N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
bosnovizija
#2551 Re: N.K. Čelik Zenica
Evropa nije daleko
Čelik - očajan start, finiš kao iz
snova
Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 19.12.11. 14:08.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/celik--- ... nova/70667
Čelik - očajan start, finiš kao iz
snova
Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 19.12.11. 14:08.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/celik--- ... nova/70667
-
bosnovizija
#2552 Re: N.K. Čelik Zenica
Burić: Naš cilj je plasman u Evropu
Izborio sam jedinicu na golu Lecha i očekujem da tako bude do kraja sezone kazao je Jasmin Burić, golman Lecha za SCsport.ba
Jasmin Burić
Odmara u Zenici
Piše: Dino Kurbegovic
19.12.2011 u 12:30 sati.
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=29845
BRAVO LIBE!
Izborio sam jedinicu na golu Lecha i očekujem da tako bude do kraja sezone kazao je Jasmin Burić, golman Lecha za SCsport.ba
Jasmin Burić
Odmara u Zenici
19.12.2011 u 12:30 sati.
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=29845
BRAVO LIBE!
-
bosnovizija
#2553 Re: N.K. Čelik Zenica
Smriko, Imamović i Mrguda nova imena u Čeliku
Pripreme smo odgodili za 15. januar, jer ćemo imati dovoljno vremena za pripreme pred nastavak prvenstva, kazao je trener Čelika, Elvedin Beganović za Sport Centar
07.01.2012 u 08:41 sati.
Nogometaši Čelika sa pripremama za proljetni dio prvenstva startat će 15. januara, kada je zakazana prozivka i prvi trening.
"Budući da se nismo uspjeli plasirati u samu završnicu Kupa, onda nismo imali potrebe žuriti, tako da smo i prolongirali početak priprema za sedam dana. Imat ćemo sasvim dovoljno vremena za pripreme, a prvi dio ćemo završiti u Zenici, na Kamberovića polju, dok bi drugi dio priprema trebali obaviti početkom februara u Rovinju. Najvjerovatnije da ćemo u nastavak prvenstva ući sa 24 igrača, od kojih su tri golmana" kazao je Elevedin Beganović za Sport Centar.
U pauzi su Čelik napustili Emir Hadžić, Damir Tosunović, Darko Mitrović, Aleksandar Kikić, Haris Seferović, Kenan Nemeljaković, a postoji mogućnost da klub napuste i mladi veznjak Aldin Šišić koji je na pragu prelaska u jedan švicarski klub, te najbolji igrač Čelika u prošloj polusezoni - Dario Purić, za koje su interes pokazali klubovi iz inostranstva.
Od novih imena tu su tri mlada igrača, napadač Jasmin Smriko - koji se vratio sa posudbe iz Viteza, zatim veznjak Bernad Imamović, bivši junior Čelika koji je prošlu polusezonu nastupao za zenički Rudar te Armin Mrguda, lijevi bočni koji dolazi iz tešanjskog TOŠK-a.
Nema sumnje da će Čelik u nastavku prvenstva imati jednu od najmlađih ekipa u ligi koja će pod vodstvom mladog i perspektivnog trenera Elevedina Beganovića pokušati završiti sezonu u vrhu tabele.
Pripreme smo odgodili za 15. januar, jer ćemo imati dovoljno vremena za pripreme pred nastavak prvenstva, kazao je trener Čelika, Elvedin Beganović za Sport Centar
07.01.2012 u 08:41 sati.
Nogometaši Čelika sa pripremama za proljetni dio prvenstva startat će 15. januara, kada je zakazana prozivka i prvi trening.
"Budući da se nismo uspjeli plasirati u samu završnicu Kupa, onda nismo imali potrebe žuriti, tako da smo i prolongirali početak priprema za sedam dana. Imat ćemo sasvim dovoljno vremena za pripreme, a prvi dio ćemo završiti u Zenici, na Kamberovića polju, dok bi drugi dio priprema trebali obaviti početkom februara u Rovinju. Najvjerovatnije da ćemo u nastavak prvenstva ući sa 24 igrača, od kojih su tri golmana" kazao je Elevedin Beganović za Sport Centar.
U pauzi su Čelik napustili Emir Hadžić, Damir Tosunović, Darko Mitrović, Aleksandar Kikić, Haris Seferović, Kenan Nemeljaković, a postoji mogućnost da klub napuste i mladi veznjak Aldin Šišić koji je na pragu prelaska u jedan švicarski klub, te najbolji igrač Čelika u prošloj polusezoni - Dario Purić, za koje su interes pokazali klubovi iz inostranstva.
Od novih imena tu su tri mlada igrača, napadač Jasmin Smriko - koji se vratio sa posudbe iz Viteza, zatim veznjak Bernad Imamović, bivši junior Čelika koji je prošlu polusezonu nastupao za zenički Rudar te Armin Mrguda, lijevi bočni koji dolazi iz tešanjskog TOŠK-a.
Nema sumnje da će Čelik u nastavku prvenstva imati jednu od najmlađih ekipa u ligi koja će pod vodstvom mladog i perspektivnog trenera Elevedina Beganovića pokušati završiti sezonu u vrhu tabele.
-
Eborg
#2554 Re: N.K. Čelik Zenica
Joj jesam se zaželio Čelika, ova pauza ubija.
-
Eborg
- Ajatolah_
#2556 Re: N.K. Čelik Zenica
U, pa to bi bilo super!
U pravu si ti, fali Čelik. 
-
Eborg
#2557 Re: N.K. Čelik Zenica
Super bi bilo, samo mislim da bi tokom ljetnih priprema to leglo k'o budali šamar. Po ovakvom (ne)vremenu nije to to, daleko bi više raje došlo po lijepom vremenu kada zatopli.
Dinamo se tada priprema za evropske utakmice a Čelik na jednu temeljnu revitalizaciju i povratak u vrh. 
Likče!
Likče!
- Ajatolah_
#2558 Re: N.K. Čelik Zenica
Da dođu u sklopu priprema za Evropu, da dobiju morala ljudi.
Mislim da bi se Bilino moglo napuniti kad god da se odigra, samo da ne bude kakvih problema.
-
Eborg
#2559 Re: N.K. Čelik Zenica
Mi smo merhametli ljudi, Hrvatski dom je blizu, neka im malo pripreme slanine i čvaraka iz Čajdraša pa onda neka dođu na tekmu. Ni Vitežanima nije daleko preko Vjetrenica, navikli smo jedni na druge.
Bilo bi crno-crveno ludilo u gradu!
Bilo bi crno-crveno ludilo u gradu!
- splend
#2560 Re: N.K. Čelik Zenica
ja bih zvao, al da obecaju da nas nece pobjediti
sta ce nam ako ce nas nakantat, ko jedne godine, kad su igrali zeljo-partizan 0:8 ili koliko je vec bilo
mozda oni jesu navikli na takve poraze, pa im svejedno, al' ima nas koji nismo 
sta ce nam ako ce nas nakantat, ko jedne godine, kad su igrali zeljo-partizan 0:8 ili koliko je vec bilo
-
Eborg
#2561 Re: N.K. Čelik Zenica
S obzirom da treba još vremena da se stvari unaprijede pa da opet gledamo evropske utakmice, ovo nam je jedina šansa da pogledamo neko osvježenje. A vjerujem da bi i igrači grizli nadajući se da će ih Mamić skužiti, pa Željini igrači su umirali na terenu protiv Dinama.
Kao što rekoh, ljeto je idealno. Žao mi je što nema više turnira Jasmin Hajduk, onomad su tu bili Rijeka, Osijek i Partizan.
Kao što rekoh, ljeto je idealno. Žao mi je što nema više turnira Jasmin Hajduk, onomad su tu bili Rijeka, Osijek i Partizan.
- samo_ti
#2562 Re: N.K. Čelik Zenica
Bas nam treba jedna takva utakmica, da se malo po`ganjamo sa ovim iz Viteza, Busovace, Kiseljaka i ostalih vukojebina 
-
Eborg
-
doff
#2564 Dinamo dolazi na Bilino?
Za sedam dana počinju pripreme nogometaša Čelika, koji sa novom Upravom polako ali sigurno ide ka stabilizaciji kluba i povratku u vrh bh. nogometa. Na proljeće sa jednom od najmlađih ekipa pokušat će nastaviti tamo gdje su stali u prošloj godini i sezonu završiti u vrhu tabele. Vijest koja će sigurno obradovati armiju navijača crno-crvenih je da su u završnoj fazi dogovori oko dolaska zagrebačkog Dinama na Bilino polje. Ovu infomaciju nam je potvrdio i potpredsjednik Čelika Nihad Perčo.
“Posredstvom našeg sugrađanina Tarika Filipovića koji koristi svaku priliku kako bi pomogao i promovisao Čelik u susjednoj nam Hrvatskoj, ali i čitavom regionu, blizu smo dogovora oko prijateljske utakmice između Čelika i Dinama. Ubrzo ćemo znati tačan termin odigravanja utakmice koju dogovaraju Tarik Filipović i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.Ova utakmica će biti poklon našim navijačima koji su davno zaslužili ovakav jedan veliki regionalni spektatkl. Sigurno je da ćemo u ovoj godini pokušati na Bilino polje dovesti još nekoliko respektabilnih ekipa iz regiona kako bi vratili navijače na tribine i ponovo bili broj jedan po posjećenosti utakmica u regionu kao prije nekoliko godina”, kazao je Perčo za SCsport.ba.
“Posredstvom našeg sugrađanina Tarika Filipovića koji koristi svaku priliku kako bi pomogao i promovisao Čelik u susjednoj nam Hrvatskoj, ali i čitavom regionu, blizu smo dogovora oko prijateljske utakmice između Čelika i Dinama. Ubrzo ćemo znati tačan termin odigravanja utakmice koju dogovaraju Tarik Filipović i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.Ova utakmica će biti poklon našim navijačima koji su davno zaslužili ovakav jedan veliki regionalni spektatkl. Sigurno je da ćemo u ovoj godini pokušati na Bilino polje dovesti još nekoliko respektabilnih ekipa iz regiona kako bi vratili navijače na tribine i ponovo bili broj jedan po posjećenosti utakmica u regionu kao prije nekoliko godina”, kazao je Perčo za SCsport.ba.
-
Eborg
#2565 Re: N.K. Čelik Zenica
Što bi bilo dobro da Smriko proradi, kakav je bio u Vitezu?
- Ajatolah_
#2566 Re: N.K. Čelik Zenica
http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /120110159
Izgleda da se čovjek nije baš snašao ni u Zrinjskom.
Izgleda da se čovjek nije baš snašao ni u Zrinjskom.
-
Eborg
#2567 Re: N.K. Čelik Zenica
Vjeruj mi da sam i ja pomislio na njega.
Nisam znao da je u Zrinjskom, mislio sam da je još uvijek u Slogi. Pa odigra li išta tamo?
Nisam znao da je u Zrinjskom, mislio sam da je još uvijek u Slogi. Pa odigra li išta tamo?
- Ajatolah_
#2568 Re: N.K. Čelik Zenica
Volio bih pitati nekog ko prati Zrinjski kakav im je, ali takvih baš i puno na ovom forumu. Mislim da sam ih ove sezone upratio protiv Čelika i Širokog Brijega, i da nije igrao ni u jednoj. Vidim na Soccerwayu da je upisao 7 od 15 nastupa, znači ipak igra koliko-toliko, ali nije postigao nijedan gol.
-
Eborg
#2569 Re: N.K. Čelik Zenica
Šteta, da je ostao kod nas i da ga se usmjerilo u pravom smjeru mogao je biti ubica i jedan od najboljih igrača lige.
- slobodni armirach
#2570 Re: N.K. Čelik Zenica
evo Robijo Zenickog Broda
Plovi pod Namibijskom zastavom,..1974 godiste,
a kapetan je Hilmar Snorrason

Plovi pod Namibijskom zastavom,..1974 godiste,
a kapetan je Hilmar Snorrason

-
Eborg
#2571 Re: N.K. Čelik Zenica
Ni prvi ni posljednji.
Zeničani su stari moreplovci i mornari, nemamo mi džaba Veliku i Malu Brodu.
Uostalom, ima u Montevideu ako se ne varam i ulica Zenica po našem gradu.

- slobodni armirach
#2572 Re: N.K. Čelik Zenica
nisam siguran za montevideo,al sam nasao prije par godina ulica Zenicu u Čileu. Interesanto mi da ime Zenica nosi norveski brod, kako to ..haj ga znaj 
-
Eborg
#2573 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma to je to, pomiješao sam.
Ma garant su ga od naših proizvoda sklapali. 
- slobodni armirach
#2574 Re: N.K. Čelik Zenica
ima i ovo
Square de Zenica Belgium

Square de Zenica Belgium

- slobodni armirach
#2575 Re: N.K. Čelik Zenica
hej evo ga naso samEborg wrote:Ma to je to, pomiješao sam.Ma garant su ga od naših proizvoda sklapali.
Zenica, Hualpén, Chile
ima i Tuzla, Sarajevo Pristina, Croacia Bosnia Servia
ma ubaci samo u google maps pa vidi čuda