Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sun56

#2551 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

morbilly wrote:Baš zvah kuma za tu obleku. Ima sve i dobivat će regularno sve brojeve. Jedino mi se cijene čine tu mač (šulje oko 300kn, a jakne oko 600 kn).
Ja se inače osim za na poso oblačim na hrelji za 20kn u totalu ili kastomiziram DIY. Šuze su mi jedina boljka i daća :run:
Lako vama sajkićima
Mene je žena nakon jučerašnjih 290kn ostavljenih za šulju u dirti šopu zajebavala da si je ona kupila jebenu 50's bluzu u china šopu za svega 35 kuna, rekel sam joj da mi nađe košulju sa spuštenom kragnom tamo (al da bude barem twotone) i da bum ih kupil 20, i više nema frke sa mojom oblekom dok sam živ...
Rekla je da prestanem zajebavat...
Nice Guy Eddie

#2552 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

sun56 wrote:
morbilly wrote:Baš zvah kuma za tu obleku. Ima sve i dobivat će regularno sve brojeve. Jedino mi se cijene čine tu mač (šulje oko 300kn, a jakne oko 600 kn).
Ja se inače osim za na poso oblačim na hrelji za 20kn u totalu ili kastomiziram DIY. Šuze su mi jedina boljka i daća :run:
Lako vama sajkićima....
Kupite majcu sa lobanjama i odmah ste u fazonu :mrgreen: :mrgreen:
sun56

#2553 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Eddie wrote: Kupite majcu sa lobanjama i odmah ste u fazonu :mrgreen: :mrgreen:
to ti ja velim, lako je njima :twisted:
gocatgoer

#2554 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.hello,hello!!!

.eto odmah da se nadovežem...posedujem jednu ovakvu novu xl...ne nosim...ako koga zanima (ne znam zašto mi Morbilly prvo pada na pamet :D ) može je dobiti za -0,00eur (km,hrk,rsd...ne pravim pitanje :D )
.inače kupljena u Španjolskoj :lol: prošle godine...ima i na leđima manjeg "anđela" blizu kragne
.kvalitetna,a žao mi je da stoji...pa ako je neko zainteresovan da je nosi...dobije je od mene na poklon :thumbup:

Image
lab3352

#2555 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Jutro ili vec dobar dan ekipi ... Sinoc je bila jedna burna noc ... Ostao sam do nekih 04h ujutro vani s ekipom i nakons sto smo otjerali konobara iz kafane, ostali sami unutra postade dosadno, pa odlučismo da odemo do stadiona i igramo lopte (uz nastavak pijenja pive) ... I tako sam jutros od 03h do 04h uz muziku Lee Rockera iz gepeka moga Megana igrao lopte ... A da mi ljubitelji rockabilly kulture imamo sreće pokazalo se da sam na stadionu pronasao bačen original cd The Cramps "Flame Job" :D :D :D (doduse bez cd-a, ali imam sada omot :lol: ) ... Sada ide lagano kupanje, pa spremanje za vecerasnji koncert Discipline Kičme u Sarajevu ...

Nekoliko dobrih boca vrhunskog vina iz talijanske regije Toskana sam jucer nabavio, ali iako sam planirao da ih testiram odmah, izlazak na kafu (+ igranje lopte na stadionu) je preotelo primat ...

@SUN56: THX za pomoc oko majice ... vidimo se dole i veoma se slazem s tobom oko tvoje konstatacije da je ovdje veoma dobra ekipa i da je ova cijela prica vec davno izvan okvira same price oko rockabilly

@Morbilly: Ona Mad Sin je iz snova za tebe ... ako nemas Demented Are Go, moras imati Mad Sin ... inace necemo te ozbiljno shvatiti ... :lol: :lol: :lol: :lol: ...

@NiceGuyEddie: Thx za magazine i javi mi cijenu za Daddy O jaknu, ako mi se svidi, da znam budget za Medulin ...

Sada mi je zena otisla vani, ali me je zaduzila odmah. Usisavanje stana, postavljanje opranih stora i ako mi nije problem da pokupim prasinu u dnevnoj sobi s tehnike!? Idem da se ponovo takmicim za "ZLATNU PAPUČU 2009" :D ... ako neko misli da je bolji izazivam ga na dvoboj ... :lol:

Lab3352
sun56

#2556 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:Sada mi je zena otisla vani, ali me je zaduzila odmah. Usisavanje stana, postavljanje opranih stora i ako mi nije problem da pokupim prasinu u dnevnoj sobi s tehnike!? Idem da se ponovo takmicim za "ZLATNU PAPUČU 2009" :D ... ako neko misli da je bolji izazivam ga na dvoboj ... :lol:

Lab3352
a kaj kažeš na ovo,
jučer (ustvari danas) došao u 2 ujutro doma, sa dosta pive u sebi,
vidio da žena nije stigla oprat suđe od večere, i ja to onak pripit oprao tih par zdjelica bez da mi je ona rekla :)
danas je tak dobra prema meni iako spavaća soba, još uvijek, zaudara po alkoholu 8-)

priznajem da to nije bila stvar dobrote već grižnje savjesti :wink:
gocatgoer

#2557 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

Brian Setzer-Rockabilly Dynamite in Hamburg (LIVE)

Image

1. Please Don't Touch (3:21)
2. This Cat's On A Hot Tin Roof (2:58)
3. Ignition (3:32)
4. Hot Rod Girl (2:13)
5. 5 Years, 4 Month, 3 Days (3:45)
6. Stray Cat Strut (3:58)
7. Drive Like Lightning (4:41)
8. Sleepwalk (5:12)
9. 09-'59
10.10-8 Track
11.Rooster Rock
12.Gentle On My Mind'
13.Old Joe Clark
14.Black Mountain Rag
15.Fishnet Stockings
16.Rock This Town
17.Hell Bent
18.Rumble In Brighton
19.Runaway Boys
20.Gene & Eddie
21.(Ankündigung ...)
22.Scatman Jack

http://rapidshare.com/files/233238274/B ... _LIVE_.rar
Nice Guy Eddie

#2558 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:Sada mi je zena otisla vani, ali me je zaduzila odmah. Usisavanje stana, postavljanje opranih stora i ako mi nije problem da pokupim prasinu u dnevnoj sobi s tehnike!? Idem da se ponovo takmicim za "ZLATNU PAPUČU 2009" :D ... ako neko misli da je bolji izazivam ga na dvoboj ... :lol:

Lab3352
sun56 wrote:jučer (ustvari danas) došao u 2 ujutro doma, sa dosta pive u sebi,
vidio da žena nije stigla oprat suđe od večere, i ja to onak pripit oprao tih par zdjelica bez da mi je ona rekla :)
danas je tak dobra prema meni iako spavaća soba, još uvijek, zaudara po alkoholu 8-)

priznajem da to nije bila stvar dobrote već grižnje savjesti :wink:
C.c.c.c.c.....kakvi ste vi papučići, ja se pokupim i odem.... da bacim đubre a ženi se uopšte i ne javim :lol:
gocatgoer

#2559 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.mornin' brothers!!!

:thumbup:
gocatgoer

#2560 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

...izgleda da je sinoć bilo :-) na disciplini :lol:
:zzzz: :zzzz: :zzzz:
lab3352

#2561 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Jutro ekipi, jos uvijek sam :zzzz: , ali ide nabolje ... Sinoc sam bio na koncertu Kičme u Domu Mladih i moram reći da je Koja u veoma dobroj formi. Svirka je bila odlična, a kombinacija basa i bubnja i vokala na nivou. Nakon koncerta otisao s ekipom na after hours s Kičmom i ostao do skoro nekih 05h ujutro ... malo spavanja, povratak u Konjic i spremanje za sutrašnji posao ... Treba mi neki lagan film za gledanje i odmaranje ... nesto tipa "Artur u zemlji minimoja" :lol: ...

Sve u svemu ... idem sada jos malo na :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: ... cujemo s vise informacija nekada kasnije ...

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
Muri

#2562 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Evo da vam najavim da sam se "razmnozio" :D
Ovo je nova raja u mom taboru, "raja od jucer", tacnije 16.maja :lol:

Image

Image

Image

Image
lab3352

#2563 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

MA BRAVO MAJSTORE :lol: :lol: :lol: ... neka je sa srećom ... odmah kontrabas u ruke i vec imas MURI & KIDS CATS ... Sretno jos jednom ...

Lab3352
Don Karlos

#2564 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Čestitam majstore! A ne zaboravi pozdraviti i čestitati supruzi,valjda i ona ima nekog udjela u svemu tome... :D ;-)
Nice Guy Eddie

#2565 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Opa.....bravo majstore...... :thumbup: :thumbup:

Pravi rockin' daddy....from Stockholm Tennesi :dance:
gocatgoer

#2566 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.čestitamo tata!!!
.neka je zdravo i veselo celog života...čuvajte se,volite se i budite najjači :thumbup:
.izljubi mamu i klince i uživajte u lepom Životu!!!

živeli!!!
Muri

#2567 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Hvala momci :wink:

Čestitam majstore! A ne zaboravi pozdraviti i čestitati supruzi,valjda i ona ima nekog udjela u svemu tome... :D ;-)
Ma jok ja sam se najvise napatio :D :D :D

Sluzim je jos desetak dana i onda se vracam na CrnoGorsku taktiku i rezim:
'zeno donesi mi ovo, zeno haj mi ono...'
:lol: :lol: :lol: :lol:
covjek_sam_zeno

#2568 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by covjek_sam_zeno »

Stratosphere Boogie: The Flaming Guitars of Speedy West & Jimmy Bryant
&
Swingin' on the Strings: The Speedy West & Jimmy Bryant Collection, Volume 2

An easy way to describe this would be to string a bunch of labels together - instrumental-country-jazz-rockabilly-blues-bop-blah-blah... The uniqueness of these recordings is that they exist outside of the style divisions. In fact, this music was created before the modern styles drifted apart; and by people who simply did not know that country cannot be jazz because "that's not done". Speedy West and Jimmy Bryant were two white hillbilly kids, and so they grew up with the sounds of bluegrass and country-and-western; they also were very talented, curious musicians, and their ears were open to the cutting edge of instrumental music in America, and in the late 40s - early 50s it was bebop. Finally, both played new, recently invented, futuristic instruments: Speedy West was a steel guitar player, and Jimmy Bryant was one of the first solidbody guitarists in the world, and the first one to get Fender Telecaster when it went into production. There is no self-conscious "breaking the rules" kind of feeling, as there were no rules. They were unconstrained by the tradition because there was none: they simply had to invent everything themselves from the ground up. Nothing like this have ever been recorded before, and soon after they walked out of the studio for the last time, the gates between different styles shut down for keeps.
The "starting-from-a-clean-slate" approach sometimes produces interesting results even in the hands of people completely devoid of talent - just look at the Shaggs or the Stooges - but West and Bryant were accomplished studio musicians, true musical geniuses, and these two collections might be some of the most far-out, unique stuff you might hear

Image

Speedy West and Jimmy Bryant - Stratosphere Boogie
256kbps, 67mb
1. Stratosphere Boogie
2. Blue Bonnet Rag
3. Cotton Pickin'
4. Old Joe Clark
5. Sleepwalker's Lullaby
6. Arkansas Traveler
7. The Night Rider
8. Low Man On A Totem Pole
9. Speedin' West
10. Comin' On
11. Bryant's Bounce
12. Midnight Ramble
13. Pickin' Peppers
14. Shuffleboard Rag
15. Bustin' Thru
16. Flippin' The Lid

http://www.megaupload.com/?d=8EBV02EI

Image

Speedy West and Jimmy Bryant - Swinging On The Strings
256kbps, 94mb
1. Frettin' Fingers
2. Lover
3. Two Of A Kind
4. Yodeling Guitar
5. West Of Samoa
6. Opus 1
7. Truck Driver's Ride
8. T-Bone Rag
9. Skiddle-Dee-Boo
10. China Boy
11. Railroadin'
12. Jammin' With Jimmy
13. Deep Water
14. This Ain't The Blues
15. The Rollin' Sky
16. Whistle Stop
17. Hillcrest (Opus 3)
18. Pushin' The Blues
19. Swingin' On The Strings
20. Caffeine Patrol

http://www.megaupload.com/?d=GQTCOXKH
covjek_sam_zeno

#2569 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by covjek_sam_zeno »

Muri wrote:Evo da vam najavim da sam se "razmnozio" :D
Čestitke! :) EVo neka ova dva albuma budu poklon tebi i raji :D zdravlja i dobre muzike vam želim ... ž!
superpujdo

#2570 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by superpujdo »

Pridruzujem se cestitkama,sve najbolje. :D
Muri

#2571 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Hvala
Jimmy Bryant mi je bas jedan od najdrazih
ko da si znao :arrow:
pozdrav
Nick Drag

#2572 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

Sve najbolje.......chestitke...Mashala!!!!
Muri

#2573 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Hvala na cestitkama.

@Lucky
odlican onaj Finac Jarmo, hvala za njega
sun56

#2574 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Čestitam Muri, baš vas je lijepo vidjet!!
luckystrike

#2575 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

Muri wrote:Evo da vam najavim da sam se "razmnozio" :D
Cijeli vikend sam imao svirke pa me nije bilo na forumu ovih dana i zato se sa malim zakašnjenjem pridružujem čestitkama. :thumbup:
Muri wrote:@Lucky
odlican onaj Finac Jarmo, hvala za njega
Skroz opasan lik a knjiga Country Guitar Workshop je najbolja koju sam ikada imao vezanu za tu tematiku,maloprije sam vidio da je ovih dana postavio par novih video snimaka na yt pa kad nađeš slobodnog vremena pogledaj.
Hehehe....sad idem krpe bez navijanja sata i spavam do večeras jer je konačno iza mene naporan vikend. :run: :zzzz:
Post Reply