po kafanamameskogn wrote:NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
po kafanamameskogn wrote:NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA
neko je drugi trebao da ga ne upisujemeskogn wrote:NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA
da upravi nisam trebaodelirium.sa wrote:neko je drugi trebao da ga ne upisujemeskogn wrote:NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA
Joj identičnu priču mi pričala jedna jaranica, sad radi u pekariBiTa wrote:pravni fax u sa ti je jedan od najgorih fakulteta u sarajevu... krs plan, krs profesori, krs sve... a ne zavrse ga samo oni koje satare tramvaj dok idu prijavit ispite, jer se dobar dio ispita moze poloziti nakon par dana ucenja... perspektiva 0 bodova...cuo sam da ga je prosle godine zavrsilo skoro 700 ljudi... ako na to dodas ostale pravne fakultete u drzavi, ispada da imamo par hiljada pravnika godisnje... vecina njih nikad nece dobiti dobar posao u struci, pa ti vidi isplati li se uloziti 4 godine zivota u bezvrijedan komad papira...
prijateljski savjet, ako te bilo sta drugo zanima, okani se upisa... generalno mani se svih fakulteta koji samo stancaju suficitarne kadrove...
Školarina se može uplatiti u dvije rate. Nikakvi dodatni troškovi nisu uvedeni, sve je kao i prethodnih godina.Revolucionar ★ wrote:Ocekivano, ove godine su novobolonjce sjebali do temelja. Od neproduzavanja prijave ispita, do socijalnog roka, ne daju nam na rate da placamo, uvode nekakva nova sranja za platit, isss nikad gori. Dokad i kako pitam se, od studentske inicijative nema nista uglavnom, ne znam sta nam jos trebaju uzeti pa da se dignemoTvrtko II Kotromanić wrote:nista od socijalnog roka
MarcusTulliusCicero wrote:Školarina se može uplatiti u dvije rate. Nikakvi dodatni troškovi nisu uvedeni, sve je kao i prethodnih godina.Revolucionar ★ wrote:Ocekivano, ove godine su novobolonjce sjebali do temelja. Od neproduzavanja prijave ispita, do socijalnog roka, ne daju nam na rate da placamo, uvode nekakva nova sranja za platit, isss nikad gori. Dokad i kako pitam se, od studentske inicijative nema nista uglavnom, ne znam sta nam jos trebaju uzeti pa da se dignemoTvrtko II Kotromanić wrote:nista od socijalnog roka
Od ove godine ste dobili mogućnost polaganja ispita sa trenutne godine ako ste prenijeli ispite sa prethodne godine. Ovo je najbolja stvar koja se desila na Fakultetu u posljednjih nekoliko godina. Oni koji su prenijeli Rimsko pravo na II, Ustavno pravo na III ili Obligacije i EU na IV vrlo dobro znaju zašto. Ispitni termini su vam u decembru objavljeni za čitavu godinu unaprijed. Više nema preklapanja ispita u istom danu. Rezultati ispita se objavljuju isključivo pod brojem indeksa radi zaštite privatnosti studenata.
To nije sa neba palo, to je sve studentska inicijativa. Ali eto, kod nas će se sve baciti u vodu samo da se dobije socijalni rok, na kojem će opet minimalan broj ljudi steći uslov za upis u višu godinu.
Kad smo kod socijalnog roka: http://usp.ba/obavjestnje-o-zahtjevu-za ... roka/8441/
simpl ez detEborg wrote:Realno, da nema trenutne postave USP-a glabali bi ga mi triput više nego sada.
ne187 wrote:po kafanamameskogn wrote:NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA
MarcusTulliusCicero wrote:Turski premijer Erdogan posjetio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu
http://studomat.ba/vijesti/univerziteti ... jevu/3190/
nije ni cudo...meskogn wrote:ne187 wrote:po kafanamameskogn wrote:NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA
nepijem nit alkohol nit kafu
honky tonk wrote:pa zavisi, nova je prof. ako ostane golicev 'udzbenik' onda vjerovatno da. i mislim da ih ima vise od 200.