:

Sve ostalo, mačku o rep.
Kako pola kazne? Ostalo mu je 32 godine, jel to 16 godina do drugostepene.
Ne znam da je iko odslužio cijelu kaznu, redovno ih prije vremena puštaju van, nakon dvije trećine odslužene kazne.
SkyLimit

#2570 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SkyLimit »

Bosnjaci ce ga bojkotovati tako sto ce se masovno prijavljivati u neko pjevacko takmicenje gdje ce on opet biti u ziriju :)

Evo kako su Bosnjaci pokazali svoje gnusanje prema Mariji Serifovic koju u emisiji "Zvezde Granda" moraju opominjati da ne koristi izraz "kandidat iz Republike Srpske", vec "kandidat iz Bosne i Hercegovine"
155_mm

#2572 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by 155_mm »

VjecitiStudent wrote: U pravu si, mrvu sam podbacio u računu. Dvije trećine od 40, kad ih redovno puštaju, je oko 26.
Uhapšen je 2008., napustiće Ševeningen tek 2019., nakon preko 12 godina života u hotelu, sa jaranima, ...
jos ce ga jarani izlijeciti. friskijeg dabicevog eliksira i u vecim kolicinama nigdje nece naci.
Danguba

#2573 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

155_mm wrote:

mislim da se treba prestati sa ocekivanjima da se na istoku desi nesto novo. prije ce Godo svratiti na kaHvu na bascarsiju.

treba jednostavno otvoriti oci i prihvatiti to stanje i gledati da se ne bude na dometu te ideologije UZP-a.
Ja mislim da ti odnosi ponovo idu dole...
...ili se varam. Mislim da su sa Tadicem bili na najvisem nivou. Umjesto da te odnose odrzavamo i probamo unaprijediti, ljudi sve cine da nam gurnu prst u oko.
Sve one zajednicke sijednice, Srebrenica, Sarajevo...sve je to iz nekih razloga ''isforsirano'' ali ne iskreno.

Proteci ce jos mnogo vode Drinom dok se nesto ne promijeni. Oni jednu citavu generaciju od '90-tih na ovamo vaspitavaju i odgajaju na laznoj istoriji.
Kareem Abdul

#2574 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Kareem Abdul »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote:
VjecitiStudent wrote: Šta presude uopće mogu?

Sve ostalo, mačku o rep.
Notorna glupost. Haški sud ne priznaju Turska, Kina, Indija, Rusija, SAD, Indonezija, Pakistan,Malezija, Vijetnam, Irak, Saudijska Arabija i još čitav niz zemalja.

Samo Kina i Indija čine oko 40% svjetske populacija. Ubroji tu još i Tursku, Indoneziju, SAD, Pakistan, i ispada da više populacije ne priznaje nego što priznaje sud u Haagu.
sarajevo999999

#2575 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sarajevo999999 »

Neki dan bio clanak o nekom ratnom zlocincu iz UZP-a kojem je sud odredio Estoniju, Latviju, Litvaniju kao drzavu gdje ce sluziti svoje. Uglavnom, uslovi u zatvorima te drzave su blago receno jebeni, lik se patio sa zuboboljom, 23 sata izolacija i sl.
Post Reply