F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Vernes_AMG

#2551 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vernes_AMG »

Vettelu cestita, odlicna sezona , odlican bolid , fine taktike , sve sto je potrebno da se osvoji titula , ali brate , nigdje napetosti , nigdje preticanja , sta kaze komentator , ne bi me cudilo da Vettel pronosa rusku zastavu poslije utrke :mrgreen:
LSD

#2552 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by LSD »

Svaka cast Vettelu :thumbup: :thumbup: momak je zaslužio titulu...navijam za Ferrari, ali tamo je prijeko potrebna metla da se pociste neke stvari jer su i ove godini bili kriticni.
Alonso na kraju nešto prijeti Petrovu :( ponio se ko najveci papak...Massi i ne zamjeram toliko poslije onog udesa iz prošle godine kad je jedva ostao živ, ali ni on ništa specialno nije pokazao ove godine.
Šumaher im je govorio davno da dovedu Vettela, a oni se pravili ludi... i sad se vidi kakav je vozac Sebastian.
mentalist

#2553 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

BSn wrote:McLaren solidan sto je najbitnije. :D

Cudno mi je samo da Webber sebi nije stvorio niti jednu situaciju za napad, pa nije cak ni pritiskao. Mada, mozda je to i zbog njegovih odnosa s Vettelom, pa ne zeli da mu pomogne ni na taj nacin.

Alonsova rekacija prema Petrovu smijesna. Ovaj momak je od pocetka pokazivao da zna znanje i da zna cepiti Renault do kraja. Alonso se ponasa pomalo kao Schumacher iz najboljih dana - svi gaa moraju pustiti da on pobijedi. :-) Svaka cas Rusu na zivcima - pokazao se hladnokrvnijim od dvostrukog prvaka.

Red je sljedece sezone da se konstruktorska vrati u McLaren, a i od Mercedesa ocekujem da se barem izjednaci sa Ferarijem. :D
:thumbup:
Mislio je da ce ga propustiti kao Masa. Mada navijam za Ferari, ali brate ako znas voziti, pokazi to.
Mada je opis komplet trke anemican totalno
bude

#2554 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by bude »

Svaka cast Vettel, thumbs up za Petrova takodje, Webber ko p. al je na kraju pobijedio najbolji, svakako sve pohvale za Red Bull i izostanak timskih odredbi, meni je utrka bila napeta do samog kraja, pa vidjeli ste i pit wall pobjednika, nema radovanja sve dok Alonso ne prodje kao looser. :dance:
Better Man

#2555 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Better Man »

LSD wrote:Svaka cast Vettelu :thumbup: :thumbup: momak je zaslužio titulu...navijam za Ferrari, ali tamo je prijeko potrebna metla da se pociste neke stvari jer su i ove godini bili kriticni.
Alonso na kraju nešto prijeti Petrovu :( ponio se ko najveci papak...Massi i ne zamjeram toliko poslije onog udesa iz prošle godine kad je jedva ostao živ, ali ni on ništa specialno nije pokazao ove godine.
Šumaher im je govorio davno da dovedu Vettela, a oni se pravili ludi... i sad se vidi kakav je vozac Sebastian.
Mislis da bi osvojili da su doveli Vettela? Treba prije svega priznati da je Red Bull u kombinaciji sa Renault-ovim motorom ove sezone imao daleko najbolji bolid i samo kvarovi na istom su dali sansu drugima.
beco

#2556 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Treba biti iskren i reci da je bolid RB bio klasa za sebe barem u 2/3 utrka. A tajna tog bolida je aerodinamika iza koje stoji legenda Adrian Newey. Potez Meclarena da ga pusti je doista bila "odlicna" :shock: :? :? Najbolje motore imaju Mercedes i Ferrari. A najvise je Renault napredovao tokom sezone, najvise razvio bolid. Sto se tice vozaca po meni prva klasa su Alonso, Hamilton i Kubica, druga Massa, Webber, Vettel i Button. Po meni Vettel nije zasluzio titulu jer sa ovakvim bolidom cak bi i Buton i Massa bili sampioni.
oldschool

#2557 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by oldschool »

Čestitke šampionu, ovdje ima previše narcisa, kako iko od vas može navijati za Mclaren ili Ferari, u tim timovima samo smije jedan vozač pobjeđivati, da osvoji titulu, Alonso, koji je dobio na poklon pobjedu, niđe veze, u toj ljubavi prema nekom timu niste objektivni. Kada je Buton bivao brži i mogao preteći Hamu, odmah uspori, za razliku od tih jadnih(moralno, takmičarski) i licemjernih timova, Red Bull nije davao odredbe, vozači su se međusobno preticali, pa i izbacivali iz utrke, nekada je takva bila F1, a ne današnji jad, kada tako bude u svakom timu, vratit će se gledanost.
beco

#2558 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Yas Marina se opet pokazala dosadnom stazom sa skoro 0% sansi za preticanje. Koliko je ukupno bilo preticanja 3 ili 4 :? I upravo zbog toga ne mogu da shvatim taktiku Ferraija bili su svjesni da je skoro nemoguce pretece nekoga na stazi i da je pozicija na stazi 90% taktike i oni opet isto sranje prave. Pa na kraju ni Webber nije pretekao Alguersuari nego ga je ovaj bratski pustio.
LSD

#2559 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by LSD »

Better Man wrote:
LSD wrote:Svaka cast Vettelu :thumbup: :thumbup: momak je zaslužio titulu...navijam za Ferrari, ali tamo je prijeko potrebna metla da se pociste neke stvari jer su i ove godini bili kriticni.
Mislis da bi osvojili da su doveli Vettela? Treba prije svega priznati da je Red Bull u kombinaciji sa Renault-ovim motorom ove sezone imao daleko najbolji bolid i samo kvarovi na istom su dali sansu drugima.
Ima i ta mjesta...Red Bull je stvarno imao vrlo dobar bolid ove sezone, ali i dosta problema ako cemo iskreno.
Jednostavno ne volim Alonsa, veliki je vozac nema šta ali ima karakter pizde...ona scena na kraju kad nešto glumi pacenika i aplaudira nešto Petrovu je baš dno dna...što ga nisu pretekao mangupe :?: , šta se poslije trke praviš budala :? :x opet kažem, Massi i ne zamjeram toliko, cudim se kako ikako vozio ove sezone poslije one stravicne nesrece kad je jedva izvukao živu glavu, mada ni za njegove vožnje nema opravdanja...ma totalni remont treba Ferrariju, pocistiti redom sve.
mentalist

#2560 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

oldschool wrote:Čestitke šampionu, ovdje ima previše narcisa, kako iko od vas može navijati za Mclaren ili Ferari, u tim timovima samo smije jedan vozač pobjeđivati, da osvoji titulu, Alonso, koji je dobio na poklon pobjedu, niđe veze, u toj ljubavi prema nekom timu niste objektivni. Kada je Buton bivao brži i mogao preteći Hamu, odmah uspori, za razliku od tih jadnih(moralno, takmičarski) i licemjernih timova, Red Bull nije davao odredbe, vozači su se međusobno preticali, pa i izbacivali iz utrke, nekada je takva bila F1, a ne današnji jad, kada tako bude u svakom timu, vratit će se gledanost.
Hajde nemoj pricati bezveze. Sjeti se kako je reagovao Vetel kada ga Weber nije htjeo pustiti, pa se sudarili. Samo sto Weber nije htjeo da popusti pritisku, to je jedini razlog.
beco

#2561 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

oldschool wrote:Čestitke šampionu, ovdje ima previše narcisa, kako iko od vas može navijati za Mclaren ili Ferari, u tim timovima samo smije jedan vozač pobjeđivati, da osvoji titulu, Alonso, koji je dobio na poklon pobjedu, niđe veze, u toj ljubavi prema nekom timu niste objektivni. Kada je Buton bivao brži i mogao preteći Hamu, odmah uspori, za razliku od tih jadnih(moralno, takmičarski) i licemjernih timova, Red Bull nije davao odredbe, vozači su se međusobno preticali, pa i izbacivali iz utrke, nekada je takva bila F1, a ne današnji jad, kada tako bude u svakom timu, vratit će se gledanost.

Daj majke ti sve su ekipe vise manje iste. U RB na zidu je pisalo da je Vettel prvi vozac, sve ostalo je bila propaganda :lol:
oldschool

#2562 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by oldschool »

beco wrote:

Daj majke ti sve su ekipe vise manje iste. U RB na zidu je pisalo da je Vettel prvi vozac, sve ostalo je bila propaganda :lol:
Pa da je tako, Vettel bi pobjeđivao, kako ste tako jadni, da je Alosno bio na mjestu Webera ili Hamilton, nijednu utrku ne bi Masa, a ni Buton pobijedili, sa sportske strane, sasvim zasluženo. Pravite se nekim stručnjacima, vadite se na bolid, Alonso je imao najbolji bolid, ubjedljivo, dok je vozio za Renault, pa je osvojio šampionat, tako i Hamilton, nekoga ne volite, odma je amater, ne zna voziti, imate dvostruke aršine, po nekima treba da Petrov pusti Alonsa, isto kao da u utakmici koja odlučuje o prvaku u nogometu, Manchester united kaže Sunderlendu, pustite da mi dobijemo, vi nemate ništa od neriješenog i pobjede. Sreća, ali baš sreća pa su Renault-ovi vozači vozili sporstki i korektno, F1 je ionako bila u škripcu, gledanost katastrofalna, baš zbog timskih sranja, gdje je dozvoljeno samo nekima pobjeđivati. Treba biti iskren, pa pošteno reći, sa takvim stvarima niko ne zaslužuje da bude prvak. :)
beco

#2563 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Ja ne znam sto ste vi ljudi u zabludi, Formula 1 nikad nije niti ce ikad biti posten i gentlmenski sport. Boli briga timove za gledanost, zbog niske gledanosti ne spava Berni. Za svaku ekipu najvaznije je pobjediti na bilo koji moguci nacin. Ja licno ne volim toliko Alonsa ali posto navijam za Ferrari i njega moram podrzavati. Uvijek su mi isli na zivce ljudi koji su moralisali oko recimo Schumachera. Ja nikad nisam rekao da je oprvadano sta je on radio ali kazem da je noramalno i za ocekivat takve stvari u vrhunskom sportu. Svaki sportista na tom nivou jednostavno ne podnose poraz i u milionitom dijelu sekunde kada odlucuje da li da propuste nekoga ili ne donose potpuno ljudsku odluku da ce uraditi sve da sprijece da se to desi.

Navedi mi jednu utrku u kojoj je Vettel pobjedio a da nije posao sa pole pozicije, jarane moj to moze i Massa i Button uraditi, fazon se probiti kroz polje.
Last edited by beco on 14/11/2010 16:42, edited 1 time in total.
citroen

#2564 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by citroen »

Red bull je bila najbolja ekipa ove godina i zasluzeno odnose duplu krunu,a ponasanje Alonsa :-) zatim Webera koji nije htio da pridje Alonsu i Petrovu je zaista *ičkasto,a sve zbog toga da njegov timski kolega ne osvoji titulu.Nadam se da ce Red Bull sljedece sezone otpustiti Webera i dovesti nekog drugog vozaca :sax: :sax: :sax: Steta sto Mclaren nista ne osvoji ove sezone,imaju po meni dva najbolja vozaca i vidjecemo sta ce se desavati sljedece sezone,valjda ce opet cika Bernie neka nova pravila uvoditi :-) :sax: :sax: :sax:
oldschool

#2565 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by oldschool »

Beco, Brazil i Malezija, nije bio prvi, a da je bilo kao u Ferariju ili MCLarenu, imao bi mnogo više pobjeda, ja ne navijam ni za jednog vozača, samo sam realan. Ako hoćeš sport gdje ima dosta neregularnosti, štimanja, gledaj našu fudbalsku ligu. :D Spominješ Šumahera, zar nije jadno, da ga je Baričelo morao pustiti u Austriji da dobije utrku, te da roni suze, kako se ide na ruku timovima koji to rade, bijedna kazna od 250 000 eura, trebalo bi se kažnjavati oduzimanjem 50 bodova timu i vozaču, te 10 miliona eura, da mi gledaoci možemo uživati, a ne, je li timski vozač iza timskog da gledamo patnju, ne smije ga tobože preteći, da se ne sudare, nekada kod Mclarena nije bilo takvih odredbi, osamdesetih godina, zbog toga su stekli najviše simpatija. :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2566 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Romeo 80 »

oldschool wrote:Beco, Brazil i Malezija, nije bio prvi, a da je bilo kao u Ferariju ili MCLarenu, imao bi mnogo više pobjeda, ja ne navijam ni za jednog vozača, samo sam realan. Ako hoćeš sport gdje ima dosta neregularnosti, štimanja, gledaj našu fudbalsku ligu. :D Spominješ Šumahera, zar nije jadno, da ga je Baričelo morao pustiti u Austriji da dobije utrku, te da roni suze, kako se ide na ruku timovima koji to rade, bijedna kazna od 250 000 eura, trebalo bi se kažnjavati oduzimanjem 50 bodova timu i vozaču, te 10 miliona eura, da mi gledaoci možemo uživati, a ne, je li timski vozač iza timskog da gledamo patnju, ne smije ga tobože preteći, da se ne sudare, nekada kod Mclarena nije bilo takvih odredbi, osamdesetih godina, zbog toga su stekli najviše simpatija. :)
A šta da kažemo za krpljenje Vettelovog bolida dijelovima sa bolida Webera?! Timski duh! :lol:
beco

#2567 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Malezije se ne sjecam vise :D a Brazil pa ispred Vettela je bio samo Williams to ti je isto ko da ti mene sa Mercedesom C63 AMG preteknes a ja u Reno Cliu RS. Ne kazem ja da je Vettel truba ali je jos uvijek strasno zelen pogotovo kod preticanja. A o toplini Alonsove duse mogu se stucni radovi napisati, ja ga ne cijenim kao osobu nego kao vozaca. Kako mislis da bi iskreno mogao punim srcem podrzavati Alonsa kad sam Schumijev fan, neke stvari se ne zaboravljaju. :-D

Svi timovi imaju timske odredbe samo to neko elegatno radi ko Meclaren a neko ofirno kao ovi levati Ferrarija. Stim da ja nebi iskljucio da Massa nije namjerno onako ofirno propustio Alonsa cisto da ga kazne jer znamo kolika ljubav medu njima cvijeta (hajde fuliti jednu brzinu ali 3).
oldschool

#2568 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by oldschool »

Romeo 80 wrote:
oldschool wrote:Beco, Brazil i Malezija, nije bio prvi, a da je bilo kao u Ferariju ili MCLarenu, imao bi mnogo više pobjeda, ja ne navijam ni za jednog vozača, samo sam realan. Ako hoćeš sport gdje ima dosta neregularnosti, štimanja, gledaj našu fudbalsku ligu. :D Spominješ Šumahera, zar nije jadno, da ga je Baričelo morao pustiti u Austriji da dobije utrku, te da roni suze, kako se ide na ruku timovima koji to rade, bijedna kazna od 250 000 eura, trebalo bi se kažnjavati oduzimanjem 50 bodova timu i vozaču, te 10 miliona eura, da mi gledaoci možemo uživati, a ne, je li timski vozač iza timskog da gledamo patnju, ne smije ga tobože preteći, da se ne sudare, nekada kod Mclarena nije bilo takvih odredbi, osamdesetih godina, zbog toga su stekli najviše simpatija. :)
A šta da kažemo za krpljenje Vettelovog bolida dijelovima sa bolida Webera?! Timski duh! :lol:
Ne znam je li to dozvoljeno, ali sam siguran da to praktikuju i ostali timovi, ako nije u skladu sa pravilima, trebale bi se takve stvari kažnjavati, opet se ide u korist jednog vozača, samo ne razumijem o kakvim se dijelovima radi. :DBeco, vrijeme će pokazati kakav je ko vozač, Alonso je osvajao titule, kada je ubjedljivo najjači bolid imao Renault, tako i Hamo, ako ćemo tom logikom, nije uopšte bitna vještina već bolid, a priznat ćemo, danas je tako, da je Alonsko tako dobar, nenadhebiv, prešao bi Petrova, koji je zeleniji da ne može biti, previše kontradiktornosti kod tebe, ja ne tvrdim da je Vettel vozač tipa Šumaher, Prost, Sena itd, ali je zasluženo titulu osvojio.
beco

#2569 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Hajmo malo sale, eno zezaju se ljudi na Index.hr kazu silovao Petrov Alonsa bolit ce ga guza najmanje 7 dana :D
BSn

#2570 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

oldschool wrote:
Romeo 80 wrote:
Ne znam je li to dozvoljeno, ali sam siguran da to praktikuju i ostali timovi, ako nije u skladu sa pravilima, trebale bi se takve stvari kažnjavati, opet se ide u korist jednog vozača, samo ne razumijem o kakvim se dijelovima radi. :DBeco, vrijeme će pokazati kakav je ko vozač, Alonso je osvajao titule, kada je ubjedljivo najjači bolid imao Renault, tako i Hamo, ako ćemo tom logikom, nije uopšte bitna vještina već bolid, a priznat ćemo, danas je tako, da je Alonsko tako dobar, nenadhebiv, prešao bi Petrova, koji je zeleniji da ne može biti, previše kontradiktornosti kod tebe, ja ne tvrdim da je Vettel vozač tipa Šumaher, Prost, Sena itd, ali je zasluženo titulu osvojio.

Ako je igdje ocito bilo postojanje prvog vozaca, to je onda Red Bull. Webber je dobio paznju tima tek kada je isao sam protiv svih i unatoc forsiranju Vettela zavrsavao ispred njega. Sjeti se one webberove na team radio-u "Nije lose za vozaca broj dva". Ovogodisnji McLaren je za ovogodisni Red Bull olicenje fer pleja i ne postojanja prvog vozaca. Ferari nije imao sta da odlucuje o prvom vozacu, kad je Massa limitiran vozac, a i ove godine ga nije bilo nigdje.
oldschool

#2571 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by oldschool »

Bsn, nije baš tako, u istoj utrci kada je Vettel prešao Webera sa unutrašnje strane i trebao ući u krivinu ispred njega, a Weber ga udario i obojica su ispala, Buton je tada bio mnogo brži od Hame, ali stiže naredba da uspori, i još masu utrka, Da je tako kao što ti kažeš, svaki put bi Vetel prolazio ispre Webera, jer timske odredbe caruju, samo navodite mlin na svoju stranu, zasluženo i pošteno osvojio, mogao i da ne osvoji.
BSn

#2572 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

oldschool wrote:Bsn, nije baš tako, u istoj utrci kada je Vettel prešao Webera sa unutrašnje strane i trebao ući u krivinu ispred njega, a Weber ga udario i obojica su ispala, Buton je tada bio mnogo brži od Hame, ali stiže naredba da uspori, i još masu utrka, Da je tako kao što ti kažeš, svaki put bi Vetel prolazio ispre Webera, jer timske odredbe caruju, samo navodite mlin na svoju stranu, zasluženo i pošteno osvojio, mogao i da ne osvoji.
Ne kazem ja da nije zasluzeno osvojio. Nezasluzeno bi bilo da je uzeo McLaren, ali pricati o Red Bullu kao o nevinascestu...
A Button je inace smijesan vozac, k'o i Massa. Tu je vjerovatno, zato sto je Englez, ali i zato sto je prirodan za broj 2 (k'o Barrichello u Ferariju nekad).
oldschool

#2573 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by oldschool »

Nema tu nevinih, da se razumijemo, ali su od svih, po meni, ispali najfer, dva vozača su se međusobno preticala, izbacivala, nije bilo puštanja, volio bi da i ostali timovi to praktikuju, Hamo i Alonso su imali mnogo jače bolide, navodno i mnogo bolji vozači, a nisu uspjeli preteći Reno dvojac, ne ide nikako, nešto tu ne štima, jedno je sigurno, Reno bolid je mnogo slabiji. Mclaren je krao podatke od Ferarija, saznalo se nakon napuštanja Alonda da se krala telemtrija sa njegovog bolida i na osnovu Alonsovog podešavao i Hamin bolid, tako da priče o nekom dobrom vozaču ne stoje, da svi imaju iste bolide, tek onda bi znali kakav je ko vozač.
Last edited by oldschool on 14/11/2010 18:19, edited 1 time in total.
BSn

#2574 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Svaka utrka ima nekoliko sikana gdje se po nacinu voznje moze zakluciti kakav je vozac 8bez obzia na brzinu i snagu bolida). U grupu najtalentovanijih ne spada Massa sigurno, Hamu su tu oduvijek stavljali bas kao i Alonsa...

Sto se tice toga da su imali kvalitetniji bolid u odnosu na Red Bull, da je tako ne bi Red Bull bio dominantan toliko na kvalifikacijama i utrkama, gdje Ferari i McLaren cesto nisu imali sansu ni da prate Bikove.
oldschool

#2575 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by oldschool »

Nije tako, bolid Red Bulla se pokazao kao dobar za pole pozicije, ali je u utrkama slab bio, dosta kvarova, sve zavisi od konfiguracije staze, nekima neke odgovaraju, nekima ne, Mclaren je u utrkama ostavljao najbolji dojam, imali najbrži bolid, međutim, nije bila toliko drastična razlika kao nekih prošlih godina.
Post Reply