Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Kinaski

#2551 Re: Pravni fakultet

Post by Kinaski »

meskogn wrote:NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA
po kafanama

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
delirium.sa

#2552 Re: Pravni fakultet

Post by delirium.sa »

neko je drugi trebao da ga ne upisuje :)
meskogn

#2553 Re: Pravni fakultet

Post by meskogn »

delirium.sa wrote:
neko je drugi trebao da ga ne upisuje :)
da upravi nisam trebao
kadinica

#2554 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

BiTa wrote:pravni fax u sa ti je jedan od najgorih fakulteta u sarajevu... krs plan, krs profesori, krs sve... a ne zavrse ga samo oni koje satare tramvaj dok idu prijavit ispite, jer se dobar dio ispita moze poloziti nakon par dana ucenja... perspektiva 0 bodova...cuo sam da ga je prosle godine zavrsilo skoro 700 ljudi... ako na to dodas ostale pravne fakultete u drzavi, ispada da imamo par hiljada pravnika godisnje... vecina njih nikad nece dobiti dobar posao u struci, pa ti vidi isplati li se uloziti 4 godine zivota u bezvrijedan komad papira...

prijateljski savjet, ako te bilo sta drugo zanima, okani se upisa... generalno mani se svih fakulteta koji samo stancaju suficitarne kadrove...
Joj identičnu priču mi pričala jedna jaranica, sad radi u pekari :D Više voli to, nego neko ultralako pravo...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2555 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Sta ja ovo ba citam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18

#2556 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Ma pozuri ti to sto prije, jer kako je krenulo, za godinu ce se pisati da je dovoljno da nazoves telefonom i izdaju ti diplomu. :mrgreen:
MarcusTulliusCicero

#2557 Re: Pravni fakultet

Post by MarcusTulliusCicero »

Revolucionar ★ wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:nista od socijalnog roka :run:
Ocekivano, ove godine su novobolonjce sjebali do temelja. Od neproduzavanja prijave ispita, do socijalnog roka, ne daju nam na rate da placamo, uvode nekakva nova sranja za platit, isss nikad gori. Dokad i kako pitam se, od studentske inicijative nema nista uglavnom, ne znam sta nam jos trebaju uzeti pa da se dignemo
Školarina se može uplatiti u dvije rate. Nikakvi dodatni troškovi nisu uvedeni, sve je kao i prethodnih godina.

Od ove godine ste dobili mogućnost polaganja ispita sa trenutne godine ako ste prenijeli ispite sa prethodne godine. Ovo je najbolja stvar koja se desila na Fakultetu u posljednjih nekoliko godina. Oni koji su prenijeli Rimsko pravo na II, Ustavno pravo na III ili Obligacije i EU na IV vrlo dobro znaju zašto. Ispitni termini su vam u decembru objavljeni za čitavu godinu unaprijed. Više nema preklapanja ispita u istom danu. Rezultati ispita se objavljuju isključivo pod brojem indeksa radi zaštite privatnosti studenata.

To nije sa neba palo, to je sve studentska inicijativa. Ali eto, kod nas će se sve baciti u vodu samo da se dobije socijalni rok, na kojem će opet minimalan broj ljudi steći uslov za upis u višu godinu.

Kad smo kod socijalnog roka: http://usp.ba/obavjestnje-o-zahtjevu-za ... roka/8441/
Revolucionar ★

#2558 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

MarcusTulliusCicero wrote:
Revolucionar ★ wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:nista od socijalnog roka :run:
Ocekivano, ove godine su novobolonjce sjebali do temelja. Od neproduzavanja prijave ispita, do socijalnog roka, ne daju nam na rate da placamo, uvode nekakva nova sranja za platit, isss nikad gori. Dokad i kako pitam se, od studentske inicijative nema nista uglavnom, ne znam sta nam jos trebaju uzeti pa da se dignemo
Školarina se može uplatiti u dvije rate. Nikakvi dodatni troškovi nisu uvedeni, sve je kao i prethodnih godina.

Od ove godine ste dobili mogućnost polaganja ispita sa trenutne godine ako ste prenijeli ispite sa prethodne godine. Ovo je najbolja stvar koja se desila na Fakultetu u posljednjih nekoliko godina. Oni koji su prenijeli Rimsko pravo na II, Ustavno pravo na III ili Obligacije i EU na IV vrlo dobro znaju zašto. Ispitni termini su vam u decembru objavljeni za čitavu godinu unaprijed. Više nema preklapanja ispita u istom danu. Rezultati ispita se objavljuju isključivo pod brojem indeksa radi zaštite privatnosti studenata.

To nije sa neba palo, to je sve studentska inicijativa. Ali eto, kod nas će se sve baciti u vodu samo da se dobije socijalni rok, na kojem će opet minimalan broj ljudi steći uslov za upis u višu godinu.

Kad smo kod socijalnog roka: http://usp.ba/obavjestnje-o-zahtjevu-za ... roka/8441/

Sefe, ne odbacujem ja rad udruzenja i ono sto su oni postigli, konkretno meni je veoma koristilo to sto je odobreno da mozemo polagati ispite i pored prenesenog predmeta. Sto se tice placanja na rate, mislim da je kasnije odlukom dekana dopusteno da se pise molba i onda da vjerovatno odobre placanje na rate, ne sjecam se bas svega toga sa pocetka akademske, ali sam siguran da nije odmah moglo da se placa na rate. Ali naveo sam samo par stvari, koje su ostale velika kocnica za studente : manipulacija isss-om je katastrofa, mislim, ne trazi niko od usp-a krivca nekakvog, stvar nam jednostavno zna zagorcat zivot nevidjeno. A rok, Boze moj, kao da ima neki student na cijelom UnSa kojem bi taj rok smetao. Dosta je prosle godine dobrog postignuto, i to vecina zna cijenit, nemoj mislit da ja mislim drugacije :) A to za dodatne troskove, ako se ne varam bila je prica o placanju clanarine SPUSu i nekom fondu . Znam da su bili clanci o tome
Eborg

#2559 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Realno, da nema trenutne postave USP-a glabali bi ga mi triput više nego sada.
MarcusTulliusCicero

#2560 Re: Pravni fakultet

Što se tiče tih dodatnih troškova, SPUS želi da plaćanje članarine bude obavezno. To im prolazi na drugim fakultetima ali na Pravnom fakultetu nikada nije i neće. Prema Zakonu o studentskom organizovanju Kantona Sarajevo, članstvo u studentskim organizacijama je dobrovoljno, a članarinu mora platiti samo onaj student koji želi biti član studentske organizacije. Članarina se ne može nametati i ne može biti obavezna za studente. :thumbup:

http://epravo.ba/placanje-clanarine-spu ... tima/8362/
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2561 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Eborg wrote:Realno, da nema trenutne postave USP-a glabali bi ga mi triput više nego sada.
simpl ez det :thumbup:
MarcusTulliusCicero

#2562 Re: Pravni fakultet

Turski premijer Erdogan posjetio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu
http://studomat.ba/vijesti/univerziteti ... jevu/3190/

:bih:
honky tonk

#2563 Re: Pravni fakultet

Post by honky tonk »

+1 8-)
meskogn

#2564 Re: Pravni fakultet

Post by meskogn »

187 wrote:
po kafanama

ne
nepijem nit alkohol nit kafu
nuki_cika

#2565 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

MarcusTulliusCicero wrote:Turski premijer Erdogan posjetio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu
http://studomat.ba/vijesti/univerziteti ... jevu/3190/

:bih:
:bih: :bih: :bih:
Bio sam danas gore.Slučajno se potrefio,Gledam onaj crveni tepih reko ",šta je ovo" :D
honky tonk

#2566 Re: Pravni fakultet

Post by honky tonk »

meskogn wrote:
187 wrote:
po kafanama

ne
nepijem nit alkohol nit kafu
nije ni cudo...
MarcusTulliusCicero

#2568 Re: Pravni fakultet

Raspored nastave u zimskom semestru akademske 2012/2013. godine.
http://epravo.ba/raspored-nastave-u-zim ... stru/8516/

Nastava na I ciklusu počinje 01. oktobra, a na II ciklusu 01. novembra.

Obavještenje o upisu u akademsku 2012/2013. godinu
http://epravo.ba/obavjestenje-o-upisu-u ... dinu/8493/

Upis traje od 17. do 30. septembra 2012. godine. Studenti koji imaju ispite nakon 30. septembra moći će se upisati i nakon ovog datuma.
delirium.sa

#2569 Re: Pravni fakultet

Post by delirium.sa »

EKONOMSKE OSNOVE DRŽAVE I PRAVA
viša ass. Mr. Amina Nikolajev (vježbe)
Doc. dr. Kanita Imamović-Čizmić (predavanja

UVOD U NAUKU O DRŽAVI I PRAVU (3+1)
Prof. dr. Zdravko Grebo/Prof. dr. Jasna Bakšić-Muftić (predavanja)
viši ass. Mr. Midhat Izmirlija/ ass. Mr. Damir Banović (vježbe)

DRŽAVNOPRAVNI RAZVITAK BiH
Prof. dr. Enes Durmišević (predavanja)
ass. Mehmed Bećić (vježbe)

– INSTITUCIJE RIMSKOG PRAVA
viša ass. Mr. Irena Stanić (vježbe)
ČETVRTAK
Doc. dr. Dževad Drino (predavanja)

– SOCIOLOGIJA (3+1)
Prof. dr. Ivo Tomić (predavanja)
viša ass. Mr. Amila Ždralović (vježbe)

savjeti? :lol:
ladyblue18

#2570 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

PA rekli smo ti. :mrgreen:
Rim predavanja i vjezbe i DPR ako hoces da se malo razonodis na predavanju, ostalo zanemari. :D
A mozes i po svom furati pa ici na sve i opet ces skontati na kraju da smo bili u pravu. :D
honky tonk

#2571 Re: Pravni fakultet

Post by honky tonk »

prezivjet ces ;-)
to je neka nova prof za ekonomiju, ali sigurno ne moze biti gora od lika koji je meni predavao.. 8-)
švrljo

#2572 Re: Pravni fakultet

Post by švrljo »

Hoce li i dalje na isti princip funkcionisati ispit iz Ekonomije, prva parcijala onih oko 200 pitanja?
honky tonk

#2573 Re: Pravni fakultet

Post by honky tonk »

pa zavisi, nova je prof. ako ostane golicev 'udzbenik' onda vjerovatno da. i mislim da ih ima vise od 200. :-)
švrljo

#2574 Re: Pravni fakultet

Post by švrljo »

honky tonk wrote:pa zavisi, nova je prof. ako ostane golicev 'udzbenik' onda vjerovatno da. i mislim da ih ima vise od 200. :-)

Vise od 200, do mene je :D
Hvala na odgovoru
VenomousV

#2575 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

jo' kanita predaje ekonomske osnove :-)

kod izmirlije vrijedi ici na vjezbe, uvijek se trudi da objasni i fin je 'nako :D
banovica ne mogu organski :roll:
Post Reply